Şimdi Ara

HD4870 Bios Yazılma Hatası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Diamond XOC Biosunu Benim Gecube HD4870'E yazmak İstiyorum Fakat Şöyle Bir Sorun Çıkıyor..Bunun Nedeni Nedir??

http://img519.imageshack.us/my.php?image=aaahc7.png

• up..
  • sanırım PN numarasının uymadığı uyarısı yapıyor
  • 1-indirilen dosyalari c:\ dizini altinda flash bios gibi bir klasorun icinde sadece dosya olarak bir araya getirin.
    2-baslat/calistir/cmd/cd../cd../cd flash/atiwinflash -f -p 0 xoc.rom (orjinal bios ismini bu sekilde kisaltabilirsiniz.)

Böyle Anlatım Buldum Fakat Nasıl Yapcağımı Anlamadım..
  • abim niye uslu durman.oyna oyununu keyfine bak ne flaşı biosu
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

abim niye uslu durman.oyna oyununu keyfine bak ne flaşı biosu

Yaw Canım Sıkılıyor Hemde Yeni Şeyler Öğrenmek İstiyorum İşte..Birde VGA Hızını Dahada Arttırmak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

abim niye uslu durman.oyna oyununu keyfine bak ne flaşı biosu

Yaw Canım Sıkılıyor Hemde Yeni Şeyler Öğrenmek İstiyorum İşte..Birde VGA Hızını Dahada Arttırmak..

ufak bir not.

4870 lerde tüm bioslar her 4870 için uygun değil, flash sonrası ekranın açılmama riski var bilgine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Referans tasarımların hepsi birbiriyle uygun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRo55

1-indirilen dosyalari c:\ dizini altinda flash bios gibi bir klasorun icinde sadece dosya olarak bir araya getirin.
    2-baslat/calistir/cmd/cd../cd../cd flash/atiwinflash -f -p 0 xoc.rom (orjinal bios ismini bu sekilde kisaltabilirsiniz.)

Böyle Anlatım Buldum Fakat Nasıl Yapcağımı Anlamadım..

Bu Soruma Cevap verebilecek Misiniz??
  • atiflash kullan ve dosta bios update yap
    atiflash -p -f 0 dosyaadi.rom master

-p -f olmazsa mismatch hatasi verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 29 Eylül 2008; 16:12:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Referans tasarımların hepsi birbiriyle uygun....

Sapphire 4870 karta His 4870 biosu attım, ve ekran birdaha açılmadı.

Pcı kart takıp tekrar eski biosunu flash yaptım bu şekilde ancak kurtardım, buda çok uğraştıran bir iş. daha önce başıma geldiği için sorun olmadı ama başına daha önce gelmeyen için sorun olur, kartı garantiye yollar zaten garanti dışı...
  • bende sapphire 4870 ekran kartıma asus top edition biosu attım fakat ekrana görüntü gelmedi.
  • @865pe ve @ Spirit_of_sLy

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=98860&STARTPAGE=26&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear
    adresinde
    delfincek nickli kullanıcı şöyle yazmış :

you can flash if you have:

Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5
    Originalni bios on board with date: 24.07.2008 (you can check this with ATI CCC)
    BIOS ver: 011.006.000.003.000000 (you can check this with ATI CCC)
    BOX NUMBER: SKU 11133-00-20R on a green sticker on your box....................buraya dikkat edilmeli sanırım .

sapphire için yeni bios bağlantıları da vermiş. Bu yeni biosu karta flashlayınca sorunlar çözülüyor deniyor .

isterseniz bir de bu biosu deneyin .

• Bende de hd 4870 var. bende C de bi dosya yaptım winflash diye, attım içine dosyaları, Açtım cmd den dos u C:\WinFlash yazdım sonra atiwinflash programına girdim (C:\WinFlash>atiwinflash.exe yazıp) koydum oraya bios update dosyasını (1e8501sa.002) Program a tıkladım Tam flashlıyodu 'P/N mismatch' hatası verdi.. ilk bios update girişimim başarısızlıkla sonuçlandı...
    Bazı oyunları oynayamıyorum gene ekran takılıyo kare kare oluyo reset atmak zorunda kalıyoruz.. Kafayı yicem en son o olucak. Yok mu bu işin Prof u yardımcı olsa bize :)
  • Tek sorun -p -f 0 (dosya ismi) bunu yazmadığım için mismatch hatası vermiş Bunu yazarak yaptım update Tamamlandı. sonunda.. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.