Sony HC42e kameramdan görüntüleri aktarmak istediğimde 60 dakikalık bir kaseti 6 ya bölerek 10 ar dakika halinde yazıyordu.
Bu sorunu bertaraf etmek için bir adet Aver Media 203 tv katrı aldım. Buraya kadar iyi. Görüntüleri bilgisayarıma aktarabiliyorum ancak; bu seferde 60 dakikalık bir kaset 2.50 Gb yer kaplıyor. Buda Cd ye yazma olanağını kısıtlıyor: Bu konuda yardımlarınızı beklerim Şöyle bir kaseti 700 Mb falan yapabilecek bir çözümü olan varsa ve paylaşırsa sevinirim :)))))
Bu sorunu bertaraf etmek için bir adet Aver Media 203 tv katrı aldım. Buraya kadar iyi.
Buraya kadar iyi değil bence kötü. Sony HC42 gibi gayet güzel mini DV kameranız varken, neden TV kartı aldınız? Biraz forumu araştırsaydınız iee1394 diye bişey var, nasıl aktarım yapmanız gerektiği konusunda fikriniz olurdu. 60 dklık bir kaseti kesintisiz ve düzgün kalitede DVD ye yazarsanız daha iyi olur. VCD yapmak ile ilgili çözümler de var ama önce şu TV kartınızı eğer TV izlemeyecekseniz ve capture için aldıysanız iade edin sonrası kendiliğinden gelir.
Bu sorunu bertaraf etmek için bir adet Aver Media 203 tv katrı aldım. Buraya kadar iyi.
Buraya kadar iyi değil bence kötü. Sony HC42 gibi gayet güzel mini DV kameranız varken, neden TV kartı aldınız? Biraz forumu araştırsaydınız iee1394 diye bişey var, nasıl aktarım yapmanız gerektiği konusunda fikriniz olurdu. 60 dklık bir kaseti kesintisiz ve düzgün kalitede DVD ye yazarsanız daha iyi olur. VCD yapmak ile ilgili çözümler de var ama önce şu TV kartınızı eğer TV izlemeyecekseniz ve capture için aldıysanız iade edin sonrası kendiliğinden gelir.
Demişsiniz ve ben ilginiz için teşekkür ederim TV katrını iade ile işe başladım ieee1394 siparişini verdim kullanımı ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. 60 dakikalık bir kaseti bir cd ye nasıl sığdırabilirim?
Arkadaşlar merhabalar Ben bugün sony DCR-HC42E kamera aldım ve şarja taktığım için çok fazla inceleme fırsatım olmadı zaten kameralardanda anlamıyorum ama ilk denememde kameradan kayıt yaparken duyulabilecek kadar zırıltı yapıyor bu normalmidir. Birde kameraya kayıt yaparken Lcd ekranda gördüğüm görüntü karlamalı gibi geldi. Acaba kameranın ayarlarınımı yapmadım ondanmı yada neler yapmam gerekiyor? Herkese selamlar
ntsc yi pal a çeviren bi cihaz varmış onu nerden bulabilirim
evet var bi ara doğu banktan satın almıştık, bi arkadaşıma... dvd player almıştık ntsc çıkmıştı bizde dönüştürücü almak zorunda kaldık çünkü tv sadece pal di...
ntsc yi pal a çeviren bi cihaz varmış onu nerden bulabilirim
evet var bi ara doğu banktan satın almıştık, bi arkadaşıma... dvd player almıştık ntsc çıkmıştı bizde dönüştürücü almak zorunda kaldık çünkü tv sadece pal di...
Herkese selamlar, bu forumda yeniyim. Annem digital fotograf makinasi ve video kamera istemekte. Ikisi birarada olsun, biraz pratik olsun ama kaliteli de olsun, fiyati da ucuk olmasin gibi bisiler diyor.
Istedikleri sunnar :
- Fotograf cozunurlugu olarak en az 1024x768 civari olacak (1mpixel civari)
- Mumkunati varsa makro cekimi olacak.
Benim aklimda miniDV bi kamera var. Kafama takilan birkac soru var :
- Bu aletlerin gece fotograf cekimleri, digital fotograf makinalarina gore genelde zayif mi kalir ?
- Aklimda Sony SONY DCR-HC39E , Panasonic PV-DV203, PV-GS65 , PV-GS120 yada PV-GS140 var. Biraz elma ile armut karsilastirmak gibi olcak da hem video icin kullanilsin hem fotograf ceksin faln, bu konuda ne dersiniz. Mpeg4 dvcam'ler daha avantajli gibi gozukuyor ama video kameralarin video kalitesi cok cok ustun onlara gore. Siz ne onerirsiniz ?
PS : 60dk'lik kaseti 1cd'ye sigdirmaya calisan arkadaslar neden divx yapmayi denemiyorsunuz ? Okulda biz Panasonic DVC30 ile cekimler faln yapiyoruz. Firewire ile pc ye aktariyorum, sonra 640x480 cozunurlukte 2pass divx yapinca hem cok cok kaliteli oluyor, hem az yer kapliyor. 1500kbit bitrate ile divx yaparsaniz gercekten kaliteli gozukur.
Selamlar bir sorunum var şayet ilgilenirseniz sevinirim.Sony HDV HDR-FX1E model kamera aldım yanlız görüntüyü stüdyo 9 plus yazılımda capture yaparken görüntü aktarırken sesi duyamıyorum,fakat capture yaptıktan sonra edit kısmında ses çıkıyor.Kullandığım Movie box deluxe capture kartım var bu konuda bilgisi olan veya bu model kamerası olan arkadaş var ise yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
sevgili arkadaşlar merhaba artık forumda sorularımıza cevap bulamıyoruz herkes soruyor ama cevaplayan az ama ben yinede sormak istiyorum. Ben sony HC 42E aldığımı söylemiştim sormak istediğim bu kamera ile birlikte memory kart verilmiyor ben memory kart olmadan fotoğraf çekebilirmiyim yoksa fotoğraf çekmek için memory kart mı almam gerekiyor? Eğer çekebiliyorsam nasıl çekerim vede çektiğim fotoğrafları nasıl görebilirim. Bu soruya ve daha önce sorduğum kameradaki zırıltının normal olup olmadığına cevap verirseniz sevinirim Görüşmek üzere
MERHABA ARKADAŞLAR PİNNACLE 8 KULLANIYORUM. VCD YAPTIĞIMDA ARADA YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞUM EFEKTLER VCD PLAYER TANIMIYOR. BU PROGRAMI KULLANAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şahanım -- 12 Ağustos 2005, 10:58:38 >
Arkadaşlar Sony DCR HC 32E mini DV kameraya uygun olan hafıza kartları nelerdir.Yani Pro muşduo mu yoksa produo mu yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler
Kamilsrky : DCR-HC32E kamera memory stick pro duo kullanıyor. Sadece pro lar daha değişik tipte ve farklı modeller için.
Şahanım : klipler arasına geçiş efektleri koyup çalışmanızı tamamladıktan sonra VCD ye yine kendi menüsünden yazıyorsanız VCD de efektler gözükmesi lazım. VCD düzgün kayıt edildiyse ve tek bir video dosyasından oluşuyorsa playerda da problem olmaz.
rasimb : fotoğraf çekim modu için memory kart almanız gerekir. Kamerandaki hafif zırıltı normal olabilir mekanizmadaki kafanın sesidir o, ama çok yüksek zırıltıysa bilemem.
mkar77 : Capture sırasında bilgisayardan sesi duymaman normal olabilir. Ama kameranın hoparlöründen duyabilirsin. Profesyonel bir kameran var.
Rubisco : PV ler NTSC dir. NV serisi almanı öneririm. Saydığın modeller içinde en iyisi GS140 . mpeg4 kameralardan uzak dur. DVC30 kalitesini bilen biri olarak karar vermekte zorlanmayacağını umuyorum.