Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI Sayfa: <<   < önceki  28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rucar

22 Nisan 2007, 11:59:07  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar;
Ben daha önce JVC'nin yenilerde çıkan 3CCD'li modelini saymazsak en üst kalitedeki 3 MP video sensorlü hard diskli modelini amerikadan getirtip kullandım. Ses kalitesi inanılmazdı, çok uzaktaki sesler bile son derecede anlaşılırdı, renkleri çok canlıydı, oda içi çekimleri pek tatmin edici değildi, genel olarak da görüntü kalitesi elinizdeki diğital fotoğraf makinelerininkinden biraz daha iyiceydi, kesinlikle bir miniDV kalitesinden çok uzaktı, çekilen görüntüleri bilgisayara atamak ise saniyeler alan bir işlemdi, pili oldukça az gidiyordu, hard disk oldukça fazla enerji tüketen birşey sanırım, bu tip kamera alacaklar kesinlikle 2. bir pil almayı da planlasınlar bence. Bu nedenle hard diskli modelleri hatıralarını, bebeklerini çekeceklere pek önermiyorum, zira onlar büyüdüklerinde bu görüntü kaliteleri onlara çok kötü gelecek ve bizim taş devri insanları olarak yaşadığımızı düşünecekler sanırım. Nitekin kameramı kısa bir süre sonra hayal kırıklığ ile sattım şimdi mini DV'li bir kamera peşindeyim.
Bilgilerinize sunarım.

Ustalara sorum, HC1E amerikada 2 elde 1050-1100 dolar civarında (yenisi ise 1550 dolar), yeni bir HC96E ise 500 dolar civarında. Benim de çocuğumu çekeceğim göz önüne alınırsa hangisini almam gerekir? 2. el bir HC1E'ye 1100 dolar değer mi? Acil yardım lütfen.
Selamlar

rucar

22 Nisan 2007, 24:06:22  

yoksa bir HC7 mi almalıyım?

..::SU::..

Sisteme Gözat

22 Nisan 2007, 23:01:40  

arkadaşlar ben Sony DCR-SR300 kamera aryorum.bana fiyat ve özellikleriyle ilgili bi link verirmisiniz.ben bulamadım

kultigin209

29 Nisan 2007, 5:38:51  

herkese merhabalar,
bu teknoloji hakkinda fazla bilgisi olmayan birisi olarak yardiminiza ihtiyacim var...kamera almak icin uc dort haftadir arastirma yapiyorum ancak bir iki konuda takildim..karar kildigim makina sony DCR-SR42 hard diskli 30 GB lik 40 optik zoom 2000 digital zoom lu bisey.. takildigim nokta su:pixel 640k diyor ancak efektif pixel 340K oluyormus..bildigim kadariyla bu yeni cikan bir kamera icin iyi bir cozunurluk degil..ya da ben yanlis biliyorum..kameranin 1/6' advanced HAD CCD ozelligi var...acaba bu ozellik pixelin dusuk olmasini bertaraf mi ediyorya da onu optimize mi ediyor? ya da hic alakasi yok mu? derdim su ki; diger kameralara gore daha pahali olan bu aleti alip da nispeten kotu bir goruntuyu televizyonumda izlemek istemiyorum..bir diger konu bazi kameralarda 2 MP 3 MP seklinde ozellik var ama optik zoom 10... bu olay cekim kalitesini optik zoom a oranla daha mi cok etkiliyor.."40 optik zoom alacagima 2 MP li 10 optik zoom alirim" der misniz? bu konularda bana yardimci olursaniz cok sevinirim...diger kamera tipleriyle ilgili verebileceginiz tavsiyelere de sonuna kadar acigim...
herkese saygilar sunarim...

mavikule

30 Nisan 2007, 20:41:36  

ustalarım ben sony dcr-hc37e kamera aldım
bu kamerayı hangi kart ve kablolarla bilgisayara bağlayabilirim
ieee 1394 kartı bu işi görürmü
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=4565957
bi bakarmısınız anlayanlardan destek bekliyorum

avanoss

1 Mayıs 2007, 8:32:42  

quote:

Orjinalden alıntı: kultigin209

herkese merhabalar,
bu teknoloji hakkinda fazla bilgisi olmayan birisi olarak yardiminiza ihtiyacim var...kamera almak icin uc dort haftadir arastirma yapiyorum ancak bir iki konuda takildim..karar kildigim makina sony DCR-SR42 hard diskli 30 GB lik 40 optik zoom 2000 digital zoom lu bisey.. takildigim nokta su:pixel 640k diyor ancak efektif pixel 340K oluyormus..bildigim kadariyla bu yeni cikan bir kamera icin iyi bir cozunurluk degil..ya da ben yanlis biliyorum..kameranin 1/6' advanced HAD CCD ozelligi var...acaba bu ozellik pixelin dusuk olmasini bertaraf mi ediyorya da onu optimize mi ediyor? ya da hic alakasi yok mu? derdim su ki; diger kameralara gore daha pahali olan bu aleti alip da nispeten kotu bir goruntuyu televizyonumda izlemek istemiyorum..bir diger konu bazi kameralarda 2 MP 3 MP seklinde ozellik var ama optik zoom 10... bu olay cekim kalitesini optik zoom a oranla daha mi cok etkiliyor.."40 optik zoom alacagima 2 MP li 10 optik zoom alirim" der misniz? bu konularda bana yardimci olursaniz cok sevinirim...diger kamera tipleriyle ilgili verebileceginiz tavsiyelere de sonuna kadar acigim...
herkese saygilar sunarim...

DOSTUM KULLANIM AMACIN NE? 1/6" sensör boyutu sony ve diğer kameraların en alt seviye sensör boyutu. cok ufak... sony nin 1/3" boyutta sensöre sahip kameraları da var. panasonic in 3 ccd kameraları var... yani bi kamerada dikkat edilecek noktaların başında sensör geliyor. 46e modeli dahi 1/5,5... senin dediğin modelden sen birşey bekleyemezsin. dürbün olarak kullanırsın ancak.. birde dikkat ettinse kaliteli ve üst sıralardaki kameraların optik zoomları hep 10 yada 12x civarıdadır. daha fazla olmaz... çünkü kalite zoom dan önce gelir çoğu insan için.

arkadasım kısaca HDD kameralar tamam piyasada ama kalitelileri cok pahalı, alınabilecek seviyede olanlar kalitesiz. yani bu uzunca bi zaman bu şekilde devam eder. aynı şey dvd kameralar içinde gecerli. tek yol kalıyor, mini dv kamera ile devam. şu anda mini dv kalitesini tutacak kamera göremiyorum en uç seviyeleri saymazsak... örneğin benim sony 96e mini dv kameram şuan 2.500 ytl ye kadar olan bütün DVD ve HDD kameralardan daha iyi sonuç verir. ve benim içinde asıl olan kalitedir. atarım bilgisayara ordanda DVD ye, olur biter. uzunca bi zaman ayırırım tabi ama onuda hergün yapacak değiliz. 5 kaset alsan en az 5 ay gider.. yılda 3-5 kere uğraşmışım oda koymaz bana hatta zevk bile alırım, kes, biç, parcala, efekt ver, yazı ekle vs...

gel sende beni dinle, uç seviyelerde gözün yoksa mini dv den şaşma. 96e 1250 YTL civarında, biraz altını alıyım dersen 47e modeli var 850 ytl civarında. 96e nin sensörü 1/3", 47e nin 1/6".. 96e 3 megapiksele kadar foto cekiyor ayrıca. fotolar mükemmel.

diyeceklerim bunlar... sabah oluyor kusura bakma akşama kadar yatcam ben:) soracan bişey olursa gece cevaplarım....

BİN yılın sözü | | BİN bilsende BİR bilene danış...
carpediem07

1 Mayıs 2007, 17:01:56  

mrb arkadaşlar.
kaç zamandır kamera almak istiyorum.bu konularda pek fazla bilgim yoq.en son fiyat olarak da kendime uygun iki kamera arasında kaldım.

bitanesi;

SONY DCR-SR32 DİJİTAL KAMERA 1.379,00 YTL
* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* Carl Zeiss Vario Tessar Lens
* 40x Optik zoom, 2000x dijital zoom
* 800000 piksel CCD
* 2,5” geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick Duo yuvası

diğeri ise;

SONY DCR-SR52 DİJİTAL KAMERA 1.459.00 YTL
* Yüksek çözünürüklü resimler için 1 Megapiksel kamera
* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* Carl Zeiss Vario Tessar lens
* 25x optik, 2000x dijital zoom
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7” geniş LCD ekran
* 16:9 çekim formatı
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

bi kaç özellikleri farklı anladığım kararıyla.bilen arkadaşlardan hangisini seçmeliyim ve neden seçmeliyim.
şimdiden cvplayacak arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem07 -- 1 Mayıs 2007; 17:21:48 >

avanoss

1 Mayıs 2007, 20:02:11  

quote:

Orjinalden alıntı: carpediem07

mrb arkadaşlar.
kaç zamandır kamera almak istiyorum.bu konularda pek fazla bilgim yoq.en son fiyat olarak da kendime uygun iki kamera arasında kaldım.

bitanesi;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 800000 piksel CCD
* 2,5” geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu

diğeri ise;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7” geniş LCD ekran
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

bi kaç özellikleri farklı anladığım kararıyla.bilen arkadaşlardan hangisini seçmeliyim ve neden seçmeliyim.

HDD olmaları dışında bi avantajları yok. hatta dezavantajları var. kalite alt seviyelerde, fiyat o kaliteye cok fazla. sırf kolaylık olsun diye HDD kamera alınmaz, görüntü kalitesi de cok önemlidir. üst model HDD alcaksanız bişey demem ama 1200 küsüre satılan hc96e nin yanından dahi gecemez bunların hiçbirisi...

carpediem07

1 Mayıs 2007, 22:32:33  

quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

quote:

mrb arkadaşlar.

bitanesi;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 800000 piksel CCD
* 2,5� geniş LCD ekran
* Dpkunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu

diğeri ise;

* 30 GB Hard disk
* 20 saate kadar kayıt
* 1 Megapiksel CCD
* 2,7� geniş LCD ekran
* Dokunmatik ekran
* Handycam Station
* Türkçe menu
* Memory Stick yuvası

HDD olmaları dışında bi avantajları yok. hatta dezavantajları var. kalite alt seviyelerde, fiyat o kaliteye cok fazla. sırf kolaylık olsun diye HDD kamera alınmaz, görüntü kalitesi de cok önemlidir. üst model HDD alcaksanız bişey demem ama 1200 küsüre satılan hc96e nin yanından dahi gecemez bunların hiçbirisi...

önerilen hc96e mini dv.ben hdd istiyorum.yani bu iki modelin ikiside kötümü?hdd olarak başka herhangi tavsiye bi ürün varmıdır?ama bu fiyatlar civarında?

avanoss

1 Mayıs 2007, 23:02:07  

SONY DCR-SR190E HARD DİSK VİDEO KAMERA dan aşağısı kalite ve özellik olarak zayıf kalıyor. HDD alınacaksa ve kaliteli çekim aranıyorsa bu kameradan aşağı inmemenlazım ki, mini dv den yada dvd den üst sınıfa atladığını yaşayarak anlayabilesin. bunun altındaki kameralarla cektiklerine bakarak mini dv yi mumla arasın. mini dv den kastımda tabiki üst seviyedeki yada hc94e, hc96e ayarındaki kameralar. dostum lafın kısası, hard diskli dcr-sr190e nin fiyatı 1.800 YTL civarında garantili olarak. bence biraz daha sık kendini ve HDD alacağım diye alt seviyelerini alma. gerci mali durumun nedir bilemem ama 1.500 ü gözden çıkaran üzerine 300 daha ekleyebilir.... ilerde için rahat olur hiç olmazsa...

stanleykubrick

2 Mayıs 2007, 13:19:58  

Daha pahalı bir şey almaya yöneltmek hoş olmamakla birlikte, maalesef @avanoss'un söylediklerine prensipte katılıyorum.

MiniDV konusunda tekrar kafanızı şişirmeyeceğim. Çünkü siz harddiskli kamera almaya karar vermişsiniz : )

Edit: İlle de bu ikisinden biri diyorsanız, ikincisinin CCD'si biraz daha iyi. Bence zoom o kadar gerekli bir şey değil. Ben olsam -bu ikisi arasından- ikinciyi SR52'yi seçerdim. Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanleykubrick -- 2 Mayıs 2007; 13:21:36 >

Bütün zamanların en iyi filmi:
2001: a space odyssey !
"unutmayın; en kötü filmin bile iyi bir on dakikası vardır."
hoax34
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Mayıs 2007, 17:31:00  

quote:

Orjinalden alıntı: realpainter

Arkadaşlar bir kere daha cevap rica etsem.
Makinayı özellikle oda çekimlerinde kullanacağım.Bu noktada öneriniz ne olur acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: realpainter

Sayın Kubrick ,
Oda gibi loş ortamlarda daha fazla çekim yapacağım için ( kızım , kızımın doğumgünü,kızımın yaramazlıkları gibi ) forum sayesinde HC94E modelinde karar kılmıştım.Şimdi aynı fiyata DCR -DVD-406E çıkınca farklılıkları anlayamadığım ve değerlendiremediğim için kararsız kaldım.Tipik yeni ürün çıkınca ne yapacağım kararsızlığı.

Bu noktada hangi modeli önerirsiniz?

Arkadaşım bende hc94e var, 96e den tek farkı video girişi olmaması. Diğer bütün özellikleri aynı.
Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve görüntü kalitesinden çok memnunum. Bence piyasadaki tüm mini dv kameralardan üstün ve oda ışığında yada daha düşük ışıklı ortamlarda video çekimi mükemmel.Tavsiyem hc94-e yada hc96-e bir kamera al pişman olmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoax34 -- 2 Mayıs 2007; 17:34:39 >
carpediem07

2 Mayıs 2007, 18:12:28  

ilgilenen arkadaşlar,tekrar teşekkür ederim.

haritaci999

4 Mayıs 2007, 3:52:12  

EVET ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE SELAM
BEN DAHA DÜN ÜYE OLAN YENİ BİR ASKERİM
ÖNCELİKLE HERKESİN SORDUĞU VE CEVAPLADIĞI
SORULARA BAKTIM AMA YETERLİ GELMEDİ BANA
İŞİN ÖZÜNDE BEN 405E ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
YAKLAŞIK BİR AYDIR KIYASLAMA İÇİNDEYİM
VE BU MODELİ BEĞENDİM AMA ŞU KONU DA DESTEK İSTİYORUM
1.DVD Mİ MİNİ DV Mİ
2.SES .. VİDEO .. S-VİDEO GİRİŞLERİ NE KADAR ÖNEMLİ
3.AŞAMALI TARAMALI NE ANLAMA GELMEKTEDİR
ŞİMDİDEN CEVAPLAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM.....

haritaci999

4 Mayıs 2007, 4:02:54  

AVANOSS ABİ
OZAMAN SANA ŞUNU SORMAK İSTİYORUM
96E KAMERANLA BANA 405E Yİ BİR KIYASLARMISIN
CEVABINI BEKLİYORUM SAYGILAR.....

haritaci999

4 Mayıs 2007, 4:05:47  

AVANOSS ABİ
96E KAMERANIZ VAR GÜLE GÜLE KULLANIN
YAZIMDA DA DEDİĞİM GİBİ BEN DE
DVD405 E ALMAK İSTİYORUM
AMA ÖNCE BİLGİLENMEK İSTİYORUM
BANA KISACA KIYASLARMISINIZ
ÖZELİKLE 96E KULLANICISI OLARAK
ŞİMDİDEN BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

ahmet20ve20

5 Mayıs 2007, 15:37:28  

arkadaslar sony trv238e modeli kameranın türkce kullanma kılavuzu olan varmı bana yollayabilirmi efsane20ve20@hotmail.com

k35

5 Mayıs 2007, 19:58:42  

Elimde sony 405e kamera var bu kamera ile kayıt yaparken tarih ve saat neden görünmüyor bu ayarları yaptığım halde kayıtta çıkmıyor nerde hata yapıyorum acaba

erdenbay

6 Mayıs 2007, 16:38:42  

Sayın avanoss selamlar. Video kamera konusunda bilgileriniz ve yardımlarınız için TEŞEKKÜRLER.

Bu bölümdeki yorumlarınızı incelemem sonunda ,bütçemin durumuna göre ,tavsiyelerinizle ,şu üç makinada sırasıyla karar verdim gibi.
1- Sony -DCR HC 47E (Yeni bu makina ve ekonomik diye daha çok bunu düşünüyorum.)
2- Sony- DCR-HC 94E (Fiyatı 96e den daha pahallı, neden acaba? )(İnternette satışına rastlamadım)
3- Sony- DCR-HC 96E (Güzel makina da 1300 lira taksitle,değer mi? )

Şahsi çekimlerimde hobi olarak kullanıcam. Bilgisayar ve proğram tecrübem var , ondan MİNİ DV tercih ettim.
Merak ettiğim bir konu da Bu 3 kamera 0 ışıkta kaliteli ve zoomlu gece çekimi yapıyorlarmı?

Tercihim HC 47E den yana çünki 12 taksit 815 liraya
BURADA VAR...

Görüşlerinizle bana yol gösterirseniz mutlu edersiniz. Saygılarımla... Erden Bayraktar/Bursa

GölyazıPhotoShow
erdenbay Flickr Photos
Panasonic HDC SD1 HD Video kamera
Canon Eos 40D, Canon 18-55 IS, Canon 55-250 IS
avanoss

6 Mayıs 2007, 18:36:58  

quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

Sayın avanoss selamlar. Video kamera konusunda bilgileriniz ve yardımlarınız için TEŞEKKÜRLER.

Bu bölümdeki yorumlarınızı incelemem sonunda ,bütçemin durumuna göre ,tavsiyelerinizle ,şu üç makinada sırasıyla karar verdim gibi.
1- Sony -DCR HC 47E (Yeni bu makina ve ekonomik diye daha çok bunu düşünüyorum.)
2- Sony- DCR-HC 94E (Fiyatı 96e den daha pahallı, neden acaba? )(İnternette satışına rastlamadım)
3- Sony- DCR-HC 96E (Güzel makina da 1300 lira taksitle,değer mi? )

Şahsi çekimlerimde hobi olarak kullanıcam. Bilgisayar ve proğram tecrübem var , ondan MİNİ DV tercih ettim.
Merak ettiğim bir konu da Bu 3 kamera 0 ışıkta kaliteli ve zoomlu gece çekimi yapıyorlarmı?

Tercihim HC 47E den yana çünki 12 taksit 815 liraya
BURADA VAR...

Görüşlerinizle bana yol gösterirseniz mutlu edersiniz. Saygılarımla... Erden Bayraktar/Bursa

dostum öncelikle şu var 94e, 96e den daha pahalı değildir. 94e yi zaten bulabileceğini zannetmiyorum. artık Türkiyeye girişi yok bu modelin. 96e den ufak bikaç eksiği var.

bende 96e var. gayet memmunum. 47e yide inceledim ama 96e daha kaliteli geldi bana. hemde farkedilir bi şekilde. gece çekimi 96e nin gayet güzel, fotoğrak kalitesi flash ında yardımı ile süper bişey. kesinlikle ev kullanıcısı isen fotoğraf çekimi yeterli. TV den kayıt imkanı zaten anlatmaya gerek yok, sadece 96e de var...
gece çekiminde hepside zoom lu çekim yapıyor. ama kalite olarak 47e nin 1/5,5" objektifine karşılık 96e nin 1/3" lik objektifi cok fark yaratıyor. 96e ye düşen ışık miktarı teknik olarak 47e den 2 kat daha fazla ve buda 2 kat daha kaliteli çekim demek.

kalite istiyorsan 96e...
ucuzluk istiyorsan 47e.

artık gerisi bütçene kalmış. uzun yıllar kullanacam diyorsan ona göre secimini yapmalısın...

96e peşin fiyatına 12 taksit, 1300 ytl ye satılıyor.

erdenbay

6 Mayıs 2007, 18:49:44  

Teşekkürler avanoss ,96E alıcam.
TV den kayıt imkanı derken, nasıl bir kayıt demek istediniz,biraz açarmısınız.
Bi de mümkünse 96E ile çektiğiniz gündüz ve gece(flaşla) iç ve dış mekanlardaki fotoğraf örneklerini buraya yükliyebilirmisiniz?
Eğer fotoğraf çekimi tatmin edici düzeydeyse,almayı düşündüğüm Sony Dsc H9 (Fotoğraf makinasını+video da çeken) fotoğraf makinasından vazgeçip--- 96E ile hem video hem de fotoğraf çekimini aynı makinada düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 6 Mayıs 2007; 19:01:02 >

GölyazıPhotoShow
erdenbay Flickr Photos
poyraz81

6 Mayıs 2007, 22:11:00  

Değeli arkadaşlar,

Sony DCR-DVD106 kamera var ve .VRO dosya türlerini DVD Rom dan izleyemiyorum acaba hangi programı indirirsem bilgisayarımdan izleyebilirim.

Not:BS Player ve DivX programlarını da denedim arkadaşlar ama nafile...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz81 -- 6 Mayıs 2007; 22:27:04 >

avanoss

6 Mayıs 2007, 22:27:21  

quote:

Teşekkürler avanoss ,96E alıcam.
TV den kayıt imkanı derken, nasıl bir kayıt demek istediniz,biraz açarmısınız.
Bi de mümkünse 96E ile çektiğiniz gündüz ve gece(flaşla) iç ve dış mekanlardaki fotoğraf örneklerini buraya yükliyebilirmisiniz?
Eğer fotoğraf çekimi tatmin edici düzeydeyse,almayı düşündüğüm Sony Dsc H9 (Fotoğraf makinasını+video da çeken) fotoğraf makinasından vazgeçip--- 96E ile hem video hem de fotoğraf çekimini aynı makinada düşünebilirim.

SONY 96e ile amatörce çekilmiş fotoğraflar...
resimler gece, 1 adet spot lamba ışığında çekildi..

resim1
resim2
resim3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 6 Mayıs 2007; 22:55:03 >

behic26

6 Mayıs 2007, 23:25:36  

quote:

Orjinalden alıntı: poyraz81

Değeli arkadaşlar,

Sony DCR-DVD106 kamera var ve .VRO dosya türlerini DVD Rom dan izleyemiyorum acaba hangi programı indirirsem bilgisayarımdan izleyebilirim.

Saygılar.

Forumda gezerken rastladım belki işinize yarar

quote:

Forumdan alıntı
quote:

Orjinalden alıntı: ERRAINNO

ben direct wmp da acıorum
wmp 11 i kullanıorum ama
olay wmp da herzamanki gibi değil
microsof oylebirguzellik yapana kadar hepmizi soyar
olay k-lite codec pack 1.58 de
sdc kurarken dikkat etmeniz gereken dvd ile ilgili seçeneklerde demuxer nedir bilmiyorum ama onu dahil seçerek kurmaızdır.
tabi içindeki cyberlink codec i de belirtmemde gerekiyo sanırım bel kemiği o olayın cunki.
bende davul kaydımı aynı kamera ile yaptım
her kezin ilk denediğini denedim
yani dvd player a koydum (vestel4500 divx dvd player ) ve gormedi disk yok dedi
ama bilgisayara koydugumda en uzun birimi olan vro uzantısını wmp 11 ile actığımda şakır şakır çalıştı
fakat şöyle bir durum war bajka bir phlips dvd player da denendiğine şahit oldum ama ordaki kayıdın vro uzantılı olup olmadıgını bilmiyorum
yine dvd-rw ye kayıt yapılmıştı
ve phlips dvd player da açtı (divx ozellikli bir Philips dvd player değildi !)
ve şimdi actım sordum aynı philips dvd player da vro uzantısını acmamış.
acaba dvd rw kapatılmadıgı icin olabilirmi kapatıldıktan sonra o vro uzantısı vob olabilirmi ?

şimdi bir video kesici convert ediciiledeniycem divx e doujturup fazla yer kaplamaması için
sonuçları bildiririm.

poyraz81

6 Mayıs 2007, 23:31:46  

quote:

Orjinalden alıntı: behic26

quote:

Orjinalden alıntı: poyraz81

Değeli arkadaşlar,

Saygılar.

Forumda gezerken rastladım belki işinize yarar

quote:

Forumdan alıntı
quote:

Orjinalden alıntı: ERRAINNO

ben direct wmp da acıorum
wmp 11 i kullanıorum ama
olay wmp da herzamanki gibi değil
microsof oylebirguzellik yapana kadar hepmizi soyar
olay k-lite codec pack 1.58 de
sdc kurarken dikkat etmeniz gereken dvd ile ilgili seçeneklerde demuxer nedir bilmiyorum ama onu dahil seçerek kurmaızdır.
tabi içindeki cyberlink codec i de belirtmemde gerekiyo sanırım bel kemiği o olayın cunki.
bende davul kaydımı aynı kamera ile yaptım
her kezin ilk denediğini denedim
yani dvd player a koydum (vestel4500 divx dvd player ) ve gormedi disk yok dedi
ama bilgisayara koydugumda en uzun birimi olan vro uzantısını wmp 11 ile actığımda şakır şakır çalıştı
fakat şöyle bir durum war bajka bir phlips dvd player da denendiğine şahit oldum ama ordaki kayıdın vro uzantılı olup olmadıgını bilmiyorum
yine dvd-rw ye kayıt yapılmıştı
ve phlips dvd player da açtı (divx ozellikli bir Philips dvd player değildi !)
ve şimdi actım sordum aynı philips dvd player da vro uzantısını acmamış.
acaba dvd rw kapatılmadıgı icin olabilirmi kapatıldıktan sonra o vro uzantısı vob olabilirmi ?

şimdi bir video kesici convert ediciiledeniycem divx e doujturup fazla yer kaplamaması için
sonuçları bildiririm.

Değerli arkadaşım ilgin için teşekkür ediyorum ama ben kapatma işlemini yapıyorum ve diskin içerisi boş uyarısı almıyorum içi dolu görünüyor ama dediğim gibi maalesef DVD Rom da izleyemiyorum hangi programı kurmalıyım.
Saygılar.

erdenbay

6 Mayıs 2007, 23:56:47  

avanoss arkadaş ... 96E fotoğraf olarak yeterli kalitede. İlgin için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 7 Mayıs 2007; 0:50:47 >

GölyazıPhotoShow
erdenbay Flickr Photos
behic26

7 Mayıs 2007, 12:33:41  

@poyraz81

Yine forumda gezerken aşağıdaki bilgiyi buldum. Benim DVD kaydeden kameram olmadığı için deneyemedim ama yardımı olur düşüncesiyle ekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı:quellen
xp de sp2 yüklü değilse dvd yi taktıgın zaman boş görürsün.
Sp2 yüklü olması lazım böylece dosyaları görürsün.
sony farklı bir formatta yazıyor vro yaratırken.
Ama seyretmek için powerdvd yüklü ise problem olmaz.

avanoss

7 Mayıs 2007, 17:23:50  

quote:

avanoss arkadaş ... 96E fotoğraf olarak yeterli kalitede. İlgin için teşekkürler...

rica ederim. eğer zaman bulursam dışarda gündüz ve gece çekilmiş fotolarıda koyacağım..
birçok fotoğraf makinasını geride bırakacağına eminim.

sony kamera

9 Mayıs 2007, 13:21:15  

arkadaşlar sony dcr-hc94e almak isteyen arkadaşlar alanya da sony bayii atılım tic var.fiatı 1.300.peşin fiyatına taksitle aynı ,simens cep tlf hediyeli.ben aldım,alanyada 96e yi bulamadım,94e yi aldım süper makina.banada avanoss kardeş yardımcı oldu her konuda 96e veya94e yi tavsiye etti.köpek balığı resmini çektim çok güzel ve net.herkese tavsiye ederim96e veya 94e

iyiliğe iyilik herkesin işi,kötülüğe iyilik er kişinin işi
avanoss

9 Mayıs 2007, 15:09:07  

quote:

Orjinalden alıntı: sony kamera

arkadaşlar sony dcr-hc94e almak isteyen arkadaşlar alanya da sony bayii atılım tic var.fiatı 1.300.peşin fiyatına taksitle aynı ,simens cep tlf hediyeli.ben aldım,alanyada 96e yi bulamadım,94e yi aldım süper makina.banada avanoss kardeş yardımcı oldu her konuda 96e veya94e yi tavsiye etti.köpek balığı resmini çektim çok güzel ve net.herkese tavsiye ederim96e veya 94e

dostum kusura bakma geçen gün cevap veremedim. teknik sebeplerden dolayı..

ayrıca 96e de indirim var, ereyon yada hepsibura isimli internet sitelerinden alınabilir.

alacak arkadaşlar kesinlikle memnun kalacaktır..

SÜPRAH

9 Mayıs 2007, 17:34:34  

ARKADAŞLAR BEDE 205 E SONY KAMERA VAR BEN DV RW ÇEKTİĞİM GÖRÜNTÜLERİ BİLGİSAYARA AKTARAMIYORUM ÇOK BASİT BİŞEYDİR KESİN AMA .İÇİNDEN NERO CD ÇIKTI ATABİLEN ARKADAŞLAR AÇIK AÇIK ANLATIRLARSA SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

süprah
haritaci999

9 Mayıs 2007, 18:26:16  

AVANOSS ABİ...
1.DVD Mİ MİNİ DV Mİ

haritaci999

9 Mayıs 2007, 18:28:19  

AVANOSS ABİ
96E KAMERANIZ VAR GÜLE GÜLE KULLANIN
YAZIMDA DA DEDİĞİM GİBİ BEN DE
DVD405 E ALMAK İSTİYORUM
AMA ÖNCE BİLGİLENMEK İSTİYORUM
BANA KISACA KIYASLARMISINIZ
ÖZELİKLE 96E KULLANICISI OLARAK

sony kamera

10 Mayıs 2007, 11:36:24  

merhaba arkadaşlar, acil yardım avonoss kardeş,arkadaşlar, bu pazartesi kamera aldım ve hafıza kartı aldım sony 512mb 50 ytl birkaç resim çektim ve bilgisayarda görmek istedim taktım kartı kart okuyucuya bilgisayar virüs uyarısı verdi.bir fotoğrafcıya baktırdım virüs yok dedi.sony servise baktırdım virüs yok dediler,bir başka fotoğrafcının bilgisayarı kartın içindeki resimleri açmadı bile virüs var hemde çok dedi.kamera ve dijital foto makina kartı okuyor ,budurumda kamerama zarar vermişmidir bende kameramda baktım resimlere,bu kartı ne yapmalıyım lütfen yardım arkadaşlar.şimdiden teşekkürler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 10 Haziran 2007; 3:13:58 >

avanoss

10 Mayıs 2007, 20:46:28  

quote:

merhaba arkadaşlar, acil yardım avonoss kardeş,arkadaşlar, bu pazartesi kamera aldım ve hafıza kartı aldım sony 512mb 50 ytl birkaç resim çektim ve bilgisayarda görmek istedim taktım kartı kart okuyucuya bilgisayar virüs uyarısı verdi.bir fotoğrafcıya baktırdım virüs yok dedi.sony servise baktırdım virüs yok dediler,bir başka fotoğrafcının bilgisayarı kartın içindeki resimleri açmadı bile virüs var hemde çok dedi.kamera ve dijital foto makina kertı okuyor ,budurumda kamerama zarar vermişmidir bende kameramda baktım resimlere,bu kartı ne yapmalıyım lütfen yardım arkadaşlar.şimdiden teşekkürler arkadaşlar

merhaba.. öncelikle kameraya zarar verdiğini zannetmiyorum. memory stick hafıza kartları öncelikle diğer kartlardan daha hassas. kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor... hafıza kartına öncelikle kamera üzerinden format cek. büyük ihtimalle formatı tamamlayacaktır. daha sonra bilgisayar üzerinden bir kez daha biçimlendir, ama yavaş modda olsun. ondan sonra tekrar dene kartı. problem ortadan kalkacaktır. kalkmazsa başka çaresine bakarız, öncelikle sen bunları yap.

avanoss

10 Mayıs 2007, 21:16:38  

quote:

Orjinalden alıntı: haritaci999

AVANOSS ABİ...
1.DVD Mİ MİNİ DV Mİ

öncelikle DVD mi miniDV mi?
daha öncedende açıklamalı olarak yazmıştım bu konuyu ama genede anlatayım. eğerki amacın sadece video cekmek ve dvd playere takıp izlemekse, ben bilgisayar başında saatler harcayamam dersen DVD almalısın. kayıt kalitesi olarak mini dv bir adım önde diyebilirim. tabi firmware kullanılarak düşünüyorum. zaten mini dv alacaksan firmware mutlaka olmalı. kaset fiyatı 5 ytl civarında iken, birden cok yazılabilen DVD medyalar 15 ytl civarında. bir kez yazılanlarda 5 ytl civarında..

ses-video-svideo
öncelikle svideo denen bağlantıyı açıklayalım. standart bir video bağlantısından uclar olarak iki tane fazladır. renk bilgisinin ayrı ayrı gönderilmesine çok daha geniş bir bant-genişliğinde imkan verir. Daha geniş bant-genişliği bir yatay çözülüme çevrilir 400 çizgi civarında karşılaştırılınca konvansiyonel bileşik video bağlantılarıyla normalde 240 ile 320 çizgidir. daha az çizgide görüntüde karıncalanma demektir halk tabiriyle. Referans için S-videosunun bağlantısının pin çıkışları takriben : Pin 1-Y toprak, Pin 2-C toprak, Pin 3-Y içeri/dışarı sinyali, Pin 4-C içeri/dışarı sinyali... bu bilgilerden sonra karşılaştırma yaparsak tabiki normal video dan svideo daha avantajlıdır. ses konusunda da fazla söze gerek yok, 5.1 ses kayıt yapıyor senin bahsetmiş olduğun DVD kamera, mini dv kameralar ise genelde (bit bazında 12 yada 14 veya 16) DXP olarak kayıt yaparlar. eğerki evinde 5.1 ses sistemin varsa dolby digital teknolojisininde yardımıyla daha kaliteli ses elde edersin. ama 14 veya 16 bit DXP de memnunluk verecek düzeydedir. aradaki farkı yoğun efektlerde ancak hissedebilirsin. 96e nin en büyük avantajı video ve svideo analog girişle beraber çıkışında mevcut olmasıdır ki buda TV den veya harici bir cihazdan kasete kayıt demektir. DVD modellerde ise bu mevcut değildir.

Aşamalı Taramalı Sistem
sırayla her bir satırın verilerini toplayan ve işleyen bir görüntü sensörünü tanımlamak için kullanılmaktadır. kayıt edilen her bir satırı ayrı ayrı değerlendirir, sonucta birleştirerek ayrı ayrı taradığı için daha kaliteli ve daha canlı sonuçlar elde edilmesini sağlayan sistem. bildiğim kadarılada bu sadece mini dv kasetlere uygulanan bir sistem, DVD lerde olduğunu duymadım hiç. DVD olanlar sadece aşamalı taramalı deklanşör sistemidir. mantık aynıdır ancak bu seferki sabit görüntü içindir.

96e - 405e
teknik özellik olarak birbirlerinin kopyası diyebilirim mini dv ve dvd farkı dışında.
ama en başta dediğim gibi kullanma amacın nasıl olacaksa ona göre karar vermelisin.
pratiklik için DVD, kes-birleştir-efekt ekle vs. için mini DV.
özellik olarak farkları yok. sensörleri aynı, sensör boyutları aynı, ikisindede video giriş ve cıkışları mevcut.
artık karar sadece senin bu iki kameradan tipi hoşuna gideni beğenmek vede kullanım amacını belirlemek kalıyor...

nodar

11 Mayıs 2007, 11:08:09  

Not:Emanet pc de yazdigim için tr karakter problemi benden kaynaklanmamaktadir.. Onun için kusura bakmayin!
------------------------------------------------------------------------
Asamali ve taramali sistem sudur.Asamali(progressive scan), taramali
(interlacing) diye bilinen kayit sistemidir.Taramali olarak mesela Pal sistemde bir karenin 620 satirdan meydana gelmesidir.(daha sonra bununla ilgili resimli bir tanitim hazirlayacagim) Yani bir kare satirlardan
meydana gelir ve mesela ilk önce 1,3,5 gibi tekli sayilar taranir.Daha sonra 2,4,6,.. (veya tam tersi)çiftli sayilar taranir böylece bir karenin taramasi tamamlanir.
Progressive(asamali) ise kare bir bütündür ve yukaridaki gibi satirlar
yoktur. Çogu playerlar progressive destekli gelmektedir.Video kameralarin bazilarinda da vardir.Ama hd olarak 1080i'den yukarisini
görmedim.
Dolby kayit yapan kameralar stereo kaynakdan yazilimsal olarak dolby
kayit yapmaktadir.Minidv diger kamerasi olan arkadaslarda bunu pc'de
yapabilirler.. Sonuçta kayit kalitesi virtual dolby'i geçmez.

Asus P5B-965P ich8 İntel P4 D820-2800 Mhz▄ 2 GB Kingston DDR2-667 Mhz Saphirre X1800 GTO-256 MB(256 Bit)Seagate Sata II-7200 rpm-250 GB (720.10) Samsung SH-182-Dvd-Writer LG L204WT-21" WS-LCD FSP 550 Watt Apc psu╠═════════════════════════════════════════╣
carpediem07

12 Mayıs 2007, 1:08:24  

slm
daha önce forumdan SONY DCR-SR52 DİJİTAL KAMERA 1.459.00 YTL için yardım istemiştim.saolsun arkadaşlar yardımcı oldular
ama ben tam anlamıyla karar veremedim.
sadece bazı anları çekmek için kullanacağım bi kameraya bu kadar para vermek biraz saçma geldi açıkcası
artı arkadaşlarında dediklerini düşündüm.çok çok kaliteli bi makine deilmiş.
ve ben şimdi yine bilen arkadaşlardan,dediğim gibi profosyonellik için kullanılmayacak,fiyatı uygun yani bunun kadar pahalı olmayacak bi video kamera önermelerini istiyorum.bi kaç yerde gezindim.bi tane buldum

SAMSUNG VP-D903I MINI DV KAMERA 459,00 YTL
# Mini-DV
# Easy-Q/EZ Yönlendirici
# Optik 12xDijital 900xzoom Lens
# 1 Mega Piksel CCD
# 2.5"123K Piksel LCD Ekran
# Renkli Vizör
# Dijital PCM Stereo Ses
# Elektronik Görüntü Sabitleyici
# Flaş
# Renkli Gece Çekimi fotogaf için
# Memory Stick Kartında Kısa Film Klibi
# Çoklu Gösterim
# Memory Stick Yuvası
# Belleğe KAydedilecek JPEG ölçüsü (1152x864)
# Harici Mikrofon
# IEEE1394 Çıkış
# USB 1,1
# Kutu İçereği
# Uzaktan Kumanda
# Usb Kablo
# AC Adaptör ve Kablosu
# Audio Video Kablosu
# Usb Audio kablosu
# S-Video Kablo
# Pil
# Software Cd
# Lens Kapağı
# Uzaktan Kumanda ve Zaman Tarih ayarı için pil
# Scart Adaptör
# Omuz Askısı

sizce nasıl bi kamera.yardımınızı bekliyorum.

arkadaşlar bu saat oldu hala bakıorum.forumdaki bi çok sayfayı okudum.kafam hala karmakarışık
ben çektiğim şeylerde düzenleme falan yapmıcam.
sadece çekicem ve izlicem
ve bu noktada size ne almalıyım
hdd mi dvd mi dv mi
aldığım şeyin ucuz olmasını istiorum ama kalitesizse kalsın ucuzluğu
pahalı olacaksada verdiğim paraya değmeli
bilen birisi şu model iyidir,verdiği paraya değer desin onu alacam
gerçekten delirmek üzereyim
ne zor işmiş bu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem07 -- 12 Mayıs 2007; 3:37:53 >

avanoss

12 Mayıs 2007, 18:41:24  

quote:

slm
daha önce forumdan SONY DCR-SR52 DİJİTAL KAMERA 1.459.00 YTL için yardım istemiştim.saolsun arkadaşlar yardımcı oldular
ama ben tam anlamıyla karar veremedim.
sadece bazı anları çekmek için kullanacağım bi kameraya bu kadar para vermek biraz saçma geldi açıkcası
artı arkadaşlarında dediklerini düşündüm.çok çok kaliteli bi makine deilmiş.
ve ben şimdi yine bilen arkadaşlardan,dediğim gibi profosyonellik için kullanılmayacak,fiyatı uygun yani bunun kadar pahalı olmayacak bi video kamera önermelerini istiyorum.bi kaç yerde gezindim.bi tane buldum

SAMSUNG VP-D903I MINI DV KAMERA 459,00 YTL
# Mini-DV
# Easy-Q/EZ Yönlendirici
# Optik 12xDijital 900xzoom Lens
# 1 Mega Piksel CCD
# 2.5"123K Piksel LCD Ekran
# Renkli Vizör
# Dijital PCM Stereo Ses
# Elektronik Görüntü Sabitleyici
# Flaş
# Renkli Gece Çekimi fotogaf için
# Memory Stick Kartında Kısa Film Klibi
# Çoklu Gösterim
# Memory Stick Yuvası
# Belleğe KAydedilecek JPEG ölçüsü (1152x864)
# Harici Mikrofon
# IEEE1394 Çıkış
# USB 1,1
# Kutu İçereği
# Uzaktan Kumanda
# Usb Kablo
# AC Adaptör ve Kablosu
# Audio Video Kablosu
# Usb Audio kablosu
# S-Video Kablo
# Pil
# Software Cd
# Lens Kapağı
# Uzaktan Kumanda ve Zaman Tarih ayarı için pil
# Scart Adaptör
# Omuz Askısı

sizce nasıl bi kamera.yardımınızı bekliyorum.

arkadaşlar bu saat oldu hala bakıorum.forumdaki bi çok sayfayı okudum.kafam hala karmakarışık
ben çektiğim şeylerde düzenleme falan yapmıcam.
sadece çekicem ve izlicem
ve bu noktada size ne almalıyım
hdd mi dvd mi dv mi
aldığım şeyin ucuz olmasını istiorum ama kalitesizse kalsın ucuzluğu
pahalı olacaksada verdiğim paraya değmeli
bilen birisi şu model iyidir,verdiği paraya değer desin onu alacam
gerçekten delirmek üzereyim
ne zor işmiş bu ya

DOSTUM Bİ KAMERA SIRF ÖZELLİKLERİ FAZLA YAZIYOR DİYE DEĞİL ÖZELLİKLERİNİN İŞLEVİNE VE KALİTESİNE GÖRE ALINIR. SAMSUNG UN KAMERALARINI BELKİ BENİM KADAR COK İNCELEYEN VE KULLANAN YOKTUR. KAMERA CEKİYORMU CEKİYOR, ÖZELLİK VARMI VAR. AMA KALİTE VE İŞLEV KONUSUNDA SIFIR. EN BASİT Bİ ÖRNEK VEREYİM, HAFIZA KARTINA CEKİM YAPIYOR SAMSUNG, AMA EĞER İNCELEME FIRSATIN VARSA Bİ İNCELE, İNSANLARIN YÜZÜNÜ DAHİ TANIYAMAZSIN KOLAY KOLAY... OPTİK ZOOM KULLANARAK BİLE YAPILAN CEKİMLER BERBAT. DİJİTALİ HİÇ KATMIYORUM... MİNİ DV LERDEKİ MOTOR SESİNİ KAMERAYI ÇALIŞTIRDIĞIN ANDA HİSSEDİYOR VE DUYUYORSUN, AYRICA KAYDADA GECİYOR BU SESLER. EASY MODUNDA HİÇ BİR ÖZELLİĞİ KULLANAMIYORSUN... GÖRÜNTÜ SABİTLEYİCİNİN ADI VAR SADECE, STEREO SES MONO DAN BETER...

İNAN BUNLAR TECRÜBELERİMLE SABİT. AYRICA FORUMDA COK FAZLA KULLANICIDA AYNI ŞEYLERİ SÖYLECEKTİR SANA.
BENİM GÖRÜŞÜM SAMSUNGTAN UZAK DURMAN. SONY NİN EN ALT MODELİNİ AL DAHA COK MEMNUN KALIRSIN VE DAHA KALİTELİ ÇEKİMLER ELDE EDERSİN. SIRF CEKİP İZLEYEM DİYORSAN SONY NİN 23E, 44E, 47E MODELLERİ ARASINDA SECİM YAPMALISIN... YAZDIĞIM MODELLERİN FİYATLARIDA 450-700-800 YTL CİVARINDA..

AYRICA NOT= SAMSUNG, KAMERA ÜRETİMİ İÇİN SONY NİN BAŞARISIZ BULARAK İŞTEN ÇIKARDIĞI MÜHENDİSLERİ KULLANMAKTADIR.

sony kamera

13 Mayıs 2007, 2:38:07  

teşekkürler avanoss kardeş verdiğin bilgiler için.kameradan hafıza kartına nasıl format atılır,hangi menüden giriş yapacağım,ben hem kamera hem bilgisayarda acemiyim.yardımcı olursanız sevinirim

safranboy

13 Mayıs 2007, 10:23:46  

avanoss kardeş
cok yararlı olmuş yazdıkların
baya yorarım seni sorularımla :) biliyorsun sony dvd kamerada kullanıyorum
kolay gelsin

Tek bildiğim şey hiçbirşey bilmediğimdir
sony kamera

13 Mayıs 2007, 13:21:49  

merhaba avanoss arkadaş kamerayı wep kamera olarak kullanma şansımız varmı.hc94e.teşekkürler

Mesut Dağlı

13 Mayıs 2007, 15:32:42  

Selam,

Bende Sony DVD 403E modeli var. Ürün ile birlikte verilen görüntüleri bilgisayarınıza aktarmaya yarayan Picture Package 1.8 proğram CD sini kaybettim. bilgisayarada format attığım için şu an görüntüleri bilgisayara aktaramıyorum.

Picture package 1.8 software temin edebileceğim bir yer var mı?

Mesut.

mıhlama

13 Mayıs 2007, 17:43:03  

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=14602&idCategory=226&topnavCategory=35

linkteki kameradan var bende bununla resim cekiyorum ama sanırım belleği yok makinenin kasede atıyor resimleri bu makineye hafıza kartı takılır mı acaba ben bu makine ile resim cekip pcye atamayacak mıyım??

sorum budur cevablarsanız sevinirim...

avanoss

13 Mayıs 2007, 20:17:30  

quote:

merhaba avanoss arkadaş kamerayı wep kamera olarak kullanma şansımız varmı.hc94e.teşekkürler

HİÇ DENEMEDİM. ÖYLE BİR ÖZELLİĞİ YOK BİLDİĞİM KADARI İLE.
AMA YİNEDE DENEYEREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...
KAMERA KISA BİR SÜRE YANIMDA OLMADIĞI İÇİN BEN DENEYEMEYECEĞİM...

CIMALAK

14 Mayıs 2007, 17:18:42  

selam önce herkese kolay gelsin diyorum ben sony dcr-hc37 kamera aldım bugün dahil aldığıma pişmanım
değiştirmek istediğimde olmaz diyorlar aldığım yer sony yetkili satıcısı aldığımın ertesi günü bilgisayara bağlayıp çekimlerimi görmek istedim bi türlü görüntü aktaramıyorum aldığım yere gittim servise yönlendirdiler oraya gittim onlarda anlamadılar bana usb kablosu almamı söylediler piyasada 5 ila 8 ytl olan kabloyu 30 ytl almak zorunda kaldım sonra buda olmuyo ıe 1394 kartı ve kablosunu istediler bu beni kızdırdı
siz aktarın sora nasıl yapıldığını göreyim ondan sonra alırım dedim oda çalışmadı birkaçgün kaldı serviste sonra yeni bir cd verip bunu kur usb aktarımı tamam dediler gerçekten aktarımı yapıyor ama kalitesi çok kötü şimdi birde kart alacağım onunla deneyeceğim bunlara vereceğim parayla daha iyi ve sorunsuz bir makina alınamazmı bu ıe 1394 kartı kaliteli bir aktarım yaparmı yoksa kamerayı değiştirmemmi gerekiyor
bu aktarım kullandığım proğramla alakalımı
saygılar herkese kolay gelsin

crazy scottish
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Mayıs 2007, 20:04:43  

arkadaşlar ablam bana Amerika'dan SANYO VPC-503 almıştı...Bugün evde yere düşürdüm ve düştüğünde pilleri de çıktı.Ancak pilleri yerine taksam da,pillerin şarzı yarımdı diye yeniden sarz edip taksam da bir türlü açamıyorum:(yere de öyle ahım şahım çakılmadı hatta bel hizası kadar alçak bir yükseklikten düştü.sizce en güvenli oalrak nereden yaptırabilirim.istanbulda oturuyorum lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar:((((
avanoss

14 Mayıs 2007, 20:05:11  

quote:

Orjinalden alıntı: CIMALAK

selam önce herkese kolay gelsin diyorum ben sony dcr-hc37 kamera aldım bugün dahil aldığıma pişmanım
değiştirmek istediğimde olmaz diyorlar aldığım yer sony yetkili satıcısı aldığımın ertesi günü bilgisayara bağlayıp çekimlerimi görmek istedim bi türlü görüntü aktaramıyorum aldığım yere gittim servise yönlendirdiler oraya gittim onlarda anlamadılar bana usb kablosu almamı söylediler piyasada 5 ila 8 ytl olan kabloyu 30 ytl almak zorunda kaldım sonra buda olmuyo ıe 1394 kartı ve kablosunu istediler bu beni kızdırdı
siz aktarın sora nasıl yapıldığını göreyim ondan sonra alırım dedim oda çalışmadı birkaçgün kaldı serviste sonra yeni bir cd verip bunu kur usb aktarımı tamam dediler gerçekten aktarımı yapıyor ama kalitesi çok kötü şimdi birde kart alacağım onunla deneyeceğim bunlara vereceğim parayla daha iyi ve sorunsuz bir makina alınamazmı bu ıe 1394 kartı kaliteli bir aktarım yaparmı yoksa kamerayı değiştirmemmi gerekiyor

biraz aceleci düşünüyorsun, eğer bu forum da gerekli arastırmayı yapmıs olsaydın şimdi bunları yazmıyor olurdun...
USB ile en pahalı en üst model kamera ile bile aktarsan görüntüsü gene hoşuna gitmez.. firewire girişini adamlar boşuna koymamış... öncelikle her markanın bütün modelleri hata verebilir. sendede galiba firewire girişinde problem var..

heryerde 2-3 ytl ye satılan USB kablosuna nasıl oluyorda 30 YTL veriyorsun bunu anlamak mümkün değil. ayrıca sony kameraların standartıdır USB kablosu. eğerki sıfır almışsan mutlaka vardır içinde. eğer çıkmadı ise neden kullanma kitapçığına bakıpta paket içeriğinde neler varmış diye bakma zahmeti göstermiyorsun.. yoksa, giderdin ve gerekli kabloyuda verirlerdi..

şurası bir gercek, aldığın kamera ahım şahım bi kamera değil.. sony nin yeni nesil en alt seviye kamerası.. o fiyata daha iyisini bulamazsın.. kalite genelde aynı olacaktır... en iyi verimi firewire ile alabilirsin. bütçen cok daha fazlasına elvermiyorsa kamerayı değiştirmene gerek yok... fiyatına göre güzel sayılabilecek bir kamera... kullandığın programı bilmediğim için birşey diyemeyeceğim.. ulead video studio serisini tavsiye ederim sadece...

karel-ma

14 Mayıs 2007, 20:07:13  

quote:

Öncelikle çok karamsar olmayın. kameranız o kadar da kötü değil. Anlayan biri ile karşılaşmamışsın. fireware kartı bu iş için biçilmiş kaftan. Kameraya (fiyatına) göre gayet tatmin edici aktarım ve görüntüyü yakalayacağına eminim. İyi görüntü çektiğini birde ara kablolar ile tv ye bağlasanda, birde tv de seyretsen. Bence makineyi değiştirmene gerek yok.
....
Kolay gelsin.

Karel-ma
avanoss

14 Mayıs 2007, 20:07:58  

quote:

Orjinalden alıntı: crazy scottish

arkadaşlar ablam bana Amerika'dan SANYO VPC-503 almıştı...Bugün evde yere düşürdüm ve düştüğünde pilleri de çıktı.Ancak pilleri yerine taksam da,pillerin şarzı yarımdı diye yeniden sarz edip taksam da bir türlü açamıyorum:(yere de öyle ahım şahım çakılmadı hatta bel hizası kadar alçak bir yükseklikten düştü.sizce en güvenli oalrak nereden yaptırabilirim.istanbulda oturuyorum lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar:((((

başka topikler daha faydalı olacaktır..
burası sony, sanyo ile direk bir bağlantısı yok...

CIMALAK

14 Mayıs 2007, 22:12:34  

quote:

quote:

biraz aceleci düşünüyorsun, eğer bu forum da gerekli arastırmayı yapmıs olsaydın şimdi bunları yazmıyor olurdun...
USB ile en pahalı en üst model kamera ile bile aktarsan görüntüsü gene hoşuna gitmez.. firewire girişini adamlar boşuna koymamış... öncelikle her markanın bütün modelleri hata verebilir. sendede galiba firewire girişinde problem var..

heryerde 2-3 ytl ye satılan USB kablosuna nasıl oluyorda 30 YTL veriyorsun bunu anlamak mümkün değil. ayrıca sony kameraların standartıdır USB kablosu. eğerki sıfır almışsan mutlaka vardır içinde. eğer çıkmadı ise neden kullanma kitapçığına bakıpta paket içeriğinde neler varmış diye bakma zahmeti göstermiyorsun.. yoksa, giderdin ve gerekli kabloyuda verirlerdi..

şurası bir gercek, aldığın kamera ahım şahım bi kamera değil.. sony nin yeni nesil en alt seviye kamerası.. o fiyata daha iyisini bulamazsın.. kalite genelde aynı olacaktır... en iyi verimi firewire ile alabilirsin. bütçen cok daha fazlasına elvermiyorsa kamerayı değiştirmene gerek yok... fiyatına göre güzel sayılabilecek bir kamera... kullandığın programı bilmediğim için birşey diyemeyeceğim.. ulead video studio serisini tavsiye ederim sadece...

dostum formu takip ediyorum ayrıca kamerayı sıfır aldım eğer sizde kullanma kitapcığını incelerseniz usb kablosunun satın alınması gerektiğini görürsünüz orada almak gerektiği yazıyor söylediğiniz siteyi gezeceğim ilginize teşekkür ayrıca haklısınız bu kablolar bu kadar ucuz ancak gidip sony satış merkezlerine fiyatınıda bi sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CIMALAK -- 14 Mayıs 2007; 22:31:48 >

avanoss

14 Mayıs 2007, 23:50:58  

HAKLISIN DOSTUM BU KAMERA İLE USB KABLOSU GELMİYORMUŞ.. SÖZLERİM İÇİN KUSURA BAKMA..
AMA SANA TAVSİYEM Bİ TANE FİREWİRE KARTI VE KABLOSU AL.. FARKI GÖRÜRSÜN...

erdenbay

15 Mayıs 2007, 1:20:28  

Herkese selamlar. Sony DCR HC96E kamera almaya karar verdim. Fakat bu kamera 3CCD değil galiba.
Genelde 3CCD olan video kameraların , çekim kalitesinin daha iyi olduğunu forumlarda okumuştum. Ve 3CCD kameralar da yanlız Panasonic te var galiba. İkilemde kaldım şimdi. Değerli üstadlar bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.

GölyazıPhotoShow
erdenbay Flickr Photos
sony kamera

15 Mayıs 2007, 3:58:16  

teşekkürler avanoss kardeş ,sizce kameranın en ideal ayarlada olması gerekir 96e ve94e menüleri hemen hemen ayni,yardmcı olursanız seviniriz.kameranın bir çok ayarını bilmiyorum.teşekkürler arkadaş

badakist

15 Mayıs 2007, 15:34:42  

slm arkadaşlar benim bir sorum olacak,digital foto almayaı düşünüyorum sony t10,fakat yanında hafıza kartı alırken,ne kadarlık alsam yeter,yani dahili hafızası 58 mb,ben 58 mb lık çekim yapıp hafıza kartına mı yedekliyorum,yoksa direkt hafıza kartına çekim yapılıyor mu?ben çektiğim verilerimi sürekli pc ye atan birisiyim kaç gb lık kart alyaım sizce?d900 telefonumda bile 512 lik kart var fazlasıyla yetiyor yani düşünün,kaç almam gerek?teşekkürler..

avanoss

15 Mayıs 2007, 19:22:49  

quote:

Herkese selamlar. Sony DCR HC96E kamera almaya karar verdim. Fakat bu kamera 3CCD değil galiba.
Genelde 3CCD olan video kameraların , çekim kalitesinin daha iyi olduğunu forumlarda okumuştum. Ve 3CCD kameralar da yanlız Panasonic te var galiba. İkilemde kaldım şimdi. Değerli üstadlar bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.

hc96e nin sensörü 1/3" dir...

3 ccd kameraların lensi hc96 ayarı kameralarda 1/6"x3, yada 1/5"x3 civarındadır.

yani 3 ile carpılmış halleri hc 96 ile yakın seviyede cıkmaktadır..

3 ana renk 3ccd lerde 3 ayrı kanaldan alınırken, 96e nin büyük 1/3" lik senbsöründen tek lensle alınmaktadır...
ikiside aynı hesaba gelmektedir.. biri tamamen büyük lensler sayesinde ayrıntılı ve canlı renk elde ederken diğeri 3 ana rengi herbirini ayrı kanallardan alarak elde etmektedir... ayrıca lensin kaliteside bunu etkilemektedir... panasonic in kendi lensleri ile yaptığı 3ccd ler pek fazla verim vermezken,, leica lenslerle yapılan 3ccd cok daha iyi sonuçlar vermektedir.. ancak şuda bir gerçekki leica 3ccd lensli panasonic kamerlar hiç te ucuz değildir.. benim şahsi görüşüm fiyat performans olarak 3ccd lere göre sony 96e bir adım öndedir...

erdenbay

15 Mayıs 2007, 23:05:02  

quote:

quote:

hc96e nin sensörü 1/3" dir...

3 ccd kameraların lensi hc96 ayarı kameralarda 1/6"x3, yada 1/5"x3 civarındadır.

yani 3 ile carpılmış halleri hc 96 ile yakın seviyede cıkmaktadır..

3 ana renk 3ccd lerde 3 ayrı kanaldan alınırken, 96e nin büyük 1/3" lik senbsöründen tek lensle alınmaktadır...
ikiside aynı hesaba gelmektedir.. biri tamamen büyük lensler sayesinde ayrıntılı ve canlı renk elde ederken diğeri 3 ana rengi herbirini ayrı kanallardan alarak elde etmektedir... ayrıca lensin kaliteside bunu etkilemektedir... panasonic in kendi lensleri ile yaptığı 3ccd ler pek fazla verim vermezken,, leica lenslerle yapılan 3ccd cok daha iyi sonuçlar vermektedir.. ancak şuda bir gerçekki leica 3ccd lensli panasonic kamerlar hiç te ucuz değildir.. benim şahsi görüşüm fiyat performans olarak 3ccd lere göre sony 96e bir adım öndedir...

TEŞEKKÜRLER avanoss

GölyazıPhotoShow
erdenbay Flickr Photos
pudu11

16 Mayıs 2007, 2:30:10  

[font="Verdana"]High Definition Mpeg Video lar

SONY HDR ... HC1 - HC3 - HC7 -FX1 - FX7 vb. bütün HDV kamera TESTLERİ VİDEOLU

Tartışmalara SON!!!! Çekimlere bakaraktan aralarındaki gerçek farkı görürsünüz.Ayrıca birçok resimli test de var.

http://www.fxsupport.de

Bir tanede HC1 videosu burda var. Download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudu11 -- 16 Mayıs 2007; 23:33:36 >

historian7

16 Mayıs 2007, 9:17:49  

Sony dvd 403 kameram var. Bizler bilgisayarda dvdleri birleştirme gibi işlemler yaparken;
ie 1394 kartı ve kablosu mu kullanacağız; yoksa direk dvdleri dvd yazıcılı bilgisayara atıp ordan kopyalayarak mı yapacağız. Bu konuda bilgilendiriverin.

avanoss

16 Mayıs 2007, 22:18:47  

quote:

Orjinalden alıntı: historian7

Sony dvd 403 kameram var. Bizler bilgisayarda dvdleri birleştirme gibi işlemler yaparken;
ie 1394 kartı ve kablosu mu kullanacağız; yoksa direk dvdleri dvd yazıcılı bilgisayara atıp ordan kopyalayarak mı yapacağız. Bu konuda bilgilendiriverin.

İKİNCİ DEDİĞİN...

Sayfa:   <<   < önceki  28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI Sayfa: <<   < önceki  28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: QNAP Standı
Computex 09 gün özetleriyle fuar alanında gördüklerimizi aktarmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda QNAP Standındayız.
Acer Aspire Timeline Lansmanı
Acer'dan 1.6 kilo ağırlığında, Pili 8 saat dayanan Core 2 Solo işlemcili dizüstü bilgisayar

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız