Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Yardıma İhtiyacım VAR 9 Katlı Binaya Nasıl Wireless AĞ KURULUR?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Yardıma İhtiyacım VAR 9 Katlı Binaya Nasıl Wireless AĞ KURULUR? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ChaqaLL

3 Ekim 2008; 19:32:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 9 Katlı 30 daireli bir binaya Komple Wireless Ağ Kurucaz Bu konuda Bana kurulumda hangi ürünleri nasıl kullanmamız gerektigini ayrıntılı anlatacak arkadaslar varsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

Saygılarla..

"www.internetcafeciler.net" "İnternet Cafecilerin Bulusma Noktası"
"Cahillerle Girdigim Her Tartışmayı Kaybetmişimdir."
"EBU HANİFE"
theunforgettable

Sisteme Gözat

3 Ekim 2008; 19:35:04 

apartmanın tam modleı gereklı aslında yanı bır ana modem ve her kata dagıtıcı yerlestirile bılınır her kata kablo cekılebılınır dagıtıcılara abartmanın plenı onemlı onuda yazarsan yardımcı olucakalrdır sana

LOGİTECH Z-5500 --- PANASONIC SC-HT885

ChaqaLL

3 Ekim 2008; 19:49:25 

Plan derken anlamadım her katta 3 daire var 9 kat Benim yardım almak istedigim konu böyle bi yere hangi marka modem ve access point lazım. ve bunları nasıl kurucam kısaca veya zamanı olan varsa ayrıntılı bir şekilde anlatırsa cok sevinirim

"EBU HANİFE"
mafaky

3 Ekim 2008; 20:17:56 

quote:

Orjinalden alıntı: ChaqaLL

Plan derken anlamadım her katta 3 daire var 9 kat Benim yardım almak istedigim konu böyle bi yere hangi marka modem ve access point lazım. ve bunları nasıl kurucam kısaca veya zamanı olan varsa ayrıntılı bir şekilde anlatırsa cok sevinirim

Daha sağlıklı bir sistem kurmak adına bu işi kısme kablolu, kısmen kablosuz halletmeyi düşünme lüksünüz var mı) Yni giriş katına kablolu bir modem (örneğin AirTies RT-211, hatta RT-104) ve bir de 16'lı switch konur. Sonra her kata bu switchden kablo çekilir ve her kata da AirTies AP-301 (302) türü birer kablosuz erişim noktası (=access point) konur.

Tabii bu önerdiğim modelde her kattaki her dairenin her noktasının eşit ve yeterli oranda sinyal alabileceğinin de asla garantisi yoktur. Belki daha güçlüce ve antenleri değiştirilebilir AirTies AP-400 kullanmak gerekir.

Bir diğer (ama daha pahalı fakat daireler içinde daha iyi sonuç verebilecek) yöntem de şöyle olabilir.

Her kata (ortadaki sahanlığa) birer AP-400 üzerinde standart olarak gelen 2 dBi antenlerle yerleştirilir... En alt kattaki AP-400 ile modem arasına kablolu bir bağlantı yapılır. Ondan sonra bu 1. kat AP-400 ile diğer 8 AP-400 repeater modunda birbirlerine bağlanır. Yani katlar arasında bağlantı kablosuzdur. AP'ler sahanlılarda yer aldığından (ve biraz da ortalıkça bir yere konulabilirlerse) aralarındaki bağlantı yeterince güçlü kalacaktır... AP-400 arkasında 4 portlu bir switch zaten mevcuttur. Her kattaki AP-400'den her dairenin girişine kablo çekilir ve daire içlerine birer AirTies AP-301 (302) yerleştirilir.

Bu alternatifte maliyeti düşürmek için Netgear kablosuz router da kullanılabilir. (Bkz. http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd48378)

Tabii bu bahsettiğim tarzdaki (her kattaki) dağılım kablosuz olarak da yapılabilir. Ama o zaman sahanlıkta da, daire içlerinde de AirTies kullanmak zorunlu hale gelecektir...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
ChaqaLL

3 Ekim 2008; 21:50:47 

2. Sundugunuz Örnek Gibi Düşünüyorum Bende Fakat Her kata (ortadaki sahanlığa) birer AP-400 Koysak 3 Dairenin İnternetini Rahatlıkla Veremez Mi? İçeri Kablo Çektikmi Pek Anlamı Kalmıyor Sanırım

"EBU HANİFE"
ChaqaLL

3 Ekim 2008; 21:53:23 

Airties i aradım ..

en alt kata ve bi üst katına kablo ile bağlantı yapılmasını ve diğer 7 kata ap302 ile kablosuz olarak yapabilirsiniz dedi ama pek ic acıcı değil galiba

"EBU HANİFE"
ChaqaLL

3 Ekim 2008; 22:03:33 

Sayın "mafaky"

Sizinle Özel Olarak Görüşebilirmiyiz?

Rica Etsem MSN adresimi Eklermisiniz

MSN : admin@internetcafeciler. N E T

"EBU HANİFE"
ThisisaNightmare

4 Ekim 2008; 1:38:48 

çok basit, git 30 tane airties ap al, mesh kur.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
Hazar

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 1:43:01 

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

çok basit, git 30 tane airties ap al, mesh kur.

Routera pingler 1 saniye falan olur herhalde..

İşin en sağlıklı yolu, access pointlerinizi kablo ile esas cihaza dağıtmanızdır. Minimum performans kaybı ile işi kurtarırsınız. MESH network, cihazların birinin iptal olması durumunda dahi kapsama alanındaki diğer bir MESH üyesi üzerinden trafiği geçirerek failover yapabiliyor. Lakin ben güvenemem açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ekim 2008; 1:40:33 >

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

ThisisaNightmare

4 Ekim 2008; 1:50:11 

Üstte dalga geçmiştim, airties az çeker manasında...
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd60366
bundan al. Her kata 1 tane koy, AP-WDS Kurarsan ağ içindeki trafik 10 ms yi geçmez.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
mafaky

4 Ekim 2008; 18:47:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Üstte dalga geçmiştim, airties az çeker manasında...
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd60366
bundan al. Her kata 1 tane koy, AP-WDS Kurarsan ağ içindeki trafik 10 ms yi geçmez.

Aslında fena fikir değil... Ben başlangıcı AirTies modemle yaptığımdan öyle el-ağız alışkanlığı AirTies döşendim gitti.

Ama bu D-Link'lerin her birisi (yani her kattaki, diyelim ki her katın holündeki cihaz) kendi aralarında kablosuz bağlanır da bunlardan 1. cisi ile modem arasında kablolu mu kablosuz mu bağlantı kurulacak? Kablosuz bağlantı kurulacaksa da o zaman D-Link DL-2640U(T) kullanmak gerekecek. Yok bağlantı kablolu olabilecekse bu sefer D-Link DL-2540T kullanılabilir (o da AirTies RT-211 gibi 4 portlu bir modeldir...).

Benim emin olamadığım her katın holüne konuşlandırılacak bir kablosuz AP (markası/modeli) ne olursa olsun o kattaki her üç dairenin her köşesine kadar yeterli çekim alanı yaratabilecek midir? Bunu da denemeden belli olmaz gibi geliyor...

Bu tür çözümler, özellikle otellerde her kata birer access point konularak yapılabiliyor (bunlar da genelde AirTies AP-301'ler...). Ancak orada odalar sağlı sollu bir koridorda ve hemen tamamen eş yapıdalar. Oda içlerinde ayırıcı duvarlar vs. yok. Ama arkadaşın olayında bir hole açılan ve muhtemelen yıldız olarak yerleştirilmiş 3 daire var. Bu dairelerin girişe yakın salonlarında yeterli çekim herhalde elde edilir ama ya iç taraftaki yatak odalarındaki sinyal seviyesi yeterli olacak mıdır?

İşte bu nedenle ekonomik olmamasına rağmen her dairenin içine birer minik AP'nin (AirTies AP-301 gibi) kablolu olarak kurulması bana daha garantili bir çözüm geldi. Ancak bunun da estetiği epeyce bozacağı da kaçınılmaz bir durum... Yani maliyeti bir yana çok kişi istemeyecektir!...

Tabii son olarak 4096 mbs'lik bir tarifeden abone olunulsa dahi 9 katdaki 27 dairenin bunu yeterli şekilde paylaşıp paylaşamayacakları? Oturanların hepsi de internet'de sadece surf yapan, mail okuyan, MSNici kullanıcılar mı acaba?

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Yardıma İhtiyacım VAR 9 Katlı Binaya Nasıl Wireless AĞ KURULUR? Sayfa: [1]
Buraya git: