arkdaşlar mrb bayadır düşündüğüm ancak bilgi yönünden eksik olduğum için uygulamaya sokamadığım bi yöntem var.ben öğrenciyim ve kıbrısta bi yurtda kalıyorum.ama malum yurt da firewall felan var ve neti hiç kullanamıyoruz gibi bişi (wow gibi oyular).Ama bi kaç arkadaş birleştik ve 3g almaya karar verdik.(kktcde 16 ekimden sonra verilecek).şimdi bizde bu bağlantıyı okul bağlantısı dışında kullanmaya çalışıyoruz yani şöyle bi olcak.aynı yerel ağ içinde arkadaşların benden internet almalarını ama mevcut ağı kullanarak almalarını o ağa verilen bağlantıyı (yurt tarafından) kabul etmemeleri mümkünmü? profesyonel ağcılardan yardım bekliyorum.
Sen Online oyunu 3G ile oynamayı mı planlıyorsun? Şöyle söyleyeyim, sadece kıbrıs içinde bile en az 150 ms ping alıcaksın. Türkiye bağlantıların en az 200 falan olacaktır. Avrupa pingin ise 300 den fazla. Benim arkadaşlarım oynuyordu. ADSL ile bile 500 ms falan ping alıyorlarmış serverları dolu diye sen en az 800-900 alırsın.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
Internetini senin odana gelen Network kablosundan butun aga paylasa bilirsin. ornegin Yurdun ag gecidi 192.168.1.1 Senin cihazininda ag gecidini 192.168.1.100 yaparak senin internetini kullanacak olanlarin ag geidini 192.168.1.100 olarak ayarlarsan hic bir kisitlama olmadan kullanabilir, ayni aga farkli bir internet baglaya bilmen bu sekilde mumkundur...