Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: .

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: . Sayfa: <<   < önceki  38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sony kamera

6 Mart 2008; 20:44:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar high definition full hd kamera alan arkadaşlar biliyorsunuz hd çekim yaptıysanız bunu izlediğiniz aygıtlarda hd formatı desteklemeli.tv veya laptopun ekran çözünürlüğü önemli.siz eğer hd formatlı bir çekimi normal tv de izlemek isterseniz hd olmayan kamera ile farkı olmaz.10x zoomda kamerayı tam sabitleyemessin suç kamerada değil sizde.tripod almalısın kardeş.şunu dene makro moduna al ve foto çekmeye çalış hedefi bulmakta zorlanrsın ve görüntüyü sabitleyemessin,bahsedilen mesafe 20 cm 30 cm dir daha uzaktan sabitleyebilirsiniz.

Ekmeğimi paylaşırım,ama VATANIMI,BAYRAĞIMI Asla
sony kamera

6 Mart 2008; 22:07:52 

makro foto denemesi.kamera dcr_hc94e 3mp foto çeker.minidv.bu fotonun orjinal boyutu.1,00mb ve 86.3 boyuta düşürdüm

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 6 Mart 2008; 22:08:28 >

quentin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Mart 2008; 22:17:48 

quote:

Orjinalden alıntı: sony kamera

merhaba arkadaşlar high definition full hd kamera alan arkadaşlar biliyorsunuz hd çekim yaptıysanız bunu izlediğiniz aygıtlarda hd formatı desteklemeli.tv veya laptopun ekran çözünürlüğü önemli.siz eğer hd formatlı bir çekimi normal tv de izlemek isterseniz hd olmayan kamera ile farkı olmaz.10x zoomda kamerayı tam sabitleyemessin suç kamerada değil sizde.tripod almalısın kardeş.şunu dene makro moduna al ve foto çekmeye çalış hedefi bulmakta zorlanrsın ve görüntüyü sabitleyemessin,bahsedilen mesafe 20 cm 30 cm dir daha uzaktan sabitleyebilirsiniz.

Ben sordurdugum zamanda bana hd uyumlu olmasi gerek demislerdi ama bir baska arkadasin laptopunda hd kamerada cekilen goruntuleri izleyince bi fark goremedim sonucta laptop hd uyumlu degil ama goruntu hd ayrica hd filmleri izledigimde de laptopum hd uyumlu degil ama goruntu kalitesinin farkini goruyorum ben de kamerada bu farki gormek istiyorum ama goremedim malesef ama hd uyumlu bi tv de tekrar deniycem bi farki var mi gormek lazim hakli olabilirsin ama bu kadar fark olacagini sanmiyorum
Ayrica resim kalitesi guzel gercekten sanirim bi kac test daha yapmam lazim ozellikle makro konusunda
Bilgiler icin ayrica tesekkurler

Dell XPS M1330 (PRODUCT) RED
Creative I-trigue 3400
Sony Ericsson W950i
sony kamera

6 Mart 2008; 23:05:57 

arkadaş hd formatta çektiğin videoları birde hd uyumlu tv de dene farkı göreceksiniz

quentin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Mart 2008; 23:08:01 

quote:

arkadaş hd formatta çektiğin videoları birde hd uyumlu tv de dene farkı göreceksiniz

Tskler umarim dedigin gibidir farki gormek istiyorum gercekten :)

Creative I-trigue 3400
Sony Ericsson W950i
sony kamera

6 Mart 2008; 23:30:58 

tekrar merhaba arkadaş sizin iş şuna benzemiş,5mp ile çekilmiş bir görüntüyü ekran çözünürlüğü örnek cep telfonu ekranı 176x208 piksel bir ekranda izlemek stiyorsun .izlersen ne olur 5mp farkını görebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 6 Mart 2008; 23:31:35 >

quentin

6 Mart 2008; 23:44:47 

quote:

tekrar merhaba arkadaş sizin iş şuna benzemiş,5mp ile çekilmiş bir görüntüyü ekran çözünürlüğü örnek cep telfonu ekranı 176x208 piksel bir ekranda izlemek stiyorsun .izlersen ne olur 5mp farkını görebilirmisiniz

Arkadasim durum abarttigin kadar degil hd kamerayla cekilmis goruntuyu ben laptopda izledim ayni kalitedeydi dogru hd uyumlu bi cihaz olsa daha iyi goruntu alinir ama abartildigi kadar kalite farki olmaz teknosalarda teshir urunleri var kucuk ekran lcd lere bagli onlar hd uyumlu ekranlar mi sanki ama kalite ve goruntu gayet guzel ve hd ben bundan bahsediyorum benim kameranin goruntusunun hd goruntuyle alakasi yok ben hic bir fark goremedim ama hd uyumlu bir cihazda deniycem dedim umarim yanilirim ama hic sanmiyorum
Cep telefonu ornegine gelince 5mp lik bir goruntuyu cepte 5mp farkini tabiki goremezdin ama goruntu kaliteliyse bunu tabiki farkedersin dimi ne kadar kucuk olursa olsun yada cozunurlugu 5mp yi desteklemiyor da olabilir ama kalite farkini yasarsiniz benim anlatmak istedigim bu bilmem anlatabildim mi

Creative I-trigue 3400
Sony Ericsson W950i
anilgee

7 Mart 2008; 17:14:28 

quote:

Orjinalden alıntı: quentin

quote:

Arkadasim durum abarttigin kadar degil hd kamerayla cekilmis goruntuyu ben laptopda izledim ayni kalitedeydi dogru hd uyumlu bi cihaz olsa daha iyi goruntu alinir ama abartildigi kadar kalite farki olmaz teknosalarda teshir urunleri var kucuk ekran lcd lere bagli onlar hd uyumlu ekranlar mi sanki ama kalite ve goruntu gayet guzel ve hd ben bundan bahsediyorum benim kameranin goruntusunun hd goruntuyle alakasi yok ben hic bir fark goremedim ama hd uyumlu bir cihazda deniycem dedim umarim yanilirim ama hic sanmiyorum
Cep telefonu ornegine gelince 5mp lik bir goruntuyu cepte 5mp farkini tabiki goremezdin ama goruntu kaliteliyse bunu tabiki farkedersin dimi ne kadar kucuk olursa olsun yada cozunurlugu 5mp yi desteklemiyor da olabilir ama kalite farkini yasarsiniz benim anlatmak istedigim bu bilmem anlatabildim mi

arkadaş doğru söylüyor mesela normal pc monitörleri 1024x768 çözünürlükte ayarlıdır genelde media playerda SD bir video izlerken(720x526) görüntü ekrana tam sığmaz küçük kalır

ama ben sr7e HD kameramın görüntülerini izlediğimde 1024x768 ekranıma sığmıyor görüntü %bilmemkaç(20-30-40-50 herneyse) küçültüp veriyor çözünürlüğü 1600x1200 falan yapınca anca ekrana göre küçük kalıyor

eğer sizin makinenin görüntüsü normal internetten indirdiğiniz herhangi bir videoyla aynı büyüklükteyse bunda bi sorun olması gerekir HD/SD seçimini yaptığınızdan da eminsiniz gibi enteresan durum gerçekten isterseniz aldığınız yere gidip bilgi almayı deneyin

sony kamera

8 Mart 2008; 20:45:23 

teşekkürler anilgee arkadaş .şu ekran çözünürlüğü çok mu zor da daha iyi çözünürlük koymuyorlar.teşekkürler

anilgee

9 Mart 2008; 9:46:01 

masaüstünde biyere sağ tıklayın özellikler ayarlar falan derken orda 1600x1200e kadar çözünürlük artırabiliyoruz bi çektiğiniz HD videoyu o çözünürlükte izleyin bide normal bi film izleyin farkı görün derim

quentin

9 Mart 2008; 20:28:15 

Arkadaslar camerayi hd uyumlu tv de baglayip izledim goruntu gayet guuzeldi gercekten fajat benim hatam sanirim ayarlari degistirip dusuk kalitede bi kayit yapmam olmus bunu da pc ekraninda dogal olarak dusuk kalitede izlememden kaynaklanmis goruntu gayet guzel SONYi tekrar seviyorum
Bu arada ilgilenen arkadaslara ayrica tesekkur ediyorum.

Creative I-trigue 3400
Sony Ericsson W950i
humam77

10 Mart 2008; 10:39:42 

Arkadaşlar sony’nin HDR-SR1E, SR5E, SR7E, SR8E modelleri görüntüyü kamera HDD sine AVCHD olarak kaydetmesine karşın Handycam Utility yazılımı(yazılım cd sinde var) ile bilgisayara aktardığınızda blue ray’ın formatı olan m2ts olarak aktarmaktadır. Sony’nin bunu yapmasının sebebini tam bilmesem de ya kullanımı AVCHD deki mts formatından daha kullanışlı olması yada blue ray oynatıcıların yaygınlaşması için bir çalışma olarak düşünüyorum. Bu kameralar iki format ve bu formatların kalite seçenekleri ile kayıt olanağı sunuyor. HD ve SD. SD olarak kayıt mpg olarak gerçekleşse de kameraların HD olması bu formatı dahi HD olmayanlardan daha kaliteli hale getiriyor.

Tabi bu kameralarla kayıt yaparken kaydı durduğunuzda bir video dosyası olarak onu kaydediyor ve kayıt tuşuna tekrar bastığınızda yeni bir video dosyası olarak bunu ayrı kaydediyor. Bu da videoları tek bir dosya olarak bulunduracaklar için bir sorun teşkil ediyor. SD olarak yapılan kayıtlarda aynıdır. SD olarak yapılan kayıtlar HD kayıtlardan daha az yer kaplamaktadır.
Ben bu sorunları nasıl aştım anlatmak istiyorum. Ama daha önce forumda okuduğum bazı şeylere katkıda bulunmak istiyorum. Öncelikle kamera alırken DVD mi DV(kasetli) mi HDD Mİ? Şuanda kullandığım kamera HDR-SR5E bundan önce panasonic VDR-250 DVD li kamera kullandım. SR5E ile kıyaslamak mümkün değil. Birincisi mini dvd li kameralar en düşük kalitede kayıt yapsada 2 saat kaydı geçmiyor. Benim vdr-250 118 dk. Yapıyordu. En kaliteli formatta 20 dakikaydı. DVD kameraların bir diğer eksisi optik yazdıkları için sıklıkla dvd diski bozuyor ve çekimlerinizi yok ediyor. Özellikle sıcak ve soğuk ortamlarda ve yazılabilir silinebilir dvd ler belirli bir yazım sayısına ulaşmışsa. Hdd kameralar ise size dv kasetliler gibi çekimden sonra bir de saatlerce bilgisayarda sizi uğraştırmıyor.
HDR-SR5E ile ilgili şikayette bulunan arkadaşlar var. Bu kamera gerçekten çok güzel özelliklere sahip. Arkadaşlar şunu unutmayın kamera ve fotoğraf ışık demektir. Ben İstanbul da şimdi gösterimde ki SERÇE isimli dizinin çekimlerini gördüm açık havada profesyonel kameralar olmasına rağmen yansıtıcı kullanıyorlardı. Açık hava çekimiyle yetersiz ışıkta çekime aldanmayın. Her kamera yetersiz ışıkta sorun yaşar. Bir de bunlar el kamerası. Küçültülen her şeyde bir şeylerden taviz veriliyor demektir.

Şimdi bu kameraların dosyalarını görüntü kaybı olmadan nasıl birleştirir veya convert ederiz? Benim bulduğum çözüm tamamen NERO 8 ile. Ne kadar program denedimse hep görüntü kaybı oldu nero hariç. Mesela bu kameraların kayıtları GB larla olmaktadır. Nero da mp4 olarak anlaşılmayacak kadar az bir görüntü kaybıyla 6 da veya 7 de bir oranına kadar küçültmek mümkündür.
SD çekimlerin mpg lerini vobmerge ile hiç zahmetsiz hiç görüntü kaybı olmadan convert etmeden orijinal halinde birleştiriyorum.
HD çekimleri ise ilk olarak Handycam Utility ile bilgisayara aktarıyorum. Tabi m2ts olarak atıyor. CyberLink PowerDVD 7.3 ile bu görüntüler hemen izlenebiliyor. Çünkü bu program yükü işlemciden ekran kartına aktarıyor. İşlemcim p4 3.0 ram 1 GB ekran kartım hd destekli. M2ts video izlerken işlemci performansı %4-5 doğal olarak hiç takılma olmuyor. Core duo falan gerekmiyor.
Nero 8 e “araç