Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI Sayfa: <<   < önceki  38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erdc

31 Ocak 2008; 21:36:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba, hdr cx6 kamera yeni satışa çıkmış ve fiyatı 2.300 ytl. Bu kamera AVCHD formatını destekliyor ve SDHC karta kayıt yapıyor. Bir de, minidv, DVD, HD trendi SDHC karta doğru gidiyor. Bu açıdan en azından SD karta kayıt yapan bir kamera almalı diye düşünüyorum. Bu kamerayı inceleyenlerin görüşünü 3 konuda alabilir miyim:
1-)ABD.den getirtme imkanım var ve fiyatı 826 USD yani 1000 ytl civarı. TR fiyatı ile kıyasladığınızda garantiden vazgeçerek bu fiyata satın alınabilir mi
2-)Şu anda HD televizyona sahip değilim. Bu kamera ile standart kayıt (mpeg-2) yapılabilir mi yoksa kaydı sonradan çevirmek mi gerekir. Bir de AVCHD Sony'nin başını çektiği bir format. Acaba yaygınlaşır mı yoksa beklemeli mi.
3-)Bu kamerada viewfinder yok yani LCD ekranı açmadan nereyi çektiğinizi göremiyorsunuz. Bu bir eksiklik midir. Pil tüketimini artırır diye düşünüyorum.
Teşekkürler

sseneldik

31 Ocak 2008; 21:46:44 

arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek kimse.. sorunumu tekrarlıyorum. başına gelen veya çözümünü bilen varsa bi zahmet yardımcı olsun.
Herkese merhaba. forumunuz gayet güzel ve aydınlatıcı. benim sorunum 4 yıl önce aldığım sony DCR-TRV460E PAL kamerayla ilgili. yaklaşık 1 yıldır kullanmıyordum kamerayı. şimdiye kadar usb kablosu aracılığıyla kendi picture package programı ile xp yüklü pc üzerinden cd ye kayıt yapıyordum. şimdi xp yüklü pc ye yeniden kurdum ama kamerayı pc gördüğü halde picture package options da target bölümü boş. ordan cd-dvd rom veya harddisk seçemiyorum. bu sebeple kayıt için uğraştığımda cd olduğu halde sürücü boş diyor. 2 gündür sürekli yeniden yüklememe rağmen sorunu çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden cevaplarınız ve emeğiniz için sağolun. herkesle tekrar görüşmek üzere...

txherquanne

1 Şubat 2008; 19:23:13 

arkadaşlar merhaba,

SONY DCR-HC37E model kameramı laptop'a tanıtmak için önce kutusunda gelen USB kablosunu, ardından az önce satın aldığım firewire kablosunu denedim. Her ikisinde de olumsuz sonuç alıyorum. Laptop'ta Picture Motion Browser yazılımı zaten kurulu. Kamerayı bilgisayara tanıtmak için yapmam gereken başka nedir?? Acil yardımlarınızı bekliyorum!

Herkese kolay gelsin..

kontrgerilla

2 Şubat 2008; 3:12:43 

quote:

txherquanne Tarih 1 Şubat 2008; 19:23:13
arkadaşlar merhaba,

SONY DCR-HC37E model kameramı laptop'a tanıtmak için önce kutusunda gelen USB kablosunu, ardından az önce satın aldığım firewire kablosunu denedim. Her ikisinde de olumsuz sonuç alıyorum. Laptop'ta Picture Motion Browser yazılımı zaten kurulu. Kamerayı bilgisayara tanıtmak için yapmam gereken başka nedir?? Acil yardımlarınızı bekliyorum!

Herkese kolay gelsin..

laptop vista ise işin zor,belkide imkansız,ne microsoft nede sony olaya bir çözüm üretemiyor, kaç gündür iki tarafıda arıyorum ikiside birbirine yönlendiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrgerilla -- 2 Şubat 2008; 3:13:06 >

heryerde ve hiçbiryerde
e.karabeke

2 Şubat 2008; 14:18:09 

merhaba
gerçekten çok harika bir forum emeği geçenlere binlerce teşekkür..
Öncelikle acemi olduğumu belirtmek istiyorum lütfen sorularımı abes bulmayın.
Bir kamera almayı düşünüyorum.Öncelikle kamerayı yeni doğan oğlumu çekmek ve öğretmen olduğum için gittiğim yerleri çekip eğitim filmleri yapmak için(pamukkale ,nemrut dağı gibi) alacağım.Kullanın amacım bu..
Öncelikle alacağım kamerada olması gerekenler;
1.Kaliteli bir görüntü.
2.Çektiğim videoları kendi bilgisayarıma kolayca aktarabilip orada montajlama imkanı.
3.sesli çekim.
Kullanım amacım ve istediklerim bunlar .
ÜÇ model belirledim kendime göre
HDR HC 7E ve HDR HC 5E ve HDR CX6EK ....
http://www.sony.cz/product/ProductComparisonWizard.action?site=odw_tr_TR§iontype=Product&deepestLevelCategoryId=HDD HDV
Bunlarla ilgili sorularıma gelince mini dv ve Memory Stick kameralar bunlar...
1.Çektiğim görüntüleri bilgisayara atmam dv kameralarda sorun olur mu?Amatör olduğumu yazmıştım.
2.Memory Stick kameralarda görüntü kalitesinin sıkıştırmanın kasete göre daha kötü olduğunu ekranın büyümesi ile görüntünün bozulduğu doğru mudur?
3.Ayrıca bu kameralar High Definition Kameralar benim HD tvim ve bilgisyarım yok .İzlememde ve montajda sorun olurmu ?
4.Siz neyi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.....

zeus432

2 Şubat 2008; 14:19:26 

Arkadaşlar benim 2 sorum olacaktı bana geçen hafta yurtdışından sony dcr-sr200 modeli hdd li bi kamera hediye geldi ilk sorum benim bu kameraya türkçe dil yüklemem mümkün mü ikincisi kamerada çektiğim görüntüleri bilgisayara attıktan sonra kameradan silmiştim sonra aynı görüntüleri bi yere götürmem gerekti bende tekrar kameraya atıp götürdüm ama kamera bilgisayardan geri attığım görüntüleri görmüyordu o görüntüleri kamerada tekrar görmenin bir yolu var mı acaba

The Soul Of BMW.
Zeus432, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

Acer Aspire 5920G-933G25Mn ---- Intel PM 965 Express Intel Core 2 Duo T9300 (Penryn) 2.5GHz FSB 800MHz L2 Cache 6MB , NVidia GeForce 8600M GT Grafik belleği 512MB, RAM 3GB DDR2 667MHz, HDD 250GB 5400rpm SATA, DVD Super Multi Double Layer, Dolby Home Theater + Surround + Subwoofer

anilgee

2 Şubat 2008; 17:13:29 

quote:

Orjinalden alıntı: erdc

merhaba, hdr cx6 kamera yeni satışa çıkmış ve fiyatı 2.300 ytl. Bu kamera AVCHD formatını destekliyor ve SDHC karta kayıt yapıyor. Bir de, minidv, DVD, HD trendi SDHC karta doğru gidiyor. Bu açıdan en azından SD karta kayıt yapan bir kamera almalı diye düşünüyorum. Bu kamerayı inceleyenlerin görüşünü 3 konuda alabilir miyim:
1-)ABD.den getirtme imkanım var ve fiyatı 826 USD yani 1000 ytl civarı. TR fiyatı ile kıyasladığınızda garantiden vazgeçerek bu fiyata satın alınabilir mi
2-)Şu anda HD televizyona sahip değilim. Bu kamera ile standart kayıt (mpeg-2) yapılabilir mi yoksa kaydı sonradan çevirmek mi gerekir. Bir de AVCHD Sony'nin başını çektiği bir format. Acaba yaygınlaşır mı yoksa beklemeli mi.
3-)Bu kamerada viewfinder yok yani LCD ekranı açmadan nereyi çektiğinizi göremiyorsunuz. Bu bir eksiklik midir. Pil tüketimini artırır diye düşünüyorum.
Teşekkürler

evvet tatilden döndüm şimdi şu sorulara bi iki şeyler söyleyelimm

1-) bence alınabilir şahsen ben öyle yaptım bi sorun da yaşamadım henüz iyi bakarsan bişi olmaz

