merhaba arkadaşlar sizden bir ricam olacak ben sony dcr-trv460e kamera aldım. bilmiyorum acaba iyi mi yaptım sizden ricam ben kameradan bilgisayara kayıt yaptığımda çözünürlük çok düşüyor ve nerdeyse izlenemez hale geliyor. ben XP deki movi maker programıyla keydediyorum bilgisayara. bu konuda ne yapabilirim lütfen bana yol gösterin şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.
Arkadaşlar bende Sony Handycam var pc de var ama ben nasıl çektiğim videoları bilgisayarıma aktarabilirim...dv kablosu felan gerekiyo heralde ama dv kablosu aldıktan sonra bilgisayara nasıl hangi programla aktarım yapacağım lütfen hızlı cevap olursa sevinirim...
Video kamera alacaksanız, miniDV olmalı. PC350, HC90 iyi görünüyor. DVD cameralar pratik görünüyor ancak görüntü kalitesi ve kullandığı medya kapasite açısından yetersiz. Eğer DVD'de izlemek istiyorsanız 6.-YTL miniDV kaset, 10,-YTL 1 saatlik DVD desek 16,YTL'ye 1 saatlik DVD-Video elde edebiliyoruz. miniDV kaseti tekrar kullanabileceğimizi hesaba katmıyorum arşiv olarak dursun diye. Sonucun çok iyi olmasını istiyorsak, DVD kaydettirdiğimiz yere özellikle belirtelim en yüksek DVD kalitesinde olsun diye. Bu 1 dv kasetin 1 DVD'ye aktarılacağı anlamına gelir. miniDV kaset elimizin altında dursun. Çünkü biliyoruz ki DV kalitesi en yüksek DVD kalitesinden bile daha iyidir. İlerde teknoloji değişecek HD-DVD ve Blu-Ray diskler(DVD-R'lerin yaklaşık 7-10 katı kapasiteye sahip) ve bunu çalan playerler. Bu medyalara kaydeden recorderler ve video kameralar çıkacak. Bu medyaların 8cm olanları 7-8gb civarında olacak. Bu kapasite 1-2 saatlik kayıt için fazlası ile yeterli. Diğer taraftan MPEG2 teknolojisinden daha iyi sıkıştırma yapan teknolojiler de yolda. Özellikle Microsoft'un WMV-9'u ve h-264(MPEG4-AVC olarak da biliniyor) codec'i bu tür medyaların formatı olacak. Yani hem kapasite artacak hem de mevcut kapasite daha verimli kullanılabilecek. O zaman 1.4gb medyaya kaydeden DVD kameralar daha doğmadan ölmüş olacak. 1.4gb DVD'ye sahip olanların kalite artırma şansları yok. Oysa miniDV kasete sahip olanlar çektikleri görüntüleri DV formatına çok yakın bir kalite ile diğer formatlara dönüştürebilecek. Benim görüşüm de böyle... Herkese kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htahsin -- 29 Ağustos 2005, 23:24:01 >
arkadaşlar hc 22e kameram var .photo tuşu ile capture edilen görüntüyü nasıl fotoğraf formatına dönüştürebilirim.kalitesiz olacağını biliyorum ama çok lazım.bikaç küçük programdenedim videoyu fotoğrafa ceviren olmadı yardımcı olursanız sevinirim. acilll
arkadaşlar sony hc30e bir kameram var idi, pazar günü ufaklık suyun içine attı ve çıkınca çalışmadı tabiiki, servise götürdüm çok masraflı olur dediler, bu konudan anlayan uzman birileri varmı???
Merhabalar arkadaşlar sony dijital fotoraf makinası almayı düşünüyorum. Ama hangi modeli alacağıma karar vermiş değilim. Bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum. Hangi sony dijital fotoraf makinasını önerirsiniz. Verebilecegim para 700 ytl ile 900 ytl arası. Şimdiden teşekkürler
ferit99 : Suyun içine düştüyse şansınız çok az. Servis size çok masraf çıkardı ise doğrudur. Muhtemelen elektronik kartları onarılamayacak derecede oksitlendi. Yenisine sağlık geçmiş olsun.
alper84 : videodan fotoğraf alabilmeniz için daha iyi programlara ihtiyacınız var. ulead, adobe, pinnacle gibi. 400k çözünürlükte bir fotoğraf için uğraşmaya değmez bence.
Dün Sony DCR-HC 21 E handycam aldım. Çekimleri ve kullanım kolaylığı gerçekten harika. Ancak, fotoğraf çekmeyi bir türlü kavrayamadım. Yani kitapçıkta yazılı olduğu gibi, üstteki PHOTO tuşuna önce yavaşça, ardından daha kuvvetli bastım ve fotoğraf çekti. Ama fotoğraflar, arka planda sesin de kaydedildiği 5 ile 7 saniye arasında değişen sabit görüntüler şeklinde oldu. Sonra bu görüntüleri PLAY/EDIT modunda izlerken de yine görüntü sabitti (tıpkı fotoğraf gibi), ama arka planda 7 saniyeye kadar ses kaydı da yapmıştı. Merak ettiğim, acaba ben mi fotoğraf çekerken bi yanlışlık yapıyorum? Bir de bunları bilgisayarıma aktarmak istediğimde normal resimler gibi jpeg formatında mı aktarılacak? Yoksa sesin de kaydedildiği bir avi dosyası mı oluşturacak?
Bir de, çektiğim kısa videoları bilgisayarıma USB kablosu ile aktardım, ancak 3 dakikalık bir görüntü avi formatında olduğu için yaklaşık 700 MB kadar yer kaplıyor. Bilgisayarıma aktardığım videoları avi formatından başka bir formata hangi programla dönüştürebilirim? Kamerayla birlikte verilen Picture Package yazılımı sadece aktarımı sağlıyor, dosya türü dönüşümünü yapamadım.
difozi : Sana Sony T7 yi önerebilirim, oldukça profesyonel ve kullanışlı bir makine.. İncelemek istersen, aşağıdaki adresten ulaşabilirsin. Fiyatı da yaklaşık 920 YTL sanırım..
selamun aleykum benim Sony DCR-DVD101E Video Kameram var fakat cektiğim görüntüleri dvd playerde seyredemiyorum analog görüntü yakalama kartlarıylan pc me aktarırkenden görüntü kalitesi cok düşüyor. sorum su 1: bu cekim yaptığım cd drekt dvd playerde calışması gerekmiyor mu ? 2: görüntü kalitesini kaybetmeden nasıl pc me aktara bilirim ?
kullandıgım pc nin özellikleri feel 460w kasa asus p4p800 anakart p4 3000 işlemci 1024 ram 256 ati 9600xt ekran kartı 200 gb harddisk yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler, bilgi paylaştıkca coğalır acil cevap almamlazım oldugundan yazdım belki daha önceden cevap verilmişse arastır diyebilirsiniz.. msn adresim murat1232@hotmail.com bilgili kardeş lerden yardım almak isterim şimdiden teşekkürler..
Orjinalden alıntı: YAVUZSELİM Sony DCR-DVD101E Video Kameram var fakat cektiğim görüntüleri dvd playerde seyredemiyorum analog görüntü yakalama kartlarıylan pc me aktarırkenden görüntü kalitesi cok düşüyor. sorum su 1: bu cekim yaptığım cd drekt dvd playerde calışması gerekmiyor mu ? 2: görüntü kalitesini kaybetmeden nasıl pc me aktara bilirim ?
DVD kameralar kayıtlarını "DVD-VR" formatında yapıyorlar. Pioneer ve üzerinde "RW" sembolü olan playerlerde izleyebilirsin. Birde "DVD+VR" formatı var ama kameranın bu formatta kayıt yapıp yapmadığını bilmiyorum bu formatta kayıt yapıyorsa tüm dvd playerlarda izleyebilmen gerekir(diskin sonlandırılımış olması şarttır). Demekki DVD-VR formatını kullanıyor. Ya da kameranın menüsünde DVD-VR ya da DVD+VR seçeneği vardır belki menülerine ve manualine iyi bak.
Capture işleriyle falan hiç uğraşma zaten captura edilmiş bir görüntüye sahipsin. "TMPGEnc DVD Author 1.6" programını bul ve yükle. 8cm'lik DVD'yi DVD-ROM'una yerleştir. Programda iki seçenek var DVD'den mi yoksa harddiskten bir dosya mı diye. Sen DVD'yi seç. Sonra program DVD-VR'yi harddiske bir .mpg uzantılı dosya olarak aktaracak. Hiçbir görüntü kaybı olmadan. Devam edip ,bu program ile menülü, chapterli bir dvd-video da hazırlayabilirsin. Program önce harddiske dvd-video olarak kayıt yapıyor ve daha sonra dvd ye yazıyor.
DVD kameranın yanında benzer böyle bir program vermeleri gerekir diye düşünüyorum.
Bir şey daha ekleyim kameran DVD+RW formatında kayıt yapıyorsa, diskin tam bir DVD-Video diski olabilmesi için sonlandırılması gerekir. Kameranda vardır mutlaka "finalize" işlemini yap. DVD-VR olsa bile PC'de diskin okunabilmesi için "finalize" yapman gerekir. Aksi halde PC diskin içeriğini görmez ve yukarda bahsettiğim programı kullanamazsın. Bazı yazılımlarla DVD-Writer'ler sonlandırılmamış diskleri de okuyabiliyor. Sen en iyisi diski bir bilgisayara tak. İçeriğini görebiliyormusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htahsin -- 1 Eylül 2005, 19:19:28 >