[ ben sony dvd755 almayi dusunuyom 800 ytl ye falan geliyor azerbaycandan alicam bu tipi cok hosuma gitti bu kamerayi kullanmis veya bi fikri olan varsa cevap verirse cok makbule gecer saglicakla kalin
iyi günler herkese. sony handy cam ler için bir sorum olacaktı. bu kamraların hepsinde mikrofon girişi var mı? bendeki mordel dcr-hc24e. yardımcı olursanız sevinirim
DEDİKLERİNLE PEK ALKASI OLMAZ... BÜTÜN KAMERLARDA AZ YADA COK VARDIR BU, ODAKLANMA PROBLEMİ Bİ ÇOK KAMERANIN SORUNUDUR, BU EN BARİZ SAMSUNG KAMERALARDADIR. SANİYELERİ BIRAK DAKİKALARCA ODAKLANAMADIĞI OLUYOR... ( BİZZAT YAŞADIĞIM İÇİN DİYORUM)...
SENİN KAMERANINKİSİ NORMAL, ZOOMU BİRAZ DAHA YAVAŞ VE KAMERA SABİTKEN YAPMAYA CALIŞ. IŞIK KOŞULLARINA DİKKAT ET.. SORUN DEĞİL BU . KULLANDIKÇA DAHA İYİ ÇÖZERSİN.
teşekkürler avanoss dostum dediğin gibi yaptım sorun yok kamera sabitken yapmalı imiş zoom u.dün 19 mayıs bayramını çektim ayni zamanda dediklerini denedim sorun yoktu reimler ve video kayıtlar netti.ben gibi acemiler zoom yaparken yavaş ve kamera sabitken yapsınlar bilgilerine
merhabalar arkadaşlar elimde SONy DCR TRV270E kameram var ve kaseti bilgisayara aktarmak istiyorum kendi yazılımı olan picture package yazılımı ile capture yapıyorum capture tuşuna basınca direk olarak kaseti harekete geçiriyor ve capture yapmaya başlıyor fakat 10 dkikalık bölümler halinde ayrı ayrı yapıyor bu sorunu çözemedim başka bi yöntem deniyeyim dedim ulead video studio ile denedim evet capture yaıyor fakat capture tuşuna basınca kameradanda play tuşuna basmanız gerekiyor ve buda filmin başında mavi ekran çıkmasına sebep oluyor tam ayarlıyamyom haliyle bir sürü capture programı denedim ama hiçbiri otomatik olarak capture tuşuna basınca kameradaki filmi başlatmadı varsa bildiğiniz bu işi yapan lütfen yardım edin bi ayarı varda benmi bilmiyom yoksa lütfen teşekkürler saolun
aynı bu şekilde hdd yani Standard Definition yapan kameraların test videolarını yayınlayan bir site bilen varmı....
kalite kaybının ne derece olduğunu bilmediğimden tereddüteyim... bayiilere kasetle git deneme çekimi yap sonra evde kontrol et gibi bir şans da yok... çok aşırı mı yani bir dvd kayıt yaptıktan sorna, oynatırken pikselleşmeler mi oluyor... ya da hareketli görüntülerde aynı şekilde bir problem mi oluyor...
saygılar....
bende bi alt modeli var.Seninkide yanılmıyorsam dv kaset kullanıyor.Eğer öyleyse o foto tuşuna basınca yaklaşık 6-7 saniyelik seslerinde arka planda aktığı bir resmin oluyor.yani resmi çekiyor ama sesleri de alıyor
arkadaşlar ben bir türlü picture package den video alamadım , doğrudan cd ye yazdıramadım.Kameramın(dcr-hc17e) bu özelliği var biliyorum ama yapamadım.Biri bana anlatsın
Yawww arkadaşlar benim kafam karıştı tekrar. Maalesef en başa döndüm. Tam karar aşamasındaydım olayı pratiğe dökim kendi kafamda dedim kitlendim kaldım. Ben eğer HD çekim yapan bir kamera alacaksam ki buna karar verdim. Karar verme sebebimde hem HD plazmam var çektiklerimi güzel güzel seyrederim hem de teknoloji ilerliyor fiyatlar 3500 lerden 1800-2200 lere geldi.Ne varki kayıt medyası olarak kaset, dvd ve Hard disk üçlüsünden DVD yi seçmiştim pratik olması için. O yüzden de bir önceki sorum da model olarak DVD ye kayıt eden modelleri yazmıştım hangisini alayım diye. Bu gün daha detaylı bir araştırmaya girdim yüksek çözünürlüklü tanımlaması adı altında 4 ayrı kayıt biçimi var. Bunlar 5,7,9,12 mbps. Bu birimler film kalitesini belirliyor ve kendi kendime diyorum ki elimde böyle bir alet varken niye düşük kalitede çekeyim. (Tamam 5,7,9 da kötü değildir muhakkak ama 12 varken bu arada bu oran kaset ve harddisk lerde 15 mbps sony den bana daha iyi kalite olduğu söylendi) Bir baktım DVD koyduğum zaman bir yüzeye sadece 14 dakika iki yüzey de toplam 26 dakika kayıt yapabiliyorum. O da 14. dakikada açıcam makinayı, dvd yi ters çeviricem sonra tekrar kayda devam edicem aralıksız 26 dakka bile değil. Boş bir dvd de 18 ytl civarı çift taraflı kayıt edilebilen. Bence çok saçma ve mantıksız geldi 14-15 dakka nedir ki arkadaşlar HD kayıt yapıcam diye böyle eziyet olurmu? 2200 ytl para ver 14 dakka kayıt edebil. Bu arada Sony merkezi aradım ne oradaki yetkili kişi, ne ismini vermiyim ismi çok bilinen bir sony yetkilisi bana ısrarla detaylı anlatmama rağmen dvd ye 1 saat kayıt yaparsınız dedi. Bu daha da çok sinirlendirdi beni. Elimde ise ux1e nin kitapçığı var çok detaylı bir şekilde ayrıntılı olarak yazıyor hangi mod da çekerseniz ne kadar kayıt edebilirsiniz diye. Herneryse sonra dedim Hard diskli alayım onu araştırmaya başladım. 60 Gb lık şu anda Türkiye de var 100 GB lık olanı da 2 ay sonra gelicek Temmuz ayı içerisinde. Hesapladım 60 gb a en yüksek çözünürlükte 8 saat sınırsız kesintisiz pil ömrü yettiği sürece kayıt yapabiliyorum süper. 100 gb likta bu süre 14 saate kadar çıkıyor. 8 saat bana yeter o kadar beklemek istemiyorum birde daha pahalı olacak. Özellikleri aynı olur büyük bir ihtimalle sadece 40 gb fark var. Gerçi az değil ama. Tamam dedim şimdi bunu kafamda pratikte kullanıyım dedim. Farz edelim kullanmaya başladım doldurdum hafızayı veya doldurmadım. Bağladım tv ye seyrettım sorun yok. Bunları dvd ye yedekleme işi çıkıyor başıma. 4,7 gb lık dvd lere yaklaşık 40 dakkalık kayıtlar halınde attım diyelim. Bu sefer ben bunları nasıl seyrediceğim. Elimde blueray dvdplayer yok, play station 3 yok. Öylee kalıcak. Veya Standart defination olarak dvd ye yazacağım bir kıymeti yok o zaman HD video kamera almama gerek yok. Görüntülerin sadece makinan içinde olduğu sürece HD görüntü olarak tv den seyredebilirim sadece. Ben anlamadım bu işi. Keza kasette de aynı mantık geçerli. Bir yerde yanlış mı düşünüyorum bilemiyorum. Blueray dvd diskleri de desteklemiyor yeni makinalar. Hadi diyim ilerde 25 gb lık dvd leri koyar kaydederiz. (Gerçi 25 gb lar 12 cm dvd lerın kapasitesi ama yınede epey bir kayıt atılır 8 cm de) O zaman ya dvd ye kaydeden alıcam 15 dakka da bir dvd değiştiricem şarjör değiştirir gibi ya da hard diskli kamera alıcam bir de yanına ps3 ya da blueray player alıcam. Bu benım malıyetımı 2 katına çıkaracak. Benim gibi bu şekilde düşünen varmı arkadaşlar ne çözüm üretiyorsunuz neler yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim. Param cebimde napıcağımı bilemiyorum.
arkadaşlar merhaba ,ben bir şey sormak istiyorum. SONY DCR-SR32E HARD DİSK VİDEO KAMERA (TÜRKÇE MENÜ) fiyatı uygun geldi.yalnız 800k piksel nasıl ?sizce değer mi?