Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
evin içindeki wireless sinyalini güçlendirmek

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> evin içindeki wireless sinyalini güçlendirmek Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
brovito

2 Ekim 2008; 23:03:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar evde USRobotics® Wireless Ndx ADSL2+ Gateway markalı modemim var. Bu modemden internete 1 tane desktop bilgisayar ( ethernetle ) , 3 tane de notebook bağlanıyor ( wireless ile). Bir tane daha desktop bilgisayar bağlamak istiyorum. Bunun için bilgisayara wireless modem aldım. Usb çıkışlı değil içten takmalı. USRın sinyalini çok düşük alıyor ve çoğu zaman almıyor. 1 kaç cm oynatmakla değişiyor bu veriler. Modemin bulunduğu yer ile desktop bilgisayarın bulunduğu yer evin iki uç noktası konumunda arada duvar ve kat var. Ben wireless modemin sinyal gücünü arttırmak istiyorum. Şimdi sizlere 2 tane sorum olacak;
1-) Modemin anten veya antenlerini değiştirirsem sinyal gücü yükselir mi?
2-) Modemin sinyal gücünü yükseltmek için aparat var mı? Yansıtıcı tarzında. Modeme bağlanmayan ama wireless sinyalini alarak sinyalin mesafesini uzaltan gibi?

Başka ne gibi bir çözüm önerebilirsiniz?
Şimdiden çok sağolun. Bu arada forumda gezindim buna benzer başlıklar vardı ama switch router bunların anlamlarını ve nasıl kullanıldığını bilmedğim için buraya yazdım. Yani anlayacağınız modem konusunda biraz bilgisizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 2 Ekim 2008; 23:00:42 >

VEYSEL İPEK

2 Ekim 2008; 23:40:32 

1-) Modemin anten veya antenlerini değiştirirsem sinyal gücü yükselir mi
evet yükselecektir dostum önemli olan modemin anteninin sökülebilmesi eğer anteni sökülmeyen bir model ise modemin uğraşman gerekecek veya modemi değiştirmen gerekecek ok

brovito

3 Ekim 2008; 9:31:10 

eyvallah sağolasın kardeş. o zaman ben antenini değiştireyim modemimim. umarım bir çözüm sağlar.

cem_ari

3 Ekim 2008; 16:53:32 

Anten konusunda bir çok başlık var forumda. Almadan önce bunları bir incele. Kaç dbi lik alacağın konusunda bilgi sahibi olursun. Hatta bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlarımız var burda. Onların görüşlerine de başvurmanda fayda var.

Türkçe'yi düzgün kullanmayanın sorusuna, bilsem dahi cevap vermem.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> evin içindeki wireless sinyalini güçlendirmek Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler
FIFA 09 (Playstation 3, Xbox 360)
Sıkı bir futbol simülasyonuna hazır mısınız?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar