Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
**Amd Phenom x4 9550 işlemci 4gb ram hangi işletim sistemi yüklemeliyim

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Microsoft İşletim Sistemleri >> **Amd Phenom x4 9550 işlemci 4gb ram hangi işletim sistemi yüklemeliyim Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
casparov22

3 Ekim 2008; 23:27:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilgisayarı yeni aldım

amd phenom x4 9550 2.2 ghz
corsair 4 gb ram için;
önceden 32 bit vardı rami 3.2 gb görüyordu şimdi bunu yükledim sanki hızda değişme yok bide arada donmada oluyor. windows xp pro 64 sp2 li yükledim fakat sanki pc hızlı çalışmıyor acaba yanlış sürümünü mü yükledim yada işlemciyi mi tanıtamadım program files da x86 gözüküyor bide sizce sorun nedir?

casparov22

4 Ekim 2008; 1:25:11 

yardım ed,n lütfen

mahapurusha

4 Ekim 2008; 1:45:15 

Ramlerde hata olup olmadığını mı öğrenmek istiyorsunuz?

mabanaxar

4 Ekim 2008; 2:29:39 

Dostum işlemcin 32 bit ise ve sen 64 bit lik işletim sistemi yüklersen sorun olur.mavi ekran da olur donmada .Senin işlemcin o yüzden X86 gözüküyo.çünkü anladığım kadarı ile senin işlemci 32 bit.ayrıca 4 gb ram taksanda sistem onu daima 3.2 gb olarak görür yani 3 gb takabilirdin.

Yarın Ölecekmiş Gibi Yaşa.
Hiç Ölmiyecekmiş Gibi Düş Kur. Her Sorunda Format Atma.Sorunlarla Boğuşmayı Dene:)
canozpinar
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

4 Ekim 2008; 3:48:36 

tüm amd phenom işlemcileri 64bit destekliyorlar . benim tavsiyem xp 32 bit kullanmaya devam etmen. varsın 3gb görsün rami.
by_mac

4 Ekim 2008; 15:05:28 

kafadan eğer 32bit işlemcin varsa 64 bitlik sistem yükliyemezsin. ben sanal makinada 64 btlik isletm sistemi yüklemeye kalktm daha kurulum ekranının basında hata verdi.
rami düsük görmeside eger ekran kartın paylasımlıysa ramden yiyo olabiilr biosu bi gözden geçirmeni öneririm...

casparov22

5 Ekim 2008; 12:20:05 

ekran kartım saphire hd3870 ddr4 256 bit
yani demek istediğim 4 çekirdek olmasına rağmen masaüstü hemen açılmıyor sanki pc hızlı değil
amd phenom 64 biti destekliyormu

canozpinar
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

5 Ekim 2008; 15:38:31 

yukarıda da yazdım tüm amd phenom işlemcileri 64bit destekler.
Anektot

6 Ekim 2008; 8:08:23 

arkadaslar aynı işlemciden bendede var msı k9na2 cf anakartım his hd4850 turbo ekran kartım var ama sistemim 1 kere acıldıktan sonra şimdi açılmıyor ekrann kartının üstündeki 2 kırmızı led yanıyor ekrana görüntüde gelmiyor yardımcı olabilecek arkadaslar varsa lütfen pm

FATALIST
Codest
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 2 günü kaldı.

6 Ekim 2008; 12:53:43 

Vista 64 bit kur bence.
ShimariK

7 Ekim 2008; 20:15:32 

Sisteminizin açılışnı bizler göremiyoruz fakat çook aşırı bir yavaşlık yok ise eğer bence siz biraz kendi kendinizi kasıyorsunuz..İyi bir işlemciniz var(daha iyileride var) fakat müthiş hızlı olmasını beklemeyin 64 bit vistayı kurun(eğer size vista yabancı gelmiyorsa) ve makinanızla mutlu mesut günler geçirin

Bilgisayarınız hayırlı olsun

|| DualCore AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane 65nm || Gigabyte GA-M56S-S3 || 2GB Kingston 800MHZ || His Excalibur HD 2600XT ICEQ GDDR3 512MB-128bit || Seagate Barracuda 7200.11 500320 32MB || Philips 190C7 LCD || A4 Tech X7 G800MU Klavye || AirTies RT-111 ||Feel Hurricane 2 @Shimi MOD ||
Batuist

Sisteme Gözat

7 Ekim 2008; 21:58:57 

yeterince bilgi sahibi olmadığınız işlemciyimi tanıtamadım sorusundan belli

ama önemli değil herkes herherşeyi bilecek değil.. öncelikle sistemin 3.2 değilde 4GB ram görüyor olması hızınızda bir farklılık yaratmaz.. sistem yavaş derken ne kadar yavaş??? belkide size yavaş gelen sistem burada yorum yapan birçok arkadaşın sisteminden bile hızlıdır.. dediğim gibi neye göre yavaş diyorsunuz?? yani 5 Dk. filan mı sürüyor açılışı??? render yaptınızda diğer işlemcilere oranla sizin ki daha mı geç sonuç alıyor??? sizin için bir PC nin hızı açılış hızıyla eşdeğer mi??

gelelim hangi işletim sistemine bu sizin vereceğiniz bir karar.. vista kullanırsanız sistemin yavaş demeye devam edersiniz.. birde işletim sistemi kullanım amacına göre seçilmelidir.. mesela sıradan bir ev kullanıcısı sadece oyun ofis internet gibi uygulamalarda sistemi kullanıyorsa daha uzun ömürlü ve güvenli olması açısından vistayı tercih edebilir.. XP'de güvenliği güncellemeleri sıkı tutmalısınız.. XP'nin bakımı biraz daha zahmetli yani bakmazsanız sizi yarı yolda bırakır yada kağnıya döner..

ama ben yinede bilinçli bir şekilde XP'nin kullanılmasından yanayım..

net_katil

12 Ekim 2008; 11:14:56 

quote:

Orjinalden alıntı: mabanaxar

Dostum işlemcin 32 bit ise ve sen 64 bit lik işletim sistemi yüklersen sorun olur.mavi ekran da olur donmada .Senin işlemcin o yüzden X86 gözüküyo.çünkü anladığım kadarı ile senin işlemci 32 bit.ayrıca 4 gb ram taksanda sistem onu daima 3.2 gb olarak görür yani 3 gb takabilirdin.

Gerçekten 32 bit mi? Vallahi Billahi inanmam

Acer Aspire 5602 WLMİ
1.6ghz dual core
1 GB ram
Xp Sp3
Opera
zoozfire

12 Ekim 2008; 16:09:37 

quote:

Orjinalden alıntı: Anektot

arkadaslar aynı işlemciden bendede var msı k9na2 cf anakartım his hd4850 turbo ekran kartım var ama sistemim 1 kere acıldıktan sonra şimdi açılmıyor ekrann kartının üstündeki 2 kırmızı led yanıyor ekrana görüntüde gelmiyor yardımcı olabilecek arkadaslar varsa lütfen pm

Ekran kartının güç kaynağı bağlantılarını kontrol edin
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Microsoft İşletim Sistemleri >> **Amd Phenom x4 9550 işlemci 4gb ram hangi işletim sistemi yüklemeliyim Sayfa: [1]
Buraya git: