Şimdi Ara

Asus Nehalem için iddialı; P6T Deluxe OC Palm Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nehalem mimarisini temel alan Core i7 serisi, yeni nesil Intel işlemciler için geri sayımın başladığı şu günlerde X58 yonga setli anakartlar da boy göstermeye başladı. ECS'nin X58 yonga setli Black Edition modelinden sonra Asus'un X58 OC Plam Edition modeli de göründü.


    P6T Deluxe kod adlı yeni model, Asus'un Nehalem için hazırladığı en iddialı modellerden biri olacak. En iddialısı demiyoruz zira firmanın R.O.G serisi dahilinde oyunculara ve hız aşırtma tutkunlarına yönelik olarak farklı çözümler üzerinde çalıştığı da biliniyor. Asus'un yeni anakartı özellikleri ve tasarımı ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Intel'in P45 yonga setini temel alan P5Q serisi anakartlarında başladığı farklı tasarım ısı emici hedefi X58 ile de devam edecek gibi görünüyor.


    Firma X58 OC Palm Edition modelinde kanal tasarımına sahip olan özel bir ısı emici blok hazırlamış. Formula 1 araçları ve bazı diğer spor arabalarda görülen difüzörlü tampon tasarımını anımsatan soğutucu ile işlemci fanından gelen havanın etkili bir şekilde dağıtılması hedefleniyor.


    Intel'in X58+ICH10R yonga setini kullanan anakart LGA1366 formundaki Core i7 920, 940 ve XE 965 modelleriyle kullnaılabiliyor. 6 adet DDR3 DIMM slotuna sahip olan anakart ile yüksek hızda bellek kullanımına da mümkün olacak. Katı kapasitörleri başta olmak üzere kaslı bir görünüme sahip olan anakartın farklılık yaratmayı hedefleyen özellikleri de bulunuyor.


    Asus'un yeni anakartı Super Hybrid Engine adı verilen özel bir teknolojiye sahip. TurboV ve EPU özelliklerinin biraraya getirilmesiyle oluşturulan bu teknoloji ile hem yüksek performans ve hız aşırtma potansiyeli hem de enerji verimliliği hedefleniyor. Zira EPU ile güç tasarrufu ve enerji verimliliğinin sağlanması amaçlanırken Turbo-V ile hız aşırtma da kolaylık sağlanacağı belirtiliyor.



    Turbo-V teknolojisi özel bi rmikro-kontrolcü ile birlikte geliyor. Kullanıcılara "restart" yani sistemi yeniden başlatmadan hız aşırtma deneyimi yaşatmayı hedefleyen teknoloji özel kontrolcüsü sayesinde cpu çarpanı (XE modelleri için) ve voltajı başta olmak üzere NB-PCIe , CPU PLL ve DRAM voltajlarının 0.02mV'lik adımlar ile değiştirilmesine olanak tanıyor.


    Ayrıca Asus, X58 yonga setli P6T Deluxe modelinde geliştirilmiş EPU teknolojisine de yer veriyor. Bu sayede işlemci, ekran kartı, yonga seti, sabit disk ve işlemci soğutucusu/sistem fanının donanımsal olarak kontrolüne de olanak tanınıyor. Ayrıca Intel işlemciler için farklı profiller ile donatılan anakart, kullanılan işlemci ile ilgili doğru profili devreye sokarak ideal güç yönetiminin ve enerji tasarrufunun sağlanmasını hedefleniyor.


    Asus'un belirttiğine göre EPU teknolojisi sayesinde en önemli sistem bileşenlerinden biri olan ekran kartlarında yük durumuna göre voltaj ve frekans ayarlaması yapılarak %37'e varan enerhi tasarrufu yapılabiliyor. 16+2 fazlı VRM tasarımına sahip olan P6T Deluxe'de 16 faz işlemci vCore, 2 faz ise bellek ve QPI için atanmış durumda. Yeni anakartı ile oldukça iddialı olan Asus'un süprizleri bunlarla da sınırlı değil.


    Asus P6T Deluxe ile opsiyonel olarak OC Palm isimli özel bir donanımı da kullanıcılarına sunacak. Anakarta harici olarak bağlanan bu cihaz ile oyun veya uygulamalarda gerçek zamanlı overclock yapabilmek ayrıca sistemi takip edebilmek öte yandan Yahoo Widget desteği ile farklı bilgilere de ulaşabilmek mümkün. SAS (Serial Attached SCSI) tipi sabit disklerin kullanılabilmesi için özel bir kontrolcüye de sahip olacak P6T SLI ve Crossfire desteğine de sahip olacak.


    Core i7 serisi işlemcilerin lansmanına paralel olarak kullanıma sunulacak olan Asus P6T Deluxe ile ilgil bilgiler geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.








  • Desteklediği bellek hzı belli değil mi?
  • Uygun fiyatlı,aksesuarsız,sade ürünler görmek istiyoruz, fiyatlar çok uçuk olacak.
  • Bu anakartı ciddi sekilde dusunuyorum fakat PCI yuvalarını cok ters yere koymuslar. 1 tanesi ekran kartının altında kalıyor ve kullanılamıyor, diğeri ise ekran kartına cok yakın olduğu icin hava akısını etkiliyor. Skystar ve Creative icin bu yuvaların ikisinide kullanmam gerekiyor. Eğer ekran kartını PCI yuvalarının altında bulunan 2 PCI-E slotundan birine takarsam herhangi bir sorun yasamam.

    Anakartın üzerindeki butun PCI-E yuvaları 16x destekli mi acaba, bilgisi olan var mı ?
  • Şu anda x48 500ytl ye bile varken x58 kaç ytl olur düşünmek pek zor değil.
  • renkler harika
  • bunu yeni pc toplayan bi kişi almaya kalsa bütün parayı borda yatırması gerekirki bide bunu işlemcisi var ramleri var dünyanın parası abi ne bu bu nehalem çok saçma olacak bence şu an için kimsenin bu kadar para vereceğini sanmıyorum intel abartmış başı ağrıyabilir!
  • ASUS yine Gümbür gÜmbür geLİyor çççç FiyatLAr Çok Uçuk Olucak Bu nehaLem serisiyLe..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tiCCky

    ASUS yine Gümbür gÜmbür geLİyor çççç FiyatLAr Çok Uçuk Olucak Bu nehaLem serisiyLe..


    ılk cıkan urunlere taze gelın gıbı atlamazsak fıyatlar duser

    bence 2009 un sonuna kadar nehalemı beklemek lazım testlerı felan ıyıce bı otursun gorelım bakalım ak koyun kara koyun bellı olur
  • ne zaman çıkıcak bu, artık çıksa da alsak..Gigabyte Extreme i de bunun yanında düşünüyordum ama kuzey köprüsü soğutucularını takınca PCI-ex 4x slotunu kapatıyormuş ilerde ses kartı fln koymak zor olur diye bu canavar kart ve abisi Rampage II yu gözüme kestirdim...Rampage II çok pahalı olursa (ki olucak gibi) artık bekliyorum bu kartı :)
    Bu kartta SAS var Rampage II da yok..ilginç..
    Bi de bu kart Triple-SLI ı single slot kartlarla yapabiliyor, çünkü yer yok :)

    fiyatı da çok uçuk olmıycak gibi, OC kapasitesi de fena değil, bence f/p olarak çok güzel olucak gib bu kart işallah :)..yurtdışı fiyatları 320-350$ arası değişiyor
  • Keşke intelde amd gibi yumuşak bir geçiş yapsaydı nehaleme.

    Amd phenom 2 için AM2+ anakartlara uyumluluk sağladı böylece işlemci değiştirmek isteyenler anakartlarını değiştirmek zorunda kalmayacak.

    Ama intelde bu anakartı alanlar hem işlemciyi hemde ramleri değiştirmek zorunda kalacak buda ortalama 1200 ytl masraf demek.
  • bu anakarttan kullanıyorum ekrankartı seçerken epu desteğine dikkat ederseniz epu kullanırken tam verim alırsınız. ben zotac gtx295 kulalnıyorum ve epu desteği malesef yok alt model gtxlerde epu desteği var. enerji tasarrufu konusunda baya yararlı. bilgisayarın açılışında işletim sistemiyle karşılaşmak çok kullanışlı işletim sisteminni açılmasını beklemeden acilen işiniz varsa hemen anakarttaki işletim sistemi ile çabucak işinizi halledebilirsiniz. Express Gate işletim sisteminde bulunan anlık ileti programı gerçekten rezalet onuda belirteyim. web tarayıcısı ve diğer özelliklerinden çok memnunum. Marvell marvell marvell... sürekli marvell ile ilgili yazılar 8-10 saniyenizi yiyor.
  • bilgisayarın açılışı konusunda marvell zımbırtısı gerçekten büyük zaman kaybına neden oluyor. öte yandan işletim sisteminiz içinden kolayca overclock yapabilmeniz çok kullanışlı. Benim gibi overclock bilgisayarın ömrünü azaltacak diye yapmaya kıyamazsanız bir anlamı yok tabi zaten böyle bir sistemde over clock ihtiyacınızda yok. Sağlam bir sistem için tavsiye edeceğim bir marka ancak version 2 modelini öneririm muhtemelen fiyatı daha fazladır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.