arkadaşlar video kamera alacağım fakat özellikle nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum formu dolaştım aklım karıştı.uzman bir arkadaş kısaca özletlermi özellikle sony kameralarda dikkat edilmesi gereken noktaları...
BEN DCR-HC37 VİDEO KAMERA SATIN ALDIM. BANA SATIŞ SIRASINDA KAMERAYA ÇEKTİKLERİMİ BİLGİSAYARA USB GİRİŞİ SAYESİNDE AKTARABİLECEĞİM SÖYLENDİ. FAKAR KUTUDA ÇIKAN DVD DE SADECE TANITIM FİLMİ OLDUĞUNU GÖRDÜM. ÇEKTİKLERİMİ BİLGİSAYARA AKTARNAK İÇİN TV KARTI KULANIYORUM.FAKAT ODA BENİM İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜYÜ VERMİYOR. BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR
BEN DCR-HC37 VİDEO KAMERA SATIN ALDIM. BANA SATIŞ SIRASINDA KAMERAYA ÇEKTİKLERİMİ BİLGİSAYARA USB GİRİŞİ SAYESİNDE AKTARABİLECEĞİM SÖYLENDİ. FAKAR KUTUDA ÇIKAN DVD DE SADECE TANITIM FİLMİ OLDUĞUNU GÖRDÜM. ÇEKTİKLERİMİ BİLGİSAYARA AKTARNAK İÇİN TV KARTI KULANIYORUM.FAKAT ODA BENİM İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜYÜ VERMİYOR. BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR
Kullandığınız bilgisayar masa üstü bilgisayarsa PCI IEEE 1394 (FireWire, i.LINK) kartı,
Kullandığınız bilgisayar diz üstü bilgisayar ise PCMCIA IEEE 1394 (FireWire, i.LINK) Kartı alır takarsanız, birlikte verilen aktarma kablosu ile kameranızdan görüntülerinizi kayıpsız olarak bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.
arkadaşlar benim sony ccd-trv46e model cameram var.. cameram açılıyor record yapıyor ama hiçbir tuş çalışmıyor(menüye giremiyorum,Zoom yapamıyorum,kaydettiğim görüntüyüde izleyemiyorum çünkü play tusuda çalışmıyor:().. acaba çocuk kilidi falanmı yapıldı.. yoksa Virüs Mü yedik:)
bu sorunu forumda bir arkadas sormuştu inşallah sorun büyük değildir..
bu hata ile forumda konuda açtım ama bakmadılar herhalde.. inşallah burda yardım edilir..
sevgili mevlutb bence bu bütçeile minidv bir model seçmelisiniz dvd ve hdd modeller bu fiyatta görüntü kalitesi açısından zayıf kalır tabi eğer hediye edeceğiniz kişi görüntüleri bilgisayarına atıp düzenleyecekise ve bu konuda tecrübesi yokise dvdli ürünleri seçebilirsiniz sony kameralar genellikle iyi kalitededir sizin bu bahsettiğim kullanım opsiyonları dışında birşeye dikkat etmenize gerek yok. mini dv olarak DCR-HC45E ve DCR-HC47E yi tavsiye ederim dvd li birmodel tavsiye etmek istemiyorum çünki biraz bütçenizi aşabilir 200 ytl kadar. ben yerinizde olsam minidv alırdım.
arkadaşlar video kamera alacağım fakat özellikle nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum formu dolaştım aklım karıştı.uzman bir arkadaş kısaca özletlermi özellikle sony kameralarda dikkat edilmesi gereken noktaları...
Video Kamera Seçerken 1.Adım: Format Seçin 2.Adım: Hangi Özelliklere İhtiyacınız Var? 3.Adım: Ekstralara bir göz atın 4.Adım: Tüm gerekenleri aldınız mı?
MiniDV, MiniDVD, Megapixel gibi birçok seçeneğin olması video kamera alırken size göz korkutucu gelebilir ,teknik özelliklerle ilgilenmek yerine neye ihtiyacınız olduğuna odaklanmak sizin için en iyi olanı seçme işini çok daha kolaylaştıracaktır. İster çocuğunun oyunlarını kaydetmek isteyen bir anne olun isterse çekimleriyle profesyonel olarak çalışan bir film yapımcısı, sizin için en iyi olan kamerayı bulabiliriz
1.Adım: Format Seçin Bugünlerde Video kameralar disc’lere kasetlere hatta flash belleklere dahi kayıt yapabiliyorlar. Bu formatlardan hangisinin kullanılacağı ise kolay oynatılabilirlik, genişletilmiş edit seçenekleri(post production) ve yüksek kalite görüntü ve resim gibi özelliklere bağlı. Birkaç örnekle açıklayalım; Kaydettiğiniz medyanın dvd çalarınızla uygun olmasını mı istiyorsunuz? Mini dvd deneyin. Bu video kameralar, çektiğiniz görüntüleri 3”lik disclere kaydederler ve bu dvdleri istediğiniz dvd çalarda oynatabilirsiniz hatta kaydettiğiniz discleri bir bilgisayar kullanarak istediğiniz şekilde üzerinde oynamalar yapabilir veya kopyalayabilirsiniz . Diğer dvd medyalarında olduğu gibi kaydettiğiniz 3”lik disclerinizle aradığınız görüntüyü ileri veya geri sarmaya gerek kalmadan bulabilir disc üzerinde istediğiniz zamana hemen gidebilirsiniz. Bu ürünlerin bazı modellerinde kamera üzerinde kaydettikleriniz üzerinde oynama seçeneği de vardır.
Uzun ve yüksek kalitede çekim yapmak ve çektikleriniz üzerinde bilgisayarınızda düzenlemeler yapmak istiyorsanız , MiniDv’ye veya Digital8® video kameralarına bir göz atın.Bu küçük kameralar çektiklerinizi küçük kasetlere dijital olarak kaydeder. Usb veya bir firewire kablosuyla çektiklerinizi bilgisayarınıza aktarıp üzerinde düzenleme yapabilmenize, kaydınızı e-mail olarak göndermenize veya bir disce kaydetmeniz olanak sağlar. Ses ve görüntü kalitesiyle DVD filmleri kalitesindedir. Üstelik filmlerinizi direk olarak video kameranızdan izlemeniz mümkündür.(Televizyonunuza A/V kablolarıyla bağlanır)
Eğer discler ve kasetlerle uğraşmadan tonlarca bellek istiyorsanız ,sabit diskli bir video kamera düşünün.Bu tip video kameralar kendi içlerinde bulunan sabit disklere kayıt yaparlar ve bu da onları gerçekten küçük kılmakla beraber kaset veya disk israfını da engeller. Saatlerce yüksek kalitede görüntü kaydedin halen kaydedecek yeriniz olsun.
İnanılmaz derecede küçük ve multimedya özellikleri olan bir kameraya ne dersiniz? Flash bellek kullanan kameralar beklemeyeceğiniz derecede küçük olabilirler ,flash belleklerin küçük boyutlarından faydalanarak yapılan bu kameralar cebinize hatta cüzdanınıza sığacak boyutlarda olabilirler. Genelde video resim ve müzik kaydedip hepsi bir arada çözümler sunarlar.
Ekonomik olan aile hatıralarınızı kaydetmek için bir kamera arıyorsanız, o zaman Hi8 veya VHS-C kameralarına bir bakın.Bu analog formatlar orta büyüklükte kasetlere kayıt yaparlar ve makul bir resim ve ses kalitesiyle birlikte birkaç düzenleme seçeneği sunarlar . Kullanımı kolay ve ekonomiktirler, kaydettiğiniz görüntüleri seyretmek için video kameranızı televizyona bağlamanız yeterlidir. Veya bir VCR adaptörü alıp kasetlerinizi VCR’de de seyredebilirsiniz.
2.Adım: Hangi Özelliklere İhtiyacınız Var? Digital Fotoğraf Modu: Dijital fotoğraf modu olan video kameralar, dijital fotoğraf modunu kullanarak tıpkı dijital fotoğraf makineleri gibi fotoğraf çekebilirler. Tabii genelde çözünürlüğü normal bir dijital fotoğraf makinesinden düşük olur. Fakat iki işi birden yapabilen bir cihazın verdiği rahatlığı göz önünde bulundurmak gereklidir.Video kameranızla çektiğiniz fotoğrafın yüksek kalitede olması için Megapixel kameraları deneyin. Bu kameralar her çekimde görsel olarak çok daha ayrıntılı çekimler yaparlar; tabii bu da daha zengin ve berrak resimler almanızı sağlar. Eğer video kameranızla yaptığınız resimlerin çıktısını almak istiyorsanız, Megapixel kameraları tercih edin.
Optik Zoom: Optik yakınlaştırma diye tabir edebilceğimiz “Optic Zoom” özelliği sizi çekmek istediğiniz bir görüntünün yakınına götürerek daha detaylı bir görüntü almanızı sağlar.Bu tip bir yakınlaştırmatıpkı bir film kamerası gibi gerçek lensler kullandığından çekmek istediğiniz görüntüye ne kadar uzak olduğunuzdan bağımsız olarak berrak bir görüntü almanızı sağlar.
Video Kabiliyeti: Bilgisayarınızdaki rip filmleri ve tv şovlarını mp3 çalarınızda izleyebilirsiniz.
Kendinden Işıklı(Built-in Light): Daha iyi bir görüntü elde etmenin en kolay yoludur .Ortamın ışığı yeterli olmadığı her an kullanabilceğiniz bu özellik, sandığınızdan çok daha fazla işe yarayacaktır. Sadece mumların aydınlattığı bir ortamda çekim yapacağınız doğum günlerini bir düşünsenize.
3.Adım: Ekstralara bir göz atın 1 ve 2. adımlardaki format ve özelliklere karar verdikten sonra bir de video kameraların sahip olduğu ekstra özelliklere göz atmakta yarar var,acaba hangisi video kameranızın kullanımını daha kolay yapıyor.
Bakaç(Color viewfinder): Çekim sırasında kaydettiklerinizi Lcd ekran kullanarak kaydetmek her zaman kolaydır. Fakat büyük miktarda pil tüketimi yapar. Bunun için kameranızda bir bakaç bulunması her zaman avantajlıdır.
LCD büyüklüğü: LCD ekranların büyüklükleri genellikle 2” ile 3,5” arası olur ve çekim sırasında sırasında neler çektiğiniz görmeniz ve yaptığınız ayarları daha yapabilmenize olanak sağlar. Büyük ekranlarda okumanız ve görmeniz daha kolay olacaktır.
4.Adım: Tüm gerekenleri aldınız mı? Sizin için en iyi olan video kamerayı seçtiğinizde ihtiyacınız olan tüm parçaları aldığınıza emin olun.
Kasetler ve discler: Önemli günlerde ihtiyacınız olduğunda çekim yapabilmek için yeterli miktarda kaset veya disk stoğunuz olduğundan emin olun.Video kameralar genelde disk veya kasetlerle birlikte verilmez. Bu yüzden, ihtiyacınız olan medyayı almayı unutmayın.
Taşıma Çantası: İyi bir taşıma çantası hem kamerayı hem de taşıdığınız medyayı alabilmelidir.
Pil ve şarj cihazı: Önemli olaylar beklemez , bu yüzden daima bir yedek şarj bulundurmanızı tavsiye ederiz. Video kameralarla aldığınız şarjlar, genelde çok uzun ömürlü olmaz.
Tripod: Tripod almanız, çekimlerinizin daha sallantısız ve sabit çıkmasını sağlayacak ve ellerinizi daha serbest kılacaktır.
Hafıza Kartı: Eğer kameranızda fotoğraf çekme özelliği bulunuyorsa 128 mb veya 256 mb lık bir hafıza kartı alabilirsiniz.
Sony DCR-SR 300 satın aldım ve ne biliyorsanız paylaşın lütfen. Bilgileirnizi paylaşırken özellikle şunu bilin bu konuda pek bir şey bilmiyorum :(... yardımlarınızı bekliyorum nasıl bir tercih yaptım acaba ve neler yapabilirirm. Tv den kayıt yapabilir miyim mesela vb. gibi .Neler yapmamı önerirsiniz.?
herkeze merhabalar elimde CCD-TRV66E SONY kamera var ama swicth kontrol bozuk yani teknik servisin demesi öyle zoom çalışmıyor kamera açıldığında hep zoom yapılmış gibi gözüküyor sonuç olarak benden 175 milyon para istediler yapmak için swicth kontrolü deyiştiriceklermiş yardımcı olurmusunuz lütfen...!!!
arkadaşlar benim sony ccd-trv46e model cameram var.. cameram açılıyor record yapıyor ama hiçbir tuş çalışmıyor(menüye giremiyorum,Zoom yapamıyorum,kaydettiğim görüntüyüde izleyemiyorum çünkü play tusuda çalışmıyor:().. acaba çocuk kilidi falanmı yapıldı.. yoksa Virüs Mü yedik:)
bu sorunu forumda bir arkadas sormuştu inşallah sorun büyük değildir..
bu hata ile forumda konuda açtım ama bakmadılar herhalde.. inşallah burda yardım edilir..
bu arada bu makinanın reset tusu yok yedim içitim hertafrafını..
poiety kardeş merhaba kameran hayırlı olsun güzel kamera.ustalar varken bize yorum yapmak düşmez,ama önce biz anladığımız kadar yardımcı olalım,bir hata bir eksik var ise saygı değer ustalarımız bizi bağışlar eksiğimizi tamamlar ve size yardımcı olurlar.kameranın 40gb hard diski var amatörlere yeterli 1\2,9 sensörü var sensörü de büyük güzel,3mp foto çekiyor ev kullanıcısına yeterli.10 optik zoom 20 dijital zoom yeterli çok olursa kamerayı elle tutarak çekim yaparken görüntü çok titrer.sanıyorum senin kameran sistemi pal değil ,amarikadanmı aldın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 12 Haziran 2007; 1:38:46 >
merhaba arkadaş iki kameradan hangisi dersen sr52e derim.nedeni sr52e1mp,sr32e nin bürüt piksel sayısı 800,52e nin bürüt piksel sayısı1070.32e de geniş seçme tuşu yok 52e de var,32e de hibrit lcd ekran yok,52e de var.lcd ekran büyüklüğü,32e de 2,5--52e de 2,7.karar yinede senin .biz özellik farklarının bazılarını yazdık.dcr-hc96e veya 94e bir incele derim,bunlar minidv kameralar.3mp foto çekerler
herkeze merhabalar elimde CCD-TRV66E SONY kamera var ama swicth kontrol bozuk yani teknik servisin demesi öyle zoom çalışmıyor kamera açıldığında hep zoom yapılmış gibi gözüküyor sonuç olarak benden 175 milyon para istediler yapmak için swicth kontrolü deyiştiriceklermiş yardımcı olurmusunuz lütfen...!!!
arkadaşlar ben düğün çekimi için kamera alıcam bana acil tavsiyeler de bulunun sizce düğün çekimlerinde piksel mi yoksa zoom mu önemli ? ben sony almak istiyorum. şu anda kafamda dört kamera var aşığıda linkleri veriyom bunları inceleyip acil olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ya arkadaşlar sony HC-37 E ve 45E arasında kaldım...!!! 45, 37 nin hafıza kartlısı ve kumandalısı...Diğer herşey aynı... Benim merak ettiğim bazı forumlarda hafıza kartına atılan video ve görüntülerin kalitesinin kötü olduğu...Böyle ise 45 e fazla para vermenin bir alemi yok...Öyle değil mi? Yalnız bir ayrıntı var...ben kumandalı model istiyorum ama kumanda olunca hem usb hem hafıza kartı da oluyor özelliklerde...sadece kumanda ve usb olan kamera mevcut değil yada ben bilmiyorum...bileniniz varmı? Uzmanların görüşlerini bekliyorum...
Selam arkadaşlar kamera almak istiyorum,tatilde,evde şurda burda çekim yapıcam ama asıl gece maçında stadta çekim yapmak istiyorumyani gittiğim maçları kendime kolleksiyon yapmak istiyorum ama dandik görüntü olsun istemiyorum,çekimleri genelde üst tribünden yapacağım için hem geniş açılı hemde zoom özelliği iyi olan titremeyi fazla hissettirmiyen,bir kamera istiyorum. Boyutları benim için önemli değil.Bütçem:1.000 ile 1.500 ytl arası.
merhabalar arkadaslar, DCR-HC24E kamera aldım yaklasık 2 ay once. sonra np 70 batarya altım ve sorunsuz yarıda kalmadan cekım yapabılıyorum.
arkadaslar bır sorunum var usb ıle cd ye yazdıgım zaman cekımlerı ses de haşırtı cızırtı var.o kadar arastırdım bulamadım..bılgısayar ayarlarında sorun var galıba ama bulamadım yardımcı olabılecek varmı ?
selam arkadaşlar. SONY DCR-HC45E VİDEO KAMERA (MİNİ DV) kamera almayı düşünüyorum. Yalnız fotoğraf çekip çekmediğini anlayamadım. Bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi. Kameraların fotoğraf kalitesi düşük oluyo gerçi ama yine gerekli bir özellik. teşkkürler..
merhaba zokonko ,arkadaş hc 45emalesef foto çekmiyor.sensörü çok küçük 1\6.0.bürüt piksel 800k kamera modunda piksel400.arkadaş eğer görüntüye önem veriyorsan kesinlikle bu kamera size yaramaz.size hc94e veya hc96e tavsiye ederim .3mp foto çekerler her ikiside,sensör boyutu 1\3.hc 45e nin sensöründen büyük.karar sizin.aklınızda başka model var ise yazın size geniş çaplı bilgi verelim.kesinlikle ustaların kamera tavsiyelerini ve yorumlarını oku arkadaş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 1 Temmuz 2007; 2:55:58 >
zokonko arkadaş eski model kameraların fotoları iyi değildi,ama şimdi tersi oldu sony nin bir çok modeli 3mp ve üzerinde foto çekenleri var birçok fotoğraf makinası ile yarışa bilir.benim hc94e kamera ile oğlumun resmini çektim baskı için fotorafcıya gittim o anda elinde SLR canon marka foto makinası olan bir adam geldi adam resmi görünce bu resmi hangi foto makina ile çektin diye sordu bende kamera ile deyince şaşırdı.bilgin olsun diye yazdım.selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 26 Aralık 2008; 4:16:59 >
650 ytle yi geçmeyecek sony...hc44,hc45...hc44 1.07mp ama optik zoom 45 e göre düşük.! Ama 45 800k ve çekim modunda bu 400e düşüyor,ama yüksek zoom da iyi değil diyorlar dezavantaja sahipmiş...! Sizce 44 daha iyi bir seçimmi?
merhaba cygnus666 arkadaş kesinlikle hc 44e iyi seçim.bir foto çekiyor 45e çekmiyor,iki 44e nin pikseli 45e ye göre yüksek.görüntü kalitesi diyorsan 44e derim selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 26 Aralık 2008; 4:18:45 >
arkadaşlar benim sony hc39 minidv video kameram var.kasete yapmış oldugum kayıtları nasıl bilgisayara aktaracagım??usb kablosu var kameranın program cdsınıde yükledım ama yapmayı bilmiyorum..yardımcı olursanız sevınırım..rcp-sahin@hotmail.com
hd kayıtta maksimum çözünürlük nedir?ben sony hd kameraların full hd kayıt yaptığına inanmıyorum.bende 1900*1200 çözünürlükte film var.sadece 2 dakika ve 0.58 gb yer kaplıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 3 Temmuz 2007; 13:15:53 >
arkadaşlar benim sony hc39 minidv video kameram var.kasete yapmış oldugum kayıtları nasıl bilgisayara aktaracagım??usb kablosu var kameranın program cdsınıde yükledım ama yapmayı bilmiyorum..yardımcı olursanız sevınırım..rcp-sahin@hotmail.com
Madde -1 USB yi unut :( Madde -2 Ulead video studio 7, 8, 9, 10 veya 11 ve Pinnacle vs. gibi aktarma programları edinip, fireware kart ve kablosu aracılığı ile aktarım yapabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karel-ma -- 4 Temmuz 2007; 20:15:21 >
kardes fireware kart ve kablo nerden bulabılırımm?????bide o programları ınternetten bulabılırım dimii?????o kart ve kablo kac para tutar ???goruntu kalıtesı yuksek olurmu?????usb ve picture package menu programı felan var kameranın cdsınden yukledım o bi işe yaramazmı????????????
selam arkadaşlar kamera almak istiyorum ama kafam çok karışık. önce sony dcr hc 96 e ye kesin karar vermiştim daha sonra okuduklarım sonucu kafam karıştı. şimdi aklımda bir çok seçenek var yardımcı olursanız çok sevinirim. 1- sony dcr 96 2- sr 30 3- sr 60 4- sony 403 e ve daha bir çoğu...............
mini dv mi, dvd mi, harddiskli olan mı?????? acil cevap bekliyorum
bi kere mini dv alma fiyatı ucuz ama çogaltma felan sorun olur gıdecen cdye aktattıracan kendın aktarmaya calıssan uzun iş...dvd guzel olur harddısk konusunda bi fikrim yokda onlar biraz pahalı olur paran çoksa harddısklı all...