2-)mpeg-2 kayıt yapılır tabiki ayrıca AVCHD formatı zaten yaygın bi format sadece türkiyede değil avrupa amerika zaten artık HD yayın izliyor HDdvd kullanıyor bluray kullanıyor merak etme türkiyede de zamanla yaygınlaşır

3-)benim kameramda ikisi de var ve lcd ekranı kapadığımda yaklaşık bi 90dkda 5dk kaybediyoruz pek önemli değil zaten amatörsen vizör kullanmazsın rahat edemezsin

ayrıca 8gb SD karta 2,5 saat çekimi en düşük kalitede yapar gibime geliyor eğer sitede söylüyorsa zaten öyledir:)

bence 8gb HD için yinede küçük kalır

erdc

2 Şubat 2008; 22:43:58 

teşekkürler anilgee, açıklamalrın bana faydalı oldu, ilgilenen arkadaşlara da umarım olmuştur. Bu makineyi alacağım, sanırım en iyisi...

OzzY™

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Şubat 2008; 22:57:43 

Merhaba,
DCR-HC18E kullanıyorum
büyük bir sorunum var kamerayı açtığımda simsiyah ekran geliyo yani objektif kapağı kapalıymış gibi tek fark ekranda "cover is not open" yazısı yok.

Teşekkürler

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Eski Kullanıcı adı: ozzye36
anilgee

3 Şubat 2008; 11:09:46 

hmm lcd ekranda bi sorun olmuş olabilir vizörden kontrol eedin orda da aynı şey oluyorsa biraz kötü durum

basit bi hata gibi gelmiyor servise falan götürün

bu arada şans eseri fotoğraf makinelerinde de böyle bir sorun olduğunu gördüm

sebebi içindeki görüntü sensörünün fazla ısınmasından dolayı sensörün içindeki çok ince bacakların kopmasıymış ama bu fotoğraf makineleri için geçerli ısınma sebebi video yani çok sık şekilde ardarda foto çekimi

biz video kameradan bahsediyorsak sensörde önlemelr alınmış olmalı çünkü video amaçlı aletler bunlar

yani sebebi kamerayla aynı olmayabilir ama sensörde bi sorun olması büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 3 Şubat 2008; 11:19:20 >

OzzY™

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Şubat 2008; 12:05:23 

sorun LCDde değil LCD çalışıyor ama sensörden gelen görüntü simsiyah
dediğin gibi servise gidicez ama garanti yok nolcak bakalım :)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Eski Kullanıcı adı: ozzye36
hcagir

3 Şubat 2008; 22:12:20 

Merhaba arkadaşar,

Bende hdr ux3e sony kamera var, bununla ilgili birkaç şey sormak istiyorum yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler,

bir SD birde HD kayıt seçeneği var yani biri standart biri high defination, bunlar kendi aralarında 4 e ayrılıyor kalitelerine göre şöyleki

SD nin yüksek-orta ve düşük kalitesi var ve hd nin de aynı şekilde yüksek-orta-düşük kalitelisi var şimdi sorum şu:

SD nin normal kalitelisi ile hd nin düşük kalitelisi aynı boyutta yer kaplıyor, görüntü kalitesi olarak hangisi üstündür?

kamera DVD ye kayıt yaptığı için sizce hangi kalitede çekim yapmalıyım? hd yüksek seçeneği 15 dakika izin veriyor yani çok kısa, siz hangi çözünürlükte çekim yapıyorsunu?