Şimdi Ara

AMD'nin soket AM3 formundaki 45nm Phenom işlemcileri kombo bellek kontrolcüsüyle gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimzi sene kullanıma sunduğu Phenom işlemci ailesi ile açıkçası aradığını bulmakta zorlanan ve yüksek performans segmentinde Intel'e yanıt veremeyen AMD için 45nm üretim teknolojisine sahip yeni işlemciler büyük önem taşıyor.Bilindiği üzere Intel, Kasım ayı ile birlikte Nehalem platformuna geçiyor, ayrıca geçiş sürecinde bellek desteği ve soket formunu da değişitiriyor. Yani Intel, Nehalem ile satılmakta olan işlemcilere göre ciddi performans artışı vaat ediyor olsa da dönüşüm evresinde anakart ve bellek yenilemesi de gerecekeği için toplam geçiş maliyeti pekte düşük olmayacak.


    Intel'in aksine AMD'de ise platform anlamında işlemci harici herhangi bir yenileme söz konusu olmayacak. Zira firma 45nm Deneb modelleriyle hem soket formunu koruyacak hem de yeni soket ve DDR3 için kullanıcılarına farklı kullanım opsiyonları sunacak. Daha önceki haberlerimizde de değindiğimiz üzere soket AM3 formundaki işlemciler geriye dönük pin uyumuna sahip olacak. Yani soket AM3 formundaki işlemcileri kullanıcılar soket AM2+ destekli anakarta takabilecek. Öte yandan DDR3 bellek desteği sunacak olan soket AM3 formundaki işlemcilerin kombo bellek kontrolcüsüne sahip olacağı söyleniyor


    Yani soket AM3 için tasarlanan anakartlarda DDR3 bellekler ile kullanılabilecek işlemciler, soket AM2+ formundaki bir anakart üzerinde DDR2 bellekler ile de kullanılabilecekler. Özellikle yüksek geçiş maliyeti gerektirmeden gerçekleşecek dönüşümden dolayı AMD önemli bir fırsat yakalayabiliyor. Tabii bu noktada firmanın izleyeceği fiyat stratejisi ve işlemcilerin sunacağı performans ta oldukça önemli. AMD'nin resmi açıklamalarına bakılırsa sunucular için hazırlanan 45nm Shangai işlemcileri 65nm Barcelona modellerine göre %20'ye varan oranda daha performanslı olacak.


    Bahsi geçen %20'lik performans artışını değerlendirirken sunucular için hazırlanan 45nm Shangai işlemcilerinde daha yüksek bant genişliği sağlayan HT3.0 güncellemesinin olacağını da unutmamak gerek. Her ne kadar benzer bir performans söylemi Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcileri için de söyleniyor olsa da henüz net bir bilgi bulunmuyor. Seviye 3 bellekleri 6MB'a çıkartılan ve 2.8GHz gibi yüksek saat hızlarıyla pazara merhaba diyecek 45nm Phenom modellerinin mevcut dökümanlara göre 8 Ocak'ta duyurulması bekleniyor uzmanlar ilk 45nm Phenom modellerini AMD'nin yıl sona ermeden kullanıma sunabileceğini söylüyorlar.








  • Amd den akıllı bir hareket nehalem performansını yakalayamasa bile 45nm ler fiyat olarak sıkıştıracak yine
  • 2009 da çıkacak olan AM3 deneblerin hepsi DDR2 destekleyecekse süper haber.
  • haydi amd gerçek rekabet ortamı istiyoruz artık.şu inteli geç de dx11 ile beraber sana geçeyim
  • Daha önceden dediğim gibi : AMD gerçek teknolojiyi, gerçek fikiri üretir...
  • gerçekten tüm am3 işlemcileri am2+ anakartlara takabilirsek seneye amd çok işlemci satar :D.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aeris

    gerçekten tüm am3 işlemcileri am2+ anakartlara takabilirsek seneye amd çok işlemci satar :D.


    Bence Çok İşlemci Değil Daha Önce İşlemci Satmış Müşterilerinin Geri Dönüşümünü Sağlar Yani AM2 Kullan Biri Nehalleme Geçmek İstemezse AM3 ile Sadece İşlemciyi Değiştirerek Sistemini Güncelemiş Olucak.
  • amd şöyle süper bir şey yapsada intel ne olduğunu anlasa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musandia

    2009 da çıkacak olan AM3 deneblerin hepsi DDR2 destekleyecekse süper haber.

  • imzamdaki sistemi toplamayı düşünürken içimi kemiren nokta anakart güncelleeden 45nm ye geçebilme şansımın olma ihtimaliydi.buda oluyormuş.eğer olucaksa şimdiden teşekkürler amd.
  • AMD'nin 2 sene önce 939'dan AM2'ye geçerkenki yaptığı hata kendisine ders olmuş. AM3 geçişinde aynı hata tekrarlanmayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.