Giriş | |
|
|
|
2 Ekim 2008; 20:39:38
|
|
|
ttnet in sitesinde adsl war mı bölümünde numarama adsl bağlanabilir gözüküyor ama telekom adsl bağlamadı. bazı şeyler anlattılar o köy ktx falan telefonu uydudan alıyor gibisinden. mecburen 56k çevirmeli int kullanacağım. uydu internet olanağı da war ama hayli pahalı. çevirmeli internet için hangi paketleri tavsiye edersiniz.
|
|
2 Ekim 2008; 21:14:36
|
|
|
adsl,çevirmeli ag,turkcell gprs,telsim gprs kullanmış biri olarak çevirmeli agı hiç önermem, şu an kullandıgım turkcell gprs i önerırm.çevirmeli agdan 2 kat daha hızli.Çevirmeli ag hep çok pahalıya geliyor.1 GB turkcell gprs 39.00 ytl civarı.sanırım işinizi görurur.kolay gelsın sayın hocam.. not.dnemek için turkcell den 100 mb lık 9.00 ytl ye paket alabilirsınız.yalnız bilgisyara cep telefonunu modem olarak tanıtıp,bluetoot ile baglanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 2 Ekim 2008; 21:12:38 >
|
|
|
2 Ekim 2008; 21:49:11
|
|
|
köyde turkcell avea vodafone... çekmiyor çekmiyor çekmiyor
|
|
2 Ekim 2008; 22:17:49
|
|
|
eskişehirin göbeginde uzun ugraşlar sonucu alabildik neti.tam 5 ay ugraştık hat açtırabilmek için.baglandı da derdimiz bitti sanmayın 4 mbit imzaladık ama 2 mblik neti zor alıyoruz.kaç kere arıza bildirdik yok yok yok.göbegi derken anadolu üni.nin tam yanından bahsediyoruz.
|
|
3 Ekim 2008; 17:14:51
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: narec ttnet in sitesinde adsl war mı bölümünde numarama adsl bağlanabilir gözüküyor ama telekom adsl bağlamadı. bazı şeyler anlattılar o köy ktx falan telefonu uydudan alıyor gibisinden. mecburen 56k çevirmeli int kullanacağım. uydu internet olanağı da war ama hayli pahalı. çevirmeli internet için hangi paketleri tavsiye edersiniz. 56k kullanacaksanız. superonline öneririm. sorun yaşamazsınız. tabi modeminiz iyi değilse hattan düşme çok olabilir. onun haricinde superonline iyidir
|
|
|
3 Ekim 2008; 17:27:07
|
|
|
GPRS ile pingler çok yüksek oluyor. Online oyun oynayanlar için çok kötü. Bana kalırsa çift yönlü uydu kullanın. Ucuz olanlar da var 59 dolara 512 kbps veriyordu dexar sanırım... Kotalıydı sanırım. Bu köy nerede?
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
4 Ekim 2008; 20:26:06
|
|
|
çift yönlü uydunun maliyeti çok yüksek arkadaşım. mecbur 56k kullanacağım. sivas suşehri ilçesi erence köyü
|
|
4 Ekim 2008; 21:53:42
|
|
|
Hocam; köyde imza toplayıp kaymakamlık+ gsm şirketine başvurun köye baz istasyonu kurarlar. Hem işiniz görülür hemde köylü duacınız olur
|
|
|
4 Ekim 2008; 22:08:50
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: DEMİRCİEFE adsl,çevirmeli ag,turkcell gprs,telsim gprs kullanmış biri olarak çevirmeli agı hiç önermem, şu an kullandıgım turkcell gprs i önerırm.çevirmeli agdan 2 kat daha hızli.Çevirmeli ag hep çok pahalıya geliyor.1 GB turkcell gprs 39.00 ytl civarı.sanırım işinizi görurur.kolay gelsın sayın hocam.. not.dnemek için turkcell den 100 mb lık 9.00 ytl ye paket alabilirsınız.yalnız bilgisyara cep telefonunu modem olarak tanıtıp,bluetoot ile baglanıyorum. 1GB Turkcell 47 ytl 1GB Avea 42 YTL Bu gprs olayında kota hesaplanırken sanırım hem gelen veri hemde giden veri toplanıyor değilmi?
|
|
4 Ekim 2008; 22:12:55
|
|
|
Biz ordu nun mesudiye ilçesindeki 1000küsür metredeki köye adsl bağlattık hemde 7 günde. Dowload hızı 117kb/sn. O işte bir yanlışlık var suşehri daha gelişmiş biryer.
|
|
4 Ekim 2008; 22:14:56
|
|
|
walla iyi fikir. bu aklıma gelmemişti. hemen organizasyonu yaparım. telefon içinde toplu dilekçe yazdırabilirim. ptesi dönüyorum köye. veli toplantısı yapacağım zaten. bunu da gündeme getiririm quote:
Orjinalden alıntı: ciko44 Hocam; köyde imza toplayıp kaymakamlık+ gsm şirketine başvurun köye baz istasyonu kurarlar. Hem işiniz görülür hemde köylü duacınız olur
|
|
4 Ekim 2008; 22:19:48
|
|
|
üstadım burası da baya yüksek. yollarımızı bir görsen dağa tırmayoruz resmen :) köy, kızılırmağın doğduğu kızıldağın eteğinde. telefon adına hiç kablo yok köye gelen. köyün yüksek yerinde dağda bir anten war. köy telefonu uydu üzerinden kullanıyor. her hat sahibinin evinde bir cihaz war fişe takılı. benimki okulun odunluğunda:D elektrik kesilince telefonda gidiyor. taş devri gibi ya. internetin olmaması benim için çok kötü çünkü müdür yetkiliyim.ve öğrencilerle ilgili herşey internette e-okul a veri olarak giriliyor. Allah rızası için bir avuç internet, ne olur abi quote:
Orjinalden alıntı: azawarai Biz ordu nun mesudiye ilçesindeki 1000küsür metredeki köye adsl bağlattık hemde 7 günde. Dowload hızı 117kb/sn. O işte bir yanlışlık var suşehri daha gelişmiş biryer.
|
|
4 Ekim 2008; 22:23:06
|
|
|
nasıl bağlatabildiniz? ben sivas ve suşehrindeki telekom yetkilileri ile görüştüm. köyün telefon sisteminin tamamen değişmesi gerektiğini söyledirler. ne zaman değişecek dedim. suşehri telekomda hocam seneye tüm köylerin sistemi değişecek dedi ama aynı adam benden önceki öğretmene de aynı şeyi söylemiş quote:
Orjinalden alıntı: azawarai Biz ordu nun mesudiye ilçesindeki 1000küsür metredeki köye adsl bağlattık hemde 7 günde. Dowload hızı 117kb/sn. O işte bir yanlışlık var suşehri daha gelişmiş biryer.
|
|
4 Ekim 2008; 22:45:27
|
| | | |