Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
WD Passport 250GB sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD Passport 250GB sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cokkotuadam

1 Ekim 2008; 23:33:19 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu ürünü yaklaşık bir senedir hiçbir sorun yaşamadan kullandım fakat bugün herzamanki gibi bilgisayarıma taktığımda çok garip bir ses çıkardı. 4 kere ardarda ritmik bir ses çıkardı sonra çalışmamaya devam etti. Şuan da dahil her taktığımda aynı sesi çıkartıyor fakat bilgisayarımın içinde sürücü görünmüyor. bilgisayar usb girişini görüyor hatta WD yazıyor(fakat daha önce wd 250gb diye yazıyordu) fakat alet hiçbir yerde görünmüyor. WD'nin sitesinden "WD Diagnostics" diye bir program indirdim bilgisayarın hiçbir yerinde hdd olarak hiçbirşey görünmemesine rağmen bu program görüyor fakat hiçbir bilgi yok sadece bir harddisk takılı olduğunu görüyor. Aletin ışığıda yanıyor. Benim en çok kafama takılan başta çıkardığı ses. DAha önce hiç çıkarmamıştı. Her defasında aynı sesi ritmik bir şekilde çıkarması(bu ses bir hata sesi gibi) aklıma HDD bana birşeymi anlatmak istiyor sorusunu getirdi:) çok güvenerek kullandığım için bütün yedeklerim içinde başka yerde yok bütün fotolarım falan hepsi içinde sizinde başınıza geldiyse yada bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

LionTech16

Sisteme Gözat

1 Ekim 2008; 23:36:37 

Önce başka bir kablo ile deneyin. Y tipi varsa onu kullanın. Olmazsa başka bir bilgisayarda deneyin ve sonucu yazın ona göre yardımcı olalım.

liontech16@hotmail.com
''Hayatında geriye dönüp baktığında değer verdiğin tek bir insan bile göremiyorsan, bu hayatta senin de değerin yoktur.''
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği '06
cokkotuadam

1 Ekim 2008; 23:39:49 

Xp yüklü ve vista yüklü iki farklı bilgisayarda denedim olmadı. Kabloyu psp ve telefonumla denedim ikisinde çalıştı sorunsuz bir şekilde ama HDD de çalışmıyor. Ayrıca iki bilgisayarda da "WD Passport 250GB" olarak gördüğü HDDyi Sadece "WD" diye görüyor ve açılırken çıkan ses hala düşündürüyor beni neden olabilir diye???

LionTech16

Sisteme Gözat

1 Ekim 2008; 23:46:49 

Disk kartı yanmış olabilir. Ama o zaman da WD Diagnostics'in görmemesi gerekir diski.

liontech16@hotmail.com
''Hayatında geriye dönüp baktığında değer verdiğin tek bir insan bile göremiyorsan, bu hayatta senin de değerin yoktur.''
cokkotuadam

1 Ekim 2008; 23:47:58 

tekrar belirtiyorum o ses özellikle ve ışığının yanması

LionTech16

Sisteme Gözat

1 Ekim 2008; 23:52:30 

Işığının yanması elektrik akımının olduğunu gösterir sadece. İçindeki disk çalışmasa bile ışığı yanar. Benim başıma gelmişti. Ses ise bişeylerin ters gittiğinin belirtisi. Hiç düşürdünüz mü diski?

liontech16@hotmail.com
cokkotuadam

1 Ekim 2008; 23:55:04 

evet ama çok uzun zaman önceydi düzgün bir şekilde çalışıyordu aylardır

LionTech16

Sisteme Gözat

2 Ekim 2008; 0:05:19 

Bilemiyorum aklıma başka birşey gelmiyor.

liontech16@hotmail.com
Onur__

2 Ekim 2008; 0:32:23 

Diskten gelen o tarz sesler uzulerek soylemeliyim ki buyuk bir sorunun habercisidir. Ben ayni sesi eski laptopumda yasamistim. laptopu oynattigimda ses daha bir enteresanlasiyordu ve oldu malesef, yeni disk alip onu takmak zorunda kalmistim, eskisine de belki calisir umuduyla external kutu almistim ama nafile.

Cok hafif bir sallayin bakalim ses degisiyor mu? Garantisi var ise yollayin, gerci icindeki verilerinize ne olur orasini bilemem.

Gecmis olsun.

.
Hazar

Sisteme Gözat

2 Ekim 2008; 1:04:24 

Disk motoru dönüyor mu? WD diskler (bende de var) güç yetmezliğinden çalışamazsa tık tık ses yapıyor. Ama bunu duymak için kulağınızı diske yaslamanız lazım. Eğer farklı bir mesafeden duyulan ses söz konusu ise diskiniz ölmek üzere / öldü.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

cokkotuadam

2 Ekim 2008; 1:43:46 

bu ses bir gürültü yada güç yetersizliğin bir zorlanma yada arızalı bir ses değil. Düzenli her defasında belli aralıklarla bipleyerek çıkartıyor bu sesi. Sanki bir uyarı sesi gibi bipliyor.

cokkotuadam

2 Ekim 2008; 2:10:34 

Benim sorunum bu sanırım. Yandaki linkte benimle aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi buldum ama hala harddiskimdeki verileri kurtarabilirmiyim cevabımı alamadım.

Hazar

Sisteme Gözat

2 Ekim 2008; 11:09:21 

O bip benzeri ses kafa mekaniğinin titreşmesinden geliyor. Motor da dönmüyorsa kafa arızanız var, büyük ihtimal plakaya yapışmış. Kurtarmak zor.
Yapacak hiçbirşey kalmadığında ve diski atma noktasına geldiğinizde, cihazı bilgisayara bağlayıp (o bipleri ederken) hafif bir şekilde masaya vurmayı deneyin, bazı durumlarda kafa serbest kalabiliyor ve diskin içeriğini kurtaracak vakti yaratıyor size. En son çaredir, çünkü daha da bozabilir..

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

LionTech16

Sisteme Gözat

2 Ekim 2008; 11:32:37 

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

O bip benzeri ses kafa mekaniğinin titreşmesinden geliyor. Motor da dönmüyorsa kafa arızanız var, büyük ihtimal plakaya yapışmış. Kurtarmak zor.
Yapacak hiçbirşey kalmadığında ve diski atma noktasına geldiğinizde, cihazı bilgisayara bağlayıp (o bipleri ederken) hafif bir şekilde masaya vurmayı deneyin, bazı durumlarda kafa serbest kalabiliyor ve diskin içeriğini kurtaracak vakti yaratıyor size. En son çaredir, çünkü daha da bozabilir..

Ama tekrar söyleyelim. Bu son çare olmalı. Eğer hiç çareniz kalmadıysa deneyin.

liontech16@hotmail.com
cokkotuadam

2 Ekim 2008; 11:37:05 

daha uımudum var:) hardiskin tamamen öldüğünü zannetmiyorum çünkü açılıyor ve hiçde bozuk olmayan bir ses .ıkartıyor yani tamir edilebilir ama ben bunu garantiye göndersem oradakiler çok büyük ihtimalle hardisk bozulmuş diyecekler yenisini gönderelim diyecekler. yani harddiskin içinde veriler pekte umurlarında olmayacak bunun için ne yapabilirim bi fikriniz varmı.

LionTech16

Sisteme Gözat

2 Ekim 2008; 11:40:43 

quote:

Orjinalden alıntı: cokkotuadam

daha uımudum var:) hardiskin tamamen öldüğünü zannetmiyorum çünkü açılıyor ve hiçde bozuk olmayan bir ses .ıkartıyor yani tamir edilebilir ama ben bunu garantiye göndersem oradakiler çok büyük ihtimalle hardisk bozulmuş diyecekler yenisini gönderelim diyecekler. yani harddiskin içinde veriler pekte umurlarında olmayacak bunun için ne yapabilirim bi fikriniz varmı.

Haklısınız. Gar