fan alacağım şu akasalardan,fakat korkuyorum ya takarken karta zarar verirsem diye,çünkü bu güne dek hiç ekran kartı fanı değiştirmedim.ayrıca ramsink satan yerde bulamadım(internetten alış-veriş yapmıyorum da),ramsink in yerine geçecek bir şey yokmudur? çok tırsıyorum,garantide gidecek üstelik. sizce sorun çıkma % desi kaçtır?
babama almayacağım dememe karşın aldığım için babam beni baya bi kaktı,yarın iade edeceğiz.(tabi daha sonra gene almaya gitcem)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamlı Baykuş -- 30 Eylül 2008; 19:44:56 >
hocam o riske girmekten korkuyosan 8mm lik fan tak gitsin..hem garantiside gitmez en az o alacağın soğutucu kadar iyi soğutur. hemde takması inaılmaz kolay ..2 dk de takılıyo istersen 1 sn de çıkartırsın kolayca..sadece tipi iyi durmaz o kadar. oda bi sorun olmaz heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMASRA -- 29 Eylül 2008; 23:37:42 >
bende az önce ilk kez power değiştirdim çok tırsıyodum hatta okuduysan mesajımı bi ses geliyodu tık tık 5sn de 1 meğersem işlemcinin fanının arasına bi kablo sıkışmış fan dönmeye çalıştıkça tık tık ses çıkarıyodu düzelttim.. yani bende bi hata yapsam tüm makineyi kaybedebilme korkusu vardı ama saolsun arkdaşların verdiği destekle birazda ikkatlice inceledikten sonra başardım bu işi..
sana önerim yapabilirsin ama bu iş daha farklı en azından şöle daha hassas.. bu konuda deneyimi olan birinin yardımını buradan al.. soracağın herşeyi iyice sor bence.. unuttuğun eksik bişi kalmasın sonra dene..yada bi bilgisayarcıya götür makul bi ücrete takarlar heralde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 29 Eylül 2008; 23:37:37 >
bende az önce ilk kez power değiştirdim çok tırsıyodum hatta okuduysan mesajımı bi ses geliyodu tık tık 5sn de 1 meğersem işlemcinin fanının arasına bi kablo sıkışmış fan dönmeye çalıştıkça tık tık ses çıkarıyodu düzelttim.. yani bende bi hata yapsam tüm makineyi kaybedebilme korkusu vardı ama saolsun arkdaşların verdiği destekle birazda ikkatlice inceledikten sonra başardım bu işi..
sana önerim yapabilirsin ama bu iş daha farklı en azından şöle daha hassas.. bu konuda deneyimi olan birinin yardımını buradan al.. soracağın herşeyi iyice sor bence.. unuttuğun eksik bişi kalmasın sonra dene..yada bi bilgisayarcıya götür makul bi ücrete takarlar heralde..
yani şöyle diyeyim,pc mi kendim topladım,mahallenin bilgisayarcısı benim bir sorun olduğunda hep beni çağırıyorlar.ilk kez yapıyorum derken bu kadar lisklisini ilk kez yapıyorum demek istedim.daha önce 8600 gt nin,x1300 ün x1900 ün fanlarını çıkardım temizledim falan.fakat ben bu kartı yeni aldım...
aldığım yere yaptırayım dedim,fakat bu sefer garanti kesin gider.bir sorun olduğunda orjinal fanı takıp götürdüğümde olum sen fan taktırmamışmıydın bize gibi sorun olur diye tırsıyorum.
Bilgisayarcılardan bulabilirsin illaki satılan ramsinklerden olması şart değil bir pasta ve pasif soğutma alırsan uygun oda olur. Takmaktan korkma sadece biraz hassas davran sökerken kart bozulsa bile stok fanı takıp garantiye yolladığın zaman değiştiriyorlar. Ben yaşadım :) Standart 480 vardı ram leri boş bıraktım ve arızalandı. Toxic ile değiştirdiler.
Bilgisayarcılardan bulabilirsin illaki satılan ramsinklerden olması şart değil bir pasta ve pasif soğutma alırsan uygun oda olur. Takmaktan korkma sadece biraz hassas davran sökerken kart bozulsa bile stok fanı takıp garantiye yolladığın zaman değiştiriyorlar. Ben yaşadım :) Standart 480 vardı ram leri boş bıraktım ve arızalandı. Toxic ile değiştirdiler.
pasta ve pasif soğutmadan kastınız nedir? eğer vatanda olan bir şeyse hala bornavadayım gidip alayım. bir de akasa fanlar ramleri de kapatıyor değil mi?
Güzel soğutucu hayırlı olsun kardeşim. Ramlar GPu nun çevresindekiler evet sen ramsinkleri mofsetlere takacaksın biraz önce yanlış söyledim. Kartın arka kısmında bulunan 8 siyah küçük chip. İşaretledim.
Şu şekilde olması gerekli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VO Photographics -- 30 Eylül 2008; 16:47:20 >
Buna pasif soğutma deniyor. Yani fansız. Vortexx neo mofsetlerin üstünü kapatmıyor resimde gördüğün gibi. Mofsetleri soğutmak çok önemli Asus ve Club 3D 4850 de bunlar boş bırakılmış ama ona aldanma. İlk mesajımdada bunu kastetmek istemiştim. Termal macunun varsa ya da oradaki bilgisayarcılardan alabilirsen bu şekilde küçük pasif soğutmada olur.
Buna pasif soğutma deniyor. Yani fansız. Vortexx neo mofsetlerin üstünü kapatmıyor resimde gördüğün gibi. Mofsetleri soğutmak çok önemli Asus ve Club 3D 4850 de bunlar boş bırakılmış ama ona aldanma. İlk mesajımdada bunu kastetmek istemiştim. Termal macunun varsa ya da oradaki bilgisayarcılardan alabilirsen bu şekilde küçük pasif soğutmada olur.
ilgin için saolasın kardeşim.daha sonra sonuçları paylaşacağım
Ek olarak mosfetlerin üzerine fanın altındaki küçük deliklerden soğuk hava üfleniyor bu da soğutmayı kolaylaştırıyır.
quote:
Orjinalden alıntı: VO Photographics