Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
multimetre mi arızalı yoksa bende mi hata var, rica etsem bakar mısınız.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> multimetre mi arızalı yoksa bende mi hata var, rica etsem bakar mısınız. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
juniorx

4 Ekim 2008; 0:27:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bir süre önce alıp ancak işlek olarak kullanma fırsatı bulduğum multimetre amper ve miliamper kadamesinde farklı sonuç gösteriyor. acaba ben mi yanılıyorum, fotolarını aşağıya koyuyorum, orada sadece anahtarın konumunu değiştirip probu yandakine soktum adaptöre ya da başka bir yere dokunmadım, zaten görüyorsunuz herşey aynı,aynı ölçümü yapıyorum. lütfen siz de bilgi verir misiniz, bir arıza var ise firma ile görüşeyim. zaten o aleti 80 liraya kazıkladılar. yer de üstelik intes elektronik. tavsiye edenlere güvenip enayi gibi tam iki katına sattılar.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 4 Ekim 2008; 0:28:22 >
alpernbugra

4 Ekim 2008; 0:32:02 

Firmayla görüşki için rahat etsin.Bir de pili değiştirip dene pil eski ise yanlış ölçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpernbugra -- 4 Ekim 2008; 0:28:53 >

Makine Mühendisi Adayı
Hazar

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 0:33:02 

Adaptör çıkışını kısa devre ederek ölçüyorsun gibi duruyor buradan. Bu sorun yaratabilir. mA ve A kademelerinin içdirenci farklı ise, geçen akım da fark edecektir.

TT technic markası için 80 lira çok gibi. Bu sabah cihazpazarından 27 liraya RE92 siparişi verdim, seninkinden farklı olarak LCD ışığı yok., True RMS var.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

juniorx

4 Ekim 2008; 0:34:33 

quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Firmayla görüşki için rahat etsin.Bir de pili değiştirip dene pil eski ise yanlış ölçebilir.

yok zaten dediğin gibi probların yuvalarını değiştiriyorum, oraya bakarsan yanındakine sokuyorum.
alpernbugra

4 Ekim 2008; 0:35:53 

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Adaptör çıkışını kısa devre ederek ölçüyorsun gibi duruyor buradan. Bu sorun yaratabilir. mA ve A kademelerinin içdirenci farklı ise, geçen akım da fark edecektir.

TT technic markası için 80 lira çok gibi. Bu sabah cihazpazarından 27 liraya RE92 siparişi verdim, seninkinden farklı olarak LCD ışığı yok., True RMS var.

Ewt ayrıca bazı ürünlerin mA kademesi belli bir seviyeye kadar sendekide öyle olabilir.Ben UNI-T kullanıyorum max 200 mA ölçüyor.

Makine Mühendisi Adayı
krm-iks

4 Ekim 2008; 0:36:25 

hocam biri mA cinsinden biri A

A kısmı 1A in altında ki akımları hasas ölçebilceğini zannetmiyorum. Arada fark olabilir diye düşünmekteyim.

Not:Yanılıyo olabilirim

UPS kesintisiz güç kaynağı İle ilgili herşey...
Uydu net ile ilgili herşey...

juniorx

4 Ekim 2008; 0:37:19 

quote:

aslında bu gerçekten de olabilir ama zaten tüm akım ölçümleri bir çeşit kısadevre mantığı içermez mi devreye seri bağlandığına göre bu ampermetre. o zaman da aklım karışıyor.
alpernbugra

4 Ekim 2008; 0:38:37 

quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

quote:

yok zaten dediğin gibi probların yuvalarını değiştiriyorum, oraya bakarsan yanındakine sokuyorum.

Fark etmemişim ilk baktığımda mesajımı değiştirdim zaten.Haklısın.

Makine Mühendisi Adayı
krm-iks

4 Ekim 2008; 0:38:50 

quote:

quote:

Ewt ayrıca bazı ürünlerin mA kademesi belli bir seviyeye kadar sendekide öyle olabilir.Ben UNI-T kullanıyorum max 200 mA ölçüyor.

+1 çok doğru aletin üzerinde baktım göremedim ama genelde 200 ma oluyor

UPS kesintisiz güç kaynağı İle ilgili herşey...
Uydu net ile ilgili herşey...

juniorx

4 Ekim 2008; 0:51:07 

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

+1 çok doğru aletin üzerinde baktım göremedim ama genelde 200 ma oluyor

Baktım. diğer adaptör ile 400 mA üzerini de ölçüyor. zaten bu cihazda üst sınır aşımında sesli ikaz ve ekranda uyarı beliriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 4 Ekim 2008; 0:48:14 >
juniorx

4 Ekim 2008; 1:11:33 

lütfen cevap...
dergul

4 Ekim 2008; 1:26:48 

gerek avometrelerin amper kademesi, gerekse ampermetreler iç dirençlerinin küçük olması nedeniyle paralel olarak yada sizin değişinizle kısadevre olarak ölçemezler. eğer avometreni amper(akım ölçme) kademelerinda direkt olarak adaptörünün ucuna bağladıysan hatalı ölçme düşüneceğin en son şeydir. şanslıysan atık sigortayla kurtulursun. sana tavsiyem bir elektrikçi veya elektronikçiye ölçü aletini kontrol ettirmen olacaktır.(kazık yememen için tanıdık birisi olsa daha iyi olur.) sakın firrmayla uğraşma, çünkü ortada kullanıcı hatası var.

2. tavsiyem, eğer kullanmayı bilmiyorsan pahalı alet veya cihazlar alma. ölçü aletleri ve diğer cihazlarda önemli olan pahalı veya kaliteli olması değil, kullanmasını ne kadar bildiğindir. ölçme başlı başına bir bilimdir, sırf eline ölçü aleti alıp yapabileceğin bir hobi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 4 Ekim 2008; 1:39:09 >

juniorx

4 Ekim 2008; 5:11:21 

peki o zaman ben bu adaptörün çıkışını nasıl ölçeceğim. elimde bi kutu dolusu adaptör, şarj aleti vs. var ve hiçbiri anma değerinde değil. o zaman ölçmeden de kullanamıyorum. bir şekilde ölçmek istiyorum. teşekkürler cevabınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 4 Ekim 2008; 5:09:23 >
dergul

4 Ekim 2008; 12:07:52 

yapacağın şey gerilimini ölçmek olacaktır. gerilim kademesinde direkt olarak adaptörün ularına bağlayabilirsin. ama dikkat etmen gerek şey, önce yüksek kademeden başlayıp uygun kademeye getirmen olacaktır.

samed2005

5 Ekim 2008; 17:07:33 

@juniorx öncelikle şunu söylemeliyim. Ampermetre devreye seri bağlanır paralel değil. Ampermetre bağladığın tel üzerinden geçen akımı ölçer bu şekilde adaptörün çıkış gücünü ölçemessin. Yapacağın en doğru şey voltajı ölçmek olur. Güçle ilgili bilgilerde zaten adaptörün üzerinde yazar. Mesela 12VA yazıyor diyelim. Sende çıkış gerilimini 12Volt olarak ölçtün. O zaman bu adaptör en fazla 1A verebiliyor demektir.

quote:

@Hazar abimize kesinlikle katılıyorum. mA ve A kademelerinin iç dirençleri farklı olabilir bu sebepten farklı değerler okursun.

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
audiocu

5 Ekim 2008; 17:47:06