Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
yeni başlayanlar için ucuz bir rc helikopter???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Radyo Kontrollü Model Araçlar / Radio Control RC >> yeni başlayanlar için ucuz bir rc helikopter??? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mehmet2468

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 5:18:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar küçüklükten beri rc araçlara ilgim var. yaklaşık 10 sene önce rc oto almıştım. şimdi de rc helikopter almak istiyorum.
ufak hafif fazla ayrıntısı olmayan ev içinde kullanacağım cinsten. Mini Picco Tipi Rc ve hby 2 kanallıya baktım şimdilik. hangisi daha iyidir ya da bu fiyatlarda başka bir alternatifiniz var mı

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2468 -- 30 Eylül 2008; 5:17:39 >

"hayat bir şaka"

hakanoncul

30 Eylül 2008; 13:22:49 

2 kanallı heliler 1-2 hafta gibi bir zamanda size can sıkıntısı vermekten ileri gitmeyecektir.Onların yerine Fixed Pitch denilen çift pervaneli 4 kanallı coaxiel helileri tavsiye ederim.Zamanla size hem 6 kanallıya geçiş için hemde uçuşlarda zevk verecek bir model olacaktır.
4 Kanallı olarak tavsiye edilebilecek helilerden bir taneside LAMA V4 dür.Yurtiçinden 150-200 ytl.ye alabileceğiniz gibi yurtdışından da 100-150$ arasına alabilirsiniz.
Akrobatik hareketler yapan CCPM helilere geçişte 4 kanallı heliler oldukça faydalı oluyor fakat her nekadar faydalı olsa da simülatörün yeri ayrıdır.Eğer simülatörünüz yoksa bir tane edinmenizi tavsiye ederim.Sim gerçek helide yapılmak istenipde cesaret edilemeyen ve elinizdeki heliyi tehlikeye atmadan çalışabileceğiniz bir ortam sağlıyor size.Sim ile birlikte iyi bir sim yazılımıda eğitimlerinizde katkıda bulunacaktır.Realflight,Aerofly gibi.Simülatörü 40 ytl.ye THK'dan alabilirsiniz.

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_79&products_id=2400

http://cgi.ebay.com/H314-Esky-Lama-V4-4ch-Helicopter-2-Lipo-20-Blade-FMS_W0QQitemZ160287233878QQcmdZViewItem?hash=item160287233878&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A16%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Her uçak yere iner önemli olan nasıl indiğidir!!!!!
mehmet2468

Sisteme Gözat

1 Ekim 2008; 0:04:07 

hocam öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. önerdiğiniz helikopter yararlı olacağa benziyor. yalnız kafama takılan bir kaç soru var.
-kanal özelliği tam olarak nedir? 2, 4, 6 kanallıların birbirinden ne farkı var?
-bu tip cihazları tam dolu batarya ile ne kadar uçurabilirim. örneğin ucuz cihazlarda 10-15 dakikalardan bahsediliyor. lava v4 ün bataryası ne kadar süre gider?
-kuyruk pervanesinin önemi nedir? ki bu modelde yok.

şimdiden teşekkür ederim..

"hayat bir şaka"

hakanoncul

1 Ekim 2008; 0:24:46 

Kanal özellikleri helilere çeşitli hareket kabiliyeti veren özelliklerdir.Kimi heliler aşağı yukarı ve kendi etrafında dönme yaparlar bunlar 2 kanallı helilerdir.4 kanal ise aşağı yukarı,kendi etrafında dönme ve ileri geri hareketli olanlar,6 kanallılar ise CCPM denilen ters uçuşda yapabilen helilerdir.Bende ESKY firmasının Belt CP modeli var.Bu model CCPM 6 kanallı bir helidir.Eğer heli modelciliğine devam edeceğim hiç yoktan dışarda da alan turu yapacağım diyorsanız mutlaka 4 kanallı coaxiel bir heli ile başlamanızı öneririm.

Elektrikli helilerde hangi pili takarsanız takın uçuş süreniz 10-13 dakika arasında değişir.Bunu arttırmanın yolu pili büyütmektir ama pil büyüdüğünde ağırlıkta artacağı için helide uçamama,yerinden zor kalkma yada motorlarda aşırı yüklenme olacağı için daha fazla hasara yol açarsınız.Zaten normal olarak 10-15 dakikalık uçuşlardan sonra mutlaka mola verilmesi gerektiğidir.Yoksa daha fazla zaman diliminde dikkat kaybı oluşacaktır.

Kuyruk pervanesi ana pervanenin yarattığı terse dönme eğilimini kırmak içindir.Bu terse dönmeye tork etkisi denir.Kuyruk pervaneside anti tork yaratarak bu etkiyi kırar.Bu modelde kuyruk pervanesinin olmayışı ana rotorun (pervane ve mil) üzerindeki paller birbirinin tersine dönerek anti tork etkisini yaratırlar.Buna örnek olarak gerçek helilerde KAMOV KA-50 yi örnek verebiliriz.

Her uçak yere iner önemli olan nasıl indiğidir!!!!!
greentooth

7 Ekim 2008; 0:19:20 

bu alana arada sırada girip malesef hep aynı şeyi söylemek zorunda kalıyorum

yeni başlayan arkadaşlar, helikopter kullanmak gerçekten "çok" zor. Uzaktan kumandalı otomobil ile asla kıyaslamayın bile. Ne alırsanız alın ilk helikopterinizi kesin kıracaksınız, bunun istisnası yoktur. Bu sebeple ilk kez elinize heli kumandası alıyorsanız, mümkün olan en küçük harcamayı yapın.

2 kanalda bişey öğrenemezsiniz. bu sebeple mümkün olduğunca hafif, yedek parçası bulunan, 3 kanallı bir modelle başlamanıza salık veririm. çünkü 4 kanal ile 3 kanal arasında neredeyse bir misli fiyat farkı var.

Üst kanallar cazip görünebilir, fakat bu otomobil kullanmaya m3 ile başlamak gibi bişeydir. tepkileri öğrenene kadar hevesinizde kaçar, paranız da uçar.

gg da 100 liranın altında, uygun fiyatlı ürünler mevcut.

http://urun.gittigidiyor.com/2008-APACHE-9081-HELIKOPTER-PROFESYONEL-3-KANALL_W0QQidZZ12912020

http://urun.gittigidiyor.com/KAMPANYA-3-Kanal-quot-salvation-1-quot-Model-Helikopter_W0QQidZZ12723711

http://urun.gittigidiyor.com/3-KANAL-LAMA-HELIKOPTERDE-FIRSAT-KACIRMAYIN_W0QQidZZ12614856

bageera

8 Ekim 2008; 16:32:31 

Lama ve salvationda iyi gibi.

ama. gitti gidiyordan almak nekadar mantıklı bilmiyorum. ( ben henüz hiç gitti gidiyordan alış veriş yapmadım. Çünkü sanal mağaza değil ikinci el sitesi )

greentooth

9 Ekim 2008; 23:39:29 

ikinci el olanlarda yazıyor zaten. çoklu satışlar ikinci el olamaz, satıcı kaç ürünü kullanıp ikinci el satışa koymuş olabilir ki ? ;)

satıcıların isimlerinin yanında müşterilerinin yorumlarını gösteren yıldızlar var. tıklayınca açıklamalar geliyor, bunları okuyarak sağlıklı karar verebilirsiniz.

mehmet2468

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 23:30:28 

ben de şimdiye kadar hep hepsiburada dan alışveriş yaptım. gittigidiyora güvenmiyorum açıkçası. ki 2. el sitesinden alışveriş yapmak bana mantıklı gelmiyor. insanın aklında soru kalmaması gerek. o yüzden biraz fazla para verip güvenilir bir alışveriş sitesinden almak daha mantıklı. 9081 in fiyatı 90 ytl oldukça uygun almayı düşündüm ama aklımda bi sürü soru var

"hayat bir şaka"

emoxy

11 Ekim 2008; 13:40:46 

arkadaşlarım ben gittigidiyordan trex 600 aldım.güvenilir bir site eğer üründe bir yamuk olursa geri yolluyorsunuz site size paranızı iade ediyor.neyse helikoptere merakı olan arkadaşlar en az 4 kanal çift pervaneli bir sistem kullanmalı.saygılar

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Radyo Kontrollü Model Araçlar / Radio Control RC >> yeni başlayanlar için ucuz bir rc helikopter??? Sayfa: [1]
Buraya git:

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle