Arkadaşlar merhaba, Bugün masaüstü bilgisayarım için bir bluetooth dongle aldım. Bu sayede masaüstü bilgisayarımdan, babamın laptopuna internet paylaşmak istiyorum, fakat bir türlü beceremedim. Bu şekilde nasıl internet paylaştırabilirim yardıma ihtiyacım var. Masaüstü ile laptopu bluetooth ile buluşturdum, passkey istedi yazdım ikisinede. Bağlantı tamamlandı fakat internet alışverişi için belliki hem masaüstünde hemde laptopta ufak bir iki ayar seçmem gerekiyor. Bilen var mı? Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 3 Ekim 2008; 20:22:17 >
Arkadaşım biloyla internet paylaşımı biraz riskli keşke almadan önce sorsaydın. Bilo yerine bi wireless dingıl çok daha işine yarardı. Öncelikle her iki bluetooth unda networking özelliği olması lazım eğer yoksa bu işi baştan unutabilirsin. Eğer war ise masa üstü bilgisayarında (veya internet olan bilgisayardan) Denetim masası/Ağ bağlantıları/ev veya küçük işyeri ağı kur bölümüne gir sana bağlı olmayan bi bağlantı söyleyebilir alttaki göz ardı et kutucuğunu işaretleyip devam et daha sonra önüne 3 seçenek gelecek en üstteki bu bilgisayar internete doğrudan bağlıyı işaretleyip devam et sonra senin internet bağlantını soracak sanırım kablolu modem kullanıyorsun yerel ağı seç devam et sonraki sayfada paylaşmak istediğin bağlantıyı soracak bluetooth networking i seç gerisi bilgisayarın adı falan filan bu şekilde internet paylaştırma ayarı tamam laptopla bluetooth bağlantısı yaptığın zaman internet paylaşımın olması lazım. ama söyleyeyim iki bluetoooth unda network özelliği warsa bu işe yarar. Hadi kolay gelsin