Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
220V Ac Gerilimi 70V Ac Gerilime Nasıl Düşürürüm?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> 220V Ac Gerilimi 70V Ac Gerilime Nasıl Düşürürüm? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ysfylmz

3 Ekim 2008; 17:35:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benim 220v u 70v a düşürmem lazım. İlk olarak trafo kullanmayı düşündüm ama bugün karaköy pasajı ve selanik pasajına gittim ikisinde de bulamadım. En büyük 48v çıkışlı var. Özel olarak yaptırmam gerektiğini sölediler. Bu trafoyu nerde yaptırabilirim, maliyeti ne kadar olur , veya herhangi bir cihazın içersinde bu trafodan bulunurmu?

Bir de dimer devresi yapsam istediğim 70v çıkışı alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 3 Ekim 2008; 17:32:10 >

ASİL01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

3 Ekim 2008; 17:56:25 

bulamadıysan sardırabilirsin fiyatı ise dayanabildiği güce göre değişir

Intel E8400 Core 2DUO 3.00GHz 6Mb 1333MHz Socket 775 45Nm ● Gigabyte EP45-DS3L P45 1600FSP DDR2 Board
Kingston 2*1024 DDR2 1066MHz HyperX ● Zotac nVidia GeForce 9600GT 512Mb DDR3 PCIExp 256Bit Direct X10
Seagate 500Gb Sata II NCQ 32Mb Cache ● Samsung 80Gb Sata 8Mb Cache ● Creative Sound Blaster Live!
Edimax 802.11g Wireless PCI adapter ● LG 16X DVD-ROM ● LG 52x32x52x CD-Writer
Cooler Master RC-690 460W nVidia SLI Ready ATX ● A4 Tech XL-750BF 2500DPI
A4 Tech X7-G800 3xFast Gaming keyboard ● Creative İnspre 4400
Samsung 17" ● Canon PowerShot A570 IS
alpernbugra

3 Ekim 2008; 23:18:03 

Kaç wattlık bir trafo sardıracaksın?

Makine Mühendisi Adayı
ysfylmz

3 Ekim 2008; 23:33:02 

quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Kaç wattlık bir trafo sardıracaksın?

1,5 watt lık. Ya da şöyle söyleyeyim max. 20ma çekilebilecek kapasitede olması lazım. Bir bahçeyi hayvanlardan(domuz) korumak için lazım. Öldürmeden hatta zarar bile vermeden temas halinde uyarı olarak algılayacağı geri çekileceği miktarda olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 3 Ekim 2008; 23:34:15 >

alpernbugra

3 Ekim 2008; 23:42:42 

70 volt fazla yüksek, uzun süre temasta ölümcül olabilir.

Makine Mühendisi Adayı
ysfylmz

3 Ekim 2008; 23:47:02 

48 v nasıldır? Hazır olarak trafosuda satılıyor. Temas halinde rahatsız eder mi hayvano. Bir de istenmeyen temas halinde öldürücü veya vahim bir sonuç doğurabilirmi? Ya da en kısadan böyle bir şey güvenli olarak yapılabilir mi?

alpernbugra

3 Ekim 2008; 23:59:08 

40 voltun altındaki gerilimler alçak gerilim kabul edilir.40-65 volt arası gerilimler eğer süre uzun olursa ölümle sonuçlanabilir.Söyleyebileceklerim bundan ibaret, yani sana güvenli yada güvenli değil diyemem, çünkü direk temas söz konusu..48 volt da yüksek bir gerilim.

Makine Mühendisi Adayı
ysfylmz

4 Ekim 2008; 0:00:41 

O zaman hiç bulaşmayalım hocam. Açık arazi ne de olsa. Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

alpernbugra

4 Ekim 2008; 0:04:44 

quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

O zaman hiç bulaşmayalım hocam. Açık arazi ne de olsa. Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Yapsan bile tahminim devre çalışmayacak direk topraktan kısa devre alabilir.(çünkü trafonun bir ucunu (nötr)toprağa bir ucunuda(faz) tellere vereceksin.)

En iyisi hiç bulaşmamak.Başına bela olur.

Makine Mühendisi Adayı
ysfylmz

4 Ekim 2008; 0:14:41 

Nötr ucunu boşta bırakıp sadece faz ı vericektim araziye . Biz evde faza temas ettiğimiz zaman çarpılıyoruz ya o şekilde düşünmüştüm. Ama 70v un bu kadar zararlı olabileceğini bilmiyordum. Bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler az kalsın başımıza iş alacakmışız.

alpernbugra

4 Ekim 2008; 0:26:15 

quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

Nötr ucunu boşta bırakıp sadece faz ı vericektim araziye . Biz evde faza temas ettiğimiz zaman çarpılıyoruz ya o şekilde düşünmüştüm. Ama 70v un bu kadar zararlı olabileceğini bilmiyordum. Bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler az kalsın başımıza iş alacakmışız.

Evde faza değdiğin zaman üzerinden geçip önce toprağa oradanda trafonun topraklama levhasına geri dönüyor.

Makine Mühendisi Adayı
dergul

4 Ekim 2008; 1:34:58 

ülkemizde satılıyormu bilmiyorum, ama yurtdışında tarlaların etrafındaki çitleri elektrikli hale getiren cihazlar var. bunlar hayvanlara zarar vermeden uzak tutmak için idealdir. böyle bir korumayı sadece trafo kullanarak yapamazsın. ihtiyacın olan akım sabitleyici bir devre olacaktır.

aksoy93

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 12:02:02 

Tellere levha as.Elektrik tehlikesi diye.Hayvan gelir çarpılır.Zaten geri çekilmezse suç 8/8 hayvanda İnsanlarda levhayı görüp çekilebilir

Bu mantıklı gelmiyorsa jiletli tel çevir bahçeyi.Ölümcül etkişi yok.Sadece ağır yaralar oluşur.Zaten domuz derisi yağlı ve kalın olduğundan pek bişey olmaz

fastclick

6 Ekim 2008; 14:30:40 

abi ne jiletli teli :D bu kadr vahşete gerek yok. tarım malzemeleri fln satan yerlere danış elektrikli tel yapmak için hazır cihazlar mutlaka vardır.

aksoy93

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 17:32:04 

quote:

Orjinalden alıntı: fastclick

abi ne jiletli teli :D bu kadr vahşete gerek yok. tarım malzemeleri fln satan yerlere danış elektrikli tel yapmak için hazır cihazlar mutlaka vardır.

Abi elektriğe kapılan insan kurtaramaz kendini.Oracıkta yanıp kül olmaktansa 5-6 kesiğe razıyım Ama donuzlar hangisini tercih eder bilemiyorum

leeon

6 Ekim 2008; 20:05:28 

ya siz 70 voltla insanmı öldüreceksiniz hemde 1.5w la yuh artık daha neler

beyler güvenlik çitlerine kilovolt seviyesinde enerji verilir güç düşüktür ama yaklaştınmı güzel atlar
zaten amaç budur kimsenin yanına yaklaşmasın ve tellere zarar vermesin 70 voltla bu iş olmaz ki 220 voltla bile olmaz

Sorun kuyunun derinliği değil hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır
audiocu

6 Ekim 2008; 20:22:40