Giriş | |
|
|
|
4 Ekim 2008; 11:12:17
|
|
|
selam arkadaşlar, bilgisayarı LCD TV ' ye bağlamak için HDMI Kabloya ihtiyacım var, bilgisayar Tv' den uzakta olduğundan da uzun bir kablo gerekli. 10metre yeterli olur. tavsiye edebileceğiniz bir marka/model var mı? ben HAMA gördüm 190 TL, TECHLINK var 225 TL. Başka uygun ve biraz daha hesaplı olsa çok iyi olur, tavsiyeniz var mı? Bir de HDMI-HDMI ya da HDMI-DVI alsam farkeder mi? Ekran Kartımda HDMI-DVI dönüştürücü var. (HD4850) . Saygılar...
|
|
|
4 Ekim 2008; 12:08:46
|
|
|
ilgine teşekkürler, eminim ki tavsiye ettiğin kablolar işimi fazlasıyla görür, ancak fiyatları da malum...çok pahalılar... daha uygun fiyatlı bir şey bulamaz mıyız? 720p mkv formatlı film izlemek için kullanacağım (orijinal BluRay ya da HD DVD değil:))... bu arada bir şey daha sorayım. LCD TV nin optik ses çıkışı var, ben bunu ses sistemime bağladım. Tv izlerken ses alabiliyorum (gerçi izlediğimiz kanallar 5.1 dolby digital ses vermiyor ama...). bilgisayarı tv ye hdmi den bağlayınca, tv de optikten ses sistemine bağlı ya, örneğin izlediğim film 5.1 dolby digital, ses sisteminden de 5.1 dolby dijital ses alabilir miyim?
|
|
|
4 Ekim 2008; 12:50:52
|
|
|
kardeş AVC Codec ile Core AVC Codec aynı şey mi? ben şimdi Core AVC Codec i yükledim. (professional edition). K-lite mega codec vardı kaldırdım öncesinde. KM player kurulu idi o duruyor, diğer oynatıcıları da kaldırdım. Km player ayarlarından da kod çözücü kısmından harici ses ve video kod çözücü kısmına Core AVC Video Decoder i ekledim. doğru mu yaptım. test edemiyorum çünkü, HDMI kablom yok, 5.1 ses (dolby dijital ve dts) ve kaliteli görüntü elde ederim umarım bu şekilde...
|
|
|
4 Ekim 2008; 13:01:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: keynowski selam arkadaşlar, bilgisayarı LCD TV ' ye bağlamak için HDMI Kabloya ihtiyacım var, bilgisayar Tv' den uzakta olduğundan da uzun bir kablo gerekli. 10metre yeterli olur. tavsiye edebileceğiniz bir marka/model var mı? ben HAMA gördüm 190 TL, TECHLINK var 225 TL. Başka uygun ve biraz daha hesaplı olsa çok iyi olur, tavsiyeniz var mı? Bir de HDMI-HDMI ya da HDMI-DVI alsam farkeder mi? Ekran Kartımda HDMI-DVI dönüştürücü var. (HD4850) . Saygılar... dostum bulabildiğin en ucuzunu al.hiç bir veri kaybına da uğramazsın sana garanti veririm.öğle versiyonda seçme,yok 1.1,1.2 veya 1.3 gibi.sevgilerle
|
|
4 Ekim 2008; 13:04:28
|
|
|
Bu arada özellikle KMP kullananlardan bir ricam olacak>>>KMP de aşırı fazla ve prof.ayarlar vardır! Bunlar anlaşılır bir şekilde resimli v.s olarak verilirse,kullanacaklar için çok faydalı olur+ Hatta KMP için ayrı başlık açın ve bu işi iyi bilenler buradan devam etsin,nasılsa DH de ilgili-ilgisiz bir dünya başlık açılıyor,hiç olmazsa KMP gibi çok özellikli bir başlık açmanın zamanı gelmiştir++ ------------ 10M HDMI kablo,orta kalite bir kablo ile sorun yaratmaz ama 15/20 olunca üst seviye bir kablo kullanmak şarttır! Selamlar
|
|
|
4 Ekim 2008; 13:35:22
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mert2004 quote:
Orjinalden alıntı: keynowski selam arkadaşlar, bilgisayarı LCD TV ' ye bağlamak için HDMI Kabloya ihtiyacım var, bilgisayar Tv' den uzakta olduğundan da uzun bir kablo gerekli. 10metre yeterli olur. tavsiye edebileceğiniz bir marka/model var mı? ben HAMA gördüm 190 TL, TECHLINK var 225 TL. Başka uygun ve biraz daha hesaplı olsa çok iyi olur, tavsiyeniz var mı? Bir de HDMI-HDMI ya da HDMI-DVI alsam farkeder mi? Ekran Kartımda HDMI-DVI dönüştürücü var. (HD4850) . Saygılar... dostum bulabildiğin en ucuzunu al.hiç bir veri kaybına da uğramazsın sana garanti veririm.öğle versiyonda seçme,yok 1.1,1.2 veya 1.3 gibi.sevgilerle normalde dediğiniz 2-3 metreya kadar dogru en ucuzunu alabilirsinde mesafe 10 mt ye cıkınca kalitesiz kabloda veri kaybı kacınılmazdır uzun mesafelerde kaliteli kablo şart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duolckrad -- 4 Ekim 2008; 13:31:32 >
|
|
4 Ekim 2008; 14:13:05
|
|
|
ben 10 metre hdmi kablo kullanıyorum. ekran kartının çıkışı dvi olduğu için adaptör kullandım ardından erkek/erkek hdmi ile sorunsuz görüntü alıyorum. pc min anakartında optik ses çıkışı var. yine 10 metrelik kablo ile sony receivera bağlantı yaptım. yani hdmi ile görüntüyü optik kablo ilede sesi taşıyorum. tv lerin optik ses çıkışı hiçbirşey ifade etmiyor. dijital tv yayınında onu kullanabilirsin. kabloları ranteks.com.tr dan aldım
|
|
4 Ekim 2008; 14:42:50
|
|
|
HDMI kablo ile ses de iletiliyor bildiğim kadarıyla, ben sadece HDMI kablo alıp, Tv nin de Optik ses çıkışından dijital ses sistemime optik bağlantı yapıp, 5.1 dolby dijital ve dts ses alabileceğimi umuyorum...bu şekilde bağlantı deneyen oldu mu acaba?
|
|
|
4 Ekim 2008; 14:55:17
|
|
|
hdmi tabiki seside taşıyor fakat ekran kartım ati eax850 olduğu için ben böyle bir seçtim. Ses konusuna gelince ,boşuna uğraşma ben denedim tv nin optik çıkışı dijital tv için. samsung f86 ve philips 9603 te denedim olmuyor.... quote:
Orjinalden alıntı: keynowski HDMI kablo ile ses de iletiliyor bildiğim kadarıyla, ben sadece HDMI kablo alıp, Tv nin de Optik ses çıkışından dijital ses sistemime optik bağlantı yapıp, 5.1 dolby dijital ve dts ses alabileceğimi umuyorum...bu şekilde bağlantı deneyen oldu mu acaba?
|
|
4 Ekim 2008; 15:10:09
|
|
|
belki senin ekran kartından dolayı ses LCD tv ye iletilemiyordur HDMI üreinden, o yüzden de Tv nin optik ses çıkışı işine yaramamıştır, olabilir mi? benim ekran kartı HD4850 bu arada, HDMI kablo alabilirsem ben de bir deneyeyim.
|
|
|
4 Ekim 2008; 18:38:30
|
|
|
tv nin optik çıkışının çalışmaması ekran kartından dolayı değil ps3 ilede denedim tv ye hdmi ile bağlantı yaptım tv optikten 5.1 vermiyor. Sen hem bu konuda deneyimi olan varmı diye soruyorsun sonrada kendin bazı tezler üretiyorsun. TV nin optik ses çıkışını unut! quote:
Orjinalden alıntı: keynowski belki senin ekran kartından dolayı ses LCD tv ye iletilemiyordur HDMI üreinden, o yüzden de Tv nin optik ses çıkışı işine yaramamıştır, olabilir mi? benim ekran kartı HD4850 bu arada, HDMI kablo alabilirsem ben de bir deneyeyim.
|
|
4 Ekim 2008; 19:39:45
|
| | | |