serdar 0673 kardeş ben mini dv derim.çektiğin görüntülerde oynama yapacaksan çeşitli efektler koyacaksan mini dv.pratik olsun dersen dvd,dvd alırken 404 ,405 ,505,403 aşağısına bakma.hdd kameralar kayıt süren çokolur,alırsan sr190e veya 290e den aşağısı yaramaz,görüntüde ve fotoda kalite dersen bu yazılan modellerin hepsi 3mp foto çekerler,yanlış hatırlamıyorsam hdd olan 4mp foto çekiyor hc 96e 3mp foto çeker.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 26 Aralık 2008; 4:19:27 >
yaw arkadaslar ben 3 sene önce sony dcr-hc14e die bi kamera aldım.pcye format attırdım tekrar kamerayı yükledim.yükleme biterken şöle bi yazı çıktı ''Bu sınıf mevcut deil''die.1 sene önce yükleniordu bana bunun hakkında yardım edermsiiniz?Driver gerekli ise link koyuverin.
Bu iki ürünün biri mini DV diğeri de DVD çekim yapıyor. Megapixel,zoom gibi çoğu özellikleri birbiriyle denk veya aynı ve benim sormak istediğim pixel değerleri de aynı. Her ikisinde de kamera çekim modunda 690 pixel olduğunu yazıyor. 306E ile direk DVD'e çekince elde edeceğim değer ile 47E ile bilgisayara aldıktan sonra DVD'e atmak istediğmde alacağım pixel değeri aynı ve 690 pixel mi? Bunun soruyorum çünkü 47E'i kayıpsız kullanmak için bir firewire kartı almak gerekecek, 306E ile ise sarsıntıdan dolayı DVD kafasının bozulma ihtimali var (mı)?
Bu iki ürünü bu açıdan değerlendirir misiniz? Yani bu DVD üründen Mini DV'deki görüntü kalitesini alabilir miyiz? fiyat ve karşılaştırma linklerini aşağıda veriyorum.
Extradan şu merak ettiklerimi de ekliyim bari, içimde kalmasın :) dvd medyaları ile uzun süreli çekimler yapabiliyor muyuz? Mesela yazdığına göre başka bir ürün olan (DCR-DVD106E)için 9 saat pil dayanımından bahsediyor. Mini DV'de bu süreye ulaşmak mümkün mü? Teşekkürler şimdiden.
merhaba tamuel teğmenim kamerayı resetlemyi yaptınmı.kürdanla yapablilirsin.dene resetleme ile olmassa google den sony resmi sitesine gir oradan bir uzmana sor dan isteğini belirt.yardımcı olurlar.selamlar
Merhabalar sony drc-dvd405e kamera sahıbıyım.Butun cekimleri 16:9 yapıyorum ve lcd tv ye bagladıgımda kamerayı herhangı bır sorun cıkmıyor , ne zamankı bu goruntulerı edıtlemek ıstıyorum sorunlar burada baslıyor.
Videoları kesip bıcmek ıcın Adobe nin premiere pro programını kullanıyorum.kamera 720 x 576 pix de cekım yapıyor.Premiere de de buna uygun olarak 720x576 Widescreen Pal 16:9 pixel Aspect Ratio 1,422 secıyorum.Video mu bu sectıgım ekrana koydugumda sagında ve solunda sıyah boslukların oldugunu goruyorum.Premiere den , cektıgım vıdeo nun Aspect ratio suna baktıgımda 1,067 oldugunu goruyorum.Oysakı 1,067 ratio 4:3 ekrana tekabul ediyor.1,067 ratio ya koydugum zaman da videomu bu seferde yanlardan sıkıstırılmıs bır goruntu oluyor.Kamera cekımını 16:9 dan 4:3 e aldıgımda ve premiere den de 1,067 ratio sectgımde goruntu culk oturuyor.Anlamadıgım husus bu kamera gercek widescreen mi cekmiyor yoksa ratio su dunya standartlarının dısındamı ? yada bendemı bır tuhaflık var ?
ozet olarak bu konuda bılgısı olan ustatlardan yardım beklıyorum.Premiere de mpeg2 ıle calısmak bıraz sıkıcı bu elımdekı mpeg2 lerı nasıl .avi ye cevirebilirim hangi codec i onerirsiniz.(hani su dv kameraları aktardıgımız zaman avi oluyor ya o formata cevirmek istiyorum)
Mpeg2 video nun tum bilgilerini verecek (cozunurluk-ratio-ses) bir program bılıyormusunuz.
Premiere de bu videolarımı nasıl tam oturtabilirim. tesekkurler
Merhabalar sony drc-dvd405e kamera sahıbıyım.Butun cekimleri 16:9 yapıyorum ve lcd tv ye bagladıgımda kamerayı herhangı bır sorun cıkmıyor , ne zamankı bu goruntulerı edıtlemek ıstıyorum sorunlar burada baslıyor.
Videoları kesip bıcmek ıcın Adobe nin premiere pro programını kullanıyorum.kamera 720 x 576 pix de cekım yapıyor.Premiere de de buna uygun olarak 720x576 Widescreen Pal 16:9 pixel Aspect Ratio 1,422 secıyorum.Video mu bu sectıgım ekrana koydugumda sagında ve solunda sıyah boslukların oldugunu goruyorum.Premiere den , cektıgım vıdeo nun Aspect ratio suna baktıgımda 1,067 oldugunu goruyorum.Oysakı 1,067 ratio 4:3 ekrana tekabul ediyor.1,067 ratio ya koydugum zaman da videomu bu seferde yanlardan sıkıstırılmıs bır goruntu oluyor.Kamera cekımını 16:9 dan 4:3 e aldıgımda ve premiere den de 1,067 ratio sectgımde goruntu culk oturuyor.Anlamadıgım husus bu kamera gercek widescreen mi cekmiyor yoksa ratio su dunya standartlarının dısındamı ? yada bendemı bır tuhaflık var ?
ozet olarak bu konuda bılgısı olan ustatlardan yardım beklıyorum.Premiere de mpeg2 ıle calısmak bıraz sıkıcı bu elımdekı mpeg2 lerı nasıl .avi ye cevirebilirim hangi codec i onerirsiniz.(hani su dv kameraları aktardıgımız zaman avi oluyor ya o formata cevirmek istiyorum)
Mpeg2 video nun tum bilgilerini verecek (cozunurluk-ratio-ses) bir program bılıyormusunuz.
Premiere de bu videolarımı nasıl tam oturtabilirim. tesekkurler
Merhabalar @Duvayn...
Adobe Premiere 2 programını ilk çalıştırdığınızda proje oluştururken
Seçeneği ile yeni bir proje oluşturursanız Import ettiğiniz görüntü sizin deyiminizle cuk oturacaktır.
Merhabalar behic26 Cevabın ıcın cok tesekkurler.Benım sorunumun baslama nedeni işte tam senin tarif ettigin sekılde yapmaya baslamamdı.Daha dogrusu yazımda bunu anlatmaya calıstım.Widescreen secenegıyle projeme basladıgımda su sekılde bır ekranla karsılastım. EKRAN 01 Burada premiere monıtorunde gorunmeyen asıl videomun yerını beyaz ısaretlerden anlayabılırsın.Bu videoyu timeline a koydugum anda ise video seqence bolumunda cok farklı gorunuyor.Ratio yu kısmama ragmen bir turlu yukarıya dogru gennesmeyı ve yanlardaki boslukları gideremedim.Sonra kafam ratio dan cok cozunurluge takıldı ve bircok video oynatıcısında videolarımı ızledım.Premiere dahıl olmak uzere video cozunurlugunu butun programlar 720 x 576 verdi oysaki bu cozunurlukte elde edecegımız bir cerceve 16:9 degılde 4:3 oluyor.Oysakı hangı oynatıcıyla videomu acsam 4:3 bir ekran acılmıyor , mesela Bsplayer la actıgım anda acılan ekran direkt 16:9 ama onunda video icin verdigi cozunurluk 720x576.Kafam ınanılmaz karıstı ve cozunurlugu degıstırmek ıstedım ve o an hersey anlasılır duruma geldi. Ne zaman video nun formatını degıstırmek ıcın bir convert programının ıcınde kendı videomu actım o an acılan video penceresi 4:3.Yani kamera esasında her zaman 4:3 cercevede cekım yapıyor 16:9 ıstedıgınız zaman ıse ratio yu kısarak goruntunun dusecegı yerı daraltıyor ve nasıl oluyorsa video oynatan programlar yukarıda ve altta sıyah bosluklar olmasına ragmen bunları otomatıkman keserek sankı orjınal 16:9 cekımmıs gıbı gosterıyor ama oynatıcıların verdıgı cozunurluk her zaman 4:3 e tekabul ediyor.Bunu yenimi ogrendin diyebilirsiniz ama evet yeni oldu Premiere belkide bu cektıgım goruntunun formatından olsa gerek (CCIR-601 D1) yukarıdakı ve asagıdakı sıyahlıkları anlamayarak goruntuyu sunduruyor.Cekilen goruntunun genıslıgı standart 720 pix olduguna gore bende yukarıdan ve asagıdan video yu kestım sonuc 405 pix oldu.Bu ayarıda premiere de ratio yu 1,0 yanı duz yaptıgımda cozunurlukten dolayı goruntu gercek 16:9 oldu. EKRAN 2 Yanı 4:3 ıcerısındekı ratio sıkıstırmasıyla degılde cozunurlukle gercek bir 16:9 elde ettim. EKRAN 3 Umarım herkese faydalı olur.
İyi ki de anlatmak istediğini anlayamamışım. Yoksa bu deneyimini paylaşmak belki de aklına bile gelmezdi. Bu sayede ben de birşeyler öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar amcamdan camerasını aldım, camera kasedindeki videoları cd ye cekecem. kamera sony usb kablosu var. pc ye bağladım driver cd sinde ImageMixer Ver.1.5 programı çıktı bu programdan kasettekileri pc ye aktarabiliyomuşuz ama bu program kasetteki videoları berbat bi çözürlükte aktarıyo cep telefonu ile çekilen video bile daha güzel görünür. bu kasetteki videoları pc aktarabileceğim bildiğiniz güzel bir program var mı?
Arkadaşlar amcamdan camerasını aldım, camera kasedindeki videoları cd ye cekecem. kamera sony usb kablosu var. pc ye bağladım driver cd sinde ImageMixer Ver.1.5 programı çıktı bu programdan kasettekileri pc ye aktarabiliyomuşuz ama bu program kasetteki videoları berbat bi çözürlükte aktarıyo cep telefonu ile çekilen video bile daha güzel görünür. bu kasetteki videoları pc aktarabileceğim bildiğiniz güzel bir program var mı?
Ulead Video Studio, işinizi görür..
bu programı denedim(Video Studio 11) video yine berbat bir çözünürlükte gözüküyor.
Ulead Video Studio, işinizi görür..
bu programı denedim(Video Studio 11) video yine berbat bir çözünürlükte gözüküyor.
Uleadda berbat görüntü aktarıyorsa artık...
Bu berabat görüntü olayı tamamıyla görüntüyü aktarım şeklinize ve görüntüyü kaydetme formatınıza bağlıdır... Görüntüyü kayfetme aşamasında hangi formata çeviriyorsunuz. VCD falan mı yapıyorsunuz
valla hiçbi formata çevirmiyorum. cameranın usb koblosu var direk ordan bağlıyorum. televisyonda filan izliyorum görüntü muhteşem ama bilgisaya bağladığım zaman görüntü izlenmiyo. :S
valla hiçbi formata çevirmiyorum. cameranın usb koblosu var direk ordan bağlıyorum. televisyonda filan izliyorum görüntü muhteşem ama bilgisaya bağladığım zaman görüntü izlenmiyo. :S
Aslında bir de firewire bağlantısını takarak görüntü kalitesini karşılaştırsanız iyi olur.. Firewire daha iyi görüntü aktarır..
Artık son çare onu deneyeceğim.
selam ustalar benim bir sony dvd703e kameram var çekmiş oldğum 8cm dvd lerim 3 tane oldu bunlar bildiğniz gibi 1.4gb bunları nasıl birleştirip 4.7gb büyük dvdlere kaydedebilirim yardımlarınz için teşekkürler
arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır sony Dcr-Hc40e kamera kullanıyorum.Şimdi ekranında(lcd panel) bozukluk var.Kırmızıları göstermiyor.Herşeyi yeşilimsi gösteriyor.Ama o adını bilmiyorum denklanşöründen baktığımda herşey normal sadece panel de var.Kameraya resetledim,format attım ama düzelmedi.Sanırım tatile gittiğinimizde arabada unutmuştuk güneşe denk geldi herhalde o zaman bozuldu sanıyorum.Sizce nedendir?
Arkadaşlar forumun tümünü okudum ama bana lazım olanı bulamadım. Lazım olan şu: sony nin DCR-DVD506E modelini almak üzereyim. Bu ürün hakkında bana yardımcı olabilir misiniz. Mini dv bana göre değil. Bilgisayarda uğraşmak istemiyorum. Ama ürünün kalitesi hakkında fikri olan varsa -ya da alternatif ürün tavsiye edebilecek - fikirlerini benimle paylaşabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.