2 hattım 1 telefonum var. sıkça simkart değiştirmek zorunda kalıyorum (yeni telefonu sipariş verdim gelecek ama:D) turkcell mobil imzalı simplus128 kartımı her taktığımda telefon 3-4 kez mesaj gönderiliyor diye uyarı geçiyor(sanki turkcell menuden işlem yaparsınız ya onun gibi).bu sırada da işlem yapamıyorum telefonumdan.Beklemek zorunda kalıyorum.Simkart takılı dururken de arada sırada tekrar "mesaj gönderiliyor" diye uyarı verdiğini de görüyorum.Telefon ayarlarından sim hizmetleri işlem onayını kapattığımda ise bu mesaj gönderimleri için onay istiyor bakmazsam öyle bekliyor telefon.
Bu uyarıları iptal edebilir miyim ya da nedeni ne en azından onu öğrenebilsem.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Telefon değiştirdiğinizde yada telefonu kapatıp açtığınızda, turkcell telefon bilgilerinizi alıp, size özel servisleri telefonunuza uygun şekilde aktif eder. Telefon değiştirmiş iseniz bu mesaj gönderimi sonrasında yeni ayarlar telefonunuza ücretsiz olarak gönderilir.
Eski kartlarda bu özellik olmadığından mesaj gönderilmiyordu. Teknoloji ilerledikçe sim kartlara daha fazla özellik eklendi. 128 k kapasiteli, özel kırılamaz şifreleme özellikli sim kart kullanmanın da bazı zorlukları oluyor, hoş görmek gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: prodowns
eski simplus olmayan kartımda böyle şeyler olmuyordu. o yüzden merak ettim.
Şu anda kullandığınız 128 K sim kartınız, akıllı kart olarak nitelendirilmektedir. Arkadaşlarında bahsettiği gibi kartı her yeniden takmanızda bu işlemi yapacaktır. Rehberinize yeni bir numara eklediğini,zde otomatik olarak senkronize edereki rehberinizi Turkcell e yollayarak rehberinizin güncelliğini koruyacaktır. Ki bence en önemliside bu bence, sim kartınız çalınsa yada kaybolsa anında en son haliyle güncel rehberinizi yeniden yükleyebilme şansınız var.