arkdaslar cok ciddi bir sorunum var bilgisayar calısmaya baslayınca işlemci fanım zalman 9700nt son devir yaklasık 2880rpm donmye baslıor ve bu surekli boyle calısıor daha once kullandıgım 965p ds3 de otomatik sicaklıga gore ayarlıyabiliodum fakat bu anakartta nerden yapılcagını bulamadım veya öle bir ayar yok bir yardım edin lütfen f10 bios var üstünde şuanda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibuk -- 3 Ekim 2008; 11:36:40 >
amd sistemlerde smart fan olarak geçen bi özellikti bu intelde ne şekilde adlandırılıyor bilmiyorum ama forumda p45-ds3r kullanlar platformu var orada sormuşsundur umarım. bi de sıcaklıklar normal dimi? belki bi amacı vardır o kadar dönmesinin???
amd sistemlerde smart fan olarak geçen bi özellikti bu intelde ne şekilde adlandırılıyor bilmiyorum ama forumda p45-ds3r kullanlar platformu var orada sormuşsundur umarım. bi de sıcaklıklar normal dimi? belki bi amacı vardır o kadar dönmesinin???
YA VARDA o topic olu gibi bişey bizde malesef ivme kazandırma adına o/c yapıp ayarları yayınlıycaktım fakat bu sorun cıktı basıma bu seferde
baba biosu resetle bi olmazsasa 2800 cokta cızlı degıl benımkı 4000 lerı devırıyordu.degısıtırdım arızalı ola bılır baska bı fan takıp ızle bence.ona degerlendır ana kart asus ıse fan hızı kontrolu yapan programı var bıde onu denersın.
biosa attim reset hatta ayni bios surumunu bida update ettim duzelmior anakart gigabyte bir arkdasimla ayni zamanda aldik ondada ayni sorun varmis bugun aradim ogrendim onun fani ninja daha sessiz oldugu icin rahatsiz etmiormus onu; isin ilginci bu sorun 2gun once norton ghost imageini yuklerken oldu kazara elim bir fan kontrolcusune gitti bir dugmeye deydim ve alet hic susmadan biiplemeye basladi derken fan hizi o bicim son devir zaten daha sonra fan kontrolcusunu soktum direk islemci faninin kablosunu anakartta girdim fakat ne care son devir donuyor alet
yok scerit onerin uzerine denedim ama basarisiz ne et6 nede speepfan veya benzeri hic bir program anakartiii zaptedemior f10 biosu kullaniorum acaba bios surumunu dusursem duzelirmi bilgisi olan varmi gigabytelerde esk biosa donulebiliormu
yok scerit onerin uzerine denedim ama basarisiz ne et6 nede speepfan veya benzeri hic bir program anakartiii zaptedemior f10 biosu kullaniorum acaba bios surumunu dusursem duzelirmi bilgisi olan varmi gigabytelerde esk biosa donulebiliormu
eski biosa dönüş yapılabiliyor.internetten manuel indirip bios update programı ile dosyadan update şeklinde oluyor. bende p35 ds4 anakartımda aynı problemi yaşadım. ama sana bahsettiğim ilk çözüm benim problemimi çözdü. ilk bahsettiğim biosdaki kısmı bence kurcala biraz.
dostum aynı fan ve giga anakart bendede var oncelikle arkadasın dedigi gibi biostan speed fan kısmını voltaja alıcaksın tam devir yani 2800 degilde 1800-2000 lerde dönüyo acılışta en azından yarıya iniyo ses win üzerindende easy tuner ıle ayarları su sekile getir oncelikle dedigim gibi biostan voltage olarak ayarlaman lazım yoksa %60 cok hızlı bi devir olur auto ve power için
edit bu ayarlarda benim nt fanı 800 devirde dönüyor