Selam arkadaşlar,dvd ile mini dv arasında çok tereddüt ettikten sonra mini dvli bir kamera almaya karar verdim ve dün gidip panasonic gs250 aldım.Fakat oda çekimlerindeki başarısızlığı yüzünden gittim onu verip sony hc90 aldım.Sizce nasıl seçim? Hangisi daha iyi? Umarım pişman olmam.Teşekkürler yardımlarınız için...
Selam arkadaşlar,dvd ile mini dv arasında çok tereddüt ettikten sonra mini dvli bir kamera almaya karar verdim ve dün gidip panasonic gs250 aldım.Fakat oda çekimlerindeki başarısızlığı yüzünden gittim onu verip sony hc90 aldım.Sizce nasıl seçim? Hangisi daha iyi? Umarım pişman olmam.Teşekkürler yardımlarınız için...
Selam, Yaptığınız denemeler sonucu şimdi hangisi daha iyi ? HC 90 / Gs 250
Selamlar, öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Gs250de gündüz çekimleri çok iyi 3ccd olmasından ötürü sanırım fakat hc90ın da ondan aşağı kalır yanı yok.Zaten daha önce hc42im vardı onun da gündüz çekimleri çok iyiydi yani günışığında hepsi yeterli seviyede çekim yapıyorlar.Fakat benim istediğim ışık kullanmadan kısık ışıkta ev içinde güzel çekim yapan bir kameraydı.Malesef hc90da focus sorunu var, çok geç odaklama yapıyor ve bu problem diğer forumlurdan da okuduğum kadarıyla genel hc90 sorunu. Dolayısıyla onu da değiştirip dvd403 aldım kendime ve çok mutluyum.Belki çok farklı kategori olsalar bile ben hayran kaldım onun gece ve gündüz çekimlerine ve dvdnin rahatlığına.Çek aktar seyret benim aradığım da buydu,editlemek bana göre değil daha doğrusu o kadar derinlemesine editlemek,çünkü dvd için de böyle programlar mevcut ve sundukları edit imkanları mini dv kadar olmasa da benim için fazlasıyla yeterli,herkese tavsiye ederim. Gs250:Artıları: 3ccd,optik sabitleyici,manual focus ringi,uzun pil ömrü,kaliteli tasarım,yarı profesyonel,zoom mikrofonu,birçok manual ayar imkanı Eksileri: Ağırlık,gece çekimi,nightshot (var ama sonyninki gibi değil hemen hemen imkansız izlenebilir bir görüntü elde etmek)
Hc90: Artıları: Küçük,hafif,kolay kullanım,başarılı gece çekimi,dokunmatik 2.7''ekran Eksileri: Çok yavaş autofocus, çok kısa pil ömrü
Dvd403: Artıları: Çok pratik,kolay kullanım,uzun pil ömrü,başarılı gece çekimi,dokunmatik 2.7''ekran,5.1 entegre surround mikrofon,foto çekimi çok başarılı Eksileri: Dvdye kayıt süresi 30dk(1saatlik dvdler de mevcut ama çift taraflı olduğundan tersini çevirmek gerekiyor ve 25milyon civarı yüksek fiyatı var),fotoları sadece dvdye kaydediyor,hafıza kart girişi yok
Arkadaşlar burda amacım kesinlikle kimsenin kamerasını kötülemek değil,amatörce hepsi elimden geçtiği için sadece kendi görüşlerimi sundum.Saygılar...
bir camera alacam çok da anlamadığım için vede almışken iyisi olsunda birdaha 5-10sene başka bişeye ihtiyaç duymayım diye araştırıp duruyorum. Fakat o kadar çok bilgi ile karşılaştımki altında kaldım sonuç olarak şu modeller arasında kaldım.Lütfen bu modelleri tanıyanlar bana tecrübelerini aktarsınlar; 1- panasonic nv-gs400 2-sony hdr-hc1e 3-sony dcr-dvd403
bir camera alacam çok da anlamadığım için vede almışken iyisi olsunda birdaha 5-10sene başka bişeye ihtiyaç duymayım diye araştırıp duruyorum. Fakat o kadar çok bilgi ile karşılaştımki altında kaldım sonuç olarak şu modeller arasında kaldım.Lütfen bu modelleri tanıyanlar bana tecrübelerini aktarsınlar; 1- panasonic nv-gs400 2-sony hdr-hc1e 3-sony dcr-dvd403
Ben çok araştırdım, NV-GS250 aldım. Fakat, NV-GS140 fiyat performans bakımından çok daha cazip bir cihaz sanıyorum. Gereksiz yere paranızı harcamayın. DVD li alırsanız her DVD'ye yarım saat çekim yapabiliyorsunuz, bu handikapı var. İri makineleri ise taşıma/kullanma güçlüğü çekebilirsiniz. Kamera hamalı olursunuz. Alın NV-GS140 diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölçü -- 13 Ocak 2006 1:29:05 >
bugun teknosadan sony 403 aldım zoomu ile ilgili şikayetim var 2 metre mesafeden bir insanın sadece yüzüne odaklanabiliyor daha yakın zoom yapamıyor acaba zoomu sadece bukadarmı yaklaştırabiliyor yoksa ben dijital zooma gecemeden sadece optik zoomdamı kalıyorum destek verirseniz sevinirim
Bu Formu okumadan önce aklımda almayı düşündüğüm bir kaç model vardı ama şimdi allak bullak oldu. Şimdi olaya bir netlik kazandırmak için bu konuda bilgi sahipleri arkadaşlarımdan bu soruları cevaplandırmalarını rica ediyorum.
Şimdi dvd ye kaydedilmiş dvd formatındaki bir görüntüyü neden işleyemiyoruz (montajlayamıyoruz). Eğer yanlış bilmiyorsam dvd nin formatı mpeg2 ben mpeg2 formatlı bir görüntüde pinnaclede rahatlıkla geçiş efektleri ve kesme gibi işlmeler yapabiliyorum daha doğrusu avi de yapabildiklerimi mpeg2 dede yapabiliyorum. Forumda dvd sadece çektiğin gibi izlenir diye bir çok yazı var bunun nedeni nedir yardımcı olursanız bir çok kişinin kafasında ki karışıklığın düzeleceğine inanıyorum. Benim gibi hc 90 ile dvd403 arasında kalan arkadaşlarım vardır belki. Ama araştırmalarım sonucunda dvd403 ün her yönden daha üstün olduğunu duydum. Kullanan arkadaşlardan hiçbiri olumsuz bir şey söylemiyor.
Arkadaşlar bende hc 19 var ve bazen onu webcam olarak kullanıyorum.Tv kartına şuna buna gerek olmadan deneyeyim demiştim ve kendiliğinden kabul etti.Ama forumdan araştırdığım kadarıyla kullanılmaması daha uygunmuş.Kısa süreli kullanımlarda da problem olur mu öğrenmek istiyorum.Yani 20 - 25 dk. gibi.Teşekkür...