Gigabyte N680SLI-DQ6 anakartım ve ASUS 8800gts 320mb ekran kartım var ve sli yapmak istiyorum.Elimdekiler sanrıım sorunsuzca buna imkan sağlıyor fakat yeterince bilgim yok.
Sli yapmak için ikinci bir ekran kartı almak istiyorum fakat hangi kriterlere göre almalıyım? 2 kartın uyumu için hangi değerler gerekiyor?
Bir de acaba sli yaptığımda %60 veya yukarısı bir performans artışı sağlayabilcek mi acaba?
Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.İyi geceler...
8800gts 320mb 9600gt ayarında bir karttır ve oda orta seviyedir
2 orta seviye kartı cf yada sli yapmak yerine 1 tane duzgun kart almak en iyisidir cunku multi gpu her oyunda kendini gosteremez gostersede az artı saglar cok artısı olan yerlerde azdır.
Ha yani GTX 260'ın daha iyi olduğu yan yoktur? AF'de daha iyi değildir? AA'da daha iyi olduğu(Unreal 3 motoru) veya eşit olduğu yer yoktur? Daha iyi hız aşırtılmaz? 4870'in 512 veya 1024 MB olması önemsizdir, 512 MB olsa bile bu bir eksiklik oluşturmaz, 4870 4870'tir?
Nedir bu eksik bilgilendirme hevesi? Sırf sizlere inat, imkân olursa bir de 4870 alacağım. Doğrudan bilgilendirmek gerekli, forumdaki rastgele yorumlar sıkıntı veriyor artık.
8800 GTS 320 MB ile SLI yapmak, parayı çöpe atmak demektir. Mazoşistler yapabilir, belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 2 Ekim 2008; 11:05:50 >
Bende aynı konuyu açacaktım ama madem burda var devam edelim
Elimde MSI 512 mb 8800 gts OC var bordumda MSI P6N DIAMOND bende sli yapmak istiyorum acaba sli olayı için illa aynı özelliklerde 8800gts mi kullanmam gerekir yoksa 8800 gt vs. ile kullanabilirmiyim ? Bazı arkadaşlar 2. kart yerine fark verip daha iyi tek bir kart alın demişler ama ben o fikre katılmıyorum daha öncede commando boardum vardı 1950 pro kartımı cf yapmak için tavsiye istedim gerek yok 8800 alın dediler sistemi değiştirdim komple bu seferde sli ya gerek yok diyolar ama ben kararlıyım illa sli yapıcam hee 260 veya 280 kartıda ilerde alır 3 vga kullanırım problem değil boarda 4 tane pcı exp. yuva var şimdilik sli yapıp hevesimi alayımda
Bende aynı konuyu açacaktım ama madem burda var devam edelim
Elimde MSI 512 mb 8800 gts OC var bordumda MSI P6N DIAMOND bende sli yapmak istiyorum acaba sli olayı için illa aynı özelliklerde 8800gts mi kullanmam gerekir yoksa 8800 gt vs. ile kullanabilirmiyim ? Bazı arkadaşlar 2. kart yerine fark verip daha iyi tek bir kart alın demişler ama ben o fikre katılmıyorum daha öncede commando boardum vardı 1950 pro kartımı cf yapmak için tavsiye istedim gerek yok 8800 alın dediler sistemi değiştirdim komple bu seferde sli ya gerek yok diyolar ama ben kararlıyım illa sli yapıcam hee 260 veya 280 kartıda ilerde alır 3 vga kullanırım problem değil boarda 4 tane pcı exp. yuva var şimdilik sli yapıp hevesimi alayımda
Sli yapacağına elindekinide elden çıkarıp, yeni kart parasına gtx260 alın.. Hevesiniz kursağınızda kalacak.. Çok fazla problemlerle karşılaşacaksınız..
Sli de aynısı olacak.. Gt ile gts sli yapamazsınız diye okumuştum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 2 Ekim 2008; 14:50:03 >
8800 ve 9800 ki aynı kart bu kartları kullanan arkadaslara beklemelerini tavsiye diyorum kart falan almayın şimdilik az bekleyin yeni kartlar çıkınca eski kartların fiyatları zaten düşücek ozaman önünüzde derya deniz seçenek olucak hem yeni kartlar ati de olsun nvidia da olsun daha hızlı olucak bence biraz beklemeli sonuçta bu kartlar şu anda her oyunu oynatabiliyor.