amd phenom x4 9550 2.2 ghz corsair 4 gb ram için; önceden 32 bit vardı rami 3.2 gb görüyordu şimdi bunu yükledim sanki hızda değişme yok bide arada donmada oluyor. windows xp pro 64 sp2 li yükledim fakat sanki pc hızlı çalışmıyor acaba yanlış sürümünü mü yükledim yada işlemciyi mi tanıtamadım program files da x86 gözüküyor bide sizce sorun nedir?
Dostum işlemcin 32 bit ise ve sen 64 bit lik işletim sistemi yüklersen sorun olur.mavi ekran da olur donmada .Senin işlemcin o yüzden X86 gözüküyo.çünkü anladığım kadarı ile senin işlemci 32 bit.ayrıca 4 gb ram taksanda sistem onu daima 3.2 gb olarak görür yani 3 gb takabilirdin.
4 Ekim 2008; 3:48:36
tüm amd phenom işlemcileri 64bit destekliyorlar . benim tavsiyem xp 32 bit kullanmaya devam etmen. varsın 3gb görsün rami.
kafadan eğer 32bit işlemcin varsa 64 bitlik sistem yükliyemezsin. ben sanal makinada 64 btlik isletm sistemi yüklemeye kalktm daha kurulum ekranının basında hata verdi. rami düsük görmeside eger ekran kartın paylasımlıysa ramden yiyo olabiilr biosu bi gözden geçirmeni öneririm...
ekran kartım saphire hd3870 ddr4 256 bit yani demek istediğim 4 çekirdek olmasına rağmen masaüstü hemen açılmıyor sanki pc hızlı değil amd phenom 64 biti destekliyormu
5 Ekim 2008; 15:38:31
yukarıda da yazdım tüm amd phenom işlemcileri 64bit destekler.
arkadaslar aynı işlemciden bendede var msı k9na2 cf anakartım his hd4850 turbo ekran kartım var ama sistemim 1 kere acıldıktan sonra şimdi açılmıyor ekrann kartının üstündeki 2 kırmızı led yanıyor ekrana görüntüde gelmiyor yardımcı olabilecek arkadaslar varsa lütfen pm
Sisteminizin açılışnı bizler göremiyoruz fakat çook aşırı bir yavaşlık yok ise eğer bence siz biraz kendi kendinizi kasıyorsunuz..İyi bir işlemciniz var(daha iyileride var) fakat müthiş hızlı olmasını beklemeyin 64 bit vistayı kurun(eğer size vista yabancı gelmiyorsa) ve makinanızla mutlu mesut günler geçirin
yeterince bilgi sahibi olmadığınız işlemciyimi tanıtamadım sorusundan belli
ama önemli değil herkes herherşeyi bilecek değil.. öncelikle sistemin 3.2 değilde 4GB ram görüyor olması hızınızda bir farklılık yaratmaz.. sistem yavaş derken ne kadar yavaş??? belkide size yavaş gelen sistem burada yorum yapan birçok arkadaşın sisteminden bile hızlıdır.. dediğim gibi neye göre yavaş diyorsunuz?? yani 5 Dk. filan mı sürüyor açılışı??? render yaptınızda diğer işlemcilere oranla sizin ki daha mı geç sonuç alıyor??? sizin için bir PC nin hızı açılış hızıyla eşdeğer mi??
gelelim hangi işletim sistemine bu sizin vereceğiniz bir karar.. vista kullanırsanız sistemin yavaş demeye devam edersiniz.. birde işletim sistemi kullanım amacına göre seçilmelidir.. mesela sıradan bir ev kullanıcısı sadece oyun ofis internet gibi uygulamalarda sistemi kullanıyorsa daha uzun ömürlü ve güvenli olması açısından vistayı tercih edebilir.. XP'de güvenliği güncellemeleri sıkı tutmalısınız.. XP'nin bakımı biraz daha zahmetli yani bakmazsanız sizi yarı yolda bırakır yada kağnıya döner..
ama ben yinede bilinçli bir şekilde XP'nin kullanılmasından yanayım..
Dostum işlemcin 32 bit ise ve sen 64 bit lik işletim sistemi yüklersen sorun olur.mavi ekran da olur donmada .Senin işlemcin o yüzden X86 gözüküyo.çünkü anladığım kadarı ile senin işlemci 32 bit.ayrıca 4 gb ram taksanda sistem onu daima 3.2 gb olarak görür yani 3 gb takabilirdin.
Gerçekten 32 bit mi? Vallahi Billahi inanmam
arkadaslar aynı işlemciden bendede var msı k9na2 cf anakartım his hd4850 turbo ekran kartım var ama sistemim 1 kere acıldıktan sonra şimdi açılmıyor ekrann kartının üstündeki 2 kırmızı led yanıyor ekrana görüntüde gelmiyor yardımcı olabilecek arkadaslar varsa lütfen pm
Ekran kartının güç kaynağı bağlantılarını kontrol edin