Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Laptoptan TV'ye ses aktarma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Laptoptan TV'ye ses aktarma Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
vertibird

4 Ekim 2008; 0:56:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar bugün Toshiba 32AV500 satın aldım,oldukça güzel bir tv.Laptopa bağlayıp oyunları da bu TVden oynamak istiyorum.Bunun için sanırım HDMI to DVI kablosuna ihtiyacım var ( sanırım böyle birşey işimi görecektir ?http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs1014 ). Ancak laptoptan TV'ye ses aktarma konusunda nasıl bir kablo almam gerektiğini bilmiyorum. Laptopum Asus M51SN [dvi çıkışı var].
Özetlersem : M51SN'den 32AV500'e ses aktarmak için kablo arıyorum . Uygun kablo için yukarıdaki gibi örnek bir link verebilirseniz çok sevinirim çünkü ses konusunda birsürü kablo çeşidi görünüyor hangisi benim ihtiyacım olan aklım karıştı doğrusu
Şimdiden çok teşekkürler

atorbaci

4 Ekim 2008; 2:36:05 

ya ses olayını ilk senden duyuyorum.hiç mantıklı bir fikir değil.PC ses çıkışından stereo kablo ile hoporlör içeren monitorler çalışabiliyor.ancak bunu plazmayla denemek pek akıllıca gelmedi.hopolör patlarsa plazma plazmalıktan çıkar.görüntü vermek mümkün hatta güzelde olur.ses olayı için farklı çözümler kullan.Kaldıki oyunlar için çalıştırsan bile anlık patlama seslerinde plazma sıkıntı verebilir.

ogameci

4 Ekim 2008; 9:10:35 

3.5 mm'lik stereo kablo işini görür diye tahmin ediyorum sonuçta

plazmanın arkasında pc audio input yazan giriş varsa takabiliyor olman lazım ki bende kablolarımı bekliyorum oraya takacağım.

// Pioneer 5080XA Plazma // Panasonic 50PX8E Plazma // Bose Cinemate //

> > < <
ihg70

4 Ekim 2008; 11:37:40 

Ben evde bulduğum eski bir kabloyu kullanıyorum (eski bir ses sistemine ait). Laptop'un kulaklık çıkışına takıyorum bir ucunu (stereo). Kablonun diğer ucu ise 2 tane, kırmızı-beyaz. Onları da plazmanın audio input'a takıyorum, fıstık gibi ses geliyor. Görüntüyü zaten XGA ile 720p olarak alıyorum.

Bir daha emniyet şeridine girdiğinizi görmeyecem ülen!
vertibird

4 Ekim 2008; 13:40:48 

Tşkrler bu arada ben plasma değil LCD kullanıyorum.Ses kablosu vb hiçbirşey kullanmadan da laptopun sesiyle oynayabilirim sanırım

m@ni@c67

4 Ekim 2008; 13:41:59 

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

plazmanın arkasında pc audio input yazan giriş varsa takabiliyor olman lazım ki bende kablolarımı bekliyorum oraya takacağım.

dostum, sen hoparlör'ünü de mi aldın pioneer'ın??
ogameci

4 Ekim 2008; 13:44:42 

quote:

Orjinalden alıntı: m@ni@c67

quote:

dostum, sen hoparlör'ünü de mi aldın pioneer'ın??

yok dostum şuanda ses sistemi olarak bose cinemate kullanıyorum

> > < <
m@ni@c67

4 Ekim 2008; 14:04:44 

quote:

peki, laptop'dan plazmaya giriş yaptığında hoparlörsüz sesi nasıl alacaksın?
direkt ses sistemine bağlamak gerekmiyor mu??
ogameci

4 Ekim 2008; 14:11:42 

quote:

Orjinalden alıntı: vertibird

Tşkrler bu arada ben plasma değil LCD kullanıyorum.Ses kablosu vb hiçbirşey kullanmadan da laptopun sesiyle oynayabilirim sanırım

fırsatın varken kullan dostum neden laptop'un sesina talim edesin

> > < <
ogameci

4 Ekim 2008; 14:34:53 

quote:

quote:

peki, laptop'dan plazmaya giriş yaptığında hoparlörsüz sesi nasıl alacaksın?
direkt ses sistemine bağlamak gerekmiyor mu??

valla kabloları (bir vga birde stereo) hepsiburada'dan sipariş ettim inşallah haftaya elime geçer

panelde pc stereo yazan yere takıcam ses kablosunu bose'nin left right kabloları panele bağlı direkt almayı umuyorum sesi bakalım denedikten sonra sonucu yazıcam dostum

> > < <
m@ni@c67

4 Ekim 2008; 14:43:34 

quote:

valla kabloları (bir vga birde stereo) hepsiburada'dan sipariş ettim inşallah haftaya elime geçer

panelde pc stereo yazan yere takıcam ses kablosunu bose'nin left right kabloları panele bağlı direkt almayı umuyorum sesi bakalım denedikten sonra sonucu yazıcam dostum

stereo kabloya ve plazmadan ses sistemine aktaracağın kablo için link verir misin dostum?
benim tv bugün kurulacak inşallah...
ses sistemi haftaya kaldı....

ogameci

4 Ekim 2008; 14:51:10 

quote:

quote:

stereo kabloya ve plazmadan ses sistemine aktaracağın kablo için link verir misin dostum?
benim tv bugün kurulacak inşallah...
ses sistemi haftaya kaldı....

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs3403

> > < <
m@ni@c67

4 Ekim 2008; 15:15:54 

quote:

[http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs3403

sağol dostum..
ben laptopdan direkt ses sisteminin optik sistemine bağlantı yaparım diye düşünüyordum ama uydudan da ses sistemine bağlantı yapacağım için tak çıkar olmasın diye bu da başka bir seçenek.
sixroads

25 Kasım 2008; 14:34:24 

Arkadaşlar,
aynı sorun bende de olduğu için başka konu açmak istemedim.

Sorun şu: Elimizde bir adet HP Compaq 6710s laptop (sadece VGA çıkışlı) ve bir adet Samsung LE32s81b bir LCD TV var. Bağlantı için elimizde bir adet altın uçlu VGA aktarma ile yine kaliteli bir stereo kablosu (1 out 2 -beyaz kırmızı- audio in) var.

Bugüne kadar denenenlerden bahsetmek istiyorum.

1. VGA to VGA bağlandı, Stereo ses kablosunun tekli ucu laptopun kulaklık çıkışına kırmızı ve beyaz uçları LCD üzerindeki tüm opsiyonlara takıldı. Sonuç ses var ancak görüntü yok.

2. Ses kablosu Darty'ye (alındığı yer) götürüldü, orada herhangi bir lcd'de denendiğinde arızalı olmadığı görüldü.

3. Ertesi gün kablo ve laptop birlikte Darty'ye götürüldü. kablo teşhirdeki philips lcd üzerinde yeniden denendi (sadece Ses kablosu bağlanarak) ve Ses alınması sağlandı. Eve geldiğimde benim laptop ve LCD'de denediğimde ses hala alınamıyordu.

4. Son çırpınış, arkadaşın laptopu (Sony VAIO) ile VGA ve ses kablosu yeniden denendi, sonuç yine hüsran. Ancak son kez ses kablosu arkadaşın laptopunda var olan s-video çıkışı ile birlikte denendi. Sonuç başarılı. Ses alınabildi.

Şimdi ben hafiften kafayı sıyırmak üzere iken bana yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır. Ben laptop'tan LCD Tv'ye ses aktarabilmek için neler yapmalıyım. hangi yolu izlemeliyim.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Laptoptan TV'ye ses aktarma Sayfa: [1]
Buraya git: