her ay 4 gb yi geçmiyrdum ama bir gün elime faturayı alınca bir ne göreyim 9 gb olmuş.nedenini araştırdım türktelekomdan sordum soruşturdum dedilerki bu kadar dosya indirmişssiniz ama ben o kadar dosya indirmedim.nedeni ne biliyormusunuz lime wire kurmuştum ve lime wire bir özelliği şu download etmek istediğiniz dosyaları bilgisayarınız kapatıp açtıktan sonra kendisi otomatikmen indiriyor.onun için bende sınırlıdan sınırsıza geçtim,ayrıca bazı virüsler varki sizin haberiniz olmadan arka planda çalışarak dosyaları yerel disk c sürücüsüne indirir.böyle birşeyle karşılaşırsanız virüs var demektir.
arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.. eylülün 5 inde adsl abonesi oldum ve ekimin sonlarına doğru 43,25 liralık bir fatura geldi.. şimdi öncelikle yıl sonuna kadar 16 lira aylık ödenecek olan kampanyadan sözleşmeyi imzaladım, ve kota aşımı yok..
1) bu fatura neden fazla?
2) bildiğim kadarıyla adsl faturaları da bir ay gecikmeli ödeniyor, yani örnek 2. ayda gelen fatura 1. ayda kullanılan internetin faturası, buna göre bu fatura eylül faturası olması gerekiyor fakat fatura bilgilerinde dönem: ekim2008 yazıyor, daha ay bitmeden nasıl o ayı faturalandırabiliyorlar?
fatura içeriği: kullanım ücretleri aylık adsl ücreti: 21,80 aylık adsl kıst ücreti : 20,35 indirim tutarı: 9,78
nasıl iş anlayamadım anlayabilen ve önerisi olan varsa lütfen yardımcı olsun..
arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.. eylülün 5 inde adsl abonesi oldum ve ekimin sonlarına doğru 43,25 liralık bir fatura geldi.. şimdi öncelikle yıl sonuna kadar 16 lira aylık ödenecek olan kampanyadan sözleşmeyi imzaladım, ve kota aşımı yok..
2) bildiğim kadarıyla adsl faturaları da bir ay gecikmeli ödeniyor, yani örnek 2. ayda gelen fatura 1. ayda kullanılan internetin faturası, buna göre bu fatura eylül faturası olması gerekiyor fakat fatura bilgilerinde dönem: ekim2008 yazıyor, daha ay bitmeden nasıl o ayı faturalandırabiliyorlar?
fatura içeriği: kullanım ücretleri aylık adsl ücreti: 21,80 aylık adsl kıst ücreti : 20,35 indirim tutarı: 9,78
Fatura normal.
Yüksek olmasının sebebi Kist ücreti.
Telekom ücretleri ay başında ve peşin olarak alır.
Yani bağlattın tarihten ay başına kadar geçen süre ( 25 Gün ), nakit olarak almış.
1 ay (30 gün) için 16 lira olan internet, 25 gün için 43,25 liranın neresi normal pardon? detaylı anlatırsanız sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: Eh®imeN
quote:
Orjinalden alıntı: nivs
Fatura normal.
Yani bağlattın tarihten ay başına kadar geçen süre ( 25 Gün ), nakit olarak almış.
1 ay (30 gün) için 16 lira olan internet, 25 gün için 43,25 liranın neresi normal pardon? detaylı anlatırsanız sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: Eh®imeN
quote:
Orjinalden alıntı: nivs
Fatura normal.
Sizden 20,35 YTL Kıst ücreti almış.
Siz ayın 5'inde bağlattınız, ama telekom ücretli ay başında ve peşin olarak alıyor.
Yani 5'inde bağlattığınız için 25 günlük ücreti peşin olarak alıyor.
aylık adsl ücreti: 21,80 aylık adsl kıst ücreti : 20,35 indirim tutarı: 9,78
Kardeşimin neti sınırlı ve hiçbirşey yapılmıyor. 1 2 tane video izle tamam,kota hemen çıkıyor.Ya bu kotayı niye yükseltmiyorlar daha anlamıyorum.Aman ona girme kota yükselir,sakın şunu yapma yükselir.Yararlı bulduğum prog.bile indiremiyorum.Böyle olunca da netin zevki kalmıyor arkadaşlar.Kotalı olan arkadaşlarında inşallah en kısa zamanda huzur içinde netten yararlanacağı günleri görmeleri dileğiyle...
Mesela ayda 4 tane film izlediğinizi düşünün cd ciden almaya kalksan 20 Ytl eder. Programa ihtiyacınız oldu gidip almak yol parası cd parası nerden baksan 10 Ytl. Kabaca ayda 30-35 ytl bir masraf oluyor. Kotalı kullanıcağınıza ailenizle bir görüşme yapıp en azından 1 Mbit sınırsıza geçmek çok mantıklı olur. Hem kota sınırı olmaz hemde istediğin kadar filmi netten çek odanda rahat rahat izle. Sınırsıza geçtikten sonra, yaklaşık 1 sene oluyor ne cd ciden gidip film aldım nede programa para verdim. Yani sınırsız kendi parasını kurtarıyor. Ama sadece msn kullanan bir net kullanıcı için sınırsız lüks olabilir.
71 lira Fatura tutarı Görünüyor Eyw Ekim 28inde sınırsıza gectim.. 24 saat bekleyin demişlerdi.. erken davrandım kota fazlası(2.204 gb) var ama anlamadığım şeylerde var.. detaylar bu şekilde..
arkadaşlar herkese fazla gelir bana az geliyor. çok uzun süreden beri adsl kullanıcısıyım. İzmir'e geldiği gün almıştım. 128, 256, 512 derken 1mb kotalıya geçtim. şuan kotamı hiç aşmıyorum. 3,5gb fln oluyor her ay. fatura olarakta 24ytl geliyor. bu neden acaba bilen var mı?
Online oyun oyna youtube ye takıl film indir müzik indir program indir bak o zaman ne geliyo Ben günlük 5 gb altına düşmüyom maşallah bana senin aylık 3.5 Gb çok iyi. Bende kotalıya geçmek istiyom ama dayanamam aşarım kotayı her ay belimiz bükülüyo adsl için :(
ttnet insanları nasıl enayi yerine koyuyor yani anlamıyorum?? ne yapmaya çalıştıklarını hiç anlamıyorum.. şimdi 4gb kullanımdan 29 ytl alıyorlar.. ve türkiye de kullanıcıların büyük çoğunluğu kotalı.. sınırsız kullanıcılardan 49 ytl alıyorlar.. sınırsız kullanıcıların aylık 250-300 gb kullanma hakları var.. tahminim ortalama 70-80 gb kullanıyorlardır.. yani herkesin sınırsıza geçmesini istiyorlarsa oda mantıksız.. ortalama 70-80 gb indirilirse bu altyapı yeter mi? 29 ytl ödeyenlere ver 10 gb kullanma hakk.. bu durumda bir çok kişi sınırsıza geçmez.. hem daha az yatırım yaparsın hem daha çok kazanırsın.. böyle giderse kimse enayi yerine konmaya dayanamıyacak sınırsıza geçicek.. tabi geçincede acısını çıkartacak.. bu durumda ttnet ne yapıcak merak ediyorum..
Arkadaşlar;Ekim Ayına Kadar 1024 Sınırsız ADSL Abonesiydim. 4 Adet 200Ytl'lik Faturam Vardı.Toptan 200Ytl Ödeyerek Bu Borcumu Kapattım.Ekim Ayında 2048 Sınırsız Tarifeye Geçtim(Ayın Kacında Gectigimi Hatırlamıyorum).
11. Ay Faturam 69Ytl Gelmesi Gerekirken,72.750Ytl Geldi. 3.750Ytl Gecikme Ücretiymiş.Bu Gecikme Ücreti Daha Evvel Toptan Ödedigim 200Ytl'lik Faturaya Aitse Bu Gecikme Ücretini Niçin O Zaman Almadılar(200ytl +3.750 = 203.750ytl)?
Bugün İtibariyle (28.Kasım.2008) 4096 Sınırsız Tarifeye Geçtim.Acaba Yeni Faturam Yani 12. Ay Faturası Kaç Para Gelecek? 69ytl Mi? 89Ytl Mi?
Biliyorum Buna Benzer Çok Baslık Acıldı Fakat Netlik Kazanması Nedeniyle Bu Konuyu Acmak İstedim.
arkadaşlar herkese fazla gelir bana az geliyor. çok uzun süreden beri adsl kullanıcısıyım. İzmir'e geldiği gün almıştım. 128, 256, 512 derken 1mb kotalıya geçtim. şuan kotamı hiç aşmıyorum. 3,5gb fln oluyor her ay. fatura olarakta 24ytl geliyor. bu neden acaba bilen var mı?
ne güzel işte daha ne istiyon bize her ay 50 den aşağı gelmiyor
Benimde yaklaşık 1 yıl öncesine kadar kotasızdı doru dürüst 4gb ı bile aşamıyodum.Belkide inşaat müh. bölümünde okuduğumdan 4. sınıfta fazla vaktim olmuyo ondan fazla kota gitmio ama muhtemelen dier arakdaşlarında ya okulu ya işi vardır.Baktım boşa para gidiyo en sonunda 1 mbps 4 gb kotalı yaptım zaten youtube da yasaklandı neredeyse herşeyi yasakladılar doru dürüst kota gitmiyo sizin nasıl o kadar 80-90 gb kota gidiyo bu kadar ne indiriosunuz hadi indiriosunuz bunları nerde depoluyosunuz onu çözemedim.Program falan bende indirorum programdan kısmıorum ama oda fazla kota yemio zaten.
http://www.adsl.com.tr/Default.aspx?sayfa=57 Belirtilen hızlar Download hızlarıdır . Tarifede yer alan hızlar, ulaşılabilecek en yüksek hızı göstermektedir. Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret+kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin 25 fazlasını geçemez..Yani 1024 Kbps 4GB ve 6GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 61,25 YTL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 86,25 YTL'yi geçemez
kota bilgilerinin altında bu ibare yazıyor. kotalılar kotanızı ne kadar geçerseniz geçin fiyatlandırma yukarıdaki yazıdaki gibi olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurna -- 25 Kasım 2008; 14:01:21 >
arkadaşlar ben bu ay kotamı aşmışım yaklaşık olarak 13gb olmuş kotam bi 9gb kadar geçirmişim:D gelecek ayki faturam sizin dediğinize göre 61.25 ytl mi gelcek? diğer aylara sarkıtmasınlar geri kalan borcumu hani 9gb die 90 mılyon ama 61 lıra geldıgınden gerı kalan 60 lirayı diğer aylara borç etmek gibi?:( birde şunu öğrenmek istiyorum ben aralık 1'de limitsiz tarifeye geçersem aralık ayındaki faturam değiştirmeden önceki aboneliğim olana göremi fiyatlandırılıcak yani kotayı aştım diyemi kesilicek 61 ytl yoksa 9gb astıgım ıcın 90 liramı keserler?
Kusura bakmayın arkadaşlar fazla araştıramadım... Ya bu ayın 27sinde ben telekoma gidip internetimi sınırsız yaptırdım imzamı attım vs... Bu sınırsıza geçdimi şimdi ya da 1 ocakdamı sınırsızdan yararlanabilicem aydınlatırsanız sevinirim... şimdi ben ocakda sınırsız diye indiririm 20-30 gb bişiler bide faturayı elime alıp 100 ytl fatura görmek istemem... teşekkürler yardım için
ocak'ın ilk gunu kota 0landı diye seviniyordum.kota sorgulama sitesine bi girdimki ocak kotası 248MB olarak gorunuyor.gece uyurken kalkıpta bişilermi indirdim acaba..boyle apacık kota şişirmede olmazki
26 aralık gibi fatura geldi ekimde kapattırdığımız adsli kasımda (2 kasımda-ancak adsl 5 kasımda işlemeye başladı) yeniden açtırdık Kasımdaki kota şudur:
4.289.101.591 (3,995 GB)
Gelen fatura:88,75 lira
Aylık adsl:21,80 Aylık Adsl kıst:18,89 Kullanım Ücresi:4,06 (kota 510 mb aşılmış aslında aşmadım nasıl oldu anlamadım) Bağlantı Ücreti:21,80 buna vergilerde eklenince 88,75 oluyorda kota ve kıst ücreti kafama takıldı kotayı aşmamıştım gerçi bundan öncede 30 ocakta adsl açtıdığımda ve 1 şubata kadar 500 mb yapmıştım bunun ücreti ilk faturaya aya 4 küsür lita olarak yansımıştı daha sonra adslin faturayı bir ay erken aldığını düşünmüştüm.(Bu düşüncem doğru mu?) Son gelen faturayı ödedim tek sorunum bir sonraki ayada böyle fazladan para eklenir mi diye düşünmem sizce fatura normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kusura bakmayın arkadaşlar fazla araştıramadım... Ya bu ayın 27sinde ben telekoma gidip internetimi sınırsız yaptırdım imzamı attım vs... Bu sınırsıza geçdimi şimdi ya da 1 ocakdamı sınırsızdan yararlanabilicem aydınlatırsanız sevinirim... şimdi ben ocakda sınırsız diye indiririm 20-30 gb bişiler bide faturayı elime alıp 100 ytl fatura görmek istemem... teşekkürler yardım için
aynı şeyi bende yaptım ama şu an indirmeye başladım bi sorun olurmu bilen varsa yanıtlasın
1.24 ay kablosuz modem taahühtlü aboneyim 5 ay oldu kullanalı kapattırmak istersem bu bana kaça patlar arkadaşlar ?
2.bugun itibariyle arasam turktelekomu ve 1mbit 4gb limitliden ,1mbit limitsize geçsem hemen işlem gerçekleşirmi yoksa bekletirlermi ve faturam nasıl hesaplanır birdahaki ay'a yani 49 ytl mi yoksa sınırsıza geçtim diye daha ekleme olurmu faturaya ?
yardımlarınızı bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemes1s -- 3 Ocak 2009; 13:50:26 >
1.24 ay kablosuz modem taahühtlü aboneyim 5 ay oldu kullanalı kapattırmak istersem bu bana kaça patlar arkadaşlar ?
2.bugun itibariyle arasam turktelekomu ve 1mbit 4gb limitliden ,1mbit limitsize geçsem hemen işlem gerçekleşirmi yoksa bekletirlermi ve faturam nasıl hesaplanır birdahaki ay'a yani 49 ytl mi yoksa sınırsıza geçtim diye daha ekleme olurmu faturaya ?
yardımlarınızı bekliyorum
1. Cevap;
Taahütlü olarak kullanırken sana yaptıkları indirimi veya hediye ücretini tahsil ederler. Diyelim bu 5 aylık sürede sana her ay 8 ytl indirim yapıldı. 5 ay için 40 lira alırlar. Kablosuz modemin ücreti ne isede onu tahsil ederler. Taahhütü bozduğun için.
2.Cevap;
Bugün başvurursan işlem tamamlandığı anda limitsiz abone oluyosun. Modemi kapat aç ve limitsiz olarak devam et. Ücret hesaplamasına gelince bi çok şey konuşuluyor şu an. Bildiğimi ve mantıklı geleni yazayım.
Limitli kullandığın gün ve limitsiz kullandığın gün sayısını normal ücretin günlük payına düşen miktarla çarpıp öyle bi ödeme isteyecekler. Yani: 3 * limitli kullanımın günlük bedeli + 28 * Limitsiz günlük kullanım bedeli.
Bilgimiz bu şekilde. Ama heryerde farklı şeyler okuyoruz. Hep beraber bekleyip göreceğiz :)
Kimse istemiyo çok tuzlu gelmesini. Yukarıda yazdığım gibi işte. iki farklı paket olarak düşün 29 luk ve 49 luk. Her ikisinide kullandığın gün sayısına düşen bedelini hesaplayıp fatura tutarı böyle oluşuyomuş. Yada külliyen yanlış biliyorum :) Bilgim böyle.
4Mbit Sınırsız ADSL Kullanıcısıyım. 30/12/2008 Son Ödeme Tarihli, 83,25ytl Tutarındaki Faturamı 19/01/2009 Tarihinde Ödedim. 29/01/2009 Son Ödeme Tarihli, 89,00ytl Tutarında Ödenmemiş 1 Adet Faturam Var.
4Mbit Sınırsız ADSL Kullanıcısıyım. 30/12/2008 Son Ödeme Tarihli, 83,25ytl Tutarındaki Faturamı 19/01/2009 Tarihinde Ödedim. 29/01/2009 Son Ödeme Tarihli, 89,00ytl Tutarında Ödenmemiş 1 Adet Faturam Var.
arkadaşlar benimde her ay fatura 62.50 geliyor ama ayın 26 sında son faturamı ödedim.2 gün sonra sınırsıza geçtim başvurunuz kabul edilmiştir dediler şubatın 1 beklemeli miyim download yapabilmek için ?aybaşında tarife değiştiriyolar diye duydum.
arkadaşlar benimde her ay fatura 62.50 geliyor ama ayın 26 sında son faturamı ödedim.2 gün sonra sınırsıza geçtim başvurunuz kabul edilmiştir dediler şubatın 1 beklemeli miyim download yapabilmek için ?aybaşında tarife değiştiriyolar diye duydum.
beklemelisin bence.eğer beklemezsen şubat ayında gelecek faturana 49 tl+ ocak ayındaki kota aşım ücretini yansıtacaklar.eğer kota aşımın yoksa sabret 1 gün daha.şubat ayında temiz 49 tl öde.(eğer ocak ayında kotalı tarifede kotayı aşmamışsan)
smile adsl deyim ktya bakmak isstediğim zaman ttnet kota sorgulamadan xxxx@smileadsl.net şeklinde giriyorum ama bir türlü girmiyor hata olarak Aradığınız kullanıcı sistem üzerinde bulunmamaktadır bu yazıyı veriyor
smile adsl deyim ktya bakmak isstediğim zaman ttnet kota sorgulamadan xxxx@smileadsl.net şeklinde giriyorum ama bir türlü girmiyor hata olarak Aradığınız kullanıcı sistem üzerinde bulunmamaktadır bu yazıyı veriyor
xxxx@smileadsl şeklinde girmeyi denesene bir de.benimkisi sadece mantık yürütme .yoksa smile hakkında hiç bir bilgim yok.ama belki olur.çünkü ttnet'de de xxxx@ttnet şeklinde giriş yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabasmayan -- 31 Ocak 2009; 14:07:06 >
xxxx@smileadsl şeklinde girmeyi denesene bir de.benimkisi sadece mantık yürütme .yoksa smile hakkında hiç bir bilgim yok.ama belki olur.çünkü ttnet'de de xxxx@ttnet şeklinde giriş yapılıyor.
arkadaşım denememiştim şimdi denedim ama olmadı yorum için teşekkürler
edit: şimdi smile ın sitesine girdim tel no ile kota sorgulama sayfası açmış ben farketmemişim ama rahatça girebildim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07BLueDeViL07 -- 31 Ocak 2009; 16:14:39 >
su acayıp olaya lutfen bı acıklama getırebılecek varmı acaba olayı anlatayım
1024 luk kotalı kullanıcısıyım 1 bucuk yıldır genelde anca 3 gbyt kullanıyorum ve hep ttnet kota sorgulamadan takıp edıyorum . neyse son 2 aydır kota gecmemesıne karsın fazla fatura gelıyor gecen ay 10 ondan oncekı aydaa 7 ytl fazla geldı ama kota gecmemıs gozukuyor. aradım telekomu kaıdn cıktı anlattım durumu sızde gırın kota bılgılerıne bende gırıyım bakalım deıdm gırdı evt gecmemıssınız dedı. ılınızdekı telekom mudurlugune gıdın dedı. babam gıtmıs orda eleman ( ılımdekı telekomun yetkılı kısısı) ttnet ın sıtesındekı kota bılgısı gercek olanı degıl bız burdan bakarız demıs ıste gecmıs bakın felan demıs ( nere baktıysa) ttnetın sıtesındekı kota gosterme yerı yuzde 20 yanlıs gosterır demıs.
bu nasıl bı skandaldır anlamadım ozaman nıye belırtmezler yanlıs gosterır yuzde sukadar dıye.
bu olay gercekse yuzde 20 oynaması belırtmedıgı ıcın sımdıye kadar kullanarak bıle gecmıs olanlar 29 ytl nın ustunu ısteme haklarına kavusmazlarmı ordda belırtılmedıgı ıcın.
1024 luk kotalı kullanıcısıyım 1 bucuk yıldır genelde anca 3 gbyt kullanıyorum ve hep ttnet kota sorgulamadan takıp edıyorum . neyse son 2 aydır kota gecmemesıne karsın fazla fatura gelıyor gecen ay 10 ondan oncekı aydaa 7 ytl fazla geldı ama kota gecmemıs gozukuyor. aradım telekomu kaıdn cıktı anlattım durumu sızde gırın kota bılgılerıne bende gırıyım bakalım deıdm gırdı evt gecmemıssınız dedı. ılınızdekı telekom mudurlugune gıdın dedı. babam gıtmıs orda eleman ( ılımdekı telekomun yetkılı kısısı) ttnet ın sıtesındekı kota bılgısı gercek olanı degıl bız burdan bakarız demıs ıste gecmıs bakın felan demıs ( nere baktıysa) ttnetın sıtesındekı kota gosterme yerı yuzde 20 yanlıs gosterır demıs.
bu nasıl bı skandaldır anlamadım ozaman nıye belırtmezler yanlıs gosterır yuzde sukadar dıye.
bu olay gercekse yuzde 20 oynaması belırtmedıgı ıcın sımdıye kadar kullanarak bıle gecmıs olanlar 29 ytl nın ustunu ısteme haklarına kavusmazlarmı ordda belırtılmedıgı ıcın.
yanı booyle bı hırsızlık hatta gasp olamaz
kota sorgulama sayfasına girip şu maddeleri bi okur musun
3) Dikkat:
Bu sayfada görüntülenen kota kullanım bilgisi en güncel kullanım miktarınızı yansıtmıyor olabilir!
ve 4.maddenin sonundaki şu ibare.
Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.
3) Dikkat:
Bu sayfada görüntülenen kota kullanım bilgisi en güncel kullanım miktarınızı yansıtmıyor olabilir!
kardes sende o maddelerı dıkkatlı okurmusun. ordakı guncelden kasıt suan bı fılm ındırdım mesela suan gırsem onu gostermez bellı bı saatten sonra gecıyo oraya. ben 2 ay onceye bakıyorum sımdı.
3) Dikkat:
kardes sende o maddelerı dıkkatlı okurmusun. ordakı guncelden kasıt suan bı fılm ındırdım mesela suan gırsem onu gostermez bellı bı saatten sonra gecıyo oraya. ben 2 ay onceye bakıyorum sımdı.
o zaman seni 4.maddeyi okumaya davet ediyorum.3.maddeyle ilgili cevap vermişsin bana ama 4.maddeyi okumamakta ısrar mı ediyorsun anlayamadım
yok kardes neden ısrar edıyım benım amacım magdur olmamak ben magdur oldum. eger bu ttnet sıtesındekı kota bılgısı dogruyu gostermıyorsa guzel ve anlasılır bı turkceyle bu kota bakma yerı dogruyu gostermez dıyecek. sen 3 .9 gbyt ınternet kullanırsın ben sana 5 gbyt kullandın dıye fatura gonderırım dıyecek. anlatabılıyormuyum kardes burda senle nasıl ters dusuyorum anlayamadım. ayrıca burda yanlıs gozukuyorda dogru gosteren bı sıstemlerı varsa ordakı bılgıyı buraya aktarsınlar hadı 5 gunde bı aktarsınlar ama dogruyu gostersın.