Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Görebileceğiniz En Detaylı Panel İncelemesi !!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: Görebileceğiniz En Detaylı Panel İncelemesi !!! Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ridvan1903

Sisteme Gözat

3 Ekim 2008; 21:56:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Samsung 6 serisindek kırmızı sorunu benim bildiğim kadarıyla servis menüsünden düzeltiliyor.

İlerki zamanlarda 40'' bir lcd tv alacam ama bu kesinlikle samsung 5 6 serisi olamayacak.

Samsung 32R81B & Xbox 360 Arcade (Falcon) Gametag =ridvan1903

Logitech Z 5500 ---- HD TR Dolby Digital Film ---- Audigy 2 ZS --- Playstation 2 --- Leadtek 7950 gt --- Microsoft sidewinder wheel
universteli

3 Ekim 2008; 21:56:54 

1-senin mantığınla gidersek 5 serisi ile 6 serisinde aynı problemler varsa o zaman daha fazla para vermek niye

2- philips in 5 serisinde de judder problemi var diyorum sen anlayamamışsın

3- bu problemler hala devam ediyor judder olayı özellile samsung ta diğer panellere göre fazla ve rahatsız edici.ancak sen rahatsız olmadım diyorsan o senin fikrin

4- AV serisini sordun okuduğum yorumlardan çıkan sonucu yazdım(hani dilinden düşürmediğin av forumdan çıkan sonucu yazdım.kim kaçıyor dostum buradayız)

5- ben alınmaz diyorum sen alacaksan sana hayırlı olsun.alınacak panel bana göre farklıdır sana göre farklıdır.uzmanları ve gözlerimin söylediğine itibar ediyorum ben dostum.

universteli

3 Ekim 2008; 21:59:41 

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Samsung 6 serisindek kırmızı sorunu benim bildiğim kadarıyla servis menüsünden düzeltiliyor.

İlerki zamanlarda 40'' bir lcd tv alacam ama bu kesinlikle samsung 5 6 serisi olamayacak.

bu problemi eskiye göre asgari düzeye çekmişlerdir.fakat bitirememişlerdir.başka problemleri ise(judder gibi) hala halledememişlerdir. Saygılar

JOSEPH_STALin

3 Ekim 2008; 22:02:36 

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

1-senin mantığınla gidersek 5 serisi ile 6 serisinde aynı problemler varsa o zaman daha fazla para vermek niye

2- philips in 5 serisinde de judder problemi var diyorum sen anlayamamışsın

3- bu problemler hala devam ediyor judder olayı özellile samsung ta diğer panellere göre fazla ve rahatsız edici.ancak sen rahatsız olmadım diyorsan o senin fikrin

4- AV serisini sordun okuduğum yorumlardan çıkan sonucu yazdım(hani dilinden düşürmediğin av forumdan çıkan sonucu yazdım.kim kaçıyor dostum buradayız)

5- ben alınmaz diyorum sen alacaksan sana hayırlı olsun.alınacak panel bana göre farklıdır sana göre farklıdır.uzmanları ve gözlerimin söylediğine itibar ediyorum ben dostum.

Peki

XBOX 360 Çeyiz Topluluğu
universteli

4 Ekim 2008; 11:46:52 

bugün teknosa ya gideceğim.yeni paneller gelmişse inceleme yapacağım. Saygılar

ufukman

4 Ekim 2008; 13:38:18 

"albani" ye detaylı anlatımı için teşekkür ediyorum. çok yerinde bir yazı olmuş..
Şu marka/model eksiler artılar -/+ bunlar diyerek tercihi kullanıcı/tüketiciye bırakmak doğru olacaktır. salt puanlamanın yanıltıcı olduğunu düşünüyorum.
Benimde yukarıda söylemek istediğim buydu ama böyle bir teknik bilgi birikimim olmadığı için Topic başlığındaki
" Görebileceğiniz En Detaylı Panel İncelemesi" cümlesine gönderme yaptım..
universteli

4 Ekim 2008; 22:00:15 

Bugün teknosadaydım fakat teknosa ya yeni paneller gelmemiş. sony bayisine gittim x3500(40"-46"),w4000,lg 6000,samsung6 serisi,5 serisi,philips 5 ve 7 serisini inceleme fırsatım oldu(bir çoğunu zaten daha önce incelemiştim).ancak yorumlamak gerekirse;

1- Şunu kesinkez söylüyorum o cafcaflı ışıkların altında duran satıcıların dediklerine asla aldanmayın.yahu sony bayisindeki herif w4500 daha çıkmadı dedi iyimi? şimdi ben bu herife daha ne sorayım???

2- x3500,w4000 yan yana idi.HD video oynatılıyordu her ikisinde de ve 1 cihazdan bütün cihazlara görüntü aktarımı yapılıyordu.dikkatimi çeken en önemli şey şu oldu.hareketli görüntülerde HD görüntü olmasına rağmen yakından bakılınca(30 cm) bir miktar pikselleşme olmasıydı.w4000 serisinde bu biraz daha belliydi.ancak mesafeyi 1-1,5 mt yaptığınızda bu belli olmuyordu. ben bunu tek kaynaktan bir çok panele görüntü aktarılmasına bağlıyorum. eğer x3500 tek kaynaktan ve çok iyi bağlantı koşullarında aynısını HD yayında yapacaksa bu tv nin ne espirisi kaldı? w4000 al yeter o zaman. fakat böyle bir deneme şansım olmadığı için kesin konuşmuyorum.görmüş olduğum olayı aynen yazdım.

3- samsung bayisinde ise 5-6,N serilerini yine tekrar görme şansım oldu.orada da HD görüntü vardı ekranlarda ve tek kaynaktan aktarım yapılıyordu panellere. tabi görüntü HD olunca hepsinin resim,renk kalitesi çok iyi görünüyordu.bu yüzden SD performansı hususunda ekstradan bir yorum yapamayacağım olumlu yada olumsuz.ancak yeni yazılımlarla samsung un 6 serisinde renk problemini azalttığını biliyorum.bunu HD görüntü olduğu için göremedim. HD performansı içinse kötüdür demek zaten mümkün değil.

4-Philips in 5 serisinin judder problemi tv ye yaklaşıldığında rahatsız edici. 7 serisinde ise judder yok denilemez ancak daha derli toplu bir panel.fakat w4000-4500 ile yarışamaz

5- LG 6000 de ise HD kalitesinde hızlı ve öfkeli 2 oynatılıyordu. SD,DVD performansını görme şansım olmadı.HD performansı ise tahmin edildiği üzre iyiydi.

Saygılar

sykra

5 Ekim 2008; 0:53:57 

Saol dostum gözlemlerin için

universteli

5 Ekim 2008; 0:59:41 

quote:

Orjinalden alıntı: sykra

Saol dostum gözlemlerin için

rica ederim dostum. Saygılar

universteli

5 Ekim 2008; 15:10:12 

Sony 40Z4500,Samsung 40a856 ,Sony 40EX1 ile ilgili (bunlardan başka modellerde var) araştırmalarım devam etmekte.bir kaç test sitesinde verilen notları buldum.ancak araştırmamı çok geniş tutmak istediğimden bu sonuçları yazmıyorum.çünkü şu an itibariyle bu bilgiler çok ham. bu yüzden doğru olmaz kanaatindeyim.fakat inceleme yapan test siteleri çoğaldığında sonuçları sizlerle paylaşacağım. Saygılar

ridvan1903

Sisteme Gözat

5 Ekim 2008; 15:19:08 

İnce pullanmalr bütün lcd tv lerde olabilir bunun sebebi verilen kaynaktan görüntü ayarlarının aşırı yükseltilmesi ince pullanmlar uzaktan görülmediği gibi çok canlı bir etkide yaratıyor tv nın netlik yararıda yüksek ise baya bir karancalanma oluyor.

Logitech Z 5500 ---- HD TR Dolby Digital Film ---- Audigy 2 ZS --- Playstation 2 --- Leadtek 7950 gt --- Microsoft sidewinder wheel
universteli

5 Ekim 2008; 15:21:47 

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

İnce pullanmalr bütün lcd tv lerde olabilir bunun sebebi verilen kaynaktan görüntü ayarlarının aşırı yükseltilmesi ince pullanmlar uzaktan görülmediği gibi çok canlı bir etkide yaratıyor tv nın netlik yararıda yüksek ise baya bir karancalanma oluyor.

yazında çok yazım yanlışı var pek anlayamadım açıkçası.biraz daha açıklayıcı olursan anlatmak istediğin şeyi daha iyi anlayabilirm. Saygılar

ridvan1903

Sisteme Gözat

5 Ekim 2008; 15:31:51 

Lcd tv lerin en büyük baş belesi olan pullanmalardır yani karıncalanmalar bunu sebebi tvlere verilen görüntü kaynağının netlik ayarlarının yüksek olması ve tv nın netlik ayarlarının aşırı açılması ile olur.

İsterse sony samsung fark etmez en üst modeli olsun o karancalanma gene olacaktır tabi hd ripler için durum böyle , bue ray kalitesinde pullanma karancalanma çok az olur.

universteli

5 Ekim 2008; 15:34:32 

quote:

bue ray kalitesinde pullanma karancalanma çok az olur
.

o kalitede bir görüntü,x3500 kalitesinde bir tv karlamayı tek kaynaktan ve iyi bir bağlantı ile hiç yapmaması gerekir. eğer yaparsa bu benim için hüsrandır. Saygılar

ridvan1903

Sisteme Gözat

5 Ekim 2008; 15:55:55 

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

bue ray kalitesinde pullanma karancalanma çok az olur
.

o kalitede bir görüntü,x3500 kalitesinde bir tv karlamayı tek kaynaktan ve iyi bir bağlantı ile hiç yapmaması gerekir. eğer yaparsa bu benim için hüsrandır. Saygılar

Çok haklısın ama durum böyle, ama karlamanın bir sebebide tv nın netlik ayarının çok açık olası.Lcd tv lerde yeni teknolojiler aranmasının bence en büyük sebebi.

Bunu çok iyi test ettim Sony 40X3500 altında bue ray player vardı bede Ben robot filmmi veriliyordu komunadayı kaptığım gibi başladım ayar yapmaya tv nın netlik ayarı orjinalden 18 de duruyordu ve bizde aşırı yakından baktığımız için ince pullanmalr oluyordu bazı sahnelerde bir az uzağa çekildim ve ayarlarını kurcalama başladım netlik ayarını 28 yaptığımda görütü harika oldu mesela will smith suratındakı ince tüğler belirginleşti ama bu seferde pullanmalar görüntü sahnelerine göre fazlalaştı.

Aynı görüntüyü yanındaki 40V3000 e uyguladım ağzım açık kaldı ve netlik daha 18 de olmasına rağmen ( bu arada konrta ve renk aynı ayarda) pullanmalar inanılmaz barizdı ve görütü kalitesi bakınından aşırı fark vardı 40x3500 ile 40V3000 arasında ne kadarda 40V3000 yarar yapsam X3500 yanına bile yaklaşamadı , bağlantılar Hdmi den unutmadan söyleyim.

universteli