Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Seagate ST3250410as - Bad Sector Problemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Seagate ST3250410as - Bad Sector Problemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Death Time

Sisteme Gözat

3 Ekim 2008; 2:20:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

slm arkadaşlar

seagate 250 gb st3250410as (c: ve d:) ve maxtor 40 (e:)gb ide harddisk var sistemde. geçen haftaya kadar hiçbir problem olmadan kullanıyordum fakat birden bilgisayar ağırlaştı, uygulamalarda kilitlendi bende reset attım. ama windows açıldı açılmadı derken açıldı ve açılması 10 dakikayı buldu. güç bela açtığım windowsta hdtune ile test yaptığımda okuma yazma oranları 4mb lara kadar düştüğünü gördüm. hirenboot cd,partition magic ile düzelmeyi denedim ama fayda etmedi. check disk de bozuk kesimleri bulunuyor ama düzeltilemiyordu. son çare acronisle aldığım imajı geri yükledim ve problem düzeldi. hdtune ile de tarattım hiçbir problem yoktu. ta ki bugüne kadar. yine aynı problem.masaüstünde kilitlenme sorunu. lakin bu sefet windows bile açılmıyordu. saatlerce uğraşıp güç bela format atabildim. format sonrası hdtune ile tarattığımda sonuç buydu;

hdd regenerator ile tarattım. bad sectorleri bulup onararak gidiyordu. birde çok uzun zaman alacaktı. yarıda kesip tekrar acronisle almış olduğum yedeği yükledim. acronis imajını yüklemeye mecburdum çünkü çok fazla program var ve ayarlar derken 2günümü alır.şimdi yine sorunsuz. hatta hdtune ile tarattım sonuç bu şekilde

yani bad sector yok!

şimdi gelelim esas soruna. anladığım kadarıyla bendeki fiziksel bir bad sector değil olsa bu şekilde sonuç vermezdi diye düşünüyorum. haftada bir defrag yapan, gereksiz dosyaların hergün temizliğini yapan biriyim ama sorunun sebebini hala anlayamadım. ve tahmin ediyorum bu olay yine başıma gelecek. sizce sorun ne olabilir, yorumlarınızı bekliyorum.

cavador

3 Ekim 2008; 4:12:51 

bord ne ?

sadece 3 günde %13 değer yitiren Türkiye borsası dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük krizi, değer yitimeyi,küçülmeyi yaşadı, sakın kimse endişelenmesin önlemlerimizi aldık kriz teğet gecicek :) hamdolsun
SoulToSoul

4 Ekim 2008; 1:54:48 

3-5 ay sonra tekrar nuksederse muhtemelen fizikseldir. Hdd nin önbelliği var. Bu bilgiler hddnin önbelliğine kaydediliyor. Bozuk partlar buraya kaydedilir. Bu önbelliği temizlediğin zaman kaydedilmiş olan bozuk part kısımları silinir. Ama kullandıkça bu bozuk partlar ürüyerekten fazlası ile tekrar karşına çıkar.
Neden kendin tamir ediyorsun ki garantiye ver yenisi ile değiştirmeleri gerekiyor. Tamir edipte verirlerse 3-5 ay sonra gene bozuk part yapar. Datagate ten aldıysan itiraz et. Çünkü datagate tamir edip veriyor. Fiziksel olmayan bozuk partlarda çok ender olsa gerek çünkü bana hiç denk gelmedi. O bozuk olan kısımlar düzeltilse bile tekrar karşına çıkıyor. HDD yi yenisi ile değiştirmek gerekiyor.

Pc yi dosta açıp bozuk olan diske fdisk /mbr komutu ile önbelliği temizliyebilirsin

Death Time

Sisteme Gözat

4 Ekim 2008; 2:55:41 

Cevap için teşekkürler.dedigim gibi aynı sorunu bugün tekrar yaptı.bende aldığım yere yani vatanin servisine verdim.sanırım datagate o da.ürünu tamir ettik diye verirlerse ne yapmalıyim o zaman

SoulToSoul

4 Ekim 2008; 17:17:46 

Benim hdd de bozuk part hatası verdi. Bunun üstüne İnventustan almıştım oraya yolladım. Onlarda datagate e yolladı. Datagate Seagate ten bir makine getirmiş bozuk hdd leri tamir edip yolluyormuş. Benim hdd yide tamir edip yollamışlar. Ben olsun dememe rağmen bunun üzerine İnventus bu hdd lerin 3-5 ay sonra tekrardan bozuk part ürettiğini söyleyerek itiraz etti. Tabii datagate bunu kabul etmedi. Bunun üzerine İnventus Datagate ile olan tüm anlaşmalarını iptal etti. Bana da fatura üzerinden para iadesi yaptılar. Ki ben aldığım zaman hdd fiyatları çok daha pahalıydı. Aynı hdd yi çok daha ucuza alıyordun. O pahalı fiyattan para iadesi yapmalarına gerçekten şaşırdım. Telefonda da şirket üzerine hiç bir baskı kurmadım. Bana para iadesi yapın yada yeni ürün verin gibi hiç bir şey söylemedim. Beni hiç bir sorunla muhatap etmeden sorunu 2 haftada çözdüler.
Tabii bundan sonra bilgisayarın dışındaki çevre birimleri hariç yani mönitördü klavyeydi bunlar hariç bilgisayarın iç aksamı ile ilgili her şeyi yani HDD, anakart,ekran kartı, işlemci, psu gibi parçaları İnventus dışında hiç bir yerden almam. Türkiye de bu tarz firmalrın olması gerçekten memnuniyet verici. Umarım diğer firmalara ders olur.

Vatana gelirsek işin şansa kalmış. Yıllar önce bir dvd almıştın bozuldu. O zamanlar dvd pahalıydı ve ben en son çıkan ve en pahalı olan piooner modeli almıştın. 30 iş gününü sonuna kadar kullandılar 1,5 ay sonra başka dandik bir marka ve 2 yıl önce çıkmış bir dvd yi verdiler. Bunda da 2 yıl garanti var dediler. Hiç itiraz etmeden aldım. Dvd yi kaldırıp bir köşeye attım. O günden sonrada istediği kadar indirim yapsın benim için hiç önemi olmayan bir firma oldu.

Senin sorununa gelirsek Vatan Bilgisayarın bu sorunu çözeceğini hiç zannetmiyorum. Datagate muhtemelen tamir edip göndericek. İtiraz edeceksin ama onlarda tamir edip verdik diyecek. Ama gene itiraz et. 3-5 ay sonra gene bozuk part alıcaksın gene garantiye yollıyacaksın. Çünkü fiziksel hatayı nasıl gidereceksin diski değiştirmen gerekiyor. 3. defada bu sefer para iadesi hakkın doğuyor. Artık hddyi malesef güvenli bir şekilde kullanamıyacaksın. Çünkü her an bozuk part verme ihtimali var. Bu arada da hddnin herhangi bir yerinde vuruk yada ezik olmaması için dikkat etmen gerekiyor. Çünkü bu tür hddler garanti dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulToSoul -- 4 Ekim 2008; 17:14:48 >

Death Time

Sisteme Gözat

13 Ekim 2008; 21:38:01 

quote:

Orjinalden alıntı: SoulToSoul

Benim hdd de bozuk part hatası verdi. Bunun üstüne İnventustan almıştım oraya yolladım. Onlarda datagate e yolladı. Datagate Seagate ten bir makine getirmiş bozuk hdd leri tamir edip yolluyormuş. Benim hdd yide tamir edip yollamışlar. Ben olsun dememe rağmen bunun üzerine İnventus bu hdd lerin 3-5 ay sonra tekrardan bozuk part ürettiğini söyleyerek itiraz etti. Tabii datagate bunu kabul etmedi. Bunun üzerine İnventus Datagate ile olan tüm anlaşmalarını iptal etti. Bana da fatura üzerinden para iadesi yaptılar. Ki ben aldığım zaman hdd fiyatları çok daha pahalıydı. Aynı hdd yi çok daha ucuza alıyordun. O pahalı fiyattan para iadesi yapmalarına gerçekten şaşırdım. Telefonda da şirket üzerine hiç bir baskı kurmadım. Bana para iadesi yapın yada yeni ürün verin gibi hiç bir şey söylemedim. Beni hiç bir sorunla muhatap etmeden sorunu 2 haftada çözdüler.
Tabii bundan sonra bilgisayarın dışındaki çevre birimleri hariç yani mönitördü klavyeydi bunlar hariç bilgisayarın iç aksamı ile ilgili her şeyi yani HDD, anakart,ekran kartı, işlemci, psu gibi parçaları İnventus dışında hiç bir yerden almam. Türkiye de bu tarz firmalrın olması gerçekten memnuniyet verici. Umarım diğer firmalara ders olur.

Vatana gelirsek işin şansa kalmış. Yıllar önce bir dvd almıştın bozuldu. O zamanlar dvd pahalıydı ve ben en son çıkan ve en pahalı olan piooner modeli almıştın. 30 iş gününü sonuna kadar kullandılar 1,5 ay sonra başka dandik bir marka ve 2 yıl önce çıkmış bir dvd yi verdiler. Bunda da 2 yıl garanti var dediler. Hiç itiraz etmeden aldım. Dvd yi kaldırıp bir köşeye attım. O günden sonrada istediği kadar indirim yapsın benim için hiç önemi olmayan bir firma oldu.

Senin sorununa gelirsek Vatan Bilgisayarın bu sorunu çözeceğini hiç zannetmiyorum. Datagate muhtemelen tamir edip göndericek. İtiraz edeceksin ama onlarda tamir edip verdik diyecek. Ama gene itiraz et. 3-5 ay sonra gene bozuk part alıcaksın gene garantiye yollıyacaksın. Çünkü fiziksel hatayı nasıl gidereceksin diski değiştirmen gerekiyor. 3. defada bu sefer para iadesi hakkın doğuyor. Artık hddyi malesef güvenli bir şekilde kullanamıyacaksın. Çünkü her an bozuk part verme ihtimali var. Bu arada da hddnin herhangi bir yerinde vuruk yada ezik olmaması için dikkat etmen gerekiyor. Çünkü bu tür hddler garanti dışı.

yorumun için teşekkür ederim. harddiski bugün aldım. değişimini yapmışlar. bir şey sormak istiyorum bilgisayarı kapattıktan sonra prizin sigortasından gücü tamamen kesiyorum. bilgisayarı açacağım zaman da tekrar açıyorum sigortadan. acaba bu problem yaratabilir mi?

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Ekim 2008; 21:41:19 

Bilgisayar kapalıyken sigortadan kapatıp açmak bi zarar vermez,aksine güvenlidir...

Sizin sorununuz fabrikasyon hatası v.s olabilir...
Böyle durumlarda chkdsk /f /x /r komutlarını kullanarak tam bi kontrol yaparsanız çok iyi olur.
Eğer bozuk sektör bulursa,o zaman garanti yolunu görmesi gerekiyor demektir.

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5600+ [2.95Ghz 1.31V] | MSI K9A2CF 790X | MSI X1950Pro 256MB 256Bit | 2x2GB Patriot Viper 800Mhz 4-4-4-12
Tagan 2ForceII 800W | 2x250GB Seagate Raid0 + 500GB Seagate | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech XL-750BF | Airties RT-211

DHKT Counter Strike 1.6 Non-Steam Serverlarımız [SXE 7.0 + DHKT-SP v3 + 11 Online Admin :) ]
Pro Server 212.175.124.51 Death Match Server 212.175.124.77 Maç Server 212.175.124.78
DHKT | E-XT-REME ~ DHKT | .50AE

www.dh-kt.com | Server Hakkında İletişim : xtreme@dh-kt.com

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Seagate ST3250410as - Bad Sector Problemi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler
Pure (Pc, Playstation 3, Xbox 360)
ATV'ler ile hem yarışıyor hem de akrobatik hareketler yapıyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar