Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Hdd, anakart değiştirten bir virüs?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Hdd, anakart değiştirten bir virüs? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
levokar

3 Ekim 2008; 21:04:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar bir sorunum var bilgisayarcıya 2-3 kere götürdükten sonra, hdd i değiştirdikten sonra sorun düzelmişti veya öyle gözüküyordu.. fakat kabusum geri döndü..

1) İnternetten indirdiğim partlı dosyalarda birleştirirken hata çıkıyor. fakat hatalı bi partı tekrar indirince, geçen sefer sağlam dediği parta crc hatası var diyebiliyor.

2) İndirdiğim rarlı dosyaların içinde exe, cab türü dosyalar varsa parttan açtıktan sonra bile yüklerken hata veriyor...

3) Kendi bilgisayarımda bi dosyayı rarlayıp partlara bölerken, bilgisayarımda tekrar birleştirmek istediğim zaman bile crc hatası veriyor.

4) Oyunlarda, Programlarda cd,dvd medyalar olsun veya harddiskden yükleme olsun error 1335 hatasını alıyorum..

Bilgisayarımı 2-3 kere teknik servise götürdüm. virüs girmiş dediler... hatta kuvvetli virüsmüş :) kendi ağlarına da fln da bulaşmış, harddiski değiştirin dediler değiştirdik ama sorun devam ediyor... şimdi de anakartı değiştirin diyolar... resmen sömürülmüş gibi oldum utanmasalar yeni pc al bizden diyecekler...

Lütfen yardım edin. Napayım?????

arda1811

3 Ekim 2008; 21:14:18 

herhangi bir antivirüsle bi trojen v.s bulabildiniz mi peki normal şartlarda

Mesut Çevik Fan Club
ÖLÜMÜNE ULTRASLAN
levokar

3 Ekim 2008; 21:17:39 

quote:

Orjinalden alıntı: arda1811

herhangi bir antivirüsle bi trojen v.s bulabildiniz mi peki normal şartlarda

ilk bu olay çıktığında kaspersky kullandım, sonra nod32, norton 2008 ve şu an panda kullanıom fakat yakaladıkları yok hiç birinin....

levokar

4 Ekim 2008; 19:30:27 

arkadaşlar yok mu cevap?? anakartı değiştirirsem sorun kalkar mı?? daha önce hdd i değiştirin dediler olmadı... şimdi anakartı diolar napam?

master of darkness

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 19:43:14 

Anakartta değişisrse sorun kalmaz o tip virüsler biosa yerleşip format atsan dahi bir şey değişmez gerçi bu yeni hddye de bulaşmış olması olağan..

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mabanaxar

4 Ekim 2008; 19:45:12 

değiştirme bunun onlarla ilgisi yok.maksat sana anakart satmak yakında ram ve ekran karı da derler bu bazı programların birbiri ile çakışmış olabileceğini sölüyor sanki.sistemi ilk kurduktan sonra başka hiç bişi yüklemeden dediklerini dene bakalım ne oluyo.belki kullandığın ufak bi program sana bunu yapıyordur.deneme yanılma yolu ile bulman gerek.

Yarın Ölecekmiş Gibi Yaşa.
Hiç Ölmiyecekmiş Gibi Düş Kur. Her Sorunda Format Atma.Sorunlarla Boğuşmayı Dene:)
unreal123

4 Ekim 2008; 21:02:56 

anakartın modeli nedir ? ziraa sistem intel core 2 duo ise yada lga 775 destekleyen bir anakart ise böyle bios a yerleşme olayını hiç duymadım amd de de aynı çunki yeni anakartların güvenlikleri çok iyi internetten dosya indirirken part lar ınmıs olsada ınternetten kaynaklanan veri kaybı olabilir ama diyer pc de yapılan işlemler sadece winrar damı hata veriyor ? öyle ise başka bir sıkıştırma programı kullanmanızı öneririm. ve bir virüs için hdd deiştirmeniz yazık olmuş hdd de bad sektor fln oluşmadıysa buda virüslük bi olay diil. nasıl bir dürüstlük anlayışıdır bu anlamadım nasıl bi teknik servismiş o :S

levokar

4 Ekim 2008; 21:26:24 

quote:

değiştirme bunun onlarla ilgisi yok.maksat sana anakart satmak yakında ram ve ekran karı da derler bu bazı programların birbiri ile çakışmış olabileceğini sölüyor sanki.sistemi ilk kurduktan sonra başka hiç bişi yüklemeden dediklerini dene bakalım ne oluyo.belki kullandığın ufak bi program sana bunu yapıyordur.deneme yanılma yolu ile bulman gerek.

çok ağır programlar çalıştırmıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: unreal123

anakartın modeli nedir ? ziraa sistem intel core 2 duo ise yada lga 775 destekleyen bir anakart ise böyle bios a yerleşme olayını hiç duymadım amd de de aynı çunki yeni anakartların güvenlikleri çok iyi internetten dosya indirirken part lar ınmıs olsada ınternetten kaynaklanan veri kaybı olabilir ama diyer pc de yapılan işlemler sadece winrar damı hata veriyor ? öyle ise başka bir sıkıştırma programı kullanmanızı öneririm. ve bir virüs için hdd deiştirmeniz yazık olmuş hdd de bad sektor fln oluşmadıysa buda virüslük bi olay diil. nasıl bir dürüstlük anlayışıdır bu anlamadım nasıl bi teknik servismiş o :S

gigabyte s3 945P... core 2 duo destekleyen bi anakart... internette veri kaybı niye olsun? o zmn benden kaynaklanmaz ama başka insanlarda sağlam dosylar...

rar açan winrar old. dolayı bi tek onu kullanıom.. önerdiğiniz varsa... ama komik diil mi kendim bi dosyayı partlara ayırdıktan sonra birleştiririken hata veriyor?? ya da indirdiğim her sıkıştırılmış dosyanın bozuk, hatalı çıkması...???

unreal123

4 Ekim 2008; 23:08:26 

olay ılgınc ben bıraz arastırayım ama kesınlıkle anakart deıstırmek gıbı bı olaya yaklasmayın lutfen cunkı cok sacma benım dusuncem wındows un yenıden kurulması ve kurulduktan hemen sonra yanı hıc bısey yuklemeden bır antvç programı yuklemenız ve daha sonrasında her yenı program kurdugunuzda wınrar ı denemenız herhangı bı programda vırus vardır onu kurunca oluyordur ama vırus ısı gıbı gelmıyor bu bana arkadasda soylemıstı belkı bır program ıle cakısma olabılır o yuzden denemenızı tavsıye edıyorum ama lutfen paranızı kaptırmayın.

Rx3004

5 Ekim 2008; 2:01:41 

İlk Once Winrar Versionunu Kontrol Et ..
Benim Başıma Gelmişti Ramlarin veya Ram slotların sorunlu olabilir ben ram değiştim düzeldi işallah seninkide ram'den dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 5 Ekim 2008; 1:58:45 >

Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı
göstermeyen bizden değildir.
levokar

5 Ekim 2008; 13:30:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Rx3004

İlk Once Winrar Versionunu Kontrol Et ..
Benim Başıma Gelmişti Ramlarin veya Ram slotların sorunlu olabilir ben ram değiştim düzeldi işallah seninkide ram'den dir

onu da denedim 3.80 i yükledim ama nafile....

quote:

olay ılgınc ben bıraz arastırayım ama kesınlıkle anakart deıstırmek gıbı bı olaya yaklasmayın lutfen cunkı cok sacma benım dusuncem wındows un yenıden kurulması ve kurulduktan hemen sonra yanı hıc bısey yuklemeden bır antvç programı yuklemenız ve daha sonrasında her yenı program kurdugunuzda wınrar ı denemenız herhangı bı programda vırus vardır onu kurunca oluyordur ama vırus ısı gıbı gelmıyor bu bana arkadasda soylemıstı belkı bır program ıle cakısma olabılır o yuzden denemenızı tavsıye edıyorum ama lutfen paranızı kaptırmayın.

kullandığım programlar sıradan... buradaki herkesin bildiği sıradan programlar... neden olsun öle???

unreal123

5 Ekim 2008; 16:53:54 

sıradan programlardır ama bı sekılde cakısma oluyordur o yuzden benım dedıgım gıbı yapmayı denersenız bı cozum alacaksınız emınım

cem_ari

5 Ekim 2008; 18:45:52 

HDD e, scandisk yap.

Türkçe'yi düzgün kullanmayanın sorusuna, bilsem dahi cevap vermem.
Panturk

5 Ekim 2008; 20:55:21 

quote:

Orjinalden alıntı: unreal123

+1

windows un orjinal mi eğer değilse kullanmış olduğun windows ta virüs olabilir her yüklediğinde otamatik olarak virüste sistemine girmiş olacak anakart değiştirte bilecek bir virüs kapacağını sanmyorum yani şuan öyle bir virüs olsa emin ol yalnız olmazdın birçok kişi etkilenirdi ki böyle bir virüs olsa zaten kaspersky, nod32, antivir gibi firmalar önlemleri alır güncellemeleri yollarlar...

önerilerim

1)tam bir format at ve temiz bir windows ile kurulum yap
2)program yüklemek için eskiden kullanmış olduğun medyaları bilgisayarına takmadan kampanyaları bir virüs programı veren firmanın sitesinden virüs programı indir ve ya kesin emin olduğun temiz bir medya için virüs programı varsa bunu kur
3)bios update yap ankartın eski değil gigabye ın @bios diye programı ile çok kolay bir biçimde yapabilirsin
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_List.aspx buradan indirirsin
bios u bu programı kullanarak update et ama internetten update butonu ile yapma siteden indirip kendin programı kullanarak yap
http://www.gigabyte.com.tr/support/mb/bios/latest/ buradan anakartının biosunu bul istersen önce bi araştır hangi bios u kullanıyorlar senin anakartını kullananlar. bazen son bios stabil olmayabilir

bunlar sonucunda sorun devam ederse anakartı teknik servise falan ver garantisi varsa yolla garantiye belki bakarlar :) bu dediklerimi bir dene umarım sonuç alırsın ;) kolay gelsin

Karanlıklara sitem edecegimize, hepimiz karanlıkta bir mum yaksak, karanlıklar aydınlıga dönerdi.
Ali Arslan

6 Ekim 2008; 0:32:59 

buna benzer bi durum bi arkdaşda da vardı sürekli crc hatsı veriyodu oyun felan yüklenmiyordu rami deüiştirdik sorun düzeldi eger sadce crc kısacası sıkıştırılmış bi dosyadn cıkarma işleminde hata alıyorsanız sorun ramde rami değiştirin

"INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
levokar

11 Ekim 2008; 19:21:22 

arkadaşlar, windows cd si bulunca format atayıp denicem, fakat şimdi bi sorum olcak bu virüs nero da dvd kopyalarken dosyalara atlar mı?

SysEdit