Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
4850 me fan alacağım-iş yattı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> 4850 me fan alacağım-iş yattı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

29 Eylül 2008; 23:33:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

fan alacağım şu akasalardan,fakat korkuyorum ya takarken karta zarar verirsem diye,çünkü bu güne dek hiç ekran kartı fanı değiştirmedim.ayrıca ramsink satan yerde bulamadım(internetten alış-veriş yapmıyorum da),ramsink in yerine geçecek bir şey yokmudur?
çok tırsıyorum,garantide gidecek üstelik.
sizce sorun çıkma % desi kaçtır?

babama almayacağım dememe karşın aldığım için babam beni baya bi kaktı,yarın iade edeceğiz.(tabi daha sonra gene almaya gitcem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamlı Baykuş -- 30 Eylül 2008; 19:44:56 >

T.C Tarih Kulübü
SAMASRA

Sisteme Gözat

29 Eylül 2008; 23:39:05 

hocam o riske girmekten korkuyosan 8mm lik fan tak gitsin..hem garantiside gitmez en az o alacağın soğutucu kadar iyi soğutur. hemde takması inaılmaz kolay ..2 dk de takılıyo istersen 1 sn de çıkartırsın kolayca..sadece tipi iyi durmaz o kadar. oda bi sorun olmaz heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMASRA -- 29 Eylül 2008; 23:37:42 >
Stalker83

29 Eylül 2008; 23:40:53 

bende az önce ilk kez power değiştirdim çok tırsıyodum hatta okuduysan mesajımı bi ses geliyodu tık tık 5sn de 1 meğersem işlemcinin fanının arasına bi kablo sıkışmış fan dönmeye çalıştıkça tık tık ses çıkarıyodu düzelttim.. yani bende bi hata yapsam tüm makineyi kaybedebilme korkusu vardı ama saolsun arkdaşların verdiği destekle birazda ikkatlice inceledikten sonra başardım bu işi..

sana önerim yapabilirsin ama bu iş daha farklı en azından şöle daha hassas.. bu konuda deneyimi olan birinin yardımını buradan al.. soracağın herşeyi iyice sor bence.. unuttuğun eksik bişi kalmasın sonra dene..yada bi bilgisayarcıya götür makul bi ücrete takarlar heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 29 Eylül 2008; 23:37:37 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

29 Eylül 2008; 23:47:57 

quote:

Orjinalden alıntı: Stalker83

bende az önce ilk kez power değiştirdim çok tırsıyodum hatta okuduysan mesajımı bi ses geliyodu tık tık 5sn de 1 meğersem işlemcinin fanının arasına bi kablo sıkışmış fan dönmeye çalıştıkça tık tık ses çıkarıyodu düzelttim.. yani bende bi hata yapsam tüm makineyi kaybedebilme korkusu vardı ama saolsun arkdaşların verdiği destekle birazda ikkatlice inceledikten sonra başardım bu işi..

sana önerim yapabilirsin ama bu iş daha farklı en azından şöle daha hassas.. bu konuda deneyimi olan birinin yardımını buradan al.. soracağın herşeyi iyice sor bence.. unuttuğun eksik bişi kalmasın sonra dene..yada bi bilgisayarcıya götür makul bi ücrete takarlar heralde..

yani şöyle diyeyim,pc mi kendim topladım,mahallenin bilgisayarcısı benim bir sorun olduğunda hep beni çağırıyorlar.ilk kez yapıyorum derken bu kadar lisklisini ilk kez yapıyorum demek istedim.daha önce 8600 gt nin,x1300 ün x1900 ün fanlarını çıkardım temizledim falan.fakat ben bu kartı yeni aldım...

aldığım yere yaptırayım dedim,fakat bu sefer garanti kesin gider.bir sorun olduğunda orjinal fanı takıp götürdüğümde olum sen fan taktırmamışmıydın bize gibi sorun olur diye tırsıyorum.

T.C Tarih Kulübü
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 15:52:19 

aldım,ama ramsink i ne yapacağım bilmiyorum?
izmirde satan bir yer varmı?

T.C Tarih Kulübü
VO Photographics

30 Eylül 2008; 16:19:19 

Bilgisayarcılardan bulabilirsin illaki satılan ramsinklerden olması şart değil bir pasta ve pasif soğutma alırsan uygun oda olur. Takmaktan korkma sadece biraz hassas davran sökerken kart bozulsa bile stok fanı takıp garantiye yolladığın zaman değiştiriyorlar. Ben yaşadım :) Standart 480 vardı ram leri boş bıraktım ve arızalandı. Toxic ile değiştirdiler.

|Pentax K10D|
|Sigma 10-20|Pentax 18-55|Pentax 50-200|

|Gigabyte EP35-DS4|Quad Q6600@3.6GHz.+Zalman 9700NT|OCZ 2x2 GB 1000MHz Reaper Kit|Sapphire HD4850 Toxic|Akasa Zen Power+520W PSU|Seagate 500 GB 32 MB|Acer P223W|

Flickr
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 16:23:49 

quote:

Orjinalden alıntı: VO Photographics

Bilgisayarcılardan bulabilirsin illaki satılan ramsinklerden olması şart değil bir pasta ve pasif soğutma alırsan uygun oda olur. Takmaktan korkma sadece biraz hassas davran sökerken kart bozulsa bile stok fanı takıp garantiye yolladığın zaman değiştiriyorlar. Ben yaşadım :) Standart 480 vardı ram leri boş bıraktım ve arızalandı. Toxic ile değiştirdiler.

pasta ve pasif soğutmadan kastınız nedir?
eğer vatanda olan bir şeyse hala bornavadayım gidip alayım.
bir de akasa fanlar ramleri de kapatıyor değil mi?

T.C Tarih Kulübü
VO Photographics

30 Eylül 2008; 16:26:33 

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ZM-RHS1 bu ürünü alabilirsin. Tam oluyor.

http://www.pclabs.com.tr/2008/07/22/akasa-vortexx-neo-incelemesi/ incelemesi burada maalesef ramlari kaplamıyor. Ama linkte verdiğim ramsinklerle sotun çıkmaz. Ayrıca OPTIMIST arkadaşımızda Vortexx Neo kullanıyor. Ondan yardım alabilirsin.

Bu arada Akasa derken ben Vortexx Neo yu baz aldım sanırım bunu aldın?

|Pentax K10D|

|Gigabyte EP35-DS4|Quad Q6600@3.6GHz.+Zalman 9700NT|OCZ 2x2 GB 1000MHz Reaper Kit|Sapphire HD4850 Toxic|Akasa Zen Power+520W PSU|Seagate 500 GB 32 MB|Acer P223W|

Flickr
VO Photographics

30 Eylül 2008; 16:29:11 

Pastadan kastım budur. http://www.exa.com.tr/akasa/fan_ve_sogutucular/akasa_4555g-335-4405.html ramsinkler pasif soğutma ürünüdür. Metal, aleminyum ürünlerdir. Eski anakart vga gibi ürünlerde bulunur. Onlardan uygun bulursan onlarda yeterli gelecektir anlamıdna söyledim.

Ayrıca yukarıda Firebal linkini verdiğim ramsinkler kendinden yapışmalı yani extradan macun almana gerek yok.

Şu başlığıda incele dostum.

http://forum.donanimhaber.com/m_25755204/mpage_1/key_vortexx//tm.htm#26808426

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VO Photographics -- 30 Eylül 2008; 16:27:04 >

|Pentax K10D|

Flickr
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 16:36:23 

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34430

bunu aldım.bu ramler gpunun etrafında durmuyormuydu?
o zaman soğutması gerekmez mi?

T.C Tarih Kulübü
VO Photographics

30 Eylül 2008; 16:48:27 

Güzel soğutucu hayırlı olsun kardeşim. Ramlar GPu nun çevresindekiler evet sen ramsinkleri mofsetlere takacaksın biraz önce yanlış söyledim. Kartın arka kısmında bulunan 8 siyah küçük chip. İşaretledim.

Şu şekilde olması gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VO Photographics -- 30 Eylül 2008; 16:47:20 >

|Pentax K10D|

Flickr
VO Photographics

30 Eylül 2008; 16:55:52 

Buna pasif soğutma deniyor. Yani fansız. Vortexx neo mofsetlerin üstünü kapatmıyor resimde gördüğün gibi. Mofsetleri soğutmak çok önemli Asus ve Club 3D 4850 de bunlar boş bırakılmış ama ona aldanma. İlk mesajımdada bunu kastetmek istemiştim. Termal macunun varsa ya da oradaki bilgisayarcılardan alabilirsen bu şekilde küçük pasif soğutmada olur.

|Pentax K10D|

Flickr
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 18:15:09 

quote:

Buna pasif soğutma deniyor. Yani fansız. Vortexx neo mofsetlerin üstünü kapatmıyor resimde gördüğün gibi. Mofsetleri soğutmak çok önemli Asus ve Club 3D 4850 de bunlar boş bırakılmış ama ona aldanma. İlk mesajımdada bunu kastetmek istemiştim. Termal macunun varsa ya da oradaki bilgisayarcılardan alabilirsen bu şekilde küçük pasif soğutmada olur.

ilgin için saolasın kardeşim.daha sonra sonuçları paylaşacağım

T.C Tarih Kulübü
Andrew

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 19:12:15 

Ek olarak mosfetlerin üzerine fanın altındaki küçük deliklerden soğuk hava üfleniyor bu da soğutmayı kolaylaştırıyır.
quote:

Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008; 19:43:24 

quote:

Orjinalden alıntı: Andrew

Ek olarak mosfetlerin üzerine fanın altındaki küçük deliklerden soğuk hava üfleniyor bu da soğutmayı kolaylaştırıyır.
quote: