Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Notebook umu nasıl soğutabilirim (farklı bir çözüm arıyorum)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Notebook umu nasıl soğutabilirim (farklı bir çözüm arıyorum) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
HITM@N

3 Ekim 2008; 23:49:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Acer Aspire 5014 model notebookum var ve üzerinde AMD 3700+ 2400 mhz işlemci var. Ancak bu işlemciyi tam performansında kullanamıyorum. Eğer 2400 mhz e gelirse 10 dakika içinde kapanıyor.

Ayrıca bilgisayara windows yüklerken yada dos ortamında bilgisayar yine 10 dakika içinde kapanıyor. Bilgisayara recovery cd den windowsu yükleyebilmek için yarım saat balkonda bekledim.

Notebook umdaki bu ısınma sorununa kökten bir çözüm bulmak istiyorum (3 yıllık notebookum, garantisi doldu)

Windowsu yüklerken bilgisayar kapandığında notebook un altında soğuk denilebilecek düzeydeydi, ancak arkasından çıkan hava çok sıcak. Ayrıca tam işlemcinin yanından çıkan sokete elimi dokunamıyorum, acayip ısınıyor.

Bilgisayarın altının işlemciye nazaran çok az ısınmasından dolayı, notebook soğutucuların işe yarayacağına inanmıyorum.

Bilgisayarın içini açmayı planlıyorum.

Notebook u soğutmak için fanlar ve heatsinkler üzerinde neler yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yaklaşmayın Yakarım
İnanmazsan TIKLA
>>>EN GÜÇLÜ<<<------->>>EN HIZLI<<<
ultraslan911

6 Ekim 2008; 0:43:08 

konuma bakabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_26404186/mpage_1/key_//tm.htm#26404186

HP PAVILION dv5158EA servis problemi olmasa güzel ama servisi berbat bu yuzden bir daha hp hayır

SATILIK WASHBURN D10S-BLACK!!!
white_predator

6 Ekim 2008; 4:00:11 

İlk aldığın zamanlarda böyle bir problemin olmadığını düşünürek sana tavsiyem notebook'u güzelce dağıtıp, soğutucuları sökmen. Notebook soğutucuları bildiğim kadarıyla öyle pc soğutucuları gibi piyasada rahatca bulunmuyor. Zaten en çok başını ağrıtabilecek kısmı fan veya fanlardır. Muhtemelen fanların tozdan görünmez hale gelmiştir. Kontak spreyle güzelce temizlersin. Heatsinkleride güzelce temizleyip kaliteli bir thermal macun uygulayıp geri monte edersin. Sanırım bunları yapman yeterli olur.

Notebooklardan çok çakmadığım için tavsiyelerim bu kadar olacak. Ama elin yatkınsa bir dremelle kesip biçerek daha farklı uygulamalara gidebilirsin (fazladan hava delikleri açmak, daha büyük fan yeri açmak gibi). Kolay gelsin...

q6600 (3.5 Ghz) / Abit IP35 / 4 Gb DDR2 800 Ram (2x2) / 8800GT 512Mb / 2 X 250 Gb Seagate Sata II - 500 Gb Seagate Sata II / Thermaltake Armor+ Kasa / /750 Watt Thermaltake PSU / (Diğer ıvır zıvırlar)

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Notebook umu nasıl soğutabilirim (farklı bir çözüm arıyorum) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Spore
Bu hayatta bir spore hücresi olmakta varmış.
QNAP TS409 Pro ağ depolama sunucusu
Tek noktadan dosyaları paylaşın, WEB sitenizi host edin, güvenliğinizi sağlayın...

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar