Mrb arkadaşlar, ben dayımın bilgisayarına önümüzdeki haftalarda format atıcam. Aramızdaki mesafa uzak bu yüzden önümüzdeki haftalarda dedim. Dayımlarda telekomun verdiği wireless modem var. Bilmem gereken detayları nedir? Hiç wireless kullanmadım ve kurmadım. Bende Zoom PCI ADSL modem var. Benim modemim kurması zahmetli. Ayrıca 8- 35 diye bi ayar yapılıyor. O ayarı nereden yapıyoruz Telekomun modeminden? Wireless için ayrıca kurulum cdsi falan var mı? Onların ellerindeki driver cd lerini kontrol etmedim. Zaten formattan önce ilk driver cd'lerini kontrol edicem. Bilmem gereken detayları yazarsanız sevinirim...
Birde onların bilgisayar ilk açıldığında windows başlangıcındaki paroramramlarda hatasız yükleniyor. Fakat internet explorer'ı açıyorum. Ve google.com gibi bi site yazıyorum. Site ilk açılışta çok geç geliyor. Bağlanıyor diyor 15 saniye civarı bekletiyor. ilk girişte çok bekletiyor fakat sonraki girdiğim sitelerde yada yeni internet explorer açtığımda hiç bekletmiyor. Acaba modemle ilgili bi ayar sorunu mu var? Tavsiyeleriniz nedir?
Modem ayarları modemin kendi hafızasında saklanır, dolayısıyla bilgisayara format atınca modem aklındakileri unutmaz. Buradan hareketle, formattan sonra hiçbir ayar yapmanız gerekmediği sonucuna varabiliriz. "Sürücü"ler, sadece USB modemler için gereklidir. Ethernet ve/veya WLAN kullanan modemler için ayrı sürücüye gerek olmaz, bağlantıyı başlatması için bilgisayara ihtiyaç da olmaz. (USB modemlerde bilgisayarınızı açıp bağlan komutunu vermeniz gereklidir)
edit: Sizin modeminiz internal olduğu için (ki oldukça az kullanılır!) sürücü ihtiyacınızın olması normaldir. Ancak telekomun verdiği modem Airties RT-102 olduğundan, bu modem de external olduğundan, arayüzü de Ethernet/WLAN olduğundan sürücü ihtiyacı yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ekim 2008; 2:54:44 >
Airties RT-102 modem wireless ile bağlanılıyor dimi? Peki yukarıda anlattığım bilgisayar açıldığında ilk IE çalıştırılmasında google gibi sitelere ilk bağlanması çok yavaş oluyordu bunun sebebi ne olabilir? Bide yukarda bahsettiğiniz ayarlar aynı BIOS ayarları gibi elektrik kesintisinden etkilenmiyor olmalı dimi? Bide ben dayımlarda wireless küçük usb'den görmedim ama duyduğum kadarıyla wireless'i bi kere bilgisayara tanıtıyormuşuz USB olanı???
O modem yanlış bilmiyorsam tek port Ethernet ve Wireless desteği sağlar. Eğer normal bilgisayarsa büyük olasılıkla kablo ile bağlanıyordur. Wireless ile bağlanıyorsa da USB ya da PCI kart olarak vardır. Bilgisayar için gerekli sürücüleri kurmanız yeterli.
ADSL modemin ayarları elektrik kesintisinden etkilenmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ekim 2008; 20:29:52 >
Verilen bütün bilgiler için teşekkürler... Profil ayarlarımı kontrol ettim ama hata da yok. Özel Mesaj açık ve yeni özel mesaj geldiğinde popup penceresi ile uyar vs. hepsi aktif olmali...