Şimdi Ara

GEREKSİZ MARKA FANATİKLİĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millete nasihat vermekten geri kalmamışsın.
    peki sen neden geçtin 9800 gibi bir karttan 4870 e merak ettim.
    ben yaptım ama arkadaşlarımı düşündüm dedin heralde.
    paraları cepte kalsın istedin
  • Konu amacı bakımından bence takdire değer. Ekran kartlarıyla ilgili her soru bir yerden sonra ATI/nVidia kıyasına dönüyor. Sonuç olarak soruyu ekran kartı almak için soran kişi hangi şirket daha fazla savunulmuşsa ona yönelmek zorunda kalıyor. Sanki şirketler bu arkadaşlara finansal destek sağlıyor da kendilerini savunmalarını istiyorlar. O kadar anlamsız bir tartışmaya dönüyor ki açılan başlığın hatta bölümün değeri düşüyor. Bu hususta dikkat etseler keşke.

Öte yandan ekran kartı işinizi gördüğü sürece en iyisidir. nVidia ya da ATI fark etmez. Şu bir gerçektir ki parasını biz verdiğimiz sürece en iyisi ücretini hak eden karttır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_rappe

ilk kartım fx5200 dü ozamanların en iyi kartı şimdiki kartım hd4870 bu zamanların en iyi fp kartı yani zamanında en iyi hem fiyat olarak hem performans olarak hangisiyse onu almışımdır

kardeş bi git allah aşkına kartını övme ..

5200 çıktığında .. ondan 2 kat daha iyi 5950 ULTRA vardı

yani nasılda 5200 o zamanların en iyi kartı diyiyosun
  • nwidiadan oyunlarda cok çektim onun için ati
  • quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

walla ilk kartım nvidia fx5200 dü cokta memnundum sonra atı kartlar kullanmaya başladım halanda atı kullanıyorum ben atı den memnunum fiyatı performansı bana yetiyorr

aynen ilk kartımız FX5200 idi sonra ati bir aldık pir aldık.
  • Ben her iki markayı da kullandım hatta üçüncüsü de vardı onu da kullandım ama pek sorun yaşamadım (üçüncü marka SIS hariç). SIS çok sorun çıkartmıştı bana ben de GeForce 2 MX 400 ile yeniledim. Memnundum. Hatta onunla bir Quake 4 denemesi bile yaptık.

Ardından sırayla X1250 (tümleşik) ve HD 3850 kullandım ki hala kullanıyorum. Memnunum ve bana yetiyor.

Ama SIS çok kötüydü
  • Fanatiklik karşıtı bir konu açılmış gelen cevaplara bakın hayret bir olay.

Marka fanatikliği yapanların hepsi sürekli üzülür arkadaşlar haberiniz olsun. Hiç bir şirket mükemmel değildir hatta çoğu berbattır çünkü bir ürün için binlerce sayfa sorun tartışması yapılır. Hepsinin satış politikaları vardır, hepsi para kazanmaya bakar. Sen bir şey alacaksan, o an en iyi işini yapanı alacaksın. Ati nvidia intel amd asus gigabyte saphire his msi ocz kingston vs.. bunlar köşe başınızdaki bakkallar değil onu biliyorsunuz. Bu adamların ciddi bilgi birikimi ve deneyimi var. Hepsi tüketici ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama amacı güder. Onun için işlemci diyince şu anakart deyince bu diyen arkadaşları ayıplıyorum. İnsanları yanlış yönlendirip işin içeriğine değil de reklamına odaklandırmak terbiyesizliktir.

Donanım geçmişime baktığım zaman asus, gigabyte, samsung, western d., intel, amd, ati, nvdia, kingston, twinmos ve daha nice markaları görüyorum. Sebebi de alacağım zaman o vaktin en verimli en güvenilir donanımlarını seçmek. Çok şükür ufak tefek sorunlar dışında hiç mutsuzluk yaşamadım. Ama marka fanatiği olanlara her zaman üzüntü verdim, çünkü seçtiğim donanımlar o zamanın en mantıklılarıydı.

O yüzden ilk olarak kendimizi kandırmayalım, hırpalamayalım. İkinci olarak biraz etik olup insanların gözünü boyamayalım.

• Kesinlikle haklısınız. 8800GT den HD4870 e geçtim. Evet aa ve af açıldığında özellikle DX10 da HD4870 ciddi bir fark atıyor olsada hevesimi aldıktan sonra düşünüyorumda 8800GT beni en az 1 yıl daha götürürdü...

Milletin cebini doldurmaktan başka bişey yapmadık. 8800GT yi 6 ay kullandım ve üstüne HD4870 aldım. Evet performans açısından mantıklı bir alışveriş. Evet çok daha başarılı bir kart ancak 8800GT nin başarımı yabana atılır gibi değil. 1680x1050 çözünürlüklerde dahi aa ve af yi devreye çok fazla sokmadığınız müddetçe her oyunda süper diyebilirim. TAbi aa ve af fullenince işler değişiyor.

Ama bazen makul düşünmek lazım. aa ve af yi full açıp oynamak ve diğer yandan 6 ay kullandığınız zamanında onca para verdiğiniz 8800GT nin üstüne HD4870 almak pekte mantıklı değil.

Kendimi kınıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 6 Ekim 2008; 3:13:26 >

• 1680x1050

enhausust

WARHEAD dx9 testini koyarmısın kardesim no aa no af kimse koymadı bu kartın bu testini!.!.!.!

ve dx10 da koyarsan aynı sekilde bizde görelim...!! ! !!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

1680x1050

enhausust

WARHEAD dx9 testini koyarmısın kardesim no aa no af kimse koymadı bu kartın bu testini!.!.!.!

Banamı söyledin anlamadım ama bende CRSIS in 1.i bölümü var...

Bide enhausust ne demek yavs :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menow

quote:

1680x1050

enhausust

4870 kimde varsa ona söledim.. bekliyoruz test koyan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 6 Ekim 2008; 3:55:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _conscript_

9800 gtx ile 1680X1050 de herşey enthusiast(very high) rahat rahat oynadım bitirdim oyunu...

Yapma yaw alla alla
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Menow

quote:

1680x1050

enhausust

4870 kimde varsa ona söledim.. bekliyoruz test koyan yok

oyunu indirimce koyarım, CRYSIS in yenisi henüz elimde yok kardeş... CRYSIS in ilk bölümünden farklı bir şey olacağını sanmıyorum aşağı yukarı fps değerleri aynı olacaktır... Pek merak edilecek bişey yok. Sana söz salıya 22" LCD im gelsin oyunu bi yerden ne yapar edip koyacağım. VISTA da kurulu hazırda var XP de ikisinide test yaparım ayrıntılı kullanıcı incelemesi kalitesinde bu foruam sunarım...

• marka fanatikliliği yapanları bende anlamıyorum sanırım bir tür doyum, kendilerini rahat hissetme için, hani verdigim para boşa gitmiş olmasın benim aldıgım marka model en iyisi seçimim doğru vs.
  • insanlar bilinçli yapıyor bunu sana göre bilinçsiz uğur abi ama tatmin war bu dünyaya yaşamaya ve yeni şeyler tatmaya gelmiş bu insanlar alışveriş çılgınlığı durdurulamaz dışardan bakınca çılgınlık empati yapınca hayatın tadı yahu bunu bu şekilde yargılayanları kınıyorum :D her ay sistemimi komple değiştiren biri olarak bu işe bir dur dedim ama daha değişik bişey yaptım araç aldım dururmum pek al sata el vermiyor bu aralar yoksa yine değiştirir yeni şeyler denerdim :) hayatı dolu dolu yaşamak war senin eleştiri 1 bayanla ewlenip sonra hovardalık yapamayıp kıskanmak gibi olmuş başkaları çapkınlığın gözüne vuruken kızıcaksın ama bence bu formda bilinçsiz adam pek yok hatta hiç yok bir sebep için burdalar ve sorduğunda hep farklı yanıt gelir

bu güne kadar ortalama 25 vga değiştirdim 15 i nvıdıadır 10 u ati fark yapmaz markası modeli dediğin gibi performansına göre fiyatı mantıklı olan ama çoook para veripte özendiğim hep istediğimi aldığımda oldu tatmin meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 7 Ekim 2008; 21:56:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

insanlar bilinçli yapıyor bunu sana göre bilinçsiz uğur abi ama tatmin war bu dünyaya yaşamaya ve yeni şeyler tatmaya gelmiş bu insanlar alışveriş çılgınlığı durdurulamaz dışardan bakınca çılgınlık empati yapınca hayatın tadı yahu bunu bu şekilde yargılayanları kınıyorum :D her ay sistemimi komple değiştiren biri olarak bu işe bir dur dedim ama daha değişik bişey yaptım araç aldım dururmum pek al sata el vermiyor bu aralar yoksa yine değiştirir yeni şeyler denerdim :) hayatı dolu dolu yaşamak war senin eleştiri 1 bayanla ewlenip sonra hovardalık yapamayıp kıskanmak gibi olmuş başkaları çapkınlığın gözüne vuruken kızıcaksın ama bence bu formda bilinçsiz adam pek yok hatta hiç yok bir sebep için burdalar ve sorduğunda hep farklı yanıt gelir

bu güne kadar ortalama 25 vga değiştirdim 15 i nvıdıadır 10 u ati fark yapmaz markası modeli dediğin gibi performansına göre fiyatı mantıklı olan ama çoook para veripte özendiğim hep istediğimi aldığımda oldu tatmin meselesi

para var huzur var diyorsun yani

• quote:

Orjinalden alıntı: ((UĞUR))

para var huzur var diyorsun yani

yok yaw uğur abi bu aralar ucu ucuna yaşıyorum yıllarca hep bi motorum olsun istedim e bmw olanından isteyince bi türlü olmadı e millettte bu yaşa geldin motoru neyapıcan dediler araba aldık aç kaldık uzun zamandır al sat yok sanırım çook uzun zaman daha olmayacak bence sen atici gibi yazıyorsun ewet ewet içinde war :)))

• Marka fanatikliği gerçekten de çok saçma. Yani 4850 çıkmadan önce 8800GT alacaktım. Fakat ATI 4850 yi çıkarınca en alınası kart o oldu.
    Yani önemli olan verdiğin parayı hak edip etmediği markanın hiç bi önemi yok aslında.
  • asus 320mb 8800gts
    msi 320mb 8800gts
    sparkle calibre 320mb 8800gts
  • UGUR hocam bu konuyu acdigin icin oncelikle tesekkur ederim.
    bi arkadas yazmis babamizin sirketleri mi? bence iyi kart cikaran pazarda da iyi satar.
    Ama Azerbaycanda ekran karti denince akila ilk olarak N vidia geliyo bu da bence onun guclu olmasindan deyil (ben zayif da demiyorum) sadece bunu soyleyenlerin cahilliyindendir. bilirsiniz isde bilgisayar denince bende PENTIUM 4 diyolar ya o bicim.
    bana sorarsaniz simdi ATI nin 4850 modeli en uygun olandir tabi benim icin ama bize 4800 seri kartlar hala gelmedi geldiyinde de fiyati muhtemelen pahali olucak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.