----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PES 2009 RESMi YAMASI
PES 2009 PATCH 1.40 çıktı
* 1280*720 çözünürlük ve yukarı çözünürlükte oynarken oluşan save sorunu giderildi * Legends modunda yeni upload ve "Theatre of Legends" özelliği geldi böylece oyuncular kendi oyuncusunun videolarını ve özelliklerini paylaşabilecek * Sistem ayarlarına download seçeneği geldi böylece oyuna katılan yeni özellikler eklenebilecek. * Online oyunlardaki verkaç hatası düzeltildi * Uzun paslarda ve freekicklerde şut çekildikten sonra,L1 ve L2 tuşlarıyla yönün ayarlanamaması sorunu giderildi * İndirilebilen içerik ve Master League modundaki save dosyası sorunu çözülmüş
Yükledikten sonra kitserver klasörüne gidin setup a tıklayın aşağıdaki gibi ekran gelecek install a tıklayınca kitserver aktifleşecektir...
Kamera Açılarını Ayarlama
Kitserver klasörüne gidin config dosyasına çift tıklayın aşağıdaki gibi ekran gelecek camera angle 1 den 9 a kadar istediğiniz gibi ayarlarsanız oyun içinde kamera açısı değişecektir.
KITSERVER için çıkacak yamaları eklemeyi düşünüyorum bu sayede oyununuzda sorun olsa ya da yamayı sevmeseniz dahi tek tıkla değişim yapabilmek büyük kolaylık sağlayacaktır, kitserver için yamalar çıktıkça konu güncellenecektir... Genel anlamda evo patch,weturka patch extreme patch gibi paket yamalara ağırlık vermeyi düşünüyorum...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PES 2009 Paket Yamalar
Extreme ' 09 + Türkçe Spiker yaması
Orijinal boyut için tıklatın
exTReme 09 'un içeriği
- 1.30 Konami Resmi Yaması Uyumlu Kit Server(Hiçbir yama kurmak zorunda değilsiniz) - PES 2009 Türkçe spiker - TSL Takımının Lisanslı Formaları ve Logo,Fontları - TSL Takımlarında ki Oyuncuların Yüzleri - TSL Takımlarının Güncel Kadro,Taktik,Vurucular ve Kaptan Seçimleri - TSL Takımlarının ve Oyuncuların gerçeği yansıtan güçleri - Bundesliga(Tüm takımlar,kadrolar,formalar,logolar) - Türkçe Anamenü - Türkçe Oyun İçi Metinler - Türkçe Bilgi Ekranları - Tüm Yabancı Takımların Gerçek Ve 3 Boyutlu Lig&Takım Amblemleri - Tüm Yabancı Takımların Gerçek Taraftar Tezahüratları - 8 T.S.L Takımının Gerçek Taraftar Tezahüratları - En Yeni ve En Çok Tutulan Futbolcu Kramponları - En Yeni ve En Çok Tutulan Futbol Topları - 4 Büyüklerin Stadyumları - En Güncel Dijital Reklam Panoları - Yeni Oyun İçi Görsel Grafikler - Tüm Dünya Takımlarınının Ve Liglerin Lisanslı Forma Ve Logoları - En Güncel Lig TV Skor Tabelası - Büyük Takımlarının Taraftar Pankartları - 3 Büyüklerin Taraftar Pankartları - Yeni Menü Müzikleri - Kaliteli Menü Resimleri - Güçlendirilmiş Seyirci Atmosferi - Gol Sonrası Müzik Ve Stad Gol Anonsu - Oyuncu Değişikliği Stad Anonsu
1) exTReme'09 Güncelleme Toplu Paketler Hazır! XP (V1,V2,V3 İçerir)
2) exTReme'09 Güncelleme Toplu Paketler Hazır! VISTA (V1,V2,V3 İçerir)
3) Türkçe Spiker Yorumcu Dosyası Hazır!
4) Bursa Atatürk Stadı Hazır!
5) DVD 4.İsim Seslendirmeleri Hazır!
6) Güncelleme Kurulum ve Skor Tabelası Videosu Hazır!
exTReme'09 Güncelleme Toplu Paketler,exTReme yamasında ki bazı hataları gidermek,spiker güncellemesi,yeni transferler ve yeni sezon formaları gibi özellikler kazandırır.
Yorumcu dosyası,oyun içinde spikere yorumcu sesleri ekler.
Bursa Atatürk Stadı,oyunda ki bir stadın yerine bu stadı ekler.
Her dosya install(kurulum) şeklinde hazırlanmıştır ve kurulum çok kolaydır.Ancak lütfen BENİ OKU dosyalarını dikkatle okuyun.
Gerekli bilgiler dosyalarda ki BENİ OKU dosyalarında anlatılmıştır.Lütfen bu dosyaları sonuna kadar okumayı ihmal etmeyin.Tüm T.S.C üyelerine hayırlı olsun.
# PES Utd & WE United takımları Hajduk Split (CRO) ve Slaven Belupo (CRO) olarak değiştirildi.
# Other Leagues B Bundesliga takımlarıyla değiştirildi
Yama görüntüleri
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- GA PATCH 2.5 Tüm GA PATCH yamalarını içeren paket (428.75 Mb)
* Türkcell Süper Ligi takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * Türkcell Süper Ligi takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * Türkcell Süper Ligi takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * Türkcell Süper Ligi takımlarının 4 büyükler ağırlıklı faceleri (Oyuncu Yüzleri) * Türkcell Süper Ligi takımlarının tezahüratları * Türkcell Süper Lige Özel Yepyeni Lig TV Scoreboardı * Türkcell Süper Ligi Stadyumları
*Ali Sami Yen *Şükrü Saraçoğlu *İnönü *Avni Aker *Sivas 4 Eylül *Bursa Atatürk
2) İNGİLTERE PREMİER LİGİ ve ;
* Premier Lig Takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * Premier Lig Takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * Premier Lig Takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * Premier Lig Takımlarının faceleri (Oyuncu Yüzleri) * Premier Lig önemli takımların tezahüratları * Premier Lig bazı takımların stadları
3) İSPANYA LA LİGA ve :
* La Liga Takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * La Liga Takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * La Liga Takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * La Liga Takımlarının faceleri (Oyuncu Yüzleri) * La Liga önemli takımların tezahüratları * La Liga bazı takımların stadları
4) İTALYA SERİE A ve :
* Serie A Takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * Serie A Takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * Serie A Takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * Serie A Takımlarının faceleri (Oyuncu Yüzleri) * Serie A önemli takımların tezahüratları * Serie A bazı takımların stadları
5) ALMANYA BUNDES LİGA ve ;
* Bundesliga Takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * Bundesliga Takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * Bundesliga Takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * Bundesliga Takımlarının faceleri (Oyuncu Yüzleri) * La Liga bazı takımların stadları
6) Fransa Ligue 1 ve ;
* Ligue 1 Takımlarının En son Kadroları ve ilk on birleri * Ligue 1 Takımlarının Orijinal Lisanslı Formaları ve Forma Fontları * Ligue 1 Takımlarının Orijinal Logaları (HD kalite ) * Ligue 1 Takımlarının faceleri (Oyuncu Yüzleri)
7) DiİĞER
*Futbolculara özel kramponlar (Tamamen yenilendi) *Türkcell Süper Ligi topu ve yepyeni toplar *Yepyeni menü müzikleri *Yepyeni Dizaynı ile süper menüler *Pes 2009 Pes TURKA 09 WORLD PATCH Giriş İntrosu *Yepyeni reklam panoları *Yepyeni stadyum previewsleri *Yepyeni Replays logoları *Champions League takım formaları *Milli takım kadroları ve ilk onbirleri *Ve daha nice yenilikler bu yamada...
- 2008/2009 Şampiyonlar ligi takımları ve UEFA kupası takımları(Lech, Metalist ve Zilina 100%) - EPL, Ligue 1, Serie A, Bundesliga, LFP transferleri,kadroları ve forma numaraları - Other A takımları tüm transferleri, takım kadroları ve forma numaraları (bazı oyuncular eksik) - Hırvatistan 1. HNL Ligi Others B de (70% bitti; bazı eksiklikler var!) - (Nerdeyse)Tüm ulusal ve klüp takımı formaları!!! - 'Extra Teams Patch v1.0 by PES next-gen Editing Blog' - 16 yeni ulusal takım!!! -Klasikler yerine 7 yeni ulusal takım!!! (40% bitti; bazı eksiklikler var) .....Andorra, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Estonia, Kazakhstan, Macedonia and Montenegro! - Yeni reklam panoları! - Bazı stadlar için yeni çimler! - Çoğu takım için yeni pankartlar!!! - Tekrar logoları yeiden değiştirildi!!! - Oyuncu isimleri küçük harflerle yazıldı! -Eksik oyuncular tekrar eklendi!
Yamanın kurulumu :
1. Kitserverı oyunun kurulu olduğu pes 2009 klasörüne kopyalayın. 2. belgelerim/KONAMI klasörüne option file klasörünü kopyalayın 3. Yama yüklendikten sonra eğer yeni kitserver versiyonu varsa onuda pes 2009 klasörüne kopyalayıp üstüne yazılsın mesajında tümüne evet i işaretleyin.
Kurulum:Rardan çıkan rv0c_e.img adlı dosyayı oyunun kurulu dizindeki img klasörünün ana köküne atınız... Örnek:C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\img gibi..
şifre : weturka.org
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PRO EVOLUTION SOCCER 2009 KONTROLLERi
Settings de Klavye kontrolleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Top Sürme (Dribbling)
Top sürme : (Gamepad de Sol analog da aynı işlevi görür)
Hızlı Top Sürme : +
Yavaş Top sürme : +
Yanlamasına Top Sürme : tuşunu bırakın ve + basılı tutun
Ayaktan Açarak Top Sürme : Hızlı top sürme yaparken RB + X2 ya da x3 Y ada ye devamlı basarak)
Ayaktan Çok açarak Top Sürme : Hızlı top sürme yaparken + +
Zıplama : Rakip yerden kayarken tuşu
Topu ayağa çekme : Gidilen yönün tersine x 2
Hızlı Top durdurma : tuşunu bırak +
Rakip kaleye doğru Hızlı top durdurma : tuşunu bırak +
Top durmuşken hafif ileri vurma : Top durmuşken +
İnce Hareketler (Trap)
İnce hareket :
Top Durdurma :
Rakip kaleye doğru top durdurma :
Topa dokunmadan Dönüş hareketi : + Topun gittiği
Pas (Pass)
Kısa Pas :
Topuk Pası : Ters +
Gelişine kısa pas : Top gelmeden
Uzun Pas (Long Pass)
Uzun Pas : Gelişine Uzun Pas : Top gelmeden
Kanat değiştirme : Öbür kanada +
Ara Pas (Through pass)
Ara Pas :
Gelişine Ara Pas : Top gelmeden
Havadan Ara Pas : +
Ver Kaç (1-2 pass)
Ver Kaç pası : ye basmadan önce +
Havadan Ver Kaç Pası : + ye basmadan önce +
Pas Atıp Takip etmek : Pas atıp
Elle Yapılan Pas (Manual Pass)
Elle yapılan Pas : Sağ analog
Elle yapılan havadan Pas : + Sağ analog
Orta (Cross)
Havadan Yüksek orta :
Havadan kafa hizası orta : X 2
Yerden sert orta : X 3
Şut (Shoot)
Şut :
Gelişine Şut : Top gelmeden
Kontrollü Şut : + bar dolarken
Yüksekten Aşırtma Şut : +
Alçaktan Aşırtma Şut : + bar dolarken
Topla özel hareketler
(Bacak arası hareketler) (Feint > step over dummy)
1. Hareket : X 2
2. Hareket : X 2
Vurur gibi yapmak (Feint > Kick dummy)
1. Hareket : e basılı tutarken ya basmak
2. Hareket : ye basılı tutarkan ya basmak
3. Hareket : Orta esnasında ye basılı tutarkan ya basmak
Flip Flap (Sadece bazı oyuncular yapabilir)
(Top güçlü ayağındayken) Koşarken Sağ sol
Ters Flip Flap (Sadece bazı oyuncular yapabilir)
(Top güçlü ayağındayken) Koşarken Sol sağ
Vücut Çalımı
Top durduğunda sağ x2 veya sol x2 vücudun baktığı yöne doğru
Topu geri çekmek
ters tarafa x 2 topun gittiği yöne doğru çekerek
Matthews Feint
Top dururken oyuncunun baktığı yöne doğru 90 derece çekin ardından topla ilerlemeden ters yöne çekin
Vuruş İptali
1. Hareket : e basarken +
2. Hareket : ye basarken +
3. Orta açmadan +
Aradan topa vurur gibi yapmak (Through feint)
Topla ilerlerken Ü bırakıp +
Özel Hareketler
Ters Yön : Topu sürerken ye basılı tutun, hemen farklı bir yöne basın
Topu Kaldırma(Sadece Bazı oyuncular yapabilir) : + ters yöne basarken + tekrar diğer yöne basın
Kendini Yere Atma : Topla ilerlerken + +
Rulet : veya (Sadece bazı oyuncular yapabilir)
BECOME A LEGEND MODU KONTROLLERİ
Oyuncunun Otomatik Mevkisine gelmesi : Become A Legend modunda auto-move ayarı aktif olduğunda tuşuna basılı tutarsanız oyuncunuzun kendi mevkisine otomatik gitmesini sağlarsınız.
Pas isteme : Become A Legend modunda eğer boş alandaysanız tuşuna iki kere basarak pas isteyebilirsiniz pas istediğinizde kursor yanıp sönecek ve oyuncunuz elini kaldırarak pas isteyecektir.
Not : PES 2009 pause menüsünde COMMAND MENU kısmındaki kontrolleri Türkçeye çevirdim , eksiklikleri yazabilirsiniz , bir yere alıntı yapacaksanız izin isteyin lütfen
HAREKETLERİN TÜRKÇE VİDEOLU ANLATIMI
Ekran Kayması Sorunu
oyunu hangi çözünürlükte oynayacaksanız o çözünürlüğü 60 hertz e sabitleyin, daha sonra settings i açınca çözünürlüğünüzü 60 hertz yaptığınız için soluk renkteki "wait for synch" aktif hale gelecektir.Oyunu açtığınızda ekrandaki dalgalanmalar kaybolacaktır ve sisteminizde iyi ise sabit 60 fps ile oynarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 4 Eylül 2009; 13:28:00 >
ben demoyu yükledim biraz önce ekran kartım 8600 gt sonic+ driver 178,13 çözünürlük en son 1280*720 ben bunu 1280*1024 nasıl yapabilirim bunu için bir yama var mı?
[font="Trebuchet MS"]arkadaşlar demoyu kurdum,ancak joypad ile iki kişilik oynamak istiyorum,ama oynayamıyorum benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? nasıl iki kişilik oynayacağım?[/font]
aynı sorunu bende yaşadım saolsun bi arkadaş yardımcı oldu. Pc klavyeyi ilk kol olarak tanıyor sen diğer iki kolu controller2-3 olarak ayarlıyacaksın ounda ise klavye ortaya gelmediği için bi köşeye çekip coach mod olarak ayar yapacaksın.
ben demoyu yükledim biraz önce ekran kartım 8600 gt sonic+ driver 178,13 çözünürlük en son 1280*720 ben bunu 1280*1024 nasıl yapabilirim bunu için bir yama var mı?
Bende de aynı ekran kartı var.O yukarıdaki 50 mb'lık yamayı indir onun içindeki setting.exe yi kendi setting.exe 'n ile degiştir o zaman 1280*1024 çözünürlük gözükecek.Ya da netten biraz arastırırsan sadece çözünürlük yamasını da bulabilirsin ama bende bitanesi işe yaramadı.Yukarıdaki calıstı kolay gele.Gamingaccess yakında stadı da degiştirecek gibi bu stad güzel degil gercekten, bekliyoruz dört gözle
toplar için bu linktekini indirin ımportlama uğraşmadan rar dan cıkan dosyalardan hangisini isterseniz demo img klasorunun içine atın gelen soruya evet deyin..
bundan sonra verilecek yeni linkler, yamalar ilk sayfada olmadıktan sonra amaca ulaşılmaz. güzel düşünce ama büyük ihtimalle ileride sayfalarda link aramaya başlayabiliriz.
Samsung T260HD / Q9550 / Asus P5Q Deluxe / Powercolor 512 MB 4870 Pcs+ / Crucial Ballistik 2x2 DDR2 800 Tracer Led 16fe5/ Seagate ST3500320AS 500 GB Sata 2 32MB Raid0 / Samgung S203B DVDRW / Thermaltake Armor+ VH6000BWS ESA / OCZ Pc Power & Cooling Silencer 750W Psu / Creative Megaworks THX 550 / Creative X-fi Titanium Logitech MoMo Racing / Logitech Force 3D Pro / Logitech Cordless / Nzxt Sentry LX / Ext. 3.5 TB HDD
liverpool ile you will never walk alone tezahuratı eşliğinde oynamalısınız.Tüyler diken diken...
teşekkürler ilk mesaja ekledim, ilk mesaj için biraz daha paket gelmesini bekliyorum, daha öncede söylediğim gibi tek tek değilde paket halinde yamaları tutarsak daha iyi olacağını düşünüyorum gerekirse kaliteli yamaları tek bir pakette toplamaya çalışacağım..