arkadaşlar evde USRobotics® Wireless Ndx ADSL2+ Gateway markalı modemim var. Bu modemden internete 1 tane desktop bilgisayar ( ethernetle ) , 3 tane de notebook bağlanıyor ( wireless ile). Bir tane daha desktop bilgisayar bağlamak istiyorum. Bunun için bilgisayara wireless modem aldım. Usb çıkışlı değil içten takmalı. USRın sinyalini çok düşük alıyor ve çoğu zaman almıyor. 1 kaç cm oynatmakla değişiyor bu veriler. Modemin bulunduğu yer ile desktop bilgisayarın bulunduğu yer evin iki uç noktası konumunda arada duvar ve kat var. Ben wireless modemin sinyal gücünü arttırmak istiyorum. Şimdi sizlere 2 tane sorum olacak; 1-) Modemin anten veya antenlerini değiştirirsem sinyal gücü yükselir mi? 2-) Modemin sinyal gücünü yükseltmek için aparat var mı? Yansıtıcı tarzında. Modeme bağlanmayan ama wireless sinyalini alarak sinyalin mesafesini uzaltan gibi?
Başka ne gibi bir çözüm önerebilirsiniz? Şimdiden çok sağolun. Bu arada forumda gezindim buna benzer başlıklar vardı ama switch router bunların anlamlarını ve nasıl kullanıldığını bilmedğim için buraya yazdım. Yani anlayacağınız modem konusunda biraz bilgisizim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 2 Ekim 2008; 23:00:42 >
1-) Modemin anten veya antenlerini değiştirirsem sinyal gücü yükselir mi evet yükselecektir dostum önemli olan modemin anteninin sökülebilmesi eğer anteni sökülmeyen bir model ise modemin uğraşman gerekecek veya modemi değiştirmen gerekecek ok
Anten konusunda bir çok başlık var forumda. Almadan önce bunları bir incele. Kaç dbi lik alacağın konusunda bilgi sahibi olursun. Hatta bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlarımız var burda. Onların görüşlerine de başvurmanda fayda var.