Şimdi Ara

ACİL ...2 sene üst üste kaldım :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    açık öğretimde 2 sene üst üste kaldım.1985 eylül doğumluyum

notlar:

2064 - İSTATİSTİK 62 27 38 45 K
    2250 - İKTİSAT TEORİSİ 64 36 44 50 G
    3029 - TÜRK VERGİ SİSTEMİ 40 40 40 40 K
    3155 - İŞ VE SOSYAL HUKUKU 57 50 - 52 G
    3167 - FİNANSAL YÖNETİM 40 37 43 42 K
    3168 - PAZARLAMA YÖNETİMİ 60 27 67 65 G
    3169 - MALİYET MUHASEBESİ 27 19 31 30 K

bööle:S

şimdiii.... harcımı yatırsam çaktırmadan devam edebilir miyim?
    weya kaydımı sildirsem össye girsem devam edebilir miyim? yeniden açık öğretime girip...
    ama 3.sınıfa kadar gelmişim..yok mudur bi yolu yordamı??? lütfen yarıdm edin.askere gidersem hayatım şirinlencek:SS:S:SS ofFFF

• sen normal okulunda devam ediyorsun sanırım..

eğer böyle ise açık öğretime gidebilirsin diyorum ama pek tavsiye etmiyorum çünkü çalışamazsınız.. evde anneden bir taraftan baba bir taraftan baskı yapacaklar o yüzden rahat çalışma ortamı pek olmayacağı için açık öğretim senin için zor olur sana orda kim yardım edicek çalışmana annen mi kardeşin mi yani?
    komşuya sorsan sana bir iki sefer gösterir hergün olmayacağı için anlaman güçtür hele matematik tarzı derslerde o yüzden genede okumaya çalış olmazsa üni.deki hocalarından yardım iste..
  • abi sorun ders çalışmak değil.
    neye dayanarak devam edebiliyorsun diyorsun? lütfen açıkla...
    zaten açıköğretim dersanesine gittim.kaça kaça falan...

şimdi...bu 3.sınıf boşa mı gidecek?? napcammm biri yardım etsin lütfen...
    yok mu bu konu hakkında bilgisi olan??? ofFF yaaa..lanet olsn! hay ben bu sistemin..
  • gene devam edebiliyorsunuz dersleri verene kadar ama öss girip devam edebilirmiyim diyorsun ama 3.sınıfa kadar gelmişsiniz o yüzden öss ye girip bir daha üni. ye mi gitmeyi düşünüyorsunuz?

harcımı yatırıp çaktırmadan devam edebiliyormuyum diyorsunuz ama ister devam edin olmazsa kaydını sildirip devam etmekte pek mantıklı gelmiyor bu açık öğretimler normal okul sistemi gibi değildir ama olmuyorsa kaydını sildirip tekrar gir.. derim

askerliğe gelince üni.yi bitirmediğin için 15 ay yapacaksınız ama üniversite mezunu olsaydın 6 aydı ama derslerden dolayı 15 ay ama askerlikte çalışıp düzeltirim demeyin çünkü çalışmanıza zaman kalmaz.
  • arkadşaım amacım elbet 3.sınıfa kadar geldiğim okulu bitirmek ama...kaldıom 2 sene üst üste...
    harcımı yatısam da kaçak durmuna düşmem mi? sigortalıyım...şıp diye bulurlar...
    son çare olarak diyorum össye girmeyi.kaydımı sildirip...

başka bir yol yordam war mı weya yukarıda yazıalanlar doğru mu? bunun cevabını istiyorum...15 ay 6 ay muabbetlerini biliyorumi,saol...
  • Ben sana böyle bir olayı yaşamış biri olarak tecrübelerimi aktarayım.

İki sene üst üste kaldığın için seni yakında aramaya başlarlar.
    Eğer karakol bölgesindeysen karakoldan polis amcalar,eğer jandarma bölgesindeysen jandarmalar aramaya başlayacaktır.
    Kaydını yeniletmene aöf bişey demez.Karışmaz o olaya.o hakkın var.Ama askeriye aradığı zaman okuyorum işte demen fayda etmiyor.
    2 yıl kalmışın üst üste alırız seni 15 ay diyorlar.Askerden aöf ye devam edebilirsin diyorlar.
    Ya da kaydını sildir gel 2 yıl tecil verelim diyorlar.Kaydını sildirip silbaştan öss ye girip tekrar aöf ye girme hakkın var.
    Eğer ben 2. sınıfa kadar gelmişim bana koymaz dersen kaydını sildirip askerlik şubesine ''bak ben kaydımı sildirdim'' dediğin anda işin halloluyor.
    Ve akebinde öss ye girip tekrar aöf ye kayıt yaptırıyorsun.Ama 1. sınıftan tabiki tekrar baştan başlaman gerekiyor.durumun bu.

Benim 3. sınıfa geçince haberim oldu.Halbuki ben 2 yıl üst üste kalmamıştım.2.sınıfta bir sene kaldım ve akabindeki yıl kayıt yeniletememiştim ( çeşitli nedenlerden dolayı ) sistemde 2 yıl üst üste göründüğümden aynı sayılıyormuş ve beni 3. sınıfta karakoldan aramaya başladılar.Önce araştırdım yolu yordamı tecil şansı falan.baktım çıkış yolu yok.Ama inat ettim ( sırf okul bitsin diye ,yoksa asker olmakyı çok isteyen biriyim) o kadar okul okumuşum ben bu okulu bitirip öyle girecem askerlik şubesinin kapısından dedim.Ve 2 yıl yokl. kaç. olarak yaşadım.İşten ayrıldım mecburen.ssk olayı.Kendimi sadece derslere verdim.3. sınıfı finallerde büte kalmadan yüksek notlarla geçtim ( o gazla )4 sınıfta onur belgesi bile aldım.düşün yani. Ama polis amcalara hiç yalan söylemedim.neyse o evde kalmadım.memlekette ders çalışcak ortamlara gittim.sakin yerlere.gözden ırak yerlere.Bu arada karakoldan gelenlerin eve girme yetkisi yok haberin olsun.Akşamları gbt oçevirme olayları tabi insanın hayatını kısıtlıyorçgeç saatlere kadar dışarda durmak saıncalı oluyordu.Ama allahıma şükür o günleri atlattım.Artık 325.dönem yedek subay adayıyım.Ve kime sorarsam sorayım sakın okulu bitirmeden gelme dediler.benden aktarılacaklar bu kadar.eğer sormak istediğin başka şeyler varsa PM den mesaj atabilrsin.saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: matsasa

Ben sana böyle bir olayı yaşamış biri olarak tecrübelerimi aktarayım.

Eğer karakol bölgesindeysen karakoldan polis amcalar,eğer jandarma bölgesindeysen jandarmalar aramaya başlayacaktır.
    Kaydını yeniletmene aöf bişey demez.Karışmaz o olaya.o hakkın var.Ama askeriye aradığı zaman okuyorum işte demen fayda etmiyor.
    2 yıl kalmışın üst üste alırız seni 15 ay diyorlar.Askerden aöf ye devam edebilirsin diyorlar.
    Ya da kaydını sildir gel 2 yıl tecil verelim diyorlar.Kaydını sildirip silbaştan öss ye girip tekrar aöf ye girme hakkın var.
    Eğer ben 2. sınıfa kadar gelmişim bana koymaz dersen kaydını sildirip askerlik şubesine ''bak ben kaydımı sildirdim'' dediğin anda işin halloluyor.
    Ve akebinde öss ye girip tekrar aöf ye kayıt yaptırıyorsun.Ama 1. sınıftan tabiki tekrar baştan başlaman gerekiyor.durumun bu.

Benim 3. sınıfa geçince haberim oldu.Halbuki ben 2 yıl üst üste kalmamıştım.2.sınıfta bir sene kaldım ve akabindeki yıl kayıt yeniletememiştim ( çeşitli nedenlerden dolayı ) sistemde 2 yıl üst üste göründüğümden aynı sayılıyormuş ve beni 3. sınıfta karakoldan aramaya başladılar.Önce araştırdım yolu yordamı tecil şansı falan.baktım çıkış yolu yok.Ama inat ettim ( sırf okul bitsin diye ,yoksa asker olmakyı çok isteyen biriyim) o kadar okul okumuşum ben bu okulu bitirip öyle girecem askerlik şubesinin kapısından dedim.Ve 2 yıl yokl. kaç. olarak yaşadım.İşten ayrıldım mecburen.ssk olayı.Kendimi sadece derslere verdim.3. sınıfı finallerde büte kalmadan yüksek notlarla geçtim ( o gazla )4 sınıfta onur belgesi bile aldım.düşün yani. Ama polis amcalara hiç yalan söylemedim.neyse o evde kalmadım.memlekette ders çalışcak ortamlara gittim.sakin yerlere.gözden ırak yerlere.Bu arada karakoldan gelenlerin eve girme yetkisi yok haberin olsun.Akşamları gbt oçevirme olayları tabi insanın hayatını kısıtlıyorçgeç saatlere kadar dışarda durmak saıncalı oluyordu.Ama allahıma şükür o günleri atlattım.Artık 325.dönem yedek subay adayıyım.Ve kime sorarsam sorayım sakın okulu bitirmeden gelme dediler.benden aktarılacaklar bu kadar.eğer sormak istediğin başka şeyler varsa PM den mesaj atabilrsin.saygılar.

hocam peki yoklama kaçağı, bakaya vs. olmadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 27 Eylül 2008; 22:45:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler bendede aynı sorun war ama bi yeri anlamadım
    peki kayıt sildirip yeniden össye girip aöf yi seçip kayıt yaptırsak tecil hakkımızı geri kazanıyormuyuz yoksa 2 yıl sonra askeremi alıyor :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: Namaste.

quote:

yoklama kaçağı oldum sadece.O da hrhalde daha önce hiç muayneye gitmediğimden olsa gerek.Muayneye gitmiş olsam herhalde bakaya ya çevirdi.

not:çok uzun bi özel mesaj attım sana baya işine yarayacak olan,ancak mesaj kabul etmiyor bu kişi dediğinden sanırım sana ulaşmadı.İstersen ayarlarından değiştir o şıkkı.

quote:

Orjinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT

beyler bendede aynı sorun war ama bi yeri anlamadım
    peki kayıt sildirip yeniden össye girip aöf yi seçip kayıt yaptırsak tecil hakkımızı geri kazanıyormuyuz yoksa 2 yıl sonra askeremi alıyor :S

Evet tecil hakkını geri kazanıyorsun..kaydını sildirip öss ye girip tekrar aöf yazarsan o hakkın var.Tabi 29 yaş sınırını aşmamış olman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matsasa -- 27 Eylül 2008; 23:24:04 >

• pm attım bakarsan sevinirim.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Namaste.

quote:

yoklama kaçağı oldum sadece.O da hrhalde daha önce hiç muayneye gitmediğimden olsa gerek.

quote:

Orjinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT

beyler bendede aynı sorun war ama bi yeri anlamadım

Evet tecil hakkını geri kazanıyorsun..kaydını sildirip öss ye girip tekrar aöf yazarsan o hakkın var.Tabi 29 yaş sınırını aşmamış olman lazım.

• cevaplar için çok teşekkür ederim.webber nickli arkadaşa ayrıca teşekkür ederim.acilen yazmış PM ile...

şimdi...sorularım olacak...
    1- öğrenci AFFI ..böyle bir başlık açıcam...ama burda da öğrenmek istiyorum.ekimde onaylanacakmış sanırm.beni kapsar mı?
    2- Kaydımı ne zaman sildirmeliyim? Nasıl yaparım bu işlemi?
    3- Askerlik Şubesine gitmem gerekir mi? (ille kayıtlı olduğum yere mi? ) gidersem beni götürürler mi:SS? zamanında son yoklama çağrı tebligatı gelmişti.iplememiştim...muayene falan olmadım.yaş 23
    4- işletme 3.sınıfı olmuştuk açık öğretimde...boşa gitti.4 yıllık hangi bölümü yazmamı önerirsiniz:S?
    5- İşletmede 3.sınıfa gelmem nedeniyle okuldan transkript alsam, yeni kaydımda faydası olur mu?
    6- Össde açık öğretime girmek için ne yapmak gerekiyor? çok mu çalışsak?
    7- Nolcam ben yaa:SSS askere gitmek istemiyorum..OFFFF!!!!! hayatımın içine ettiler!!!

• 1-hemen gidip okuldan cikisini aliyorsun.
    2-askerlik subesine gidip okuldan cikis belgeni gosteriyorsun ilk yoklamani oluyorsun ve sana 2 sene tecil veriyorlar.(kutugun bulundugun yer degilse yabanci subelere veya kutugun neredeyse oranin askerlik subesine gidiyorsun)
    3-oss sinavina girip acikogretimi kazanmak icin 2 sene legal olarak hakkin var.
    4-sinavi kazaniyorsun ve herhangi bir 4 senelik bolum seciyorsun(sakin ayni bolume girme cunku kabul edilmiyor farkli bir bolum sec)
    5-29 yasini doldurana kadar askere gitmiyorsun (yine ust uste sinifta kalmassan)

yapacagin sey bundan ibaret...
  • Arkadaşlar bende 2 sene kaldım. Şimdi gidip kaydımı sildirsem tecil ederler mi beni ?
  • ilguasto ..cevabın için çok teşekkür edeirm.bugun açıköğretim bürosuna gittim.şu işlemleri bir de onlardan duymak istedim..
    2 yıl önlisans diploması alabiliyor muyum diye merak ettim.2.sınıftan tek dersim olduğu için alamıyormuşum:S kötü oldu bu...çünkü dikey geçişle tamamlamayı düşünüyordum 4 yıla
    ...sağlık olsun :)

Öğrenci affını sordum.daha mecliste dediler.kaydımı sildirirsem yararlanabileceğimi söylediler.illk başta saçma geldi.dedim bu saçma diye:D ...ama sonradan şunu anladım.her halükarda kaydımı sildiricem.2 yıl tecil hakkım cebimde olcak.eğer af onaylanırsa benim anladığım 3.sınıftan devam edecek olucam.yanlışım varsa düzeltelim...

son olarak ...hocalarım şey dedi : kaydını sakın sildirme,kaçak devam et dediler...bişi olmaz falan yaptılar.yazık 3.sınıfsın bitecek şurda ne kaldı diyorlar aşa şifaen söölenmiş bişi.
    sigortalı çalışanım.beni bulmak isteseler bulurlar.

• Kayıt sildirmenin belirli bir tarihi var mı ? İStediğimiz zaman gidip sildirebilirmiyiz ?
  • bende 2 yıl üst üst kaldım bu sene ek kontenjanla yerleşecem başka bir bölme bana dokunamıyorlar değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkosif

bende 2 yıl üst üst kaldım bu sene ek kontenjanla yerleşecem başka bir bölme bana dokunamıyorlar değil mi ?

ıkı yıl ust uste kalınca askerlık kagıdın cıkıyo bende kalmıstım sonra aof buroya gıttım kaydını yenıle bırsey olmaz dedıler sonra polıs geldı eve
    gıttım kaydımı sıldırdım tekrar tecıl ettırdım sonra baska bolume bastan basladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.