Yaklaşık 1 hafta önce 2mb sınırsız kablonet üyesi oldum. 3-4 gün içinde bağladılar ve fakat modem sürekli kopuyordu, Upstream ve Downstream frekansları belirtilen aralıklarda değildi ve arıza kaydından sonra gelip düzelttiler. Herşey güzel giderken son iki gündür kopma ve yavaşlama olmasada Upstream Power yükselmiş durumda ve her an koptu kopucak psikolojisi ile geziyorum internet'te :) Sorum şu ki; Bu frekanslar kafasına göre değişiyormu, sabitleyemiyorlarmı ve her hafta ben Turksat arıza ile muhatab olmak zorundamıyım ? Bunu bi yolu yokmudur :)
Diğer önemli konu ise, bu baglantıyı 2 bilgisayara daha dağıtmak istiyorum ve modemde tek port ile usb port bulunmakta. Usb Port'u zaten gözden çıkardım. sanırım hub veya switch almam gerekecek. Fakat biraz bilgisi olan bir arkadaşdan duyduguma göre kablo neti paylaştırmak kolay değilmiş. Bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
yani sadece router almam gerek dimi ? fiyat konusunda tahmini bişi diyebilirmiyiz ? ayrıca wireless rouetr ı alınca hliyle wirless kablo net oluyor değilmi ? cehaletim için bağışlayın :p
Ama size 2'den fazla bağlantı lazım; bunu yapacak aletin Wireless olanının adı access point'tir. DHCP (bağlanan kullanıcılara IP adresi veren sistemin adı) de bu access pointte çalışacağından istediğiniz kadar kişi kablosuz olarak bağlanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ekim 2008; 3:29:12 >
Ama size 2'den fazla bağlantı lazım; bunu yapacak aletin Wireless olanının adı access point'tir. DHCP (bağlanan kullanıcılara IP adresi veren sistemin adı) de bu access pointte çalışacağından istediğiniz kadar kişi kablosuz olarak bağlanabilir.
Bilgiler için teşekürler :) Fakat be teknosa ya veya bir bilgisayarcıya gidip bana access point verirmisiniz dediğimde mutlaka zorluk yaşayacağım. biraz detay verirmisiniz. Özetle sadece wireless router işimi görürmü ve her türlü wireless router kablonet i dağıtacakmıdır ?
Veya bu access point tam nedir ve bunun yanında ek splitter vs bişiler almam gerekecekmi ? Yani ben hiç birşey bilmediğimi varsayalım ve kablo neti bi şekilde dağıtmak istiyorum. bilgisayarcıya gidip ne demem gerekiyor? Birçok dökümanı okudum forumdaki fakat network den bi gram anlamadıgım için gidip yanlış birşeyler almak istemiyorum, bu yüzden yıllardır sürekli zarara giriyorum maddi açıdan: )
umarım yardımcı olursunuz, teşekkürler.
edit:
Hepsi burada 'dan access point lere baktım. özellikle önerebileceginiz ekonomik bir ürün varmıdır ? ayrıca bu router ve access point ayrı şeyler sanırım. özellikle "access point" almam gereiyor değil mi ? ve son olarak hatırlatmak istiyorum, bağlantım turksat kablo net. ADSL DEĞİL. tüm ürünler sorunsuz çalışacakmdıır ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzdnr -- 6 Ekim 2008; 5:59:28 >
arkadaşalr merhaba bu sistemle aynı anda 2 bilgisayar bilgisayarı bağladığımızda ana bilgisayar kapalı olsada diğer bilgisayar internete bağımsız girebiliyormu ben ıp sshearerlar bu işi görüyor diye duymuştum biraz daha açarmısınız konuyu
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
arkadaşlar bugün USRobotics Wireless MaxG Acces Point aldım. CD'si bile çıkmadı içinde, netten driver'ları yükledim. Fakat cihazı bir türlü tanımlamıyor laptop. Sanırım sorun şu. Kablo Modemim de de tek port var, Access Point'te de. Yani 3 aygıtı aynı anda bağlayamıyorum.
Normalde wireless ı görüyor. Ama bilmedigim bir ağ şifresi istediği için bağlanamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, Access point'i iade edip 4 port lu falan mı almalıyım ?
arkadaşlar bugün USRobotics Wireless MaxG Acces Point aldım. CD'si bile çıkmadı içinde, netten driver'ları yükledim. Fakat cihazı bir türlü tanımlamıyor laptop. Sanırım sorun şu. Kablo Modemim de de tek port var, Access Point'te de. Yani 3 aygıtı aynı anda bağlayamıyorum.
Normalde wireless ı görüyor. Ama bilmedigim bir ağ şifresi istediği için bağlanamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, Access point'i iade edip 4 port lu falan mı almalıyım ?
Sanırım ikinci el bir ürün aldınız ve sizden önce kullanan kullanıcının şifresi hala duruyor..
olabilir, zaten onu gidip geri verdim. yerine ZyXel Adls modem router aldım. ama gene fiyasko. yine olmadı. çıldırıcam bi kablonet paylaştırmak bu kadar sorun olmamalı. onuda iade edip hediye çeki aldım.artık ne alıcagımı bilemiyorum. Airties AP 301 almam gerekiyor sanırım ama oda bimeks de yok. lanet ettim kablo net e ya :(