Merhaba arkadaşlar benim sorum : bende şimdi iriver clix 2 pmp var ve bunun ekranı AMOLED ekran ve ekran kalitesi çok iyi.Bildiğiniz gimi lcd lerde uzun süre bir görüntününü ekranda kalması ekranda gölgelenmeye sebep olabiliyor.AMOLED ekranın teklojisinde bu sorun yer alıyor mu ?
Bahsettiğin teknoloji şimdilik farklı display ünitelerinde kullanılıyor,ayrıca elinizdeki yeni model cep telf.camera v.s de OLED panellerdir!!
Ancak bunların TV ünitelerinde uygulanması ayrı bir iştir!
OLED/MOLED/AMOLED/TOLED/SPLED/P-MOLED v.s v.s bir sürü display uygulamaları vardır ve hepside hala hem deneme hemde sıkıntılıdır!
Görüntü kalitesi ayrı bir konu ve hepside son derece başarılıdır!
Selamlar
Biraz hortlandı ama iriver clix2 amoled ekran http://iriverinc.com/prod/ultra/clix/index.aspx burdaki linkten özellikerine ulaşılabiliyor.Yukarıda belirttiğim problemler bu amoled ekranlarda yaşanabiliyor mu.Bildiğim kadarı ile amoled ekranlar küçük ledlerden oluşuyor.Bilindik üzere ana renkler olan krmızı yeşil mavi nin belirli oranlarda yanması ile renkler oluuyordu.Fakat lcd lerde bir görüntü ekranda uzun süre kalınca gölgelenme problemi yer alıyodu bu ekranlarda bı sıntı yer alıyor mu.
OLED ve benzeri paneller zaten çok hassas ve bazı sıkıntılarıda bitmiş değil,bana görede bayapı sıukıntılı! Ama görüntü v.s süper bu arada
LED sistemler(OLED ve benzeri)hala gelişim içindedir,dolayısıyla dikkat edersen,sadece uafak ekranlarda kullanılmaktadır uzun yıllardır!!! Samsung ve AUO da en büyük üreticileridir++
Ancak çabuk bozulabilen,görüntüsü giden!dokununca saçmalayan v.s v.s bir sürü sıkıntıları vardır! Sadece görsel olarak süper görüntü verselerde,sıkıntılı panellerdir,uzun ömürlü değildir!!! ucuz malzemelidir!! gibi.......
Selamlar
LED sistemler(OLED ve benzeri)hala gelişim içindedir,dolayısıyla dikkat edersen,sadece uafak ekranlarda kullanılmaktadır uzun yıllardır!!! Samsung ve AUO da en büyük üreticileridir++
Ancak çabuk bozulabilen,görüntüsü giden!dokununca saçmalayan v.s v.s bir sürü sıkıntıları vardır! Sadece görsel olarak süper görüntü verselerde,sıkıntılı panellerdir,uzun ömürlü değildir!!! ucuz malzemelidir!! gibi.......