Şimdi Ara

HD4870 milisaniyelik takılmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce 4870 almıştım, adamakıllı bugün test etme şansım oldu, elimde 2 oyun vardı COD4 ve Race Driver:Grid, tabi ki tüm detayları açtım 4xAA ve 16XAF ve vsynci de açıp başladım önce COD4 açtım 60 FPS sabit değerde olmasına rağmen oyunda devamlı milisaniyelik takılmalar olduğunu gördüm, yani 60 FPS sabit olmasına rağmen oyun su gibi akmıyor, duvarı karşıma alıp zıpladığımda, zıplayıp tekrar yere değene kadar 5-6 kere anlık takılma olduğunu farkettim, köşeye baktığımda ise FPS 60ı gösteriyordu, daha sonra gride geçtim, gridde bu olay kayda değer şekilde daha azdı, oyun genelde su gibi akıyordu fakat arada sırada ufak takılmalar oluyordu, Catalyst 8.7 ve 8.9 denedim, vsync açık-kapalı, aa-af açık-kapalı, catalyst AI açık-kapalı, 1920x1200 - 1650x1080 - 1440x960 çözünürlükte denedim, hepsinde aynı, ne eksik ne fazla, sistem de gayet yeterli (PhenomX4 9950, 4gb ram, 700w psu, ısı problemi yok...), bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bakabilirseniz sevinirim, sanırım geçenlerde böyle bir konu görmüştüm fakat aradım bulamadım o konuyu

şimdilik xp 32bit kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 29 Eylül 2008; 19:52:22 >

• vsync niye açtın ki? fps yi sabitler o kapat onu.Oyundaki anlık takılmalar işlemcinden olabilir.
  • 60ın üstü fps kırılmadan başka birşey getirmiyor, o yüzden açtım vsync, zaten yazdım, açık kapalı farketmiyor, yine oluşuyor bu sorun
  • Alakası olurmu bilmem ama 1-2 günlüğüne elime 4850 geçmişti Gridde 50 fps ortalama oynarken baya baya bi takılmalar yaşıyodum.
  • xp yerine vista kurun bence

sp1 i cakın

en guncel driveri indirin 8.9 ve oyunların patchlerini yukleyin
    işlemcinize az clock yapın harddiskinize virus taraması yapın sorun devam etmemesi lazım
  • hocam vsync de benim anlamadığım bişey var hani oyun 60 ın altında fps nin altına düştüğünde fps 30 a direk iniyor ya bunu nası önleyebiliriz?kesin olarak trible buffer i saymıyorum.pclabsta lcd ekranlarlar ilgili yazıyı okudum fakat kafam çok karıştı acaba beni aydınlatacak olan varmı?
  • SAMASRA o yazıyı ben de okumuştum. Driver ayarlarında Triple Buffer, sadece OpenGL uygulamaları için açılabiliyor. Belki tweak ile halledilebilir (RivaTuner'dan falan) emin değilim. Onun avantaj sağlaması lazım. Onun dışında 30a düşmesini engellemenin bir yolu yok diye biliyorum

Çok kıl bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda Anlık Fps Düşmesi
    9 yıl önce açıldı
    Oyunlarda Ani Fps Düşüşü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

SAMASRA o yazıyı ben de okumuştum. Driver ayarlarında Triple Buffer, sadece OpenGL uygulamaları için açılabiliyor. Belki tweak ile halledilebilir (RivaTuner'dan falan) emin değilim. Onun avantaj sağlaması lazım. Onun dışında 30a düşmesini engellemenin bir yolu yok diye biliyorum

Çok kıl bir durum

anladım.. ne yapalım bizde vsync açmayız ..

• pm attım kontrol et aynı sorun bende 4850de var
  • @orc123456

markası nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

hocam vsync de benim anlamadığım bişey var hani oyun 60 ın altında fps nin altına düştüğünde fps 30 a direk iniyor ya bunu nası önleyebiliriz?kesin olarak trible buffer i saymıyorum.pclabsta lcd ekranlarlar ilgili yazıyı okudum fakat kafam çok karıştı acaba beni aydınlatacak olan varmı?

Vsync açın ve Riva Tuner danda Tripple Buffer açın. Böylece 60ın altına indiğinde 30 FPS ye düşmez.
  • beyler etmeyin;utanmasanız işlemciyi değiştir diyeceksiniz...x4 9950 ye de bunu dediniz ya helal olsun
    ben x2 5600 ile 4870 kullandım oyun resmen yağ gibi akıyordu...sorun işlemci ile alakalı değil.o işlemci o HT saati ile crossfireX bile kullandırır,gık bile demez...işlemci odaklı bir sorun yok orda...
    sorunu başka yerde arayın.ısı problemi yok desenizde kasanızı bir elden geçirim mümkünse sıcaklık değerlerini oyun içinde iken ölçün.sıcaklık yada arka planda çalışan bir uygulama yada virüs olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 30 Eylül 2008; 6:34:21 >
  • Arkadaşlar ekran kartım: Club3D HD4870 OC Edition (zerotherm fanlı, PowerColor PCS+ ile aynı soğutmayı kullanıyor)
    Kasamın soğutması gayet iyi, ekran kartımın boşta 55i, yük altında da 70i geçtiğini görmedim
    D3DOverrider açınca COD bir miktar düzeldi ama hala takılmalar devam ediyor sabit FPSde, Grid ise detaylı pist ve yüksek araç sayısının olduğu yarışlarda çok etkileniyor hala

kartın hızlarını referans kart hızlarına da düşürmeyi denedim,o da olmadı
    The Witcher bulup denedim, aynı takılmalar onda da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 30 Eylül 2008; 8:19:35 >
  • tüm dh'ın ramazan bayramı mübarek olsun...
  • Demekki neymiş= 4850 ve 4870 alınmazmış...

Bayramınız mübarek olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 30 Eylül 2008; 10:17:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maytere

Demekki neymiş= 4850 ve 4870 alınmazmış...

Bayramınız mübarek olsun...

tartışma ortamı yaratıp konuyu kirletmeyin, burada problem halletme çalışıyoruz
  • arkadaşlar problemi büyük ölçüde hallettim

öncelikle anakartın bios ayarlarından onboard vga yı kapattım(4870 alınca heyecandan unuttuk tabi onu)
    fareyi usbden bağlamıştım, biostan mouse usb yi de açtım
    bu ikisini yapınca stuttering kayda değer şekilde azaldı fakat hala devam ediyordu
    son olarak D3DOverriderı çalıştırdım rivatunerdan

şimdi oyunlar yağ gibi akıyor ama arada bir(kesinlikle bayağı uzun aralıklarla) tekleme oluyor
    bios ayarlarını yapmamış olmam benim hatam, nette yaptığım araştırmalarda birçok kişinin tek kartta stuttering olayından mağdur olduğunu gördüm,bazı bilgisayarlarda 3. parti bir yazılımla D3DOverrider açmadan oyunların akıcı hale gelememesi ATInın sürücüler üzerinde bir miktar daha çalışması gerektiğini gösteriyor

teşekkürler
  • 8.10 RC2 indirdinmi atinin? kur baklaım
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

hocam vsync de benim anlamadığım bişey var hani oyun 60 ın altında fps nin altına düştüğünde fps 30 a direk iniyor ya bunu nası önleyebiliriz?kesin olarak trible buffer i saymıyorum.pclabsta lcd ekranlarlar ilgili yazıyı okudum fakat kafam çok karıştı acaba beni aydınlatacak olan varmı?

Vsync açın ve Riva Tuner danda Tripple Buffer açın. Böylece 60ın altına indiğinde 30 FPS ye düşmez.

quote:

SAMASRA o yazıyı ben de okumuştum. Driver ayarlarında Triple Buffer, sadece OpenGL uygulamaları için açılabiliyor. Belki tweak ile halledilebilir (RivaTuner'dan falan) emin değilim. Onun avantaj sağlaması lazım. Onun dışında 30a düşmesini engellemenin bir yolu yok diye biliyorum

Çok kıl bir durum

• Catalyst 8.7 ve 8.9 denedim, demişsin 8.8 denedinmi? ben 8.8 kullanırken 8.9 cıkınca hemen kurdum grid oynarken yarış sırasında araç anlık durma gibi garip birseyler yapmaya basladı saniyelik,yaklasık her 15 saniyede bir tekrarlıyordu, 8.9 sürücüyü kaldırıp 8.8 tekrar yükledim ardından hemen grid'e girdim aynı takılma tekrar etmedi düzeldi.şu anda 8.8 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.