Merhaba arkadaşlar; Birkaç aydır forumu ve piyasayı yakın takip ediyorum. 40'' full hd tv almayı planlıyorum.Uydum var ve hd film izlemek ve oyun oynamak için tv alıyorum. Başlıktaki üç tv için en uygun fiyatları (internet dahil) sony ve samsung bayileri verdi. samsung 40A656 : 2800 tl sony 40w4000: 2700 tl sony 40x3500: 3500 tl Siz olsanız hangisini alırdınız? Yada başkaca öneriniz olur mu?
sonucta bir kere tv alacaksin tabi butcene gore degisir alacaksan iyi bisey ala derim onun icin x3500 tartismasiz aradaki fiyat farkinada deger diye dusunuyorum
Arkadaşım bende Sony46V4000 in fiyatının düşmesini bekliyordum taki düne kadar İB de 40X3500 ve 40X3000in fiyatları oldukça cazip geldi sanırım stokları varki hemenal butonu mevcut..Az evvel ist deki arkadaşımla irtibat kurdum yarın gidip tv lere bakacak ben mersindeyim.İB in elindeki ürünler teşhir degilse hiç düşünmeden direk 40x3500 veya 40x3000 arasında bi tercih yaparak işlemlere başlıyacagım....
Kesinlikle Sony X3500. Dediğin gibi 1 sene içinde sıradan hale geliyor. (Benim aldığım fiyat aklıma geldi de.) Ben Ocak ayında almıştım fiyatı bayağı düşmüş. Bu fiyat bu LCD için bence çok iyi.
> SONY 40X3500 Full HD | Hometech DivX 567 | WD 160 GB External HD > Intel E8400 3.0 | Gigabyte GA-EP35C-DS3R | Sparkle 8800GT 512MB 256Bit | Seagate 320 GB Sata2 NCQ | 2*Kingston 1 GB 800 Mhz | Samsung 20” 206NW | LG 20X GSA H55N DVD RW | Lian Li PC-007 FB | OCZ Stealthxstream SLI PS 500W | Creative M5300 5+1 | Microsoft Wireless Desktop 1000 |
Foruma üyeyim, ancak pek yazmadım şimdiye kadar. Ancak bugün ben de biraz piyasayı alıcı olarak dolaşınca biraz fikir edindim ve bunları paylaşayım:
Ben bugün Doğubankta 3-4 dükkan, dışarda 3 Sony bayii ve 2 Philips bayiine uğradım. 46 inch bir LCD arıyordum. Aradığım LCD'lerde olmazsa olmaz 2 özellik mutlaka istiyordum. Bunlar 100 HZ ve Sonyde Motion Flow, Philips'de aynı özellik başka isimle HD Natural Motion. Sony'de aradığım 46X3500, Philips'de 47PFL7403. Bu özellikler en hesaplı olarak bu modellerde vardı.
Doğubankta bir dükkanda bir Samsung, bir Sharp ve bir 7403'ü yanyana aynı filmle deneme fırsatını sundular. HD Natural Motion'ın olduğu 7403 ile bu özelliğin olmadığı diğer 2 TV. 1967lerde çekilmiş bir James Bond filminden pasajlar seyrettik. Bond bir kapıyı açıyor ve bir odaya giriyor, odada hiç durmadan yürümeye devam ediyor. O yürürken kamera onu izlediği için kendisi 3 TV'de de çok net. Ancak arka planda bulunan pencereler, çekmeceli dolaplar, masalar vs 7403 dışındakilerde sadece bir siluet olarak görülüyor, yani masanın masa olduğu anlaşılıyor ama masanın detayı görülemiyor. Çekmecelerin çizgileri falan seçilemiyor. Sanki amatör video kamerayla çekim yaparsınız ya, o zaman kamerayla manzara çekmeye kalktığınızda kamerayı sağdan sola doğru hızlı döndürdüğünüzde manzara yerine titreyen ve birbirine giren bir manzara görürsünüz ya işte aynı öyle. Hiç bir şey seçilmiyor, hepsi birbirine giriyor.
Ama 7403de bu hiç böyle olmuyor, arka plan aynı Bond kadar net bir şekilde göründü. Herşey yerli yerinde seçildi. Çekmece, masa, duvardaki takvim vs...
Ulan bu Philips ne biçim yapmış falan diye konuşurken, satıcı yeni gelmiş bir X3500'ü arkadaşlar ambalajından çıkarıyorlar, onu da deneyelim demez mi? Kendisi de Sony'yi daha önce görmemiş, o yüzden o da meraklandı ve 5 dakika sonra Sony 46X3500'de aynı filmi denedik. Aynen Philips gibi mükemmel bir sonuç verdi.
Kıssadan hisseye. Bugün LCD almadım. Ama artık 2 marka ve 2 model arasında bir seçim yapacağımı biliyorum. Bunlar 47PFL7403 veya 46X3500. Tereddütte bırakan ne mi? 7403'ün tepkime süresi 3 ms. Sony'nin ise 8 ms. Bu yönden Philips ağır basıyor ama, Sony'nin ekranının görüntüsü anlatılmaz derecede güzel. Bir de yıllardan beri bir sürü Sony kullanıcısı olmamın ve Sony'nin problemsizliği de öbür tarafta ağırlık yapıyor. Ve Sony'de 8 ms'ye rağmen hızlı hareketlerde bir gölgelenme falan da hissetmedim. Velhasıl karar vermek zor. Ama sizin sorunuza cevap Sony veya Philips'in bu modelleri. Bu 2 özellik mutlaka olsun...
Not : Samsung'da böyle bir özellik yok diye biliyorum. LG'de Tru motion adıyla geçiyor ama çok başarılı olmadığını duyuyorum.
samsung 656 dada bu özellik movie plus olarak belirtilmiş. ama ne kadar etkili olduğunu bilmiyorum. Atib de samsungun hangi modeli olduğunu belirtmemiş.
samsung 656 dada bu özellik movie plus olarak belirtilmiş. ama ne kadar etkili olduğunu bilmiyorum. Atib de samsungun hangi modeli olduğunu belirtmemiş.
6 serisi w4000-yada x3500 e rakip bile olamaz. Saygılar
Sende her yerde samsung düşmanlığı yapıyon.Ne alıp veremediğin varsa?Bir kere x3500 ile arada 700 ytl fark var.Buna değermi düşünmek lazım. Orjinalden alıntı: universteli
quote:
Orjinalden alıntı: topaloglus
6 serisi w4000-yada x3500 e rakip bile olamaz. Saygılar
onlarca test sitelerini,yüzlerce yerli yabancı kullanıcı notlarını ve yorumlarını ben okudum sen değil,buda yetmiyor gibi kendi gözlemlerimi de işin içine katarsak bırakta kıyaslamamı yapayım.kıyaslama yapmak senin nezdinde düşmanlık yapmaksa bu sadece sana has bir yorumdur,beni bağlamaz. Saygılar
Üniversiteli arkadasımız haksız da degil samsunglarda aceleye getirme gibi bir durum oluyor hep birseyler eksik...
quote:
Orjinalden alıntı: universteli
quote:
Sende her yerde samsung düşmanlığı yapıyon
onlarca test sitelerini,yüzlerce yerli yabancı kullanıcı notlarını ve yorumlarını ben okudum sen değil,buda yetmiyor gibi kendi gözlemlerimi de işin içine katarsak bırakta kıyaslamamı yapayım.kıyaslama yapmak senin nezdinde düşmanlık yapmaksa bu sadece sana has bir yorumdur,beni bağlamaz. Saygılar