Sistemime ilk defa kapsamlı bir overclock yaptım. Bu konuda çok tecrübem yoktu forumdaki bikaç konuyu okuyarak yavaş yavaş sisteme yüklenerek aşağıdaki değerlere ulaştım. Sistem :
Gigabyte EP35 DS3R v2.1 // E8400 // Mushkin 2*1GB 800 PC6400 // Palit 8800GT HDMI Sonic // Zalman 8700Led Cpu Cooler // 6x120 mm fan + Zalman ZM MFC-1
İlk olarak işlemciye 1.368v vererek cpu bus speed artırarak 445'e kadar çıktım ve 4005 MHz'de Orthos'ta 15 dakka test ettim sorunsuz şekilde. Daha sonra Ram çarpanını 2.4 e çekerek ve ramlere 2.2v vererek 445X2.5=1068 Mhz elde ettim. Ram timingleri 5 5 5 18.
İkinci ve yukarıdaki ayarlara ek olarak ise Evga Precision yazılımı ile 8800 GT Sonic Kartıma biraz oc yaptım. Bunu da ilk defa deniyorum. Sonuçlar aşağıda:
Tam kesin rakamlar olmamakla beraber üm bileşenler default halde iken 3dmark2006 12100 civarı puan ve super PI 15-16 sn civarı sonuçlar alıyordum sanırım. Bunların SSlerini kaydetmemişim malesef
Son ssdeki ayarlar mevcutken Super PI :
Bu değerlen nasıl? Tatmin edici olmalı mı? Normalde bu sistem bileşenlerin aldığı sonuçları tam olarak bilmiyorum dediğim gibi fazla tecrübe ve araştırmam yok...
Sonuçlar hakkında yorumlarınız bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 2 Ekim 2008; 20:47:56 >
Orthos testi sırasında load da sıcaklıklar 57-62 C arasında değişti sürekli.
Verdiğim voltlar:
İşlemci: 1.368v Ram : 2.2v
Sistem stabil, Orthosu 25 dakika denedim hata almadım.
Bu değerleri göre sistemi sürekli GÜNLÜK 4 Ghz de kullanmam sistemim için sakınca oluşturur mu?
Benim voltaj 1.42 daha aşağısını denemedim ama senin verdiğin voltajı görünce düşürmeye karar verdim. Henüz denemedim. Orthos 20 dk. sonra bende 62-63 °C kadar çıktı. Ram voltajım 2.15. 4 Ghz günlük kullanım için bir sakınca oluşturmadı 10 gündür kullanıyorum sorun yok. Aslında daha yüksek değerlerede çıkabilirim ama hem gerenk yok hemde raid olduğun için sistemde tırsıyorum
bende 4 Ghz de 1.3xx civarı voltaj ile kullanıyorum.Bu arada benim sıcaklık 50 dereceye bile ulaşmadı .ama bence illa günlük 4 Ghz de kullanmana gerek yok sonuçta zaten yeterince iyi bir işlemci 3.4,3.6 kullanman yeterli olacaktır.
Orthos testi sırasında load da sıcaklıklar 57-62 C arasında değişti sürekli.
Verdiğim voltlar:
İşlemci: 1.368v Ram : 2.2v
Sistem stabil, Orthosu 25 dakika denedim hata almadım.
Bu değerleri göre sistemi sürekli GÜNLÜK 4 Ghz de kullanmam sistemim için sakınca oluşturur mu?
Benim voltaj 1.42 daha aşağısını denemedim ama senin verdiğin voltajı görünce düşürmeye karar verdim. Henüz denemedim. Orthos 20 dk. sonra bende 62-63 °C kadar çıktı. Ram voltajım 2.15. 4 Ghz günlük kullanım için bir sakınca oluşturmadı 10 gündür kullanıyorum sorun yok. Aslında daha yüksek değerlerede çıkabilirim ama hem gerenk yok hemde raid olduğun için sistemde tırsıyorum
Ben de denemedim aslında belki de 4.2 lere rahat çıkacak bu işlemci. Gerek görmediğimden olsa gerek. Denersem de sadece test ve spi sonuçları için denerim.
Ben de denemedim aslında belki de 4.2 lere rahat çıkacak bu işlemci. Gerek görmediğimden olsa gerek. Denersem de sadece test ve spi sonuçları için denerim.
Bu arada senin cpu soğutucu ne?
bende denemedim daha yüksek değeri inan, boşta 40-45 arası tam yükte 20 dk. sonra 65 °C çıkmaya çalışıyor ama çıkamadı bir türlü. Soğutucum panelde yazıyor. Amacım 4 Ghz günlük kullanmaktı 1-2 deneme sonucu zaten stabiliteyi yakaladım.