Şimdi Ara

HD4850 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün Vatan Bilgisayardan Sapphire HD4850 aldım. Daha önceki ekran kartım Sapphire 9600gt idi. 3d mark skorları olsun performans olsun neredeyse aynı. HD 4850 ile 3D Mark 2006 da 8200 gibi bir puan aldım. Crysis Warhead de ise orta seviyede oyunu zar zor oynuyorum. Acaba ekran kartında bir sorunmu var. 9600gt ile neredeyse aynı performansı vermesi normalmi?

İşlemcim: AMD 4200+
    Ram: 2 gb 667mhz
    İşletim sistemim: Vista
    450w cooler master PSU

Acaba işlemcimmi düşük geliyor. Yoksa gerçekten bir arızamı var. HD4850 ile aldığınız 3d mark skorlarınız neler?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

• Bana işlemci hızı gibi geliyor. Düşük hızda çalışan c2d veya x2 işlemcilerde kart tam performansını vermeyebilir.kullananlara sormak lazım birde.
  • ben 11000 e yakın bir skor aldım işlemciyle alakalı bir durum, işlemci limitine takılıyor biraz oc çek işlemciye kartta sorun yoktur sanırım.
  • 9600gt ile war head oynadınız ve 4850 ile aynı performansı veriyor diyorsunuz.

Öyleyse PCI EX in 16X çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve sürücü güncellemelerini yapın. Windowsu yeniden kurmanızda da fayda var ayrıca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: owen_10

Daha önceki ekran kartım Sapphire 9600gt idi

sparkle olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:MsT:. -- 30 Eylül 2008; 22:44:48 >
  • Başlıkta ''HD 4850 sorunu yazmışsın'' içeride ''Acaba ekran kartında bir sorunmu var'' diyorsun önce başlığı düzelt lütfen önce araştırın sonra sorun neydeyse onu yazarsınız...
  • warhead garip bir oyun 1024x768 en yüksek ayarlarda +2aa oyunun bayağı bir bölümünü oynayabildim sonra dev uzay gemisinin piyasaya çıktığı bölümde ayarları düşürerek bile düzgün fps alamadım oyuna 2 gb ram yetmiyor da olabilir yada normal çatışmalarda düzgünken gemiler ortaya çıkmaya başlayınca oyunun akıcılığını bi anda yitirmesi... sistemim imzamdakiler sanırım oyunu biraz düzgün oynamak için vistada en az 4gb gerekiyor.
    (önceden 4gb kullanıyordum crysisde donmalar vs yoktu sonra 2gb a inince donukluklar başlamıştı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 30 Eylül 2008; 22:50:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    x1950xtx ısınma sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Hd 4770 oc sorunu
    16 yıl önce açıldı
    GİGABYTE HD6870 KAPANMA SORUNU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • warhead de sorunlu bir oyun..vistada dzgün perf vermiyor
  • İşlemci,ram ve psu da sıkıntı var.Onlar yetmez.9600 ile aynı performansı alman %70 bunlara bağlı.Bende kullanıyorum ama crysis de uçuyorum.Zira 9800GTX ve türevlerini bile geride bırakabiliyor..Servise götür kasayı derim..
  • 2gb ram ve vistanız var muhtemelen dx 10 da oynuosunuz.Crysis warheadın dx 10da 2 rame yakın yediini düşünürsek çözümü ya ramlerinizi arttırmanız.Yada Xp'ye dönmeniz...
  • Sapphire 9600gt yazmışim palit olacaktı yanlış yazmışım. Sanırım dediğiniz gibi işlemcim düşük geliyor. AMD - PHENOM 9850 BLACK alsam yeterli gelir heralde nasıl bilirsiniz bu işlemciyi.

@condemned

PSU yeterli gelmez gibi görünüyor. bence bu konuyla ilgili bir topic aç daha çok bilgi alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim35 -- 1 Ekim 2008; 21:43:59 >
  • başlık açtım zaten dostum ama herkes aynı şeyi söylüyor. ben sisteme yakın birinden fikir almayı daha mantıklı buldum. snce psu mudur tek sorun. seninde 400 w benimde
  • bu arada bu 4850 ler kaç watt güç harcıyor bilen varmı?
  • önceki nvidia driverini kaldırmıssındır umarım..
  • minimum 450 istiyor. bence benimde yapacağım gibi işlemcini ve ramlerini değiştir (=

önceki driveri kaldırdım temiz windows kurucam birde oyle deniycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim35 -- 1 Ekim 2008; 23:02:00 >
  • ahh dostum çok istiyorum ama malesef maddi durumlar işte. bide ögrenciyim. benim inşallah şubata dogru yenileyecem sistemi. anakart biraz kotu o yüzden işlemciyi yenilemeye kalkarsam anakartıda deiştirmek zorundasın. oda biraz pahalıya patlar
  • benim sonuçlar ...

agustos sonuna dogru yapmiştim

HD4850 Sorunu
  • benim sistemim işlemcim o.c lu

sizin skorunuzun düşük olmasinin cm 400w psumuzla bi ilgisi olacagini sanmiyorum sisteminizi baştan bi formatlayip ati catalist 8.9 indirip kurarak baştan bi kurunuz hani işlemciniz evet düşük kalmiş bayagi ondan bi miktar etkilenir .

HD4850 Sorunu
  • sonucu buraya yazarsan sevinirim owen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.