Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI Sayfa: <<   < önceki  28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rucar

22 Nisan 2007; 11:59:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar;
Ben daha önce JVC'nin yenilerde çıkan 3CCD'li modelini saymazsak en üst kalitedeki 3 MP video sensorlü hard diskli modelini amerikadan getirtip kullandım. Ses kalitesi inanılmazdı, çok uzaktaki sesler bile son derecede anlaşılırdı, renkleri çok canlıydı, oda içi çekimleri pek tatmin edici değildi, genel olarak da görüntü kalitesi elinizdeki diğital fotoğraf makinelerininkinden biraz daha iyiceydi, kesinlikle bir miniDV kalitesinden çok uzaktı, çekilen görüntüleri bilgisayara atamak ise saniyeler alan bir işlemdi, pili oldukça az gidiyordu, hard disk oldukça fazla enerji tüketen birşey sanırım, bu tip kamera alacaklar kesinlikle 2. bir pil almayı da planlasınlar bence. Bu nedenle hard diskli modelleri hatıralarını, bebeklerini çekeceklere pek önermiyorum, zira onlar büyüdüklerinde bu görüntü kaliteleri onlara çok kötü gelecek ve bizim taş devri insanları olarak yaşadığımızı düşünecekler sanırım. Nitekin kameramı kısa bir süre sonra hayal kırıklığ ile sattım şimdi mini DV'li bir kamera peşindeyim.
Bilgilerinize sunarım.

Ustalara sorum, HC1E amerikada 2 elde 1050-1100 dolar civarında (yenisi ise 1550 dolar), yeni bir HC96E ise 500 dolar civarında. Benim de çocuğumu çekeceğim göz önüne alınırsa hangisini almam gerekir? 2. el bir HC1E'ye 1100 dolar değer mi? Acil yardım lütfen.
Selamlar

rucar

22 Nisan 2007; 12:06:22 

yoksa bir HC7 mi almalıyım?

..::SU::..

Sisteme Gözat

22 Nisan 2007; 23:01:40 

arkadaşlar ben Sony DCR-SR300 kamera aryorum.bana fiyat ve özellikleriyle ilgili bi link verirmisiniz.ben bulamadım

kultigin209

29 Nisan 2007; 5:38:51 

herkese merhabalar,
bu teknoloji hakkinda fazla bilgisi olmayan birisi olarak yardiminiza ihtiyacim var...kamera almak icin uc dort haftadir arastirma yapiyorum ancak bir iki konuda takildim..karar kildigim makina sony DCR-SR42 hard diskli 30 GB lik 40 optik zoom 2000 digital zoom lu bisey.. takildigim nokta su:pixel 640k diyor ancak efektif pixel 340K oluyormus..bildigim kadariyla bu yeni cikan bir kamera icin iyi bir cozunurluk degil..ya da ben yanlis biliyorum..kameranin 1/6' advanced HAD CCD ozelligi var...acaba bu ozellik pixelin dusuk olmasini bertaraf mi ediyorya da onu optimize mi ediyor? ya da hic alakasi yok mu? derdim su ki; diger kameralara gore daha pahali olan bu aleti alip da nispeten kotu bir goruntuyu televizyonumda izlemek istemiyorum..bir diger konu bazi kameralarda 2 MP 3 MP seklinde ozellik var ama optik zoom 10... bu olay cekim kalitesini optik zoom a oranla daha mi cok etkiliyor.."40 optik zoom alacagima 2 MP li 10 optik zoom alirim" der misniz? bu konularda bana yardimci olursaniz cok sevinirim...diger kamera tipleriyle ilgili verebileceginiz tavsiyelere de sonuna kadar acigim...
herkese saygilar sunarim...

mavikule

30 Nisan 2007; 20:41:36 

ustalarım ben sony dcr-hc37e kamera aldım
bu kamerayı hangi kart ve kablolarla bilgisayara bağlayabilirim
ieee 1394 kartı bu işi görürmü
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=4565957
bi bakarmısınız anlayanlardan destek bekliyorum

avanoss

1 Mayıs 2007; 8:32:42 

quote:

Orjinalden alıntı: kultigin209

herkese merhabalar,
bu teknoloji hakkinda fazla bilgisi olmayan birisi olarak yardiminiza ihtiyacim var...kamera almak icin uc dort haftadir arastirma yapiyorum ancak bir iki konuda takildim..karar kildigim makina sony DCR-SR42 hard diskli 30 GB lik 40 optik zoom 2000 digital zoom lu bisey.. takildigim nokta su:pixel 640k diyor ancak efektif pixel 340K oluyormus..bildigim kadariyla bu yeni cikan bir kamera icin iyi bir cozunurluk degil..ya da ben yanlis biliyorum..kameranin 1/6' advanced HAD CCD ozelligi var...acaba bu ozellik pixelin dusuk olmasini bertaraf mi ediyorya da onu optimize mi ediyor? ya da hic alakasi yok mu? derdim su ki; diger kameralara gore daha pahali olan bu aleti alip da nispeten kotu bir goruntuyu televizyonumda izlemek istemiyorum..bir diger konu bazi kameralarda 2 MP 3 MP seklinde ozellik var ama optik zoom 10... bu olay cekim kalitesini optik zoom a oranla daha mi cok etkiliyor.."40 optik zoom alacagima 2 MP li 10 optik zoom alirim" der misniz? bu konularda bana yardimci olursaniz cok sevinirim...diger kamera tipleriyle ilgili verebileceginiz tavsiyelere de sonuna kadar acigim...
herkese saygilar sunarim...

DOSTUM KULLANIM AMACIN NE? 1/6" sensör boyutu sony ve diğer kameraların en alt seviye sensör boyutu. cok ufak... sony nin 1/3" boyutta sensöre sahip kameraları da var. panasonic in 3 ccd kameraları var... yani bi kamerada dikkat edilecek noktaların başında sensör geliyor. 46e modeli dahi 1/5,5... senin dediğin modelden sen birşey bekleyemezsin. dürbün olarak kullanırsın ancak.. birde dikkat ettinse kaliteli ve üst sıralardaki kameraların optik zoomları hep 10 yada 12x civarıdadır. daha fazla olmaz... çünkü kalite zoom dan önce gelir çoğu insan için.

arkadasım kısaca HDD kameralar tamam piyasada ama kalitelileri cok pahalı, alınabilecek seviyede olanlar kalitesiz. yani bu uzunca bi zaman bu şekilde devam eder. aynı şey dvd kameralar içinde gecerli. tek yol kalıyor, mini dv kamera ile devam. şu anda mini dv kalitesini tutacak kamera göremiyorum en uç seviyeleri saymazsak... örneğin benim sony 96e mini dv kameram şuan 2.500 ytl ye kadar olan bütün DVD ve HDD kameralardan daha iyi sonuç verir. ve benim içinde asıl olan kalitedir. atarım bilgisayara ordanda DVD ye, olur biter. uzunca bi zaman ayırırım tabi ama onuda hergün yapacak değiliz. 5 kaset alsan en az 5 ay gider.. yılda 3-5 kere uğraşmışım oda koymaz bana hatta zevk bile alırım, kes, biç, parcala, efekt ver, yazı ekle vs...

gel sende beni dinle, uç seviyelerde gözün yoksa mini dv den şaşma. 96e 1250 YTL civarında, biraz altını alıyım dersen 47e modeli var 850 ytl civarında. 96e nin sensörü 1/3", 47e nin 1/6".. 96e 3 megapiksele kadar foto cekiyor ayrıca. fotolar mükemmel.

diyeceklerim bunlar... sabah oluyor kusura bakma akşama kadar yatcam ben:) soracan bişey olursa gece cevaplarım....

BİN yılın sözü | | BİN bilsende BİR bilene danış...
carpediem07

1 Mayıs 2007; 17:01:56 

mrb arkadaşlar.
kaç zamandır kamera almak istiyorum.bu konularda pek fazla bilgim yoq.en son fiyat olarak da kendime uygun iki kamera arasında kaldım.

bitanesi;

SONY DCR-SR32 DİJİTAL KAMERA 1.379,00 YTL
* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* Carl Zeiss Vario Tessar Lens
* 40x Optik zoom, 2000x dijital zoom
* 800000 piksel CCD
* 2,5” geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick Duo yuvası

diğeri ise;

SONY DCR-SR52 DİJİTAL KAMERA 1.459.00 YTL
* Yüksek çözünürüklü resimler için 1 Megapiksel kamera
* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* Carl Zeiss Vario Tessar lens
* 25x optik, 2000x dijital zoom
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7” geniş LCD ekran
* 16:9 çekim formatı
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

bi kaç özellikleri farklı anladığım kararıyla.bilen arkadaşlardan hangisini seçmeliyim ve neden seçmeliyim.
şimdiden cvplayacak arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem07 -- 1 Mayıs 2007; 17:21:48 >

avanoss

1 Mayıs 2007; 20:02:11 

quote:

Orjinalden alıntı: carpediem07

mrb arkadaşlar.
kaç zamandır kamera almak istiyorum.bu konularda pek fazla bilgim yoq.en son fiyat olarak da kendime uygun iki kamera arasında kaldım.

bitanesi;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 800000 piksel CCD
* 2,5” geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu

diğeri ise;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7” geniş LCD ekran
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

bi kaç özellikleri farklı anladığım kararıyla.bilen arkadaşlardan hangisini seçmeliyim ve neden seçmeliyim.

HDD olmaları dışında bi avantajları yok. hatta dezavantajları var. kalite alt seviyelerde, fiyat o kaliteye cok fazla. sırf kolaylık olsun diye HDD kamera alınmaz, görüntü kalitesi de cok önemlidir. üst model HDD alcaksanız bişey demem ama 1200 küsüre satılan hc96e nin yanından dahi gecemez bunların hiçbirisi...

carpediem07

1 Mayıs 2007; 22:32:33 

quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

quote:

Orjinalden alıntı: carpediem07

mrb arkadaşlar.

bitanesi;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 800000 piksel CCD
* 2,5� geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu

diğeri ise;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7� geniş LCD ekran
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

HDD olmaları dışında bi avantajları yok. hatta dezavantajları var. kalite alt seviyelerde, fiyat o kaliteye cok fazla. sırf kolaylık olsun diye HDD kamera alınmaz, görüntü kalitesi de cok önemlidir. üst model HDD alcaksanız bişey demem ama 1200 küsüre satılan hc96e nin yanından dahi gecemez bunların hiçbirisi...

önerilen hc96e mini dv.ben hdd istiyorum.yani bu iki modelin ikiside kötümü?hdd olarak başka herhangi tavsiye bi ürün varmıdır?ama bu fiyatlar civarında?

avanoss

1 Mayıs 2007; 23:02:07 

SONY DCR-SR190E HARD DİSK VİDEO KAMERA dan aşağısı kalite ve özellik olarak zayıf kalıyor. HDD alınacaksa ve kaliteli çekim aranıyorsa bu kameradan aşağı inmemenlazım ki, mini dv den yada dvd den üst sınıfa atladığını yaşayarak anlayabilesin. bunun altındaki kameralarla cektiklerine bakarak mini dv yi mumla arasın. mini dv den kastımda tabiki üst seviyedeki yada hc94e, hc96e ayarındaki kameralar. dostum lafın kısası, hard diskli dcr-sr190e nin fiyatı 1.800 YTL civarında garantili olarak. bence biraz daha sık kendini ve HDD alacağım diye alt seviyelerini alma. gerci mali durumun nedir bilemem ama 1.500 ü gözden çıkaran üzerine 300 daha ekleyebilir.... ilerde için rahat olur hiç olmazsa...

stanleykubrick

2 Mayıs 2007; 13:19:58 

Daha pahalı bir şey almaya yöneltmek hoş olmamakla birlikte, maalesef @avanoss'un söylediklerine prensipte katılıyorum.

MiniDV konusunda tekrar kafanızı şişirmeyeceğim. Çünkü siz harddiskli kamera almaya karar vermişsiniz : )

Edit: İlle de bu ikisinden biri diyorsanız, ikincisinin CCD'si biraz daha iyi. Bence zoom o kadar gerekli bir şey değil. Ben olsam -bu ikisi arasından- ikinciyi SR52'yi seçerdim. Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanleykubrick -- 2 Mayıs 2007; 13:21:36 >

Bütün zamanların en iyi filmi:
2001: a space odyssey !
"unutmayın; en kötü filmin bile iyi bir on dakikası vardır."
hoax34
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Mayıs 2007; 17:31:00 

quote:

Orjinalden alıntı: realpainter

Arkadaşlar bir kere daha cevap rica etsem.
Makinayı özellikle oda çekimlerinde kullanacağım.Bu noktada öneriniz ne olur acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: realpainter

Sayın Kubrick ,
Oda gibi loş ortamlarda daha fazla çekim yapacağım için ( kızım , kızımın doğumgünü,kızımın yaramazlıkları gibi ) forum sayesinde HC94E modelinde karar kılmıştım.Şimdi aynı fiyata DCR -DVD-406E çıkınca farklılıkları anlayamadığım ve değerlendiremediğim için kararsız kaldım.Tipik yeni ürün çıkınca ne yapacağım kararsızlığı.

Bu noktada hangi modeli önerirsiniz?

Arkadaşım bende hc94e var, 96e den tek farkı video girişi olmaması. Diğer bütün özellikleri aynı.
Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve görüntü kalitesinden çok memnunum. Bence piyasadaki tüm mini dv kameralardan üstün ve oda ışığında yada daha düşük ışıklı ortamlarda video çekimi mükemmel.Tavsiyem hc94-e yada hc96-e bir kamera al pişman olmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoax34 -- 2 Mayıs 2007; 17:34:39 >
carpediem07

2 Mayıs 2007; 18:12:28 

ilgilenen arkadaşlar,tekrar teşekkür ederim.

haritaci999

4 Mayıs 2007; 3:52:12 

EVET ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE SELAM
BEN DAHA DÜN ÜYE OLAN YENİ BİR ASKERİM
ÖNCELİKLE HERKESİN SORDUĞU VE CEVAPLADIĞI
SORULARA BAKTIM AMA YETERLİ GELMEDİ BANA
İŞİN ÖZÜNDE BEN 405E ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
YAKLAŞIK BİR AYDIR KIYASLAMA İÇİNDEYİM
VE BU MODELİ BEĞENDİM AMA ŞU KONU DA DESTEK İSTİYORUM
1.DVD Mİ MİNİ DV Mİ
2.SES .. VİDEO .. S-VİDEO GİRİŞLERİ NE KADAR ÖNEMLİ
3.AŞAMALI TARAMALI NE ANLAMA GELMEKTEDİR
ŞİMDİDEN CEVAPLAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM.....

haritaci999

4 Mayıs 2007; 4:02:54 

AVANOSS ABİ
OZAMAN SANA ŞUNU SORMAK İSTİYORUM
96E KAMERANLA BANA 405E Yİ BİR KIYASLARMISIN
CEVABINI BEKLİYORUM SAYGILAR.....

haritaci999

4 Mayıs 2007; 4:05:47 

AVANOSS ABİ
96E KAMERANIZ VAR GÜLE GÜLE KULLANIN
YAZIMDA DA DEDİĞİM GİBİ BEN DE
DVD405 E ALMAK İSTİYORUM
AMA ÖNCE BİLGİLENMEK İSTİYORUM
BANA KISACA KIYASLARMISINIZ
ÖZELİKLE 96E KULLANICISI OLARAK
ŞİMDİDEN BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...