1-) SONY HDR-HC1 HDV 1080i Handycam® CamcorderHDR-HC1Specifications
• Imaging Device: 1/3" 3000K Pixel CMOS Sensor • Viewfinder: Color, Precision 16:9 (252K pixel) • Video Actual: 1983K Pixels (16:9); 1486K Pixels (4:3) • Still Actual: 2,073K Pixels (16:9); 2,764K Pixels (4:3) • Aperture: 1.8-2.1 • Focal Distance: 5.1 - 51mm • 35mm Conversion: 41 - 480mm (Camera; 16:9 mode); 50 - 590mm (Camera; 4:3mode); 40 - 400mm (Memory; 16:9 mode); 37 - 370mm (Memory; 4:3 mode) • Filter Diameter: 37mm • Optical Zoom: 10X • Digital Zoom: 120X • Carl Zeiss® Lens: Yes, Vario-Sonnar® T Lens • Focusing: Full Range Auto/Manual (Ring)/One Touch • Image Stabilization: Yes, Super Steadyshot® • Minimum Illumination: 7 lux • Low Light Capability: Super • Shutter Speed: 1/4 - 1/10,000 (in AE Mode) • LCD: 2.7" Wide (16:9) Hybrid Touch Panel SwivelScreen™ (123k) • Accessory Shoe: Active Interface Shoe • Video Input/Output: Yes/Yes (multi) • Audio Input/Output: Yes/Yes (Stereo, multi) • i.LINK®2 DV Interface (IEEE1394): Yes • USB Port(s): Yes, ver. 1.1 • USB Streaming: N/A • Headphone Jack: Yes (Stereo, Mini) • Microphone Input: Yes (Stereo, Mini) • White Balance: Auto/Outdoor/Indoor/One-Push • Iris Control: Automatic • Power Consumption (VF / LCD / VF+LCD): 5.8W/ 5.9W/ 6.4W (VF/LCD/VF and LCD) - HV; 5.2W/ 5.3W/ 5.8W (VF/LCD/VF and LCD) - SD • Dimensions (W x H x D): 2 7/8" x 3 3/4" x 7 1/2" (71 x 94 x 88mm)
• Weight: 1 lb 7 oz (without tape or battery)
• Supplied Accessories: Power Adaptor/ In Camera Charger (AC-L15), InfoLithium® Rechargeable Battery (NP-FM50), Wireless Remote Commander® Remote Control (RMT-831), Lens Hood, Lens Cap, A/V Cable, Component Video Cable, USB Cable, Shoulder Strap, Memory Stick Duo™ Media - 16MB
2-) PANASONİC NV-GS 400
4 megapiksel hareketsiz görüntü kaydı Leica Dicomar mercek 12X optik zoom Mega OIS ( optik görüntü sabitleyici) 3,5" LCD monitör Eş zamanlı hareketli video ve resim kaydı SD bellek kart girişi Webcam fonksiyonu Çoklu manuel halka USB bağlantı ( USB 2.0 uyumlu ) DV / analog giriş ve çıkış terminali Güç kaynağı = DC 7.2V 2 lux renkli gece görüşü Spor, portre, düşük ışık, spot ışığı, kar çekim modları 4 ECM zoom mikrofon 24X - 600X dijital zoom Manuel ve AF odaklama
öncelikle bu güzel sitenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. çooook siniredici bir sorunum var ve bundan biran önce kurtulmak istiyorum. SONY DCR-TRV285E model bir kameram var. çekimlerimi bilgisayarda cd ye kaydetmek istiyorum. pinnacle 9 u yükledim. bilgisayarıma usb kablosu ile kameramı bağladım fakat bilgisayarım kameramı görmüyor.evdeki bilgisayarımada taktım oda görmedi.evdeki bilgisayarımın konfigürasyonu gayet iyi. kameramın menusunden usb kısmına gelip off u on yaptım yani açtım. ve p kullanıyor ve service pack 2 yüklü durumda.KÖTÜ TARAFI, DCR-TRV285E model kameramın driver i yok. tüm sony sitelerine girdim ve bu modelin driver ini seçeneklerde bulamadııııım. bluetooth aldım onuda iki bilgisayarda da göremedim. ve casper webcam aldım ondada usb sorunu yaşadım hep.bu casper webcamerayı takıp driver ını kurdum ve msn de açtım görüntüyü görüntü 5 dk bulunuyor ve sonra kayboluyor,kaybolduktan sonra tekrar kamera açılmıyor: ya bilgisayarı yeniden açmam yada usb kablosunu çıkartıp tekrar takmam gerekiyor ve bunu yaptıktan sonra yine 5 dk çalışıyor ve yine kapanıyor. LÜÜTFEEEEEN BENİ BU DERTTEN KURTARIIIIIN. NEDEN KAMERAM,BLUETOOTH VE WEBCAM DA SORUNLAR YAŞIYORUM. DONANIMI TAKTIĞIM HALDE GÖREMİYORUM. SERVİCE PACK 1 İ KULLAnın yazmışlar sevice pack 2 bunu kapsamıyormuki? lütfen ilgili yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
eğer kasedin tamamını cd ye kopyalıyacaksanız ( sorun yok. )
kasetten cd ye kayıta başlarken kasedi ortadan başlattım. ( burda da sorun yok )
kayıta başlarken istediğiniz yerden kasedi başlatabiliyorsunuz.
yalnız kasedin üzerine siz ikinci defa kayıt işlemi yapmışsanız.kasetin sonu boş olmadığı için.eski çekmiş olduğunuz yerleride vcd ye kaydetmiş oluyorsunuz.
çünkü bu program ile istediğiniz yerde kayıtı durduramıyorsunuz. ( kasedin sonu boş ise kayıt duruyor. ) aksi halde kayıt devam ediyor.eski kayıtlarınızda cd ye kopyalanıyor yani karışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 5 Eylül 2005, 11:20:09 > ALINTIDIR
GENCTURK 2006 ARKADAŞIM MERHABA.. 1394 FİREWİRE KART OLMADAN PİNNACLEYİ KULLANAMAZSIIN.PİCTURE PACKAGEYİ USB KABLOSU İLE KULLANABİLİRSİN (usb on konumunda).1394 kartı ve pinnacleyi dün aldım daha iyi ve kaliteli aktarım yapabilirsem buradaki arkadaşlarla paylaşırım. herkese selamlar........
mrb arkadaşlar. bi kamera almaya karar verdim ama v. kameralar hakkında bi bilgim olmadığı için elim kolum bağlandı. ev kullanımı için olacak yalnız kaliteli bişey olsun yani özellikleri falan iyi de olsun istiyorum ama hiç bir bilgim yok. sizden yardım istiyorum. fiyat olarak 1 ile 1.5 milyar arası olabilir.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.... saygılar...
THE-GOD arkadaşım...bende uzun süredir araştırma yapıyordum kamera almak için...
VE 21 kasım yani 2 gün önce aldım...PANASONİC GS-400
2005 yılının en iyi kamerası seçildi...2 gündür inceliyorum gece ve gündüz çekimi çok iyi İlk başta sony düşünüyordum ama araştırmalarım sonucunda PANASONİC daha iyi çıktı..
İnternetten türkiyedeki satış fiyatlarına bir bak ve benim ne kadara aldığımı öğrenince şaşır...Doğubank tan aldım ...bütün sirkeci yi dolaştım 2.500 ytl ile 3.500 ytl arasında değişiyor sirkeci de...Panasonic türkiye temsilcisinde 4.000 ytl...doğubanktan 1700 ytl ye aldım...herşey orjinal ve ulead orjinal programı ile birlikte,,,
THE-GOD arkadaşım...bende uzun süredir araştırma yapıyordum kamera almak için...
VE 21 kasım yani 2 gün önce aldım...PANASONİC GS-400
2005 yılının en iyi kamerası seçildi...2 gündür inceliyorum gece ve gündüz çekimi çok iyi İlk başta sony düşünüyordum ama araştırmalarım sonucunda PANASONİC daha iyi çıktı..
İnternetten türkiyedeki satış fiyatlarına bir bak ve benim ne kadara aldığımı öğrenince şaşır...Doğubank tan aldım ...bütün sirkeci yi dolaştım 2.500 ytl ile 3.500 ytl arasında değişiyor sirkeci de...Panasonic türkiye temsilcisinde 4.000 ytl...doğubanktan 1700 ytl ye aldım...herşey orjinal ve ulead orjinal programı ile birlikte,,,
yardımcı olmuşumdur umarım
sayın atalar öncelikle kameranız hayırlı olsun. niçin sony hdr hc1 i almadığınızı ve aldığınız yada rastladığınız yerlerde sony hdr hc1 in en ucuz ne kadara satıldığını öğrenebilirmiyim.
hiçbir yerde dcr-hc 1 yoktu...NTV de kameraman arkadaşlarım vardı onlarada sordum özelliklerini panasonic almamı tavsiye ettiler...3 CCD önemli etken almamda.... GS-400 Ödül alan bir kamera olduğu ve DCR-hc 1 hakkında kimsenin bir bilgi ve deneyime sahip olmadığını görünce ve güvenilir bir firmadan sıfır bir kamera bulunca en iyi hemen almak dedim
ABD'DEN SONY DCR-HC90 KAMERA GETİRTECEĞİM. KAFAMDA BİRKAÇ SORU VAR, YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM:
1. Türkiye'de morfare.com veya diğer sony satan sitelerde model DCR-HC90E olarak geçiyor. Fakat Amerika'da model DCR-HC90 (E'siz) olarak geçiyor; arada bir fark var mı.?
2. Türkiye'de en ucuz 1550-1600ytl'ye alabiliyorsunuz, fakat Amerika'da ($'ı ytl'ye çevirince) 1000-1150 ytl arasında bir fiyata bulabiliyorsunuz. Müthiş bir fiyat avantajı var. Bu fiyat avantajı bir kazanç; peki kayıplarımız nedir? Yani yurtdışından satın alamnın bana doğuracağı dezavantajlar nedir? (örneğin garanti, teknik destek, türkçe kullanım kılavuzu v.b. konularda sorunlar nelerdir?)
3. Kameralardan fazla anlamam, ev kullanımı için alıyorum. Kamera ile beraber (gene Amerika'da nerdeyse yarı yarıya ucuz olduğu için) getirtmem gereken diğer parçalar (pc'ye aktarım için gereken materyaller, çanta, v.b.) nelerdir?
Amerikadan getirteceğiniz kameranın fiyatını bir kenara koyarsak, en önemli farkı NTSC olmasıdır. Bilindiği gibi ülkemizde ve avrupada PAL standartı var. Dolayısıyla NTSC kameranızla PAL uyumsuzluğu nedeniyle bazı cihazlara bağlarken sorun yaşayabilirsiniz. Çektiğiniz kasetleri sadece kendi kameranızda okutabilirsiniz. Pal kamerası olan arkadaşınızda oynatamazsınız. NTSC uyumsuz TV lere bağlayamazsınız gibi.
MAVİ BENİM....SAKIN OLAKİ AMERİKADAN GETİRME....gelen kamerada bi eksiklik veya arıza olursa ne yapacaksın... Ticaretle uğraşıyorum...ve bi gün müşterim italyadan gelirken...akülü scoooter almışş.. ama kuramamışşş bana getirdii kur diye...bi baktımkii parçası eksik....Şİmdi bu adam ne yapsın..tekrar italyayamı gitsin..:)...???...
Doğubankta amerika ile aynı fiyat...Ben aldım...Panasonic GS-400...1670 YTL ye...bi araştır bak..normalde fiyatı ne kadar:???:..çok şey farkediyor...üstelik pal sistem ve aldığım yer büyük firma ,, ben sürekli doğubanktan alırım...cep telefonları ve televizyonları.....bugüne kadar bi sorun çıkmadı...kimseye güven olmaz demeyin sakın olaki...Amerikalılar hiç güven olmaz çünkü...