Merhabalar bende geçen günlerde Turkcell sözleşmesiyle bir 3G aldım. Daha önce de N95 kullanıyordum. Bu site sayesinde bir çok programı edinip keyifle kullanmaya başlamıştık.
Şimdi gelmek istediğim konu şu burda bir çok kullanıcı daha önceden de iphone kullanıyordu ve kırma işlemleri olsun ya da içerikleri yükleme konusunda olsun bir çok bilgiye sahipler. Fakat bir gerçek var benim gibi bu cihaza yeni sahip olmuş ama hiç birşeyden haberi olmayan bir çok kişide var. Topicleri gezerken nasıl yazcaz nerden bulcaz diye mesajlarını görüyorum ama haraletli tartışmalar arasında bu arkadaşlarımın yazdıkları gözden kaçıyor.
Bu topici açmamda ki sebeb benim gibi iphone efsanesi ile yeni tanışmış olup garanti gibi şeyleri takmayan cesur yüreklere :) yol göstericek topic olmasıdır. Mesela bizim cihaz 2.1 version ve bizim ilk yapmamız gereken nedir. Jailbreak adını sıkça duyuyoruz ama pek bir anlam ifade etmeyior. Çok zengin bir içerik olduğunu düşünüyorum ama bunlara nasıl ulaşıldığı ve nasıl edineleceği hakkında hiç bir bilgimiz yok. Herşeye nerden başlamak lazım??
dostum ilgin için çok teşekkür fakat o sayfaya baktığım zaman inan neyi ne için yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Bir çok uygulamadan bahsediliyor. Bunları ne için yapıyoruz onuda anlamıyorum. Bizim telefonlar kayıtlı olduğu için hangi aşamadan sonra yapmamız gerekir bunları yani hepsi bir muamma gibi gözüküyor.
Bize bu noktalarda yol gsöterirseniz çok mutlu olurum. Herşeyin en başında olmak ve olaylara yabancı kalmakdan dolayı bir çok şeyi algılamakda zorlanıyoruz.
3G'ler için zaten unlock olmadığı için, yurtdışından alınan veya garantili olanın hiçbir farkı yok. Üst konudaki 3G ile ilgili olan kısımdan hallediceksin.. 2.1 versiyon felan yazıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: ambiante
dostum ilgin için çok teşekkür fakat o sayfaya baktığım zaman inan neyi ne için yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Bir çok uygulamadan bahsediliyor. Bunları ne için yapıyoruz onuda anlamıyorum. Bizim telefonlar kayıtlı olduğu için hangi aşamadan sonra yapmamız gerekir bunları yani hepsi bir muamma gibi gözüküyor.
Bize bu noktalarda yol gsöterirseniz çok mutlu olurum. Herşeyin en başında olmak ve olaylara yabancı kalmakdan dolayı bir çok şeyi algılamakda zorlanıyoruz.
Jailbreak dediğimiz olay iphone için yazılmış 3.parti uygulamaları yüklemek ve yazılımsal olarak telefona müdahale etmek için kullanılıyor. birçok programın ücretsiz versiyonlarını yüklemek , farklı programlar ile ( apple storeda yer almayan) iphone'nu daha zengin bir hale getirmek için yapılan yazılımsal bir müdahaledir.
jail break ile iphone'nun root menusüne müdahale edebiliyorsunuz , wireless bağlantı ile telefona bağlanıp birçok uygulama yükleyebiliyorsunuz. Tabii tüm bu süreçlerin işi bilenler veya macereyı sevenler tarafından yapılmasında fayda var. çünkü jailbreak yaparken veya jailbreak yaptıktan sonra yüklediğiniz bazı uygulamalar yüzünden telefonunun yazılımına zarar verebilir. backup almamışsanız verilelerinizi kaybedebilirsiniz.
Kısacası biraz bilgisahibi olmadan ve yapılan hatalar ve sorunlara bakıp çözümlerini incelemeden bu işlemi tek başınıza yapmayın bir bilen ile birlikte yapın.