Şimdi Ara

YARDIM!!! Canonmu nikonmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba!

    Arkadaşlar en kısa zamanda nikon 4100 yada canon A510 dan birisini alcam, kararsızım. nikon4100+ tripot+ 128MB lexar+ taşıma çantası = 465YTL(ayrıca kutu içinde 2kalem pil ve şarj aleti varmış) canon510 ise 420 ile 460YTL arasında. kutu içeriğini bilmiyorum. pil ve şarj aleti varmı acaba?
    Diğer bi sorum ise türkiyede nikona garanti veren tek firma karfo karacasulu aş mi acaba? kutuda bu şirketin adı yoksa almayalımmı?

    4100 ve 510 hakkında ustalar ve kullanıcılarından yardım bekliyorum. Aynı markaların fiyatı yakın ve daha üstün alternatifleride olabilir.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 25 Nisan 2005, 16:53:22 >



  • Bu konu çok açıldı,arama yap,bir yığın bilgi var. Tabi silmedilerse... Ben Nikon kullanıcısıyım, tabiki nikonu öneriyorum haliyle...
  • bana göre nikon al
  • çoğu insana görede A 510:)
    bu siteden iki makineyide incele istersen..ingizlicen ii değilse yardım ederiz

    http://www.dcresource.com/reviews
  • Arkadaşlar nikon 4100 kullanan yokmu? Nasıldır, canon A510 a kıyasla?

    Ben hala nikon 4100(400YTL) ve canon A510(420YTL) konusunda çok kararsızım. Yardım edecek yokmu?

    Bide; A520 de olup, A510 da olmayan, steady-shot diye bi özellik mevcut olduğunu ve katalogda geçmediğini duydum. nekadar doğru olabilir? A520 ise 530YTL. almışken 4MP mi alayım acaba demeden de edemiyorum! maalesef:( üzgünüm:( çünkü kararsızım:( araştırmaktan çok sıkıldım:( artık benimde bi fotoğraf makinem olsun istiyorum:(
  • bence full manuel olan a510 nikona göre daha iyi bir secim olur.eger amacın buyuk baskılar almak degılse a510 un 3.2 megapixeli sana fazlasıyla yeter.
    yani bence hiç çekinmeden a510 alabilirsin
  • ben nikon 5100 kullanıyorum ve cok memnunum bence mutlaka nikon al pişman olmassın
  • Ben nikon 5200 denedim teknosa da anlatıldığı kadar ahım şahım değil.Piyasadaki her makine kadar makine işte.Ne artısı var süper zoomu mu var 7,1 mp mi makrosumu süper.Hayır.Öyle bir makine işte yok diğerlerinden farkı.A510 ve ya5100 aynı hangisini alsan farketmez.
  • yaaa A520 nerde 530 ytl???

    ayrıca ben de aynı kararsızlıklar içindeyim ve uzun bi süredir karar veremiyorum

    parayı basıp canon A520'ye rahatlamk istiyorum artıkın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udifen -- 29 Nisan 2005, 22:14:15 >
  • eğer amatörce kullanacaksan tabiki nikon.çünkü yanında rahat taşırsın.otoatik ayarı sana yeter.4100 biraz eskide kalmış gibi ama.
    ama yok biraz iyi ve manuelli olsun diyorsan canon.manuel ayarların yanı sıra güçlendirilebir flahı da ayrı bir seçenek.tabi 1.8 lcd de süper ekra haberin olsun.

    tabi erkayalar saolsun makinanın içine bi şarj edilemeyen panasonic koymuş ve şarj aletide koymamış.töbe töbe açacam ağzımı şimdi.
    canon a510 iyi bunu biliyorum ama nikonu bilmediğim için pek yorum yapamayacağım.

    eğer gerçekten fotoğraf için alacaksan ve büyük olması sorun değilse minolta z20 ye bak(bu ayrı bir öneri konuyla alakası yok)
  • UDIFEN! Ben ankaradayım. pazarlık imkanı olan mağazalarda o fiyata inebiliyolar. Birazda şans tabiki
    Bu arada bir nikon 4100 kullanıcısı çıkar da makinesini +ları ve -leri ile yorumlar inşallah! Bilhassa canon A510 a kıyasla.
    DERKIN, ilgilendiğin için teşekkür ederim. "ama yok biraz iyi ve manuelli olsun diyorsan " demişsin tabikide bütün çabam iyi olanı almak. biraz daha teknik yorum yapabilirsen sevinirim. Örneğin nikon 1/2,5" ebatlı sensör kullanırken, canon 1/2,5" ebatlı sensör kullanıyo. bu; gürültü açısından önemli bir farkmıdır? Ha bide canon da olup, nikonda olmayan manuel ayarlar nelerdir? bu ayarlar neler sağlar pratikte? Yani nasıl bir çekim anında, neye olanak sağlarlar? Hiç dijital makinem, hatta hiç fotoğraf makinem olmadığı için, biraz amatörce anlatabilirseniz sevinirim.
    Sorularım bilgisi ve tecrübesi olan bütün arkadaşlara tabiki. Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 29 Nisan 2005, 23:00:13 >




  • Arkadaşım sen amatörce bir makina kullanacağın için manuel ayar gürültü gibi seçenekler kafanı çok yormasın.Bende a 510 var sor bakalım kaç kere manuel ayarları kullanmışım.Zaten dijital compact makinalarda manuel ayar olması biraz mantıksız geliyor bana.heee idyeecksin niye aldın.Kendini tatmin etmek işte.
    Eğer bu işi öğreneceksen tabiki çok işine yarar manuel ayarlar ama bu işe gönül vermek ve günlerce fotoğraf çekmek lazım.
    Ben sadece bu durumda makina alan bi amatörüm.Dediğim gibi bu işe gerçekten gönül verdiysen biraz bekle ustalar bu sorularına cevap verir.
  • nikon dan başkası yalan...
  • Sevgili Ayser,

    Nikon 4100'ün Canon A510'a göre üstün gelen özellikleri, sadece biraz daha büyük çözünürlük ile daha büyük boyutlarda fotoğraf çekebilme ve baskı alabilme, daha iyi max. perde hızı . Bunun dışındaki tüm özelliklerde Canon A510 lider durumda. Bu seçimde benim oyum kesinlikle Canon A510'dan yana.

    Ayrıca her iki makine de aynı büyüklükte sensörlere sahipler. Manuel ayarlar ile neler yapılabileceğini ya da ne gibi yerlerde kullanılabileceğini üst konudan (Fotoğraf Çekim Teknikleri) inceleyebilirsin.
  • O kadar para verip sadece hatıra fotografı cekilmez. Fantastik şeyler de yapılabilmeli bi fotograf makinasıyla..
    Canon A510 forumda en cok tavsiye edilen makinalardandır.
    Ben de daha yeni canon A510 aldım.Amatorce anlat demişsin ama ben senden daha amatorum.

    A510 da degisik cekim mkodları var. Bunlardan 5-6 tanesi farklı durumlar icin ayarlanmış senin flash dışında hicbir ayarını degistiremedigin modlar. mesela gunduz arkadaşlarınla hatıra cekiceksin gunduz hatıra moduna alıyorsun o gerekli ayarlarla cekiyor. bunun dışında gece, manzara ... gibi farklı modlar var. Her mod kendi ayarları ile cekiyor.
    Artı olarak bir auto mod var. durumu kendi olcup ayarları yapıyor.
    Bir P modu var. belli seviyeye kadar ayarlama yapma imkanı sunan bi cekim modu. Burada bazı ayarlara mudahale edebiliyorsun. Ve ayarlar kayıtlı bu modda durabiliyor.

    Ve bir de manuel mod var herseyle oynayabiliyorsun. Ornegin gece cekimlerinde ısık az oldugu icin cekim suresinin uzun olması gereklidir. otomatik gece modu bunu 1-2 saniyeye kadar cıkarıp cekiyor . manuel de ise 15'e kadar cıkarabiliyorsun. Cok hoş fotograflar cıkabiliyor. Nikon da en fazla 4 saniyeymiş diye biliyorum. 4 de fazlasıyla yeter ama manuel olarak 15 e cıkarabilme bence onemli bi artı.

    Bunun dışında cozunurluk olayı hakkında benim bildigim :
    2 mp cozunurluk benim bildigim 13cm-15cmlik falan kagıta denk geliyor.
    A510 un 3,2 mp cozurlugu de herhalde 20 cm ye yakın bi kagıt basımına denk gelir. Yani eger 20-30 luk baskılar yapmayı dusunmuyorsan 3,2 yeter bence. Ben bi manzara cekip tablo olarak basmak isterdim. ama kalite kaybı olmadan ancak 5-6 mp cozunurluk ile bu mumkun... :(

    Yani bence kim olsa biraz fantastik şeyler yapmak ister. Bunun icin de manuel gerekli..


    Ben almadan once onemli degil derdim manuel ayarlar ama su an kesinlikle manuel ayar olmalı diyorum.




  • Arkadaşlar yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum! A510 almaya karar verdim.
  • doğru yolu buldun
  • Peki canon a510 nikon 4600 karsilastirabilirler mi bu isten anlayan arkadaslar?
  • yeni başlık açman daha faydalı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.