evde kullanacağım,dizüstü bilgisayar için ses sistemi almayı düşünüyorum.maksimun 100 ytl civarında sorun çıkarmayan kaliteli bir şey olsa güzel olur:).açıkçası çok fazla sesli bir şey dinlemeyi sevmem.zaten apartmanda olduğumuz için çok da sesli dinleyemem istesemde:D..bana yetecek pişman olmayacağım bir şey olsun istiyorum..bilgisayarım toshiba satellite p300d-10v acaba her türlü ses sistemini kaldırabilir mi?bir de bu ses sistemlerinde vista xp uyumu sorunları oluyor mu?yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler..
Bilgisayarınızın ses kartı %90 onboard'dur. Yani 5.1 sistem alsanız bile tam verim alamazsınız. Size tavsiyem Creative ve ya Logitech'in 2.1 sistemlerine bakmanız.
Daha çok ne ile kullanmak istediğinize göre ses sistemi tavisyesi değişir. Müzik ,oyun ,film vs.vs.vs.... Siz söyleyin ona göre tavsiyede bulunalım, yalnı arkadaşların dediği gibi ses kartı şart
oyun,müzik,film bunların hepsi için diyelim.çünkü hepsiyle fazlasıyla meşgulüm:)..LOGITECH X230 var.onu bayağı söylüyorlar.nasıldır sizce?bir de normal bir ses kartı alsam ne kadar ödemem gerekir?hangi marka daha iyidir?ayrıca bilgisayarımda dolby sound room var.bunu onboard ses kartı kaldırabiliyor mu?aslında bir notebooktan beklenmeyecek kadar ii ve fazla ses çıkıyor bilgisayarımdan.ama son ses açınca cızırdama yapıyor.ben yinede bana yetecek bir sistem alayım diyorum...
X230 topiği var orada kullanıcıların izlenimleri var. Bende yaklaşık 5-6 gün kullanmıştım. Bana göre gayet başarılı bir set. Yanlız müzik içinse tamam alabilirsin ama filim izlerim çevresel sesler önemlidir dersen x230 olma. Ses kartı ise bana göre şart, alttaki verdiğim linkte ses kartından bahsediliyor. http://forum.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_389/tm.htm
dostum x230 süper ben kullanıyorum. bazı yerlerde midlerle tizleri kötü diyen çıkabilir ama inanma bendede dolby ses kartı var gayet iyi. Son seste her sistemde kasma olur elbet son seslerde subwooferde dızlama oluyor ama okadar müyim değil.
2+1 ses sistemi düşünüyorum.bunun için de ses kartına çok gerek var mı ki? bir de burada iki tane logitech x230 var aynı sitede ve arada fiyat farkı var.ben bir fark göremedim.bir de siz bakın isterseniz
2.1 zaten tek çıkış ister bunada onboard yeterlidir. Sitede bir hata var. İkiside aynı. X230 86 ytl ye düşemez. 95ytl olan doğrudur.
Ben @marantz a katılımıyorum. O kadar farklı onboardlar ile sesler dinledim ama hiçbirisini beğenmedim. Sesler ne kadar ayar yapsamda boğuk geldi. Tabi herkesin müzik zevki ve kulak hassasiyetleri farklıdır. Benim tavsiyem ister 2.1 ister 5.1 al ama mutlak yanında bir ses kartı olsun.
Onboardları harici seskartlarıyla asla bir olamaz her sistem harici ses kartında daha güzel çalar ama 2.1ler için gerekli değildir onboarddanda ses alabilirsiniz.