Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
USR 9108 MODEM SORUNU YENİ MODEM NE ALMALIYIM ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> USR 9108 MODEM SORUNU YENİ MODEM NE ALMALIYIM ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
owbilo

4 Ekim 2008; 0:53:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

use 9108 modem kulanıyorum yaklasık 3 sene oluyor 4-5 aya kadar hiç bir sorunum yoktu ama 4-5 aydır modemim surekli kopyuor tt neti 3 kere cagırdım eve geldiler hızımın cok iyi oldugunu ve modemde sorun oldugunu solediler 1 saate yaklasık 4-5 kere kopuyorum ilk aldıgım 2 sene hiçbir sorunu yoktu aynı sorunu yasayanlar duyanlar varmı modem bozuldumu acaba benm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owbilo -- 4 Ekim 2008; 2:42:52 >

Play Station 3 80 GB//Vestel Pixellence 47'' Full HD LCD//5+1 Home Theater
GT5/COD 4/Ghost Recon Advanced Warfighter/Kane&Lynch Dead Men.
PSN us : bilops
matejaemrah

4 Ekim 2008; 1:14:10 

bende usr 9110 var, bende de yasanıodu bi aralar..us robotics resmi sitesinden guncelleme yuklemeyi dene..192.168.2.1. den yapıosun..tools menusundendi galiba.

owbilo

4 Ekim 2008; 1:54:11 

http://www.usr-emea.com/support/s-prod-template.asp?loc=trky&prod=9108 burdaki 1.5 guncellemesini yaptım deniyicem sımdık sizce en usteki beta surumu yukleyimi

ikiisnide yukledim yine kopmalar devam ediyor yeni modem ne almalıyım sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owbilo -- 4 Ekim 2008; 2:42:07 >

mafaky

4 Ekim 2008; 9:57:53 

Yazılım güncellemesi dışında, USR modemlerin bir kronik sorunu da yanlarında gelen AC/DC adaptörlerdir. Adaptörünüze bir bakınız, oldukça ağır çekiyor mu /250-300 gram kadar)? Öyle ise, bu "lineer" tip adaptördür ve şebekedeki voltaj dalgalanmalarından çokça etkilenir. Bizim ülkede de bu şebeke sorunu hep gündemdedir. Şebekeniz düzgündür başlarda, sonra bozulabilir.

Çaresi, modemle gelen adaptörün üzerinde yazılı değerlerde bir "SMPS tipi" AC/DC güç adaptörü almak ve modemi bununla kullanmaktır. Bu SMPS'li adaptörler, lineer adaptörlere göre yarı yarıya daha hafiftir. Büyük eelktrikçilerde bulabilirsiniz.

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
owbilo

4 Ekim 2008; 11:34:05 

bende adaptörden supheleniyordum dediginiz gibi olabilir guncellemyi yaptım sitedeki en son olan yine kopmalar var ama internetim birazdaha hızlandı adaptoru degişim denicem teşkrler buyuk agır adaptor dediginiz gibi..

McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 12:37:19 

ayrica yeni bi ürün alicaksan Airties'in ürünlerine bakmanı tavsiye ederim.

[EP35-DS3R Rev. 2.1] [c2d E8400 3.0 Ghz] [P888+ 8800Gt 512 MB] [2x1gb 1066 Mhz Dominator] [BlueStorm 2 500W] [TT M9 MidTower] [Logitech Mx3200 Laser] [Skystar 2.6D] [Logitech X-530] [Nec 3510A] [Airties RT211]
owbilo

4 Ekim 2008; 23:11:23 

linkys en son cıkan bir modeli var 250 ytl civarı 300mbs diyor o nasıl sizce ?

Eh®imeN

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 23:14:13 

Yeni modem olarak Airties öneririm.

merbay0

4 Ekim 2008; 23:20:40 

ben bil.müh öğrencisiyim. linksys anti profosyoneller için elimde zyxel p660 hw i 125 mb/s bunu tavsiye ederim.ayrıca wpa kilidide var airties de güzel fakat 128 bitlik wpa yapamıyorsun sadece 64 bitlik wpa yapabilirsin

Paylaşılmayan bilgiyi mezara götürenlerden değilim
owbilo

4 Ekim 2008; 23:27:00 

linkys 300mbps wirles hızı olan model ?

mafaky

5 Ekim 2008; 22:12:51 

quote:

Orjinalden alıntı: owbilo

linkys 300mbps wirles hızı olan model ?

WAG-160N modelini kastediyorsunuz; harici antenleri olmayan model!... Bende bu cihaz var ama hala elim deyip de standart bir kullanıcı için denemelerini yapamadım (aslında bu denemeleri yine Linksys WAG-325N'le de karşılaştırmalı olarak yapacağım, çıkmaz ayın son Çarşambasında!... )

Şimdiye kadar kullananlardan aykırı çatlak sesler gelmedi diye biliyorum ama ne kadar kullananı var orasını pek bilemiyorum. Pahalıca bir cihaz olduğu için çok satyıda alıcısı olmamış olabilir. Ama kabul etmek lazım ki, çok da estetik hatta bir modem için tasarım harikası bir ürün. Ancak uyarayım, o eliptik şekline rağmen oldukça büyük bir kasası var. Yani resimlerine bakıp da aldanmayınız. Ama tabii ki normal modemlere göre biraz daha ufarak/derli toplu bir tasarım...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
a1ps

5 Ekim 2008; 22:54:57 

9108 kullanıcısıyım bende ups baglı olmasına ragmen benzeri kopmalari yaşıyordum usr servisine mail ile sorunumu anlattım sorgusuz sualsiz ne ürün seri no su nede başka bişey vs talep etmeden ev adresimi isteyip adaptör kargoladılar :) yeni adaptörde hic sorun yaşamadım :)

verilen parayi gerek ürün performansıda gerekse teknik destekte sonuna kadar hakkeden bir firma :)

edit: kargo parasını bile ödemişlerdi :)
bu mesajımı okuyan herkes beleş adaptör için sıraya gecmez umarim xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 5 Ekim 2008; 22:54:19 >

ByAdmin

Sisteme Gözat

5 Ekim 2008; 23:08:25 

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

Yeni modem olarak Airties öneririm.

Zyxel P660HW-T1 kullanıyordum taki arızalanana kadar, servise gidince yerine idarelik Airties Rt-104 koydum. Keşke modemi değiştirdiğim zaman Airties alsaydım diyorum şimdi modem servisten gelsin tekrar değiştirip Airties alacağım.

Niyemi Airitesi beğendim;

Kopma sorunlarım azaldı - Daha çabuk bağlanıyor - Arayüzü daha iyi ve Türkçe - Hat değerleri bunda daha iyi benim için tek bu sebep bile yeterli. Hat değerleri hattımda çok önemli çünkü.

Nokia N85
Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
owbilo

7 Ekim 2008; 1:59:27 

arkdasım sana yollanan adaptorun modelini vs yazarmısn bnm kopmalar hala oluo birde bnm dedgim wgb 325 olan modeldi linkysin 2 antenli olanı

GILMOUR

7 Ekim 2008; 17:11:59 

quote:

Orjinalden alıntı: a1ps

9108 kullanıcısıyım bende ups baglı olmasına ragmen benzeri kopmalari yaşıyordum usr servisine mail ile sorunumu anlattım sorgusuz sualsiz ne ürün seri no su nede başka bişey vs talep etmeden ev adresimi isteyip adaptör kargoladılar :) yeni adaptörde hic sorun yaşamadım :)

verilen parayi gerek ürün performansıda gerekse teknik destekte sonuna kadar hakkeden bir firma :)

edit: kargo parasını bile ödemişlerdi :)
bu mesajımı okuyan herkes beleş adaptör için sıraya gecmez umarim xD

Acaba ne zaman teknik destekle iletişime geçtiniz?

Az önce attığım mail'den hemen sonra cevap olarak artık Türkiye destek merkezinin olmadığını,destek ile ilgili maili usr.com adresine yollamam gerektiğini belirten bir mail aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 7 Ekim 2008; 17:08:38 >

owbilo

7 Ekim 2008; 22:32:08