Şimdi Ara

ZOTAC'dan Twin Turbo soğutuculu GeForce 9800GTX+ geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia cephesinde özellikle son günlerde GeForce 9800GTX+ modeli için yaşanan hareketlilik dikkatlerden kaçmıyor. Arka arkaya duyurulan özelleştirilmiş GeForce 9800GTX+ akımına ZOTAC da yeni bir model ile katıldı. Arctic Cooling'in en yeni ekran kartı soğutucularından biri olan Twin Turbo'nun kullanıldığı model serin çalışma açısından segmentinin iddialı modellerinden biri olmaya aday.


    55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan G92b gpu'sunun kullanıldığı kart 256-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 128x paralel işlem birimiyle geliyor. Samsung üretimi 0.8ns'lik bellek yongalarıyla donatılan ZOTAC'ın DirectX 10 destekli yeni modeli PureVideo HD teknolojisi sayesinde yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor.



    Grafik işlem birimi 740MHz, paralel işlemcileri 1836MHz ve bellekleri de 2200MHz'de görev yapan model çoklu ekran kartı kurulumları için SLI desteği de sunuyor. Belirttiğimiz üzere ZOTAC'ın yeni modeli özellikle soğutucusu ile öne çıkıyor.Merak eden okuyucularımız için Arctic Cooling'ın ekran kartları için hazırladığı Accelero Twin Turbo soğutucusunu hatırlamakta da fayda var.


    Accelero Twin Turbo, 212x103x34mm boyutlarında ve 350 gram ağırlığında. Yüksek soğutma performansı için iki adet fana sahip olan soğutucu üzerinde Alüminyum tabanlı 30x yaprak ve 4x Bakır tabanlı ısı aktarım borusu yer alıyor. Belirttiğimiz gibi çift fanlı olan soğutucunun 80mm'lik fanları PWM kontrollü ve devir hızları 1200-2000rpm arasında değişmekte.


    ZOTAC'ın Twin Turbo soğutuculu GeForce 9800GTX+ modelinin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenebilir.








  • 4870 için aynı soğutmaları bekliyoruz
  • artik fenalik geldi surekli 9800gtx surekli 9800gtx.2 gunde 1 ayni kart.wallahi anlamasam 9800gtx+ neymis diyip alicam meraktan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 27 Eylül 2008; 8:19:39 >
  • ZOTAC gibi sadece nvidia kart üreten üreticilerin akıllanması lazım. ATI gümbür gümbür gidiyor. Sırf nvidia üretecez ..okuna bunlarda yanacaklar. Hem ATI üret Hem nvidia kendini sağlama al. Hem Zotac gibi bir firmanında üreteceği ATI kartlar şahane olurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

    ZOTAC gibi sadece nvidia kart üreten üreticilerin akıllanması lazım. ATI gümbür gümbür gidiyor. Sırf nvidia üretecez ..okuna bunlarda yanacaklar. Hem ATI üret Hem nvidia kendini sağlama al. Hem Zotac gibi bir firmanında üreteceği ATI kartlar şahane olurdu.


    zotac nvidia yuzunden harcanıyor bence....

    ati kartlarda bu aralar ısı problemleri bas gösterirken zotac gibi bir firmanın ati ye de bir el atsa hic fena olmazdı aslında....
  • Soğutucu Cok Güzel Duruyor

    Haber İçin Teşekkürler
  • bu zotac ın soğutucularındaki marifete bayılıyorum harika efekt ve şekil ekleniyor sanki bu konuda zotac bir numara ama performans konusunda belli çelişkilerin oldugu belli
  • calibre nın aynısı olmus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.