Venom hocam tüm çalışmaların için seni kutluyorum. Valla bu forumda değer verdiğim üyelerdensin. Bana baya yararın dokundun, Hem cryssi ince ayarlar topiği ile hem grid için açtığın yama topiği ile hemde bu topik ile çok yararın dokundu bana. Herşeyi bi arada toplayıp türkçeleştirmen herkesin işine yarıyor. Bizi büyük bir dertten kurtarıyorsun.
Yardımcı olursanız sevinirim game access teki yamayı yaptım ama sadece takım adları değişti o kadar amblemler hala aynı neden acaba bir fikri olan.Bu çalışmaların için sana teşekkür ederim.Kitserver yüklü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tombombadil_07 -- 18 Ekim 2008; 23:07:36 >
Arkadaşlar KITSERVER ne oluyor oyunda neleri degiştiriyor bir de bu yamalar full oyuna olur mu ??
Bencede bu nedir ne değildir biri anlatırsa seviniriz, ilk defa kullanıcaz bu programları, çim yaması, türkçe yama ve tezahurata ihtiyacım var, gol sesine daha doğrusu, bunları tek tek verenler olmuş, bu şekilde kurmadan kit server ile mi kuruyoruz nasıl yapıyoruz..
Dosyaları linkleri bulup paylaşmak güzel ama herkesin kolayca faydalanabileceği şekilde ayrıntılı açıklama ve kurulum anlatılırsa sevinirim..
Kitserver'n İçinde ''img'' Klasörü Vardır,,,ve Bunun İçine Atılan Uyumlu Yama Dosyaları İle Install Edilince Pratik Ve Hızlı Bir Biçimde Kitserver Sayesinde Oyuna Uygulanır,,ayrıca yüksek çözünürlük camera gibi ayarları mevcut ,,fakat şuan etrafta sağlam bir yama olmadığında boş kitserver pekde iç açıcı değil oyun için..
şuan öyle bir yama yok malesef kesinlikle atmosferde sorunlar var katılıyorum.. bunuda tezahürat ve gol sesleri Patchleri Çıkınca Bu Sorun Ortadan Kaldırıcak Umarım,, Beklenen Çok Yama Var HD Logo,,Full Bütün Takımların Formaları,Scoreboard Farklı Desenli Çim Yamaları,Teahüratlar vs.. beklicez artık...
YAMA SAHİBİ : UtkuguR (Böylesine güzel 1 paylaşımı bizlere sunduğu için kendisine teşekkür ederiz).
http:// r a p i d s h a r e .com/files/154422518/PES_2009_TURKCE_YAMAv1.0.rar
Orijinal boyut için tıklatın
SS'leri kendi makinamdan çektim , menü , maç içi gibi yerlerde herhangi bir sorun görmedim, içerisine ASF EXPLORER ve Türkçe Yamayı birlikte ekledim. İndirip deneyebilirsiniz. Memnun kalacağınızdan eminim.
İndirin kesinlikle değicek, Be A LegenD'in oynanabilirliğini arttırır.
Arkadaslar bu kitserver klasörünün içerisindeki 'enable aspect ratio corection' ve 'force custom resolution' ne işe yarıyor nasıl ayarlamam gerekiyor.Oyunu 1280x720 highda oynurum imzamdaki laptopda.En yüksek cözünürlük bu.Zaten Laptopun ekran cözünürlügüde 1280x800 memnunum yani ben.
Yardımcı olursanız sevinirim game access teki yamayı yaptım ama sadece takım adları değişti o kadar amblemler hala aynı neden acaba bir fikri olan.Bu çalışmaların için sana teşekkür ederim.Kitserver yüklü
ark a katılıyorum ne formalar deyıstı nede amblemler sorun bızdemı patch demı acaba
ark a katılıyorum ne formalar deyıstı nede amblemler sorun bızdemı patch demı acaba
# kolay kurulum ekranı
# KITSERVER uyumlu (bu sürümde formalar ilave değil)
# Yeni menüler
# Resmi FIFA müziği
# İngiltere Premier Lig oyuncu isimleri,transferleri,formasyonları gerçeğe uygun eklendi
# Arma ve gerçek takım isimleri
# PES Utd & WE United takımları Hajduk Split (CRO) ve Slaven Belupo (CRO) olarak değiştirildi.
# Other Leagues B Bundesliga takımlarıyla değiştirildi
arkadaşlar sadece yukarıda yazılanlar değişti yani yamanın ilk versiyonu olduğundan sadece bunlar var ama güncellendikçe ekleyeceğim...Arma olarak premier lig armaları eğer değiştiyse yama olmuş demektir, formalar için biraz daha bekleyin...öğrendiğim kadarıyla yeni gelecek versiyonda şunlar olacak
- Tüm takımların ve liglerin amblemleri yüksek kalite cam stiliyle eklenmiş olacak. - Tüm takımların tezahüratları eklenecek. - Lisanssız takımlara formalar eklenecek - Yeni kale ağları eklenecek - Kırmızı-beyaz Nike eldivenleri eklenecek - Yeni toplar eklenecek - Formasyondaki pozisyon resimleri değişecek.
Çok fazla beklemeden yeni versiyon geliyor.
Oyun çok yeni olduğundan yamalar tek tük geliyor paket yamalar için biraz daha zamana ihtiyaç var...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 19 Ekim 2008; 9:29:12 >
Arkadaşlar KITSERVER ne oluyor oyunda neleri degiştiriyor bir de bu yamalar full oyuna olur mu ??
Bencede bu nedir ne değildir biri anlatırsa seviniriz, ilk defa kullanıcaz bu programları, çim yaması, türkçe yama ve tezahurata ihtiyacım var, gol sesine daha doğrusu, bunları tek tek verenler olmuş, bu şekilde kurmadan kit server ile mi kuruyoruz nasıl yapıyoruz..
Dosyaları linkleri bulup paylaşmak güzel ama herkesin kolayca faydalanabileceği şekilde ayrıntılı açıklama ve kurulum anlatılırsa sevinirim..
arkadaşlar kitserver kurulumu kolaydır önemli olan kitserver a uyumlu dosya bulmak
resimdeki yerde img klasörü içerisinde oyunun kullandığı dosyaların klasörleri var her bir klasör bir işe yarıyor dosyalara uygun tekli yamalar bulunca ilgili klasöre kopyalarsanız oyun otomatik yamayı algılıyor önemli olan yamanın doğru yerde olması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 19 Ekim 2008; 9:56:30 >
İki tane yama hazirlamistim oyun icin ancak yanlis basliga koymusum sanirim bir de buraya yazaym dedim
Arkadaslar bir option file hazirladm paylasaym dedim,Ingiltere ligi guncel kadrolari,transferleri,formalari.Italya ve İspanya'daki büyük takimlarin son transferleri(Quaresma,Sheva,Baptista gibi),Türk takimlarinin güncel kadrolari ve transferleri.Düzeltilmis isimler(Burgum option file üzerinden devam edildi).Formationlari düzeltmedim yani bazi isimler rezerv de olabilir(Baros gibi).Eksigim varsa kusura bakmayin zamanla düzeltirim :)
Arkadaslar farkli sitelerden toparladigim yamalari birlestirdim,ugrasmak istemeyenler olur elbet tek tek.Yamanin kurulumu oldukca basit.Kitserver kurulumunu yaptiktan sonra rarın icindeki " img " klasorunu kitserver klasorune atacaksiniz.Yamada bulunanlar:
-Siyah kale ağları.(by Boyley) -Frankie tarafından hazirlanmis yeni çimler .(Daha gerçekci.) -Krampon paketi.15 yeni krampon.(by skills_Rooney) -Xbox360 pad i yerine PS3 padi. -Formalarda daha mantıklı kırışıklık yaratan yeni kaplama.(by blingbling) -Premier lig armasi. -Kırmızı Nike Kaleci eldivenleri.
Farkli zamanlarda farkli yerlerden topladigim icin sslerini bulamadim kusura bakmayin :)
http://r a p i d s h a r e.com/files/155314591/img.rar.html
ya bu nebiçim bir forumdur neden oyunun demosu için yazmıyosunuz verdiğiniz yamaların hiçbiri düzgün çaılışmıyoru kit serveri kurdum ama pes09 u tanımadı bu ne saçmalık bende oyunun full versiyonu var ve burda vermiş olduğunuz yamalar full için mi demo içinmi yazmıyosunuz böle bişi olamaz bişey yapıyosanız düzgün yapın rica ediyorum. full versiyonunda bu saha çimler, eldiven , ayakkabi vb. şeyler varmı ille patch le mi çoğaltılıyo biri sölesin lütfen iyi forumlar...
venom buya doğru düzgün yaz full versiyonu için top saha ayakkabı vb. modlar patch le burada demo için olanlar burada diye ayırarak yaz daha iyi anlaşılsın ben burdan şimdi hiç bir patch ve mod dan yararlanamadım niye çünki hangisi demo hangisi full versiyon için belli değil lütfen bunları ayırarak düzgün bir biçimde tekrar yaz ki benim gibi lerde yararlanabilsin
ya bu nebiçim bir forumdur neden oyunun demosu için yazmıyosunuz verdiğiniz yamaların hiçbiri düzgün çaılışmıyoru kit serveri kurdum ama pes09 u tanımadı bu ne saçmalık bende oyunun full versiyonu var ve burda vermiş olduğunuz yamalar full için mi demo içinmi yazmıyosunuz böle bişi olamaz bişey yapıyosanız düzgün yapın rica ediyorum. full versiyonunda bu saha çimler, eldiven , ayakkabi vb. şeyler varmı ille patch le mi çoğaltılıyo biri sölesin lütfen iyi forumlar...
Arkadasim hangi yama düzgün calismiyor?Benim verdiklerim full sürüm icin ve problemsiz calisiyor hepsi bende kurulu.Kit serveri kurdun ve tanimadiysa yanlis kit server kurmussundur ya da yapamamissindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Ekim 2008; 14:25:44 >
Arkadasim hangi yama düzgün calismiyor?Benim verdiklerim full sürüm icin ve problemsiz calisiyor hepsi bende kurulu.Kit serveri kurdun ve tanimadiysa yanlis kit server kurmussundur ya da yapamamissindir.
ozaman ayrıntılı olarak kit server le bu yamaların nasıl çalıştığını anlatırmısın bekliyorum
kitserver' ı çalıştırp oyuna girmek istediğimde oyun hata veriyor,salt okunur olduğu için hata veriyor demeyin pes 2009 exe... çünkü değil, vista kullanıyorum. daha önce pes 2008'de ve pes 6'da kitserver kullandım ama bu çıkan kitserver'ın hatalı olduğunu düşünmeye başladım acaba vistada bu kitserver'ı sağlıklı kullanan biri varmı, merak ediyorum.
hataya baktım kload.dll hatası veriyor. oda kitserverın içindeki bir dosya varmı anlayabilen bir arkadaş.
Beyler Kitserver, HapLoo Arkadaşımızın Verdiği Modları Yükledim Ama Maça Girerken Oyundan Atıyor PES 2009 Çalışmayı Durdurdu Diyor. Bunu Nasıl Düzeltebilirim
kit server sorununu düzelttim oyunun oldu c deki pes09 klasörüne atıp kit server exe den çalıştırılıyormuş. ama bu patch leri img dosyalarını vs. bunları kit serverler nasıl çalıştırıcam öle yukarda anlatılıyo diyim konudan uzaklaşmayalım lütfen ayrıntılı bi açıklama ve anlatım bekliyorum bu konudan
Yamalar kitserver klasorunun icindeki " img " dosyasina atarak calistiriliyor.Yani söyle her img dosyasi oyunun bir ögesi icindir:cv01 menuler,cv05 oyun ici elementler...vs gibi.Mesela krampon veya kaleci eldivenleri icin bir yama varsa cv05.img klasorunun icine atilir.Kitserver da henuz forma destegi yok ama benim verdigim yamada kitserversiz ingiltere ligi formalarini kullanabilirsiniz.Kitserver kdr kaliteli bir cozum degil ama bir süre idare eder.
Yamalar kitserver klasorunun icindeki " img " dosyasina atarak calistiriliyor.Yani söyle her img dosyasi oyunun bir ögesi icindir:cv01 menuler,cv05 oyun ici elementler...vs gibi.Mesela krampon veya kaleci eldivenleri icin bir yama varsa cv05.img klasorunun icine atilir.Kitserver da henuz forma destegi yok ama benim verdigim yamada kitserversiz ingiltere ligi formalarini kullanabilirsiniz.Kitserver kdr kaliteli bir cozum degil ama bir süre idare eder.
dediklerini yaptım img leri kit ser klasörünün içindediki img ye attım. ama bazı dosyalar klasörlenmiş mesela ''cv01''klasörünün içinde unnamedler var onları klasörün içinden çıkarıp mı atıcam yoksa olduğugibi bütün klasörümü atıcam .hadi bunuda yaptım peki nerden anlıcam çalışıp çalışmadığını veya uygulanıp uygulanmadığını
dediklerini yaptım img leri kit ser klasörünün içindediki img ye attım. ama bazı dosyalar klasörlenmiş mesela ''cv01''klasörünün içinde unnamedler var onları klasörün içinden çıkarıp mı atıcam yoksa olduğugibi bütün klasörümü atıcam .hadi bunuda yaptım peki nerden anlıcam çalışıp çalışmadığını veya uygulanıp uygulanmadığını
Uygulanip uygulanmadigini anlamak kolay.Oyuna gir edit menusunden edit player de.Oradan kalecilerin eldivenlerine, oyuncularin formalarina,kramponlarina bakabilirsin veya degistirebilirsin.Klasor konusuna gelince de mesela yama indirdin kitserverla kullanmak icin ve klasorler halinde.cv05,cv01 vs.Direk o klasorleri kitserver img klasorunun icine aticaksn.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Ekim 2008; 15:30:53 >
Arkadaslar bu kitserver klasörünün içerisindeki 'enable aspect ratio corection' ve 'force custom resolution' ne işe yarıyor nasıl ayarlamam gerekiyor.Oyunu 1280x720 highda oynurum imzamdaki laptopda.En yüksek cözünürlük bu.Zaten Laptopun ekran cözünürlügüde 1280x800 memnunum yani ben.
arkadaslar bende laptop var. 2gb ram 1.66ghz core2duo işlemci var.vista yuklu.ama ekran kartım GMA 950. sizce bu makina çalıştırırmı pes 2009u. eger bi umut varsa ona gore gidip alacagım bugun oyunu.tesekkurler
arkadaslar bende laptop var. 2gb ram 1.66ghz core2duo işlemci var.vista yuklu.ama ekran kartım GMA 950. sizce bu makina çalıştırırmı pes 2009u. eger bi umut varsa ona gore gidip alacagım bugun oyunu.tesekkurler
işlemci ve ram oyuna rahatlıkla yeter,,fakat ekran kartı sorun olur.. zaten oyunun baş faktörüde ekran kartı sağlam olmalı. buekran kartıyla zor derim oyunu açması.
# kolay kurulum ekranı
# KITSERVER uyumlu (bu sürümde formalar ilave değil)
# Yeni menüler
# Resmi FIFA müziği
# İngiltere Premier Lig oyuncu isimleri,transferleri,formasyonları gerçeğe uygun eklendi
# Arma ve gerçek takım isimleri
# PES Utd & WE United takımları Hajduk Split (CRO) ve Slaven Belupo (CRO) olarak değiştirildi.
# Other Leagues B Bundesliga takımlarıyla değiştirildi
arkadaşlar sadece yukarıda yazılanlar değişti yani yamanın ilk versiyonu olduğundan sadece bunlar var ama güncellendikçe ekleyeceğim...Arma olarak premier lig armaları eğer değiştiyse yama olmuş demektir, formalar için biraz daha bekleyin...öğrendiğim kadarıyla yeni gelecek versiyonda şunlar olacak
- Tüm takımların ve liglerin amblemleri yüksek kalite cam stiliyle eklenmiş olacak. - Tüm takımların tezahüratları eklenecek. - Lisanssız takımlara formalar eklenecek - Yeni kale ağları eklenecek - Kırmızı-beyaz Nike eldivenleri eklenecek - Yeni toplar eklenecek - Formasyondaki pozisyon resimleri değişecek.
Çok fazla beklemeden yeni versiyon geliyor.
Oyun çok yeni olduğundan yamalar tek tük geliyor paket yamalar için biraz daha zamana ihtiyaç var...
GA Community Patch 0.1 i kuran arkadaşlar sizin de Bundesliga takımlarınızdaki oyuncular "player D1" vs. şeklinde mi acaba?
not:save dosyasını yapıştırdım ;)
evet daha güncellenmedi ligler biraz sabır arkadaşlar , sadece gaming access patch değil evo patch gibi komple yama setlerini eklemeye çalışacağım,
tabi belirtmek isterim ki yamayı yapan insanların emeğine saygı göstermek daha uygun olacağından direk indirme linklerinden ziyade yamanın çıktığı adresi göstermeyi düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 19 Ekim 2008; 18:19:28 >
programı çekin içerisinde becomealegendfix.exe var Belgelerim / Konami / Pro Evolution Soccer 2009 / save klasörüne atın oradan programı çalıştırın sorunlu dosya hangisiyse (mesela PES2009_BL01.bin) ismi girin FIX IT e basın sorunlu dosya düzelecek oyundan atma sorunu gidecektir...
programı çekin içerisinde becomealegendfix.exe var Belgelerim / Konami / Pro Evolution Soccer 2009 / save klasörüne atın oradan programı çalıştırın sorunlu dosya hangisiyse (mesela PES2009_BL01.bin) ismi girin FIX IT e basın sorunlu dosya düzelecek oyundan atma sorunu gidecektir...
Sorunlu dosyanın hangi doya olduğunu nereden bilebiliriz?.. bende maçtan sonra calender bölümünde henüz oyunu save edemeden oyundan attı, manuel save'deydim.. Yani buna bağlı olarak bulunuyorsa şu an sorunlu dosyam hangisi oluyor?..
Bu yamayı düzgünce kullanıp başarılı olan var mı acaba?.. Varsa ne zaman bu yamayı uyguladı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 19 Ekim 2008; 20:14:14 >
Deneyeceğim üstteki fix gibi olmaz inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_KaRaMSaR -- 19 Ekim 2008; 21:16:51 >
@eozen81 Aynısı bende de oldu ve oyuncular bir araya toplanarak gidiyor herkesi kaleci gösteriyor... Save de güme mi gitti yani nasıl eskiye dönecez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oz_An -- 19 Ekim 2008; 21:54:00 >
Intel Core 2 Duo E6420 2130@3200 Ghz v1.38{Stok Fan} -//- Ocz 4 GB XTC Platinum Vista Performans Bellek 800Mhz@5-4-5-15 -//- Asus P5Q-Pro Anakart -//- MSI GTX 260 OC Def. 621/1998 @ 700/2400 -//- Seagate Barracuda 7200.10 250 GB 8 MB Sata II HDD with NCQ + 750 GB 32 MB Sata II -//- Aerocool Hi-Tech7 Kasa 2 adet 120mm Sunbeam Kasa Fanı ile Birlikte -//- Lite-On DVD-RW 16x -//- Windows 7 64-bit İşletim Sistemi
For Gaming -> Logitech Chillstream & Vibration Feedback Wheel
evet arkadaşlar haklısınız , malesef konami bu konuda sorunlu bir oyun çıkarmış yamayla giderilmesini bekleyeceğiz mecburen
işin kötüsü sadece become a legend değil diğer modlarda save lerde sorun oluşabildiği söyleniyor. bu araçla ilgili yazı şu şekilde
" This tool could help you to fix your corrupted Become a Legend Game Saved files. Anyway most users still have problems after they have used this tool. Unfortunately I´ve found out that the extent of the damage to the saved files is bigger than I thought. Not only the player data has been overwritten by junk data but also the teams lineups!!!!! And depending on the extent of the damage your team could be affected or not ( that's why sometimes it works while you are still training and not included in the team). Unfortunately the magnitude of this error is so so so big that it can not be fixed. This error does not only happen you play Become a Legend. Master League, Champions League and Leagues also generate corrupted saved game files randomly. Konami should take care of these issues and fix the problems as soon as possible."
aracın sorunlu save dosyasını düzeltmeye yaradığı söylenmekle birlikte bazı kullanıcılarda sorun oluşabiliyor ve save dosyasının hasarı yüksekte olabiliyor.oyuncu verisi dışında takım verisindede sorun yaşanabiliyor.işin kötüsü sadce become a legend de değil master league,champions league ve liglerde bozuk save dosyası olabiliyor.
Konaminin acilen yama çıkartması gerekiyor belli ki ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 19 Ekim 2008; 22:46:46 >
Cokmu zor arkadaslar suna bir cevap vermek.
Ya arkadaslar gıcıkmısınız bana[;) neden cevap vermiyosunuz.dıslamayın beni fifacı olurum bak
Cokmu zor arkadaslar suna bir cevap vermek.
Ya arkadaslar gıcıkmısınız bana[;) neden cevap vermiyosunuz.dıslamayın beni fifacı olurum bak
'enable aspect ratio correction' en boy düzeltilmesi demek bunu automatic ayarlayabilirsin
custom resolution ise kendine özel çözünürlük ayarı yapabilmeni sağlar ama buradan tavsiye etmem ilk mesajda çözünürlük yamaları mevcut zaten istediğin settings.exe yi oyunun klasörüne kopyalayıp dosyanın üzerine yazman ve settings.exe yi çalıştırarak yeni çözünürlükleri görebilirsin.