Giriş | |
|
|
|
3 Ekim 2008; 8:10:51
|
|
|
Nokia'nın ilk dokunmatik telefonu 03 Ekim 2008 02:21 Finlandiya devi Nokia düzenlediği Remix adlı etkinlikle Comes With Music hizmetini ve Tube takma adlı 5800 XpressMusic modelini tanıttı. Nokia'nın bugün Londra'da düzenlediği Remix etkinliğinde tanıtılan 5800 XpressMusic, tam bir çoklu ortam canavarı olarak tasarlanmış. Tube takma adıyla anılan 640x360 piksellik dokunmatik ekranı, daha rahat video izlemenize olanak sağlıyor. Ayrıca ürünle birlikte 8 GB microSD kart geliyor ve ürün, yeni çıkan 16 GB'lık microSD kartlara da destek veriyor. Ayrıntılarında sadece radyo özelliğine rastlayamadığımız 5800 XpressMusic, GPS, kablosuz ağ, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran gibi nitelikleriyle öne çıkıyor. Önce Nokia'nın anlattıklarına kulak verelim; sonrasında ise ürünün tüm teknik ayrıntılarını birer birer sıralayalım. Fotoğrafları İzleyin Nokia 5800 XpressMusic'i yakından görmek için buraya tıklayın. Teknik özellikler Boyutlar: 111 x 51,7 x 15,5 mm Ağırlık: 109 gram Ekran: 640x360 piksel, 16 milyon renk, 3,2 inç, 16:9 görüntü oranı,ekran tutuş yönü için algılayıcı Bilgi girişi: Dokunmatik ekran klavyesi, el yazısı tanıma Ses: Tümleşik stereo hoparlör ve 3,5 mm kulaklık çıkışı. Kamera: 3,2 megapiksel fotoğraf kaydı, Carl Zeiss optik ve çift LED flaş, 640x480 piksel video kaydı. Depolama alanı: 81 MB dahili bellek, 8 GB microSD bellek kartı hediye. Kablosuz bağlantı: Bluetooth 2.0, 802.11b/g, 3G Yön bulma: A-GPS ve Nokia Maps İşletim sistemi: Symbian OS 9.4 (S60 5. sürüm)
|
|
|
3 Ekim 2008; 8:17:47
|
|
|
fotoğrafları izleyin derken ?
|
|
3 Ekim 2008; 8:54:29
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: siradan fotoğrafları izleyin derken ? +1903 ??
|
|
|
3 Ekim 2008; 9:50:34
|
|
|
bence vakit kaybı n95 ve n96 nın üzerine iphone a rakip olacabilecek bir cihaz değil..radyonun olmaması uzun pixel olması ki bu bombeli video demek,diğerlerine nazaran 3.2 mp lik kamera ve maalesef symbian kullanılmıs olması cok puan kaybettirir...denemeye gerek yok diyorum... NOKIA!!!
|
|
|
3 Ekim 2008; 11:34:57
|
|
|
Yanına bile yaklaşamaz. Symbian da ciddi bir dezavantajdır. OS X Mobile kullanmayanlar anlamaz.
|
|
3 Ekim 2008; 12:02:31
|
|
|
telefon hafifte tombalak duruyor, hani ön yüzü güzel ama arkalarda yanlarda bi karışıklık var. Win mobile koysa bişeyler olurmuş ama böyle çok zor. ne alacaz şu iphonedan sonra bilmiyorum, hadi bende 2g var 3g alırım ya sonra;)
|
|
3 Ekim 2008; 12:12:36
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ilkereris Yanına bile yaklaşamaz. Symbian da ciddi bir dezavantajdır. OS X Mobile kullanmayanlar anlamaz. ben zaten OS X e bişey demedim.symbian cıda değilim.ama büyük konuşmamak gerek bana kalırsa buda çok satacak ve iphone rakip değil diyorsunuz bence güzel bir rakip ki bu bnm kişisel fikrim dezavantajda değil bence şu iphone u çok büyütüyorsunuz bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_14 -- 3 Ekim 2008; 12:09:51 >
|
|
|
3 Ekim 2008; 12:15:48
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: emre_14 quote:
Orjinalden alıntı: ilkereris Yanına bile yaklaşamaz. Symbian da ciddi bir dezavantajdır. OS X Mobile kullanmayanlar anlamaz. ben zaten OS X e bişey demedim.symbian cıda değilim.ama büyük konuşmamak gerek bana kalırsa buda çok satacak ve iphone rakip değil diyorsunuz bence güzel bir rakip ki bu bnm kişisel fikrim dezavantajda değil bence Yani sonuçta nokiada bu modeli iphone a rakip olsun diye çıkarmış. Şahsi fikrim iphone a ancak güzel bir alternatif olacağı ve nokianın yılzdız olacak bir ürünü değilde dokunmatik telefonlara geçişte ilk basamağı olarak görüyürum.XM serisi dışında E ve N serilerindede dokunmatik telefonlarını göreceğiz...
|
|
3 Ekim 2008; 13:35:28
|
|
|
tutmaz bu telefon belki bize gelmez bile
|
|
3 Ekim 2008; 14:03:26
|
|
|
os x hangi özelliğiyle symbian dan üstün arkadaşım bana açıklarmısın ki ben symbianlı teli bırakıp özellikle java tele geçmiş biri olarak söylüyorum benim bildiğim os x mobile de daha doğrusu iphone telde 2 program aynı anda çalışamıyor symbian tellerde öyle bir sorun yok yazılım konusunda symbian çok daha üstün şuan için bu gerçek kabul edin bunları hee iphone da yazılım konusunda baya hızlı gidiyor ama symbian bence bir adım önde şuan vallah işyerimdede mac kullanan biri olarak apple ın hiç bir ürününü almam buda benim görüşüm herkes kendi istediğine göre tellere iyi veya kötü der bu o telefonu iyi veya kötü yapmaz kişiye göre iyi veya kötüdür ben nokianın bu teline para vermem mesela alırsam dokunmatik ekran tel lg telden şaşmam benim düşüncem bu
|
|
3 Ekim 2008; 14:06:53
|
|
|
elime almadan yorum yapamam. ama ilk bakışta hoş gibi duruyor.
It is known that there are an infinite number of worlds, simply because there is an infinite amount of space for them to be in. However, not every one of them is inhabited. Therefore, there must be a finite number of inhabited worlds. Any finite number divided by infinity is as near to nothing as makes no odds, so the average population of all the planets in the universe can be said to be zero. From this, it follows that the population of the whole universe is also zero, and that any people you may meet from time to time, are merely the products of a deranged imagination.
|
|
|
|
|
3 Ekim 2008; 14:22:56
|
|
|
iPhone u sattıran arkasındaki elmadır
|
|
3 Ekim 2008; 14:47:04
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: KAan21 iPhone u sattıran arkasındaki elmadır yani ? sen de mi arkadasındaki elma için kullanıyorsun ?
It is known that there are an infinite number of worlds, simply because there is an infinite amount of space for them to be in. However, not every one of them is inhabited. Therefore, there must be a finite number of inhabited worlds. Any finite number divided by infinity is as near to nothing as makes no odds, so the average population of all the planets in the universe can be said to be zero. From this, it follows that the population of the whole universe is also zero, and that any people you may meet from time to time, are merely the products of a deranged imagination.
|
|
|
